Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Povsem novi Rapid ropota + težave z lakom

Napisal/-a Daedalus Ne jun 08, 2014 9:55 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Uuuu...ok....Sej je res, da se pri novem avtu za 16k€ ne pričakuje napak, ampak konec koncev se napak ne pričakuje pri novem avtu za 100k€, pa se še vedno najdejo napake. Ampak tole...tale primer...to ni nič takega zaradi česar bi moral razmišljati o navezi vrba-štrik-vrat :roll: Pravim samo, da so to malenkosti, ki se rešijo hitro, brez razburjanja in popizdevanja. Raje kot pizdakanje zaradi tega bi jaz osebno pizdil na servisu zaradi premalo plina v klimi. Zakaj? Zato ker en k****n ni naredil vsega po PDI-ju, če pa je, je pa to naredil tako polovičarsko, da še najbolj polovičarski polovičar ne bi tega naredil tako polovičarsko in bi ga blo treba na cesto vržt.

Kdo pa pravi, da se bo obesil zaradi tega?? Ves point, katerega zagovarjamo je ta, da je čist prav, da se p***** pri Slak-u, ker so mu prodali avto z napako oz. napakami in zato, ker je trajalo veliko predolgo, da so zadevo rešili. Poleg tega pa so se na začetku še debilno obnašali zapovrhu. Dolžnost Slak-a v tile situaciji bi morala biti, da poskrbi, da se uslužbenci obnašajo bolj profesionalno, da se bolje izobrazijo o avtomobilih katere servisirajo oz. da so bolj angažirani pri reševanju neznanih problemov ter da kritike otroških napak posredujejo naprej na Škodo/VAG. Ker se pa veliko premalo ljudi p***** zaradi takih zadev in raje poje karkoli se jim skuha, pa bodo pri Slak-u pač še naprej dobivali avte z manjšimi napakami ter nudili pomanjkljive storitve, ker ne bo trpel njihov promet.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 09, 2014 8:30 am

Hja, glede na njegove reakcije, mu ne manjka dosti od naveze....

Sam eni ste pa res...bindeki...Namreč danes je nekaj začelo ropotat, pa bi to moralo bit že prejšnji teden rešeno....Pa kulk sem opazil, je bila težava z ropotom rešena v manj kot 24-ih urah, tako da se meni ne zdi nekaj full dolg časa, da so zadevo porihtali in še uno cev so mu menjali.Marsikateri servis bi cev pustil pri miru oz. mu sploh ne bi povedal, kaj je bilo narobe niti kje je bila napaka, v upanju, da mu cev "prdne" 2 dni po izteku garancije.

Skratka, brezvezno pizdakanje, pa pritožbe, pa kr neki...Pa še nekaj: Ga ne poznam mehanika, ki ne bi kdaj svoji stranki rekel, da naj da radio bolj naglas, če po avtu kaj ropoče :) V večini primerov gre za fucking joke, ki pa ga nekateri ne razumejo,ker se drugače kot pizdakat in pritoževat za brezveze res ne znajo.Sploh pa taki, ki vsakih 5 minut hodijo okol avta in iščejo kao fellerje in opazujejo, kako voda teče v dolino.... :roll:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jun 09, 2014 9:07 am

TrijoAdijo je napisal/-a: Ga ne poznam mehanika, ki ne bi kdaj svoji stranki rekel, da naj da radio bolj naglas, če po avtu kaj ropoče :) V večini primerov gre za fucking joke,

Eno je če se mehanik zajebava, drugo, če ti nekaj takega pribije sprejemni na servisu, ki je tam zato, da sprejema stranke in odpira delovne naloge ob tehničnih težavah. Običajno se tako obnašajo, ko je avto v garanciji, čim je izven nje so dovzetni za vse šume in ropote samo, da se kasira.

Nekdo, ki odšteje lepe denarje za nov avto se ob taki šali bolj kislo smeje.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jun 09, 2014 12:24 pm

ne poznam primera in nisem bil zraven, sočustvujem z avtorjem in vsemi, ki imate ali ste imeli podobno izkušnjo....

ampak ljudje so/ste postali preveč občutljivi in premalo odločni, ko pride do dejanj... Treba je ''ropotati'' na licu mesta, ne tu na forumu... na forumu pa deliš NEGATIVNE in POZITIVNE izkušnje ter rešitve, da drugim olajšaš npr.: izbiro servisa ipd... =)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Po jun 09, 2014 2:20 pm

Mogoče ste malo zašli iz teme....

Nekaj mi kljub vsemu ni jasno:
Kje teče (oz. kaplja) voda???

Če potem, ko si ravno opral steklo, odpreš havbo in kapne kakšna kapljica iz šob.... to pomoje ni napaka (tudi meni na fordu kapne). Če pa kaplja od kakšne cevke oz, spoja je pa druga pesem, to pa je poškodovana cev, oz nekvaliteten spoj... to pa bi že blo zrelo za reklamacijo.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jun 09, 2014 4:27 pm

yashica je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a: Ga ne poznam mehanika, ki ne bi kdaj svoji stranki rekel, da naj da radio bolj naglas, če po avtu kaj ropoče :) V večini primerov gre za fucking joke,

Eno je če se mehanik zajebava, drugo, če ti nekaj takega pribije sprejemni na servisu, ki je tam zato, da sprejema stranke in odpira delovne naloge ob tehničnih težavah. Običajno se tako obnašajo, ko je avto v garanciji, čim je izven nje so dovzetni za vse šume in ropote samo, da se kasira.

Nekdo, ki odšteje lepe denarje za nov avto se ob taki šali bolj kislo smeje.

Je sprejemni isto mojem fotru pribil, ko je na cca. pol leta stari škodi nekaj ropotalo. Smo se malo nasmejali, sprejemni je poklical mehanika, ki je avto pogledal, ugotovil fail, dele naročil in fail po parih dneh odpravil, pa še pod garancijo je blo. Pa ni blo nobenga pizdakanja pa kokodakanja niti nič.

Konc koncev pa...avto za 16k€ ni baš nekaj....kak bi reku...vrhunsko kvalitetno izdelan. Po dosedaj videnem lahko sklepam, da je izdelan nekje približno kot fičo pred 40-imi leti. V sredo si ga domov pripeljal, v petek si že veselo šraufal.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Po jun 09, 2014 4:45 pm

Glede curljanja vode. Sem posnel video in pri tem ugotovil, da je stvar dejansko tako narejena. Odtok je namerno speljan, da curlja po ceveh in oblogi ter po servo mehanizmu volana. Poglejte si video na povezavi.

Glede poškodb laka pa kot je rekel yashica, ne bodo krili stroške popravila. Pravzaprav so mi predlagali, naj si kupim korekturno barvo, ki se jo nanaša s fino palčko oz. zobotrebcem kot je že bilo omenjeno. Zato vas prosim, če mi svetujete ali naj to korekturo kupim ali ne? Verjetno očistiš površino in kapneš majhno količino barve ter pustiš, da se posuši?

Hvala za informacije in podporo :)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 09, 2014 5:00 pm

Veš kak ti bom reku.....preber malo moje teme :) Kake bizarnosti jaz najdem ( sicer pri starih avtih) a vseeno...bolano rešeno. Pri renoju sem našel odvečno matico v karterju ki je pod mikroskopom nedotakjena....vem da jim je med sestavo padla v motor....ampak...
Dejansko moraš probat enkrat sam nekaj nardit mal bolj kompleksnega, da vidiš koliko felerjev se lahk zgodi pri sami izdelavi...

Glede barve pa kot si rekel....avto dobro opereš ter posušiš in naneseš korekturno barvo. Vidlo se bo ampak hudo manmj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mardy
Novinec

Napisal/-a mardy Po jun 09, 2014 6:36 pm

Glede curljanja vode. Sem posnel video in pri tem ugotovil, da je stvar dejansko tako narejena. Odtok je namerno speljan, da curlja po ceveh in oblogi ter po servo mehanizmu volana. Poglejte si video na povezavi.

Čez en čas se morda pripravi na težave z servo mehanizmom, korozijo cevi, zasmrdeno in porozno zaščitno oblogo (predvsem pozimi), pa upaj da ne bo v notranjost zamakalo. Res prav Češko oz. češko narejeno, kot se rad ta prislov uporabi. :S

Jaz bi zaenkrat naredil tako, da bi to oblogo našprical z waterproof sprejem za čevlje, da se ne bo stvar napila, cevi pa z kakim premazom proti vlagi, za prvo silo morda že kak wd-40. Bo pa se morala narediti nekakšna drenaža. Magari se pusti ena luknica, pa kakšno cevko gor pa da gre mimo mašine dol.

Mah sranje je to popravljanje spodletelih idej projektantov. Mamo doma P307, tam pa veselo teče po el. napeljavi po levi strani zgornjega roba blatnika v mašini in to že pri malem mokrenju avta npr. pranje. Sem nekaj poskušal z raznimi traki, in silikonom, itd...

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jun 09, 2014 6:50 pm

Čudno, da nima tako narejeno, da se steka pri kolotekih, ampak nič hudega. Narejeno je kot je. Tisto luknjo bi se dalo mogoče modificirat in speljat cev po požarni steni, da se voda steka direkt na tla.

Korekturni set, ki ga kupiš na servisu vsebuje ločeno flaško baze in flaško prozornega laka. Pri tej barvi bi se tega pacanja izognil in, dal zmešati v mešalnici barv akril kateremu doma pred nanosom dodaš le trdilec v razmerju 3:1... Zame osebno najboljša rešitev. Sicer sem ti pa že v enem predhodnem postu to omenil.

Pri manjših poškodbah nanašaš z zobotrebcem, pri nekoliko večjih se dobi v trgovini z ličarsko opremo ali mešalnici namenska palčka modre barve na kateri je na koncu majhna bunkica filca, ki vpije barvo.
Lahko pa uporabiš kvaliteten slikarski čopič s ščetinami v špico. Če je poškodba do pločevine predhodno nanesi tanek sloj temeljne barve (čez 2-K epoxi primer ga ni ;) ) in nato čez barvo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Po jun 09, 2014 7:21 pm

Mi smo mel včas Forda, Oriona, pa je meu mrežco na haubi in je ob vsakem dežu voda lepo po akumulatorju tekla in je spiral tisto kislino da je nakonc blo marsikej treba menjat pa švasat.
Čeprav je dal 16.000 eur, ste mi vsi ko sem kupoval avto govorili, to je nizkocenovnik, tako da očitno so rešitve na tej nizkocenovni ravni.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 10, 2014 12:35 pm

Saj vsak avto ima svoje cvetke ampak tole odtekanje vode, ki zaliva cevke, to pa je šlamparija nad šlamparijami. Si niti ne predstavljam kako bo to zgledalo po nekaj letih, ko bo avto dal skozi ene par hudih zim, ko se bo tu stekala sol in vsa svinjarija... :roll: :roll: Ampak tu nimaš kaj, avto je tako konstrukcijsko narejen (zgrešen), kolikor boš pač sam odpravil take pomankljivosti, toliko jih pač boš...

K**c pa tak nizkocenovnik, ki za 16k € to nikakor NI niti pod točko "Ž"! Pa tudi če bi avto stal 10k€ (kolikor je po mojem tudi vreden), ne bi smelo bit takih napak, ki me spominjajo na "zlate" čase vozil iz Kragujevca... :huh:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jun 10, 2014 12:53 pm

Sploh nima veze koliko je dal za določen nov avto, ampak veze ima če so oni zmožni za tako ceno narediti spodoben avto oz v njegovem primeru če ima avto za 16keur tako blesavo narejeno glede odpadne vode pa naj zaračunajo potem npr. 16,050eur in to odpravijo. Po moje bo vsak raje dal nekaj več in ne bo imel teh bedarij.
Drugo je recimo ropot zaradi cevi, ker to je napaka človeka ki je to sestavljal in tu nimaš kaj. Noben na svetu ni idealen in zato so garancije, da se te napake odpravijo

ps.: glede klime in premalo plina jaz bi samo molil, da klima kje ne pušča in je šel ta manjkajoč plin v zrak
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jun 10, 2014 1:28 pm

S tem (odtekanjem vode po ceveh) so si samo priskrbeli posel za naprej ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jun 10, 2014 1:46 pm

To je bolj kratkoročni posel ;)
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To jun 10, 2014 1:50 pm

Menjava cevi x prodanih avtov... nekaj pa bo iz tega ;) Poleg tega vemo samo za to šlamparijo, kdo ve koliko jih je še skritih.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To jun 10, 2014 4:00 pm

:D hehe nimaš kej direkt po lajtngih za zavore, sicer so galvanizirane, ampak po moje bodo glih čez ene 15 let rjave :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jun 10, 2014 4:48 pm

LukL je napisal/-a::D hehe nimaš kej direkt po lajtngih za zavore, sicer so galvanizirane, ampak po moje bodo glih čez ene 15 let rjave :D

Ah kje pa. Če jih pesek in kamenje ne doseže, potem ne bojo rjavele, pa če 15 let non stop ščije po njih. Prej bojo une lajtunge na bremzah prerjavele, kot pa tele na steni.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Sr jun 11, 2014 10:45 am

me je zanimalo kako je pri corsi tole narejeno in sem izvedel identičen preizkus kot avtor teme. Začuda nič ne kaplja oz. teče po mašini, ima zelo dobro speljano tole reč in se prav čudim, kako lahko ima avto za 16t tako šlampasto narejeno.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Sr jun 11, 2014 11:53 am

+1 za tisti trikotnik.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 7 gostov