Nasveti in napotki ter povpraševanja...

lojzek3211
Novinec

Rja 2007

Napisal/-a lojzek3211 So jul 28, 2012 8:15 pm

Pozdrav!

Med čiščenjem avta sem odkril da mi pri zadnjh lučeh tolče ven rja,in to na obeh straneh na enakem mestu...mislim da to pe je že neka katastrofa pri takšni znamki...se da to kako rešit preko audi servisa....mislim da to ni najbolj normalno da avto rja, in da je star kamaj 5.Let
Kaj lahko pričakujem od zastopnika za audi,ima pleh garancijo ali kako?

http://shrani.si/f/1X/2a/3lMzJIUm/2.jpg

http://shrani.si/f/2w/zf/1W60Nikg/1.jpg

In ker mi ni in ni dalo miru sem vzel dol luč,da vidim če se morda motom...doživel sem presenečenje...

http://shrani.si/f/1p/wn/2FbPAXwW/3.jpg

Gre se za audi a3 sportback 2007

Hvala,lp

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Rja 2007

Napisal/-a mihaing So jul 28, 2012 8:21 pm

Mislim, da sta sta samo dve ali tri podjetja, katera dajo garancijo na rjavenje. Katera podjetja pa so se ne spomnim oops

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci So jul 28, 2012 8:26 pm

A ni Audi kao premium znamka? Aja sej to se dogaja tudi drugim.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jul 28, 2012 9:06 pm

tale rja je pa že dolgo na avtu :shock: Poškodba pri vgradnji?

lojzek3211
Novinec

Napisal/-a lojzek3211 So jul 28, 2012 9:34 pm

LukL je napisal/-a:tale rja je pa že dolgo na avtu :shock: Poškodba pri vgradnji?

Ne vem kako dolgo je,ampak je opazna šele zdaj ko avto žre navzven na vidno mesto...pri kakšni vgradnji? Na obeh straneh? Pomoje je to napaka od novega avta dalje...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jul 28, 2012 9:53 pm

Tudi če bi imel garancijo na pleh kot jo ima recimo KIA, ne bi šlo to pod garancijo saj ni lukne skozi.
Je pa čudno, da neka taka znamka ne cinka karoserije tako kot jih druge mnogo cenejše znamke.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

lojzek3211
Novinec

Napisal/-a lojzek3211 So jul 28, 2012 10:00 pm

lancia hf je napisal/-a:Tudi če bi imel garancijo na pleh kot jo ima recimo KIA, ne bi šlo to pod garancijo saj ni lukne skozi.
Je pa čudno, da neka taka znamka ne cinka karoserije tako kot jih druge mnogo cenejše znamke.

Kolikor sem seznanjen,naj bi audi imel pocinkano pločevino?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jul 28, 2012 10:08 pm

lancia hf je napisal/-a:Tudi če bi imel garancijo na pleh kot jo ima recimo KIA, ne bi šlo to pod garancijo saj ni lukne skozi.

Vse karoserije pri VAG-u so pocinkane, tako da ne nekaj na pamet širit dezinformacije :roll:

Garancija na pleh je 12 let pod pogojem, da je avto servisiran na pooblaščencu.
V tem primeru potem kar pogumno na servis ter prijavit reklamacijo ---> rja.
Oni nato oddajo zahtevek naprej v tovarno, ki bo povedala svoje. Tole mislim, da bi moralo iti skozi tudi če ni luknje skozi pleh, sploh če je res na obeh straneh rjavo. ;)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So jul 28, 2012 10:16 pm

Tole je kar bliz luknje skozi, mal s kladivom potolčeš da pade rja stran pa bo že skoraj skozi... če še ni bo pa v dveh letih 100%

lojzek3211
Novinec

Napisal/-a lojzek3211 So jul 28, 2012 10:30 pm

peroRS je napisal/-a:

Vse karoserije pri VAG-u so pocinkane, tako da ne nekaj na pamet širit dezinformacije :roll:

Garancija na pleh je 12 let pod pogojem, da je avto servisiran na pooblaščencu.
V tem primeru potem kar pogumno na servis ter prijavit reklamacijo ---> rja.
Oni nato oddajo zahtevek naprej v tovarno, ki bo povedala svoje. Tole mislim, da bi moralo iti skozi tudi če ni luknje skozi pleh, sploh če je res na obeh straneh rjavo. ;)

Tu pa je potem težava,ker avto ni bil servisiran na pooblaščencu

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jul 28, 2012 10:38 pm

peroRS je napisal/-a:

Nikjer ne trdim, da jih ne cinkajo edino, če si post napol prebral potem pa pride nekaj takega ven.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne jul 29, 2012 7:36 am

Se pridružujem mnenju da nima kaj rjaveti tako nov avto, AMPAK... a ni luč ravno pri vrhu rje (poškodba laka) poškodovana? Prva in druga slika?
Lahko da je bilo kaj naslonjeno, počil lak in je voda lepo zamakala noter....v tem primeru je pa vseeno ali je kia ali maybach, rjavelo bo....

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne jul 29, 2012 8:38 am

phoebus je napisal/-a:Se pridružujem mnenju da nima kaj rjaveti tako nov avto, AMPAK... a ni luč ravno pri vrhu rje (poškodba laka) poškodovana? Prva in druga slika?
Lahko da je bilo kaj naslonjeno, počil lak in je voda lepo zamakala noter....v tem primeru je pa vseeno ali je kia ali maybach, rjavelo bo....

se strinjam. Meni tudi deluje, da je na obeh lučeh neka fizična poškodba. Če gledamo luč in karoserijo, vsaj meni, deluje kot nek odtis topega predmeta.

lojzek3211
Novinec

Napisal/-a lojzek3211 Ne jul 29, 2012 8:48 am

Glede luči je tako,kupil sem odstranjevalec leteče rje,ko sem pošprical zadaj avto,je dobila tudi luč nekaj tega čistila,in je zbledela. Po poliranju je luč dobila nazaj sijaj,vendar po nekaj tednih je nastal tale rob...

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Ne jul 29, 2012 11:59 am

kitajski pleh na audiju :lol:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jul 29, 2012 12:16 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:Se pridružujem mnenju da nima kaj rjaveti tako nov avto, AMPAK... a ni luč ravno pri vrhu rje (poškodba laka) poškodovana? Prva in druga slika?

se strinjam. Meni tudi deluje, da je na obeh lučeh neka fizična poškodba. Če gledamo luč in karoserijo, vsaj meni, deluje kot nek odtis topega predmeta.

In to bo odgovoril tudi audi....
Vidi se poškodba luči, zraven pa tudi poškodba pleha....verjetno kaj na hitro sanirano in čez čas nastane to kar je sedaj videti....

Namreč, na zadnji konec pri vseh avtih meče svinjarijo s ceste, posebej pa pozimi.....sol itd....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne jul 29, 2012 12:16 pm

zelo možno je da je bil avto ruknjen že pred prodajo, in je blo pač slabo narejeno.

audi cinka karoserije od leta 85 drugače, je pa tudi res da je a3 prej vw kot audi

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jul 29, 2012 1:24 pm

Ni nujno, da je bil avto ruknjen in ni prvi primer A3 8PA, ki ima rjo pod lučmi. Karoserija je res cinkana vendar je vseeno možno, da pride do rjavenja. Lahko je napaka v postopku, tujki v cink kopeli, slabo razmaščena pločevina v končni fazi tudi slab pleh. Veliko poškodb karoserije nastane tudi pri sami sestavi/montaži bodisi zaradi orodja ali transportnega traku (na dnu) in ta je običajno učem skrita dokler se ne začne razkopavat ali udari ven rja. V tem primeru je vseeno ali je 6 ali 20 mikronov cinka, rjavelo bo v vsakem primeru.

Tako kot je že bilo omenjeno ima 12 let garancije na PRERJAVENJE in to pod pogojem, da je avto redno servisiran na pooblaščencu in pregledan vsako leto, če je delan L-L servis tega ne priznajo. Po svoje je ta garancija en nateg... Kaj za vraga ima menjava olja, filtrov i.t.d. veze z rjavenjem karoserije. Dovolj bi bil le letni pregled stanja in morebitne karamboliranosti.

Omenjena je bila kia. Za vse tiste, ki mislijo, da ima cinkano karoserijo... JO NIMA in to 110%. Tudi tam so problemi (ceed) z rjavenjem vrat, pod tretjo zavorno lučjo pa še kje.

Avtorju teme svetujem naj pogleda še spodnji del vrat v predelu plastične obloge. To je bolezen na tem modelu:
Slika

Kot zanimivost naj povem, da so pri vw-ju lansko leto izdali navodilo za popravilo rje v predelu zadnjega mostu na touranu, ker je več kot očitno šlo pri izdelavi nekaj narobe:
Slika
Slika
Slika

Kako mislite, da se je počutil lastnik 3 leta starega iz Nemčije pripeljanega tourana (z znano zgodovino in nikoli karamboliran), ko me je prosil, da mu ga dodatno zaščitim:
Slika
Slika
Slika
Slika

Popravilo v garanciji so gladko zavrnili.

Lp
Zadnjič spremenil yashica, dne Ne jul 29, 2012 2:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

lojzek3211
Novinec

Napisal/-a lojzek3211 Ne jul 29, 2012 2:12 pm

Zdravo!

Sem pogledal vrata in za enkrat ni kaj rjavo,vsaj nekaj.
Tudi sam sem slišal za kar nekaj rjavenja pri AUDI-ju,kar se pa garancije tiče je pa velik nateg,branijo se lahko samo z tem da ne servisiraš avta pri njih. Marsi kdo vozi avto na pooblaščenca zaradi garancije na druge dele,ko pa garancija preneha pa marsi kdo pelje avto popoldancu in prihrani kar nekaj denarja! Ne pomisli pa da je z tem izgubil 12letno garancijo na pločevino...tudi sam tega nisem vedel/saj tudi če bi, avta pri njih nebi servisiral,zakaj bi plačeval veliko denarja če lahko naredim mali servis doma za borih 60€ na pooblaščencu pa skoraj 2x več! Skratka ni pošteno da nekaj kar nima veze z pločevino izniči garancijo,vsako leto ali dve bi bil pregled pločevine na servisu in z tem poštena garancija seveda če te na preglede NI, ti garancija ne velja-to bi zame bilo pošteno!

Zanima me naslednje-popravilo...se lahko tega lotim doma? Malo pobrusim in nanesem barvo, seveda tam za lučjo, na zunanji strani nebi mrdal ker se bo seveda videlo. Ali je treba pobrusit tudi tisto napihnjeno? Prosim za nasvet...

lp

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Ne jul 29, 2012 2:38 pm

@Yashica: Kaj ima redno servisiranje z prerjavenjem?
Veliko....verjetno te zanima kaj....

V 10-12 letih te na uradnih servisih že tako opizdijo za servise itd....da potem lahko brez težav kako malenkost porihtajo glede rje.....

To je bistvo tele vse zgodbe....
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov