Situacija je sledeča. Pri audiju A8 4.2q, kilometrov okrog 300K, se mi na avtocesti pri hitrosti cca 135-160 km/h v potniški kabini (povsod, po celem avtu) pojavljajo rahle vibracije - komaj opazne a moteče pri daljših vožnjah. Ko sem delal optiko na vozilu je mojster ugotovil, da bi bilo lahko to posledica zračnosti na sredinskem ležaju kardana - kardan bi se lahko v principu postavil v ekscenter in rahlo opletal, kar se mi zdi verjetno. Kardan lahko namreč z roko na sredinskem ležaju premaknem kakšne 3-4mm v prečni smeri, z silo ranga 100N (cca 10kg). Ko sem želel pri mojem mehaniku ležaj zamenjat sva ugotovila, da se dobi le cel kardan (j.. ga) poleg tega pa je mnenje mehanika, da je takšna zračnost normalna, saj je ležaj vulkaniziran v ohišje in mora imeti malo zračnosti. Avto je drugače poštiman kot mora bit (stabilizatorji, roke, zavore...).
Vprašanje: A je kdo že imel podobne probleme na quattru ali kardanu in ali je že kdo pogledal, ali je vpetje kardana na sredinskem ležaju res bolj "elastično", da z menjavo kardana ne brcnem mimo.
Še drugo vprašanje za debato: Kaj A8 4.2 benciner pije manj kot 10l. Ker če pije 9 pol si ga lahko kupim, drgač pa ne. A lahko kdo pove, plizzzzz!!!

Hvala vnaprej.