Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Turbina Audi a4

Napisal/-a kirezagar To sep 04, 2012 5:20 pm

LP!
Sem lastnik vozila Audi A4 '01 (novejša oblika) 1,9 TDI 130km. Imam pa problem (najverjetneje) s trubino.
Namreč, po nekaj prevoženih kilometrih, mi avto nikamor več ne vleče, oz. zelo slabo, kot SDI. Na prbl, 1,600 obratih, ko naj bi se vklopila turbina in naj bo potegnilo, se sploh ne čuti nikakršnega pospeška.
Hitrost in obrate dobiva počasi, s 5to brzino gre 100, 120 največ, če je res dolga ravnina. Če pa avto vgasnem in ponovno prižgem turbina spet dela nekaj kilometrov.
Problem se že predstavil mojemu mehaniku, ki je avto imel 5 dni in ni ugotovil ničesar. Pogledal je menda vse, računalnik ničesar ne pokaže.
Rekel je, da ni me preostane drugega, kot nova turbina, katera naj bi bila 700€. Pa sem malo pogledal na internetu in našel primere rabljenih, obnovljenih turbin od 250 - 450€.
Zdaj me pa zanima, če se splača vgradit obnovljeno turbino ali je toliko boljša nova? Hvala za pomoč! LP!
Zadnjič spremenil kirezagar, dne To sep 04, 2012 6:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Turbina Audi a4

Napisal/-a Mgajvr To sep 04, 2012 6:14 pm

najprej pelji avto drugemu mehaniku, mogoče bo več sreče z iskanjem napake.
lahko da je samo okvarjen LMM.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar To sep 04, 2012 6:33 pm

LMM senzor je pogledal in je v redu.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To sep 04, 2012 6:44 pm

kirezagar je napisal/-a:LMM senzor je pogledal in je v redu.

Na oko je to ocenil? Avto ti vrže v zasilni program, očitno računalnik preceni, da je to potrebno. LMM na preveri med vožnjo z VAG-com-om, dokler še avto normalno vleče.

Mehanika pa nujno menjaj...
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To sep 04, 2012 7:23 pm

meni je na škodi isto metalo v zasilni način, pa tester ni zaznal napake. je bil pa LMM v okvari.
pa preverite še vse cevke okoli turbine (preventivno)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To sep 04, 2012 8:00 pm

Najdi dobrega mehanika in naj ti preveri use parametre - senzorje. LMM velikokrat čist lepo dela, AMPAK računalniku pa pošilja napačne podatke, ker je pač iztrošen, karkoli že. Ne deluje več dobro.
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To sep 04, 2012 8:13 pm

buhti je napisal/-a:Najdi dobrega mehanika in naj ti preveri use parametre - senzorje. LMM velikokrat čist lepo dela, AMPAK računalniku pa pošilja napačne podatke, ker je pač iztrošen, karkoli že. Ne deluje več dobro.

dj preberi se enkrat kaj si naisal.
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To sep 04, 2012 8:33 pm

Jaz bi prej rekel da ga MAP senzor serje oz. zapacane lopatice variatorja turbine.

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Sr sep 05, 2012 5:53 am

Lopatice so spucane.

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Pe sep 07, 2012 5:48 pm

Kaj torej menite o obnovljenih turbinah, ki so enkrat cenejše od "novih", katero bi mi mehanik vgradil. So te cenejše kaj slabše?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe So sep 08, 2012 9:46 pm

kako veš da je turbo zanič? najprej poišči še drugo mnenje.
aja obnovjena turbina je enaka kot tista nova.tut una nova je obnovljena v tovarni kjer jih izdelujejo....
Ni vse res kar napišem

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 09, 2012 8:28 am

Ti kar kupi in zamenjaj turbino potem boš pa cvilil ko ti bo še vedno v zasilni program metalo.

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Po sep 10, 2012 7:33 am

Včeraj sem bil že pri 4. mehaniku, pa nobeden do sedaj ni točno določil kje bi bila težava. V računalniku gotovo ni, senzorji so vsi prekontrolirani, cevke pregledane, turbina spucana, menjan tudi regulator pretoka zraka. Vsak mi je povedal, da je treba novo turbino. Vem, da tudi tiste "nove" niso dejansko nove, ampak speskano ohišje + obnovljena sredica. Samo, zakaj so potem "nove" še enkrat dražje od "obnovljenih"? Ps; na obnovljeno dobim ravno tako 1 leto garancije kot na "novo".

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po sep 10, 2012 7:42 am

no dj ti nam zaj povej katere napake so odčitali teli 4 je mehaniki ki so pregledovali avto?
kateri od njih je šel z vozilom na tstno vožnjo in kateri je med testno vožnjo spremljal parametre preko diagnostike?
ti bom jaz odgovoril NOBEDEN. ne more avto delat dobro pa it dobr po pa po nekaj kilometrih neha it dobr in je turbina zanič.če je turbo zanič poj avto nikoli ne gre dobro..
će pa ti misls ša je turbo ker so ti 4 je mehaniki rekli.pa pjt do enega od teh pa reč da boš kupu turbo pa če se naprava ne bo odpravila naj oni krijejo vse stroške.
aja še eno vprašanje: tm si pisal da so bile lopatice spucane?kdo in kako jih je spucal?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Po sep 10, 2012 11:22 am

Vsi so se vozili z njim, po avtocesti, po regionalni, pokurili smo skupej cel tank, pa še nobeden ni znal točno povedati težave. Med vožnjo je bilo zaznati samo nenaden izklop turbine, ki ga je izvršil računalnik, ker turbina ne deluje pravilno. 2 mehanika sta mela med vožnjo priklopljen računalnik. Mi je pa že prvi mehanik rekel, da mi zamenja turbino za 800€, če pa to ne bo rešilo težave mi zastonj vgradi staro nazaj. Garancijo pa mi da samo na novo. Lopatice je pa spucal že prvi mehanik. Kako jih pucal ne vem, nisem bil zraven.
Samo mene zanima, če je "nova" res toliko boljša od "obnovljene"? Ker bi veliko rajši dal 450€ kot 800.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po sep 10, 2012 12:09 pm

kvaliteta obnovljene turbine je odvisna od nadomestnih delov ki bodo vanjo ugrajeni.
če so vgrajeni deli kvalitetni bo vse ok.
poišči kontakt od turbine.si on obnavlja turbine z kvalitetnimi deli (melet) in bo obnova manj kot 400 eur seveda dobiš 1 leto garancije....
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 10, 2012 12:10 pm

Turbina kot mehanski sklop se vrti in vrti, dokler je ne raznese. Drugo pa je elektronsko krmiljenje turbine (pritiska) in tu imaš težave. Turbino menjavat na lepe oči ne da bi ugotovil pravi vzrok je samo metanje denarja skozi okno. Lahko je kak senzor, zaradi katerega rač. znižuje pritisk (po tvoje izklaplja tusbino - a je ne, samo "izklaplja" pritisk). Tu je dejansko problem najti napako, morda je kak N75 (?), ki ga mehaniki težko vidijo kot okvarjenega.
Obnovljene so OK, a zakaj bi menjal, če je napaka gotovo drugje (in verjetno precej cenejša):

Za začetek povej, od kod si, da te kdo usmeri na mehanika, ki testerje oz podobne napake res obvlada.

O podobnih problemih (upam, da te bo vsaj to prepričalo, da je problem drugje)
viewtopic.php?f=6&t=72089&p=1222229&hilit=n75#p1222229
viewtopic.php?f=6&t=87445&hilit=n75
viewtopic.php?f=6&t=79228&hilit=n75
viewtopic.php?f=6&t=72967&hilit=n75

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po sep 10, 2012 12:18 pm

niti ne zna povedat kero napako izpise tester nic.pa če si bil pri mehaniku in je rekel da so napake naj pove kara naapak je.ne pa da sam od oka on to približno.
zapelje se z avtom in se naredi log tlaka turbine,pretoka zraka in duty cycl-a in se tocn lahko vidi kdaj je avto su v zasilni program in zakaj (prevec tlaka,premalo tlaka) in se od tam naprej raziskuje stvar.
to da ti je mehanik spucal lopatice zelooo dvomim,da se lopatice spucajo kot se zagre je treba turbino razstavit,kar dvomim da je mehanik naredil...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Po sep 10, 2012 12:20 pm

Imate prav. Bom tolje jaz še malo bolj raziskal. Sem pa iz dolenjskega konca, Mirna Peč.

Uporabniški avatar
kirezagar
Nov uporabnik

Napisal/-a kirezagar Pe sep 14, 2012 12:43 pm

Danes bila turbina nekje na Bledu, kjer so jo testirali in prišlo do tega, da turbina sploh ni okvarjena in da deluje kot je treba. ;) Bo treba nekje drugje težavo najdt.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: postmen in 5 gostov