Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tinak
Nov uporabnik

Prazen akumulator

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 10:26 am

Na ceedu letnik 2010, bencinski motor sem opazila, da se mi je verjetno izpraznil akumulator, ne reagira daljinsko zaklepanje, ne delajo luči, smerniki, ne dela radio..odklenila sem ga ročno. Ko sem probala prižgati avto se tudi ni zgodilo nič, niti "zaverglal" ni ali kako se reče :) Zanima me ali kdo ve, koliko pride nov akumulator za kio ceed ter kakšnega točno rabim? Tina

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Re: Prazen akumulator

Napisal/-a Mgajvr Ne maj 12, 2013 10:28 am

najprej poskusite napolnit akumulator. da ne boste kupovali novega.
potem pa preverite, če je kakšen porabnik, ki prazni akumulator.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 11:05 am

Vem, da se sliši čudno ampak ne znam do akumulatorja. Kako preverim kateri porabnik mi ga prazni? Mi pride kdo pomagat napolnit akumulator, dam za pivo, sem iz Lj.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 12, 2013 1:54 pm

Pozdravljeni

Prosite soseda/prijatelja/znanca/AMZS, da se vaše vozilo prižge na "kable" .................... ko bo vozilo delovalo, se izmeri koliko alternator polni ( seveda če imate to možnost ) ..................... Kar tako na hitro, se akumulatorja ne da napolniti, tako da kakšne hitre rešitve takorekoč ni. Dvomim, da je akumulator izpustil dušo, tako, da nabava novega odpade.
Ali ima vozilo ročni ali avtomatski menjalnik?????

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne maj 12, 2013 2:15 pm

tinak je napisal/-a:Vem, da se sliši čudno ampak ne znam do akumulatorja. Kako preverim kateri porabnik mi ga prazni? Mi pride kdo pomagat napolnit akumulator, dam za pivo, sem iz Lj.

imaš mogoče zavarovano asistenco? ali si mogče članica AMZS-ja?

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 2:30 pm

Zdaj sta mi ravno dva fanta pomagala na kable, pa še zmeraj ni zasvetila nobena lučka. Tudi volan je blokiran in ker je očitno blokada elektronska me nista mogla niti porinit. Sta se pa matrala eno uro. Asistenco imam pri Generali, avto ima ročni menjalnik. Ko obrnem ključ se ne zgodi čisto nič :(

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne maj 12, 2013 2:36 pm

Pozdravljeni

Če sem prav razumel, se je prižigalo na "kable", vendar neuspešno. Je pri vžigu z dovajanjem zunanjega vira toka bil kakšen znak življenja ali je bilo vse tiho in mrtvo???????????? Se je slišalo obračanje zaganjača???

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne maj 12, 2013 2:43 pm

Okvara sprejemne antene, ne zazna ključa :?: Kolegu so jo na ceedu 1,4 že dvakrat menjali pod garancijo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 2:55 pm

Ne, avto kot da je mrtev. Ne dela čisto nič. zaganjač se ni slišal, ključ se obrača v prazno. Ne sveti nobena lučka, tudi za vrata ko odpreš ne sveti.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne maj 12, 2013 3:04 pm

tinak je napisal/-a:Zdaj sta mi ravno dva fanta pomagala na kable, pa še zmeraj ni zasvetila nobena lučka. Tudi volan je blokiran in ker je očitno blokada elektronska me nista mogla niti porinit. Sta se pa matrala eno uro. Asistenco imam pri Generali, avto ima ročni menjalnik. Ko obrnem ključ se ne zgodi čisto nič :(

Kliči ASISTENCO in naj ti ga odpeljejo na servis, upam da imaš kolesa naravnost.
P.S. obvezno povej da se volan ne odklene!

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Ne maj 12, 2013 3:14 pm

Saj pa je avto v garanciji(najverjetneje :?: ). Nekje v servisni knjigi maš napisano katero številko morš poklicat.
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver Ne maj 12, 2013 3:23 pm

glej zadeva je taka...če maš ti prazen akumulator do konca,da praviš da nič ne sveti je prazen v nulo.priključite kable(če nimaš polnilca) pa pustite kable priklučene vsaj 10-15 min. drug avto pa naj bo vžgan,da ti nafila tvoj akumulator.
Pr men je blo isto,je bil akumulator do konca prazen.Pa smo glih tko nardil,kable priklučli pa takoj hoteli vžgat :lol: pa ni šlo,smo pustli drug avto da je brnel ene 15min sigurno in smo imele kable priklučene z tistga avta na mojga in je še pol komej vžgal.Ker akumulatorja ti ne nafila v 5min.

p.s. k maš ceeda ti strogo odsvetujem porivanje avta,saj bol pol vžgal.Pravjo,da pri ta novejših avtih nesmeš potiskat sej bo vžgal aha bo pa elektronika crknla zarad tega.
Nedolgo nazaj je stricu ford s-max isto tko nardil.Je mel akumulator prazen pa so ga na roke potiskali pa ni hotu vžgat,tak dolgo so ga porivali,da nazadnje več nobena lučka ni delala vs eje crknlo.Odpeljala avtovleka na servis pooblaščen kjer je plačaš 2300€ za menjavo novega računalnika ter komplet vezje z varovalkami,ker je vse precrvlo :twisted:

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 3:41 pm

Avto je bil prej priklopljen 40-45 minut na kablih :( . Zdaj mi je pomagal še en fant s parkinga, sem letela dol kr sem videla da ima tudi Proceeda, spet na kable in tudi ni znal rešit težave. Sem že obupana ker bo plača šele drug teden in če bo treba kaj veliko plačat..je v garanciji sicer do aprila 2017. Skrbi me če je ne bodo upoštevali ker radio ni več original. Akumulator je potrebno verjetno plačat, ni pod garancijo, polnjenje tudi ne?

206driver
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a 206driver Ne maj 12, 2013 3:52 pm

če je bil priklopljen tako dolgo pa se ni napolnil,pol je nekje drugje problem,ker vseeno bi prek kablov moral vžgati.
Se pravi niti ne zavergla?Pa zdaj je vsaj kaj svetilo na števcu,ko se je tko dolgo polnil ali tudi ne?
Možno,da je hin akumulator sam bi se prej trebalo prepričat mehanik bo vedu v čem je problem.
Da ne boš kupila akumulatorja novega pa nebi blo to krivo slučajno.
Po moje bo kr akumulator,ker 45 min. bi se tolko moral napolnit,da bi vsaj zaverglal,čene drugo.
Al pa če maš kšnga kolega pa probite zamenjat akumulator,njegovga not dajte pa probaš prižgat.Če bo vžgal maš hin aku.
Če ne bo vžgal je problem nekje drugje.

l.p.

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 4:19 pm

Ne nič, niti ena lučka se ne prižge, tudi med polnjenjem ni bilo nič drugače. Se pravi mi ne ostane drugega kot probat menjat akumulator ali pa da grem na servis. Hvala

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Ne maj 12, 2013 4:19 pm

Ste vozili kje po kakih luknjah? Da se ni glavni dovodni kabel kje snel, pretrgal? Tudi živali(glodalci) radi kaj pregrizejo.
Če kljub priklopu na kable ni učinka je po moje razlog to.
Da ni računaknik crknil?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 12, 2013 4:29 pm

Če ste ga probali prižgat z kabli in ni bilo nič pol ni krivec akumulator (če ste delali pravilno) in bo treba iti na servis ker preko neta je lahko 1000 in 1 stvar oz po domače ugibanje kaj je narobe
Zadnjič spremenil pskoda, dne Ne maj 12, 2013 4:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 4:46 pm

Ne, vozim se samo po Ljubljani, po nobenih luknjah. Je pa res, da je avto sedaj prvič dva dni skupaj stal brez uporabe od nakupa. V petek sem prišla s službe, parkirala, danes dopoldan sem hotela z avtom v trgovino in je bilo vse zablokiran in mrtvo. Vglavnem niti ena stvar ki ima povezavo z elektriko ne dela.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne maj 12, 2013 4:59 pm

asistenca ti je brezplačna do prvega pooblaščenega servisa ne vem zakaj še nisi poklicala. Avto imaš v garanciji ti pa misliš koliko boš plačala.

Razen v primeru če ste radio predkratim vgradili in je bila sama vgradnja napačna (narobe zvezano) in je radio krivec za porabo elektrike.

tinak
Nov uporabnik

Napisal/-a tinak Ne maj 12, 2013 5:12 pm

Nevem kako je zvezano, na to se najbolj ne spoznam. Imela sem ojačevalec in zvočnik v prtljažniku, eni kabli so speljani do tja..a odkar sem dala stran je minilo že 2 leti tako, da mislim da to naj ne bi bilo krivo. Strah me je, da bodo rekli, da sem kriva jaz in mi napisali račun za kaj sploh ne bom kriva.
Sem pa prebrala sedaj v priročniku, da ima avto nekakšen (kratica slovensko SBP) sistem proti izpraznitvi akumulatorja, če pozabiš radio, luči itd. da ostane vedno toliko, da avto normalno vžge. Očitno tega potem nima! Ja jutri kličem na servis sej druga ne preostane.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], motom in 10 gostov