Kakšen mesec nazaj se je začel čudno obnašati, in sicer sem opazil da na avtocesti ne morem več tam nad 110 km/h oziroma tam do 4000 obratov, če je klanec pa sploh nikamor ne gre, tam do 80 km/h gre komaj, tako da me dejansko že tovornjaki prehitevajo tam pri klancu čez predor Golovec.

Ko pohodim gas do konca motor rata bolj glasen, kar bi pričakoval, samo moči pa nič ne da od sebe, na klancu se zna zgoditi, da obrati celo padejo pri polnem gasu. Pri nižjih hitrostih recimo po mestu dela še kar normalno, ampak tudi tam ni pravega pospeška in predvsem pri višjih obratih ni nič od njega. Pa recimo zjutraj ko prvič speljem iz parkirišča in je celo noč stal, je prvih nekaj metrov čisto zamorjen motor, kakor da bi ravno crknil, pa je potem po nekaj metrih v redu.
Ima kdo kako idejo kaj bi bila lahka težava?

Pa še ena stvar je, kot napisano sem do sedaj uporabljal pooblaščene servise, ampak enostavno ne zaupam več nobenim od teh zaradi slabih izkušenj, tako da diagnoze te napake nočem zaupati pooblaščencem, ker me bodo olupili in na koncu sploh ni nujno, da bo kaj rešeno, si raje sam kupim tester in pregledam kaj piše gor. Zanima me torej še, če kdo pozna kakšnega dobrega ali vsaj zadovoljivega privatnika za VW-je oz. nemce v LJ, predvsem bi bilo idealno v okolici Tehnološkega parka na Brdu, se pravi Vič, Vižmarje, Brdo, tisti predel, ali pa alternativno okolica Štepanjskega, se pravi Moste, BTC, tam naokoli. Slišal sem samo za dva, mislim da Zdenko Redek tam pri Lesnini na Brdu ter Zore na Viču, ampak z nobenim nimam izkušenj, tako da vsaj nasvet je dobrodošel.