mucek je napisal/-a:Imel zelo podobno situacijo (Meriva) - po mesecu in pol na servisu niso naredili nič pametnega (kljub daljinski povezavi avta v nemčijo itd.). No, potem sem ga odpeljal še k Mateju Žunu (Šentvid), ki servisira mi avtoplin in po uri je že vedel kako in kaj (dodobra razštelani dročniki). Je rekel, da je bilo za to mašino odpret - da samo računalnik tega ne pokaže, na enih servisih pa kaj več že ne znajo kot na tester priklopit ...
LP, g
mirko123 je napisal/-a:Pa ti je kaj klenkal avto? Ker za dročnike berem, da vsi pišejo, da jim klenka. Meni pa ne.
mirko123 je napisal/-a:To mi je čisto jasno in to bi tudi naredil, če ne bi bil odvisen od avtomobila in če bi imel še en avto. S partnerko se vsak dan voziva v službo na različnih krajih (jo odložim). Na servisu mi dajo nadomestni avto, ki ga moram vrniti, ko je popravilo (ne)opravljeno.
Badzo je napisal/-a:2. Napaka, ki ima enake simpotme in se v garanciji ne reši, se jo rešuje BREZPLAČNO tudi po preteku garancije, saj se smatra da ni bila odpravljena, v garanciji pa lepo piše, da je serviser dolžan odpraviti vse napake, ki niso sled normalne uporabe v 45ih dneh znotraj garancije. Tako da se nimaš kaj bat, seveda pa čimprej pot pod noge h serviserju in ne čakaj do izteka garancije. Pojdi mogoče do Rodexa v Domažale - ga vsi zelo pohvalijo.
Če podjetje v okviru garancije ne odpravi napake ali po preteku skupnega roka 45 dni izdelka ne zamenja, lahko tržni inšpektor zoper proizvajalca ukrepa z izrekom globe, ne more pa z odločbo naložiti podjetju, da napako odpravi oziroma zamenja izdelek, saj mu zakon takšnega pooblastila ne daje. Svoj zahtevek lahko tako potrošnik, če ga podjetje prostovoljno ne izpolni, uveljavlja le po sodni poti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov