Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pustivsek
Novinec

vrtanje diskov

Napisal/-a pustivsek Sr jun 12, 2013 6:28 pm

Zanima me ker pač glih bom mel priložnost pa kolese mam na avtu dol a bi blo kej narobe če bi povrto orginal diske na golf 4? pač ene 4 vrstice po 3 lukne recimo da bi mogoc "bolše" zgledal..sam spredi al sam zadi al lahko oboje? kulk fi lukne? če je ze kdo to delu prosim za nasvet :)

recimo takole:

http://shrani.si/f/a/Dw/2tWHALre/11032012347.jpg

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: vrtanje diskov

Napisal/-a Fan Sr jun 12, 2013 8:19 pm

Pozdravljeni

Luknje na zavornih diskih so geometrijsko postavljene, da ne omejuje sil/tirnic, ki nastajajo pri zaviranju. Ta vaša ideja, da boste navrtali zavorni disk ............... da bo lepše izgledalo ......................... je prvič zelo navarna ( za vas in vse ostale vdeležence v prometu ) in drugič se vidi, da niste preverili nobene litarature, ki piše o tej tematiki ( na netu jo je polno ).
No, v najlabšem primeru, vam bo med zaviranjem vse skupaj raspadlo/počilo/potrgalo..........
Kar se tiče tovarniško narejenih zavornih diskov .............. za vaše vozilo, se jih lahko nabavi za zmerno ceno ( ne bo ogrozilo družinskega proračuna ) in bo 100% varno.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr jun 12, 2013 8:32 pm

:mrgreen: :mrgreen:

Kot ti je napisal že Fan NE vrtaj! Kupi ATE power diske (niso pretirano dragi): http://www.google.si/imgres?imgurl=http ... AA&dur=204

Če hočeš pa nujno luknje pa so dokaj uredu po besedah uporabnikov Zimmermannovi diski: http://www.google.si/imgres?um=1&sa=N&b ... x=73&ty=33

Če se prav spomnim sem kake dve leti ko sem tudi sam imel želje po narvtanih diskih bral, da tovarniške luknje niso vrtane ampak so diski uliti, zato naj bi bili tudi bolj konstrukcijsko močni - mislim da bo Fan kaj več znal o tem povedat.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr jun 12, 2013 8:39 pm

Ti samo vrtaj in edina stvar ki po lepo zgledala bo golf navit okoli drevesa ko ti bo disk razneslo.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če jun 13, 2013 8:23 am

jao kakšne ideje mate eni

itak da ne moreš kr neki na pamet vrtat v disk :D

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če jun 13, 2013 9:03 am

Luknje in razni utori, so predvideni že v orodju za diske (stranska jedra) Nikakor pa se jih ne vrta ali pa kaj podobnega...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jun 13, 2013 11:16 am

čare je napisal/-a:Ti samo vrtaj in edina stvar ki po lepo zgledala bo golf navit okoli drevesa ko ti bo disk razneslo.

+1
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jun 13, 2013 1:10 pm

Samo ti vrtaj. Pa vzami veliki sveder (8mm + ). Večje bojo luknje na diskih, bolj bojo pičke nažajfane.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jun 13, 2013 1:21 pm

vi se kr hecajte, sam jst kokr sm usel prebrat on resno misli to narest in se hitr lah zgodi da bo se prbil v koga od nas oz naših bljižnjih.

nikoli se ne dela premembn na zavornih ehanizmih.
kupi že navrtane diske niso dragi.zimmerman jih ima po zelo ugodni ceni,tudi ebc-jevi niso dragi.
če ti gre pa za perforance pa kupi narezane ker bolje odvajajo toploto...
Ni vse res kar napišem

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Če jun 13, 2013 1:31 pm

sem že marsikaj predelu na zavorah, sam tok ubrisan pa nism, da bi diske vrtu :D

Tarox G88 kupi, vse babe bodo za tabo skakale, pa še zvok zaviranja je ko da bi se na vlaku pelju :D

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če jun 13, 2013 2:18 pm

Ko smo že pri hudih diskih, keri so recimo top racing, če denar ni ovira ?

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če jun 13, 2013 2:57 pm

ESX je napisal/-a:Ko smo že pri hudih diskih, keri so recimo top racing, če denar ni ovira ?

govora je o racing serijah
- brembo
- stoptech
- ap racing
- wilwood
- ebc
tega je dosti....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če jun 13, 2013 3:11 pm

Kaj pa ATE Powerdisk ?

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če jun 13, 2013 4:36 pm

Sam sem imel naknadno navrtane brembo diske na svoji corsi na začetku takoj po predelavi (ko je še bila registrirana in sem se z njo vozil na dirke) in mi jih je navrtal en mojster točno po neki šabloni in nisem bil edini s takimi diski na "dirkalnem" avtomobilu, so zdržali par let meni in še kar nekaj drugim, pa brez tega, da bi komu počili, pa verjemite, da so bili x-krat konkretno obremenjeni...
Lp

kovcek

kosir1234
Novinec

Napisal/-a kosir1234 Če jun 13, 2013 5:11 pm

ja po šabloni ja... probaj pa vrtat na roke, sigurno boš zadel mimo hladilne reže...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če jun 13, 2013 5:13 pm

Kovcek je napisal/-a:Sam sem imel naknadno navrtane brembo diske na svoji corsi na začetku takoj po predelavi (ko je še bila registrirana in sem se z njo vozil na dirke) in mi jih je navrtal en mojster točno po neki šabloni in nisem bil edini s takimi diski na "dirkalnem" avtomobilu, so zdržali par let meni in še kar nekaj drugim, pa brez tega, da bi komu počili, pa verjemite, da so bili x-krat konkretno obremenjeni...

Jaz mislim, da se je pri bremzah veliko koristneje nagibat na varno stran. Brezveze nekomu vlivat upanje, da je ok. Brezveze bo vrtal tistih nekaj lukenj, da bo zgledalo lepše. Mislim, nevem no...kaj vse je folk pripravljen reskirat za izgled?

Še malo, pa bo kul imet premalo napihnjene gume. :lol: Malo heca, ampak...nevem no. Meni je to čudno.

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek Če jun 13, 2013 8:00 pm

Ok...mi nismo vrtali diskov zaradi izgleda, ampak zaradi dodatnega hlajenja oops
Lp

kovcek

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če jun 13, 2013 9:42 pm

Kovcek je napisal/-a:Sam sem imel naknadno navrtane brembo diske na svoji corsi na začetku takoj po predelavi (ko je še bila registrirana in sem se z njo vozil na dirke) in mi jih je navrtal en mojster točno po neki šabloni in nisem bil edini s takimi diski na "dirkalnem" avtomobilu, so zdržali par let meni in še kar nekaj drugim, pa brez tega, da bi komu počili, pa verjemite, da so bili x-krat konkretno obremenjeni...

Pozdravljeni

Ja po šabloni....................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 14, 2013 2:40 pm

Kovcek je napisal/-a:Ok...mi nismo vrtali diskov zaradi izgleda, ampak zaradi dodatnega hlajenja oops

Točno tako, in nenazadnje je bil avto dirkalec, ki (predvidevam) svojih potencialov ni dosegel na javnih cestah. :)

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Pe jun 14, 2013 2:53 pm

Avtor teme sploh ne odgovori, mam občutek da je nekterim res DC...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov