Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nato87
Nov uporabnik

Seat Leon zavorni diski in ploščice

Napisal/-a nato87 Ne sep 22, 2013 12:35 pm

Pozdravljeni, imam Seat leona 1.9tdi 81kw. Pred dobrim letom sem menjal vse 4 diske + ploščice, znamka delphi. Problem je, da je sedaj levi sprednji disk zvit in pobira ploščico precej več kot na desni strani+ volan trese nenormalno ko zaviram. Torej bom zamenjal komplet diske+ ploščice,samo spredaj. Iščem kvalitetne diske ki bi mi zdržali vsaj 80.000 tisoč km če je možno. Lahko so tudi športni ker imam bolj hitro vožnjo. Katero znamko (model) diskov in ploščic mi priporočate, da ima zelo dober oprijem in ne cvili ob zaviranju? Lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Seat Leon zavorni diski in ploščice

Napisal/-a pskoda Ne sep 22, 2013 1:02 pm

Športni zavorni sistem in dolga življenska doba (nad 80kkm) na žalost v današnih časih ne gre skupaj
Lp

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body Ne sep 22, 2013 1:15 pm

tud jz sm mel delphi na passatu vse komplet pa mi je sprednji disk zvilo.Pa ni bil nikoli pregret ali karkoli drugega

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 22, 2013 1:31 pm

nato87 je napisal/-a:Katero znamko (model) diskov in ploščic mi priporočate, da ima zelo dober oprijem in ne cvili ob zaviranju? Lp

ATE

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Ne sep 22, 2013 2:03 pm

peroRS je napisal/-a:
nato87 je napisal/-a:Katero znamko (model) diskov in ploščic mi priporočate, da ima zelo dober oprijem in ne cvili ob zaviranju? Lp

ATE

ali TRW ...kar je ceneje
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne sep 22, 2013 2:17 pm

TRW je cenejši, če se ne motim.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Ne sep 22, 2013 2:47 pm

Jaz dajem gor textar / brembo (če se ne motim celo prvovgradnja za vag...

Obrablja se na eni strani ker šteka!! Površno ste sestavili, zato se je disk pregrel, zato ti trese!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne sep 22, 2013 4:00 pm

sem imel identičen primer, ko je zaradi slabe menjave ploščic in diskov kmalu začelo tresti zavore. vzrok je bil pa v zadnjem disku, kjer je nek mojster samo komplet zamenjal, nič pa očistil.
občutek je pa bil, kot da trese spredaj. dobro preglej in očisti komplet zavore ko se kaj menja.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne sep 22, 2013 5:17 pm

Pozdravljeni

Kvalitetna roba je Ate, sicer je dražja kot TRW, vendar je tudi veliko bolj kvalitetno.
Kar se športnosti tiče ............... Ate power, je kar dosti dražje .................. vendar jih na vašem vozu ne boste pregreli.
Pri kvalitetni strokovni montaži zavornih elementov, je življenska doba Ate zavornih diskov nekje cca 140 tisoč prevoženih kilometrov, ploščic pa od 60 do 80 tisoč, odvisno od stila vožnje.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne sep 22, 2013 9:51 pm

Za vse avte do sedaj ko sem iskal se je izkazalo da je ATE cenejsi od TRWja. Sam dajem gor TRW, z ATEjem zal nimam dobrih izkusenj.

Se vedno pa mislimda karkoli das gor od teh dveh firm bo ok, pod pogojem da bo vse scisceno ob menjavi..

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne sep 22, 2013 11:05 pm

Zanimivo. Jaz pa ravno z TRWjem nimam dobrih izkušenj, mi je treslo (disk star manj kot pol leta in se je zvil), ružilo ob zaviranju kot da je ploščica že čist pobrana (čeprav je bilo menjano v kompletu in je bilo vse novo), ter med samo vožnjo cvililo. Sem pač hotel malo boljše od "no name" in sem dobil TRW. Nato sem pa lastno pest zahteval Brembo, čeprav naj bi diski bili slabi in naj bi pokal.

No, od takrat na svoj avto ne dam drugega kot Brembo, sem z njimi zelo zadovoljen. Ne cvili, ne trese, ne ropota, tudi moč zaviranja ne pojenja če zaviram iz 200 na 80, pri TRW je pojenjala, o "no name" pa sploh nebi.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po sep 23, 2013 9:13 am

...in kako se lahko nov disk zvije razen to, da se tolk segreje in zvije to pa je vrjetno 100% krivo nečiščenje kot so drugi napisali.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po sep 23, 2013 6:54 pm

Se dogaja. Lahko gre po par 1000km, enako velja za ploščice.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 Po sep 23, 2013 8:07 pm

ojnica je napisal/-a:...in kako se lahko nov disk zvije razen to, da se tolk segreje in zvije to pa je vrjetno 100% krivo nečiščenje kot so drugi napisali.

a nisi ti pametnjakovič tako sestavil?

Če sem zamešal avtorja oprosti.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po sep 23, 2013 9:31 pm

dvakrat

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To sep 24, 2013 7:40 am

Malo dejstev:
- ATE in TRW imata praktično isto ceno (včasih je en cenejši, drugič pa ta drugi)
- TRW je kvaliteta precej padla (zvijanje diskov, pokanje in cviljenje ploščic)
- Delphi je poden od robe
- Brembo je v tem cenovnem rangu še slabši od Delphija
- prvovgradnja za VAG nikoli ni bila Textar/Brembo, ponavadi je bila kar ATE/TRW (oz. v zadnjem času pa to kar sami pacajo v svojih fabrikah po Bosni, v Turčiji in na Kitajskem).

Zdej pa takole:
ATE power diski so sicer super zadeva, ampak je material mehkejši kot pri navadnih ATE diskih in se posledično prej obrabijo. Jaz sem imel na Passatu spredaj kombinacijo ATE power diski + ATE navadne ploščice in je zadeva po 50kkm začela rahlo tresti, diski so bili že precej obrabljeni. Na ploščicah je bilo pa še veliko mesa, vsaj še za kakšnih 30kkm (to je seveda subjetkivna ocena).

Do sedaj sem imel pri ATE robi samo tri primere, kjer je diske zvilo po recimo 1-2 tisoč km. V prvem primeru je bil problem slaba montaža, pri drugem je bil problem v ležaju ali silenu (1x so se diski drejali, pa jih je zvjo, gor so se dali drugi diski, pa jih je spet zvilo, po menjavi ležaja/silena pa ni več zvijalo), v tretjem pa še čakam na update.
Pri količini prodanega je to zelo malo. Sicer je pa tako: če je disk zvit že ob montaži, potem trese takoj. Če pa je montaža nepravilna potem pa ga počasi začne zvijat in se po recimo tisoč prevoženih km začne počasi čutiti. Dlje ko se voziš, bolj disk zvija in seveda bolj trese.

Kar se zavor tiče se proda največ ATE kombinacija ali pa čisto poceni nemški diski in ploščice, ki so seveda zelo poceni, pa še vedno dobri. Da ne bo kdo mislil da samo nakladam, imam na obeh mojih avtih (A6 in Galaxy) ta poceni kombinacijo gor in sem zelo zadovoljen. Sploh pa za ta denar...

Pa zelo pomaga dobra zavorna tekočina. ATE ima sedaj v DOT 4 kombinaciji še SL6 ali pa Racing Blue varianto, ki so zelo poceni.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nejko87 So sep 28, 2013 8:00 am

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli So sep 28, 2013 12:00 pm

O ATE,TRW govorite kar dosti. Kaka so pa vaša mnenja o EBC diskih in ploščicah?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 28, 2013 12:03 pm

vuli je napisal/-a:O ATE,TRW govorite kar dosti. Kaka so pa vaša mnenja o EBC diskih in ploščicah?

Cvilijo ko zaviraš pri manevriranju in tulijo kot avion ko zaviraš pri višjih hitrostih. Če te to ne moti, kupi.

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp So sep 28, 2013 12:14 pm

A je možno da pride TRW za toledo l. 2000 1.6 B zadaj komplet ploščice+diski 60Eur?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov