Nebom trdil na splošno, lahko pa povem za PSA grupo, sem si lastil 1.6 HDi v 206ki kateri je imel dvomasni vztrajnik. Avto sem kupil z 50.000 km, z okvarjenim (dvomasnim) vztrajnikom sem naredil cca. 100.000 km (kar je zanimivo, nekaterim je nov vztrajnik z prevoženimi ~70.000 km razbilo), nato se je menjalo za enomasnega pri cca 170.000, pri 190.000 sem avto sesul, sedaj motor laufa dalje v P Partnerju in ima preko 200.000 km, brez dodatnih težav.
Preden sem ga šel menjat za enomasnega, so mi vsi svetovali da naj to naredim, nihče pa ni omenjal kakšnih dolgoročnih škod na motorju, so pa rekli da se znajo pojaviti dodatne vibracije katere se pri enomasnem prenašajo, dvomasni jih pa "ubije". No, rezultat je bil da same razlike med vožnjo nisem opazil, edino na trenutke se mi je zdelo da se motor lažje zavrti, kar je logično ker je bil nov vztrajnik pol lažji od starega.
abbe je napisal/-a:a mislte da so a v fabrki dal notr zato da bojo mel lastniki vozil več stroškou.
Ja. Tako kot je slabša kvaliteta avtov, samo zato da živijo od prodaje nadomestnih delov.
Sicer pa, kakor komu. Jaz vem da če bi spet imel izbiro, bi šel na enomasnega.