Bi pa prosila, če lahko kdo da kakšen konkreten, pameten predlog, kaj bi lahko bilo krivo?
Prosim pa za pomoč, prej kot bankrotiram oz. se mi zrola.
Renault scenic, 2001, 1.9 DCI. Na novo pri hiši;
14 dni nazaj: Se je zlomil zobnik, ki pride iz menjalnika in gre v desno polosovino. Menjali menjalnik, in zato da bi bil potem mir za ziher, še desno polosovino, sklopko (bila slaba), jermen alternatorja, olja menjalnika, motorja in filter olja, stikalo ne vem že česa.
V nedeljo smo ga na novo zagnali in se vozilo do sobote, pol pa frrrrrr...

v soboto: Avto vžge normalno, V prvo ne gre, melje. Štart iz druge, naslednje 4 km brez problemov, tudi v prvo gre brez problema. Motor dela kot urca. speljemo iz križišča, ropot spredaj, pritisneš bremza, sklopka, gas... nič efekta. Menjaš- brez problema- NIČ. In se ustaviš pri strani

V brzino gre, spustiš sklopko, nekaj cvili, kot da se vrti, povleče pa ne. Mogoče ne odvaja. Ga dvignemo, levo gor, sosed-mehanik zavrti kolo in reče nov menjalnik nabavi...
Nas potegne do garaže, poberemo menjalnik dol- mogoče je sklopka, da ne odvaja. S sklopko vse ok, obstaja možnost da je padla iz vilic- seveda, vse je možno..
Dajemo menjalnik nazaj gor- baba kot baba vtaknem prste v vsako luknjo, in logično tudi v desno polosovino - (tisti del, ki se vtakne v zobnik ki pride iz menjalnika)--- NIČ (. Niti enega samega zobca naslednje 3 al 4 cm dolžine

Trgovec jo je zamenjal, vendar pravi da naslednjič jo več ne bo, ker da je nekje drugje težava.
Mislim, da ni slaba montaža, ker če ne bi sedla na mesto, ne bi privili nosilca in tudi naprej ne bi šlo na namontirat.
Meni ni logike- kot da nekaj samo na tisti del forsira- samo volan gre ravno, in avto drugače lepo teče.. smrk, smrk
Nekdo pravi, da bi bil lahko diferencial??
No pa sem se olajšala. Zdaj pa prosim, če bi mi kdo lahko pomagal in povedal ZAKAJ je do tega prišlo? Rada bi odpravila vzrok, ne pa samo posledic. Vem da je lahko slaba polosovina. Kaj pa če ni- kaj bi lahko še tako forciralo, da poje vse zobce?? V tednu dni!
Prosim če se lahko kdo čim prej odzove, da naumimo rešitev.