emozul je napisal/-a:Chan, vem, da je tema mazda, vendar me zanima kako si lahko wv grupa privosci napisati, da je za motor v mejah normale, da porabi 0,5 l olja na 1000 km. Meni se to zdi absurd. Je kaksna moznost, da dobis drugo mnenje (strokovnjak), da bi to spodbijal, ter, da bi zadevo sanirali.
golfabimu je napisal/-a:emozul je napisal/-a:Chan, vem, da je tema mazda, vendar me zanima kako si lahko wv grupa privosci napisati, da je za motor v mejah normale, da porabi 0,5 l olja na 1000 km. Meni se to zdi absurd. Je kaksna moznost, da dobis drugo mnenje (strokovnjak), da bi to spodbijal, ter, da bi zadevo sanirali.
Dej ti se mal umiri s to anti VW propagando.
Lej tole ima Mazda napisano:
It is normal for all engines to consume engine oil under normal driving conditions.
Engine oil consumption may be as high as 0.8 L/1,000 km (1 L/800 miles). This may be as a result of evaporation, internal ventilation or burning of the lubricating oil in the working engine. Oil consumption may be higher when the engine is new due to the running-in process. Oil consumption is also dependant on engine speed and engine load. Under extreme driving conditions, oil consumption may be higher.
https://owners-manual.mazda.com/gen/en/ ... 00%20miles).
Isto ti najdem še za mnogo, mnogo ostalih znamk/vozil. Tko da mal si/ste smešni. Raj se držte teme in ne povsod srat s tem anti badge foram.
Lp,
mito3000 je napisal/-a:D12J12 ali zaupaš katere barve imaš mazdo 3, ko pišeš, da je problem z njo. Je res tako hudo? Gledam res za CX30 ampak problemi o katerih pišeš so najbrž enaki. Te porodne težave se kar vlečejo.
golfek je napisal/-a:to ni normalno tudi če to trdijo.... že iz vidika okolja.... moj vw ima 200K prevoženih in ne spije na 15K niti 2dcl....
je pa to kr problem pomoje... poraba olja... marsikdaj vozim za relativno novim avtom, različne znamke... pokadi modrikasto in smrdi za popiiii... in pol se gremo ekologijo...1.0 bencinarji itd... ja itak... še najmanj svinjam nakonc jaz z 2.0 dizlom eruro 6 , poraba 5l , izpuh čist da loh ješ iz njega...
sašo5 je napisal/-a:seveda, ker ti nafta dviguje nivo....(ko je 1x 150.oookm in vec, je to neredek pojav pa ne glede al je VW al pa Ferguson...
Mazda2 je napisal/-a:Sam sem imel Mazdo in je v navodilih pisalo, da je dovoljena poraba olja 1L na 1000 km. Sicer mi ga ni nikoli toliko pilo, original Dexelo 5W-30 okoli liter na 10.000, ko sem začel vlivat Castrol Magnatec Professional iste viskoznosti pa morda dcl na 10.000.
Zdaj pa imam Hondo Civic, 1.5, bencin, 132 kw in je predpisano olje 0W-20, vendar v knjižici piše, če ni moč dobiti tega olja se lahko uporabi tudi 0W-30 ali 5W-30. Ko sem na pooblaščenem servisu omenil, da bi uporabljal 5W-30 so me zavrnili, da to olje ni primerno, čeprav, kot sem razbral, je 0W-20 tudi zaradi ekologije, ni pa nujno (za moje pojme), da bolj optimalno maže v vseh pogojih.
Zodd je napisal/-a:Mazda2 je napisal/-a:Sam sem imel Mazdo in je v navodilih pisalo, da je dovoljena poraba olja 1L na 1000 km. Sicer mi ga ni nikoli toliko pilo, original Dexelo 5W-30 okoli liter na 10.000, ko sem začel vlivat Castrol Magnatec Professional iste viskoznosti pa morda dcl na 10.000.
Zdaj pa imam Hondo Civic, 1.5, bencin, 132 kw in je predpisano olje 0W-20, vendar v knjižici piše, če ni moč dobiti tega olja se lahko uporabi tudi 0W-30 ali 5W-30. Ko sem na pooblaščenem servisu omenil, da bi uporabljal 5W-30 so me zavrnili, da to olje ni primerno, čeprav, kot sem razbral, je 0W-20 tudi zaradi ekologije, ni pa nujno (za moje pojme), da bolj optimalno maže v vseh pogojih.
v tej mašini od honde sem uporabljal 0w-30.
bolj kot viskoznost me je motilo da je bilo olje shell 0w-20 ki so ga dali notri na servisu A1, medtem ko v knjižici piše da mora biti A3 ali A5 kar pomeni
večji HTHS... tako da če te to moti vztrajaj na originalnem 0w-20 od honde če nimajo pa notri 0w-30 A3....
uradni servisi so komedijanti, naprimer v yarisa GRMN so mi namesto 5w-40 dali 0w-20... in če ne bi sam preverjal bi tako tudi ostalo dokler ne bi zjebal mašine, po domače povedano, če hočeš v nekaj biti siguren preveri sam...
tako da tako kot pri hondi na uraden servis od toyote olje dostavljam sam, če pa komu ni kaj všeč naj si pa jebejo mater, zame je to velika napaka in sedaj ne verjamem servisu ničesar in bom v prihodnje preveril vse tekočine ki se bodo menjale...
Zodd je napisal/-a:no pri toyoti gre šlamparija še korak dlje, pred prevzemom leto in pol starega vozila, z skoraj nič kilometri, sem seveda zahteval servis, ko sem avto že imel 2 tedna med čiščenjem pogledam v motorni prostor in vidim napisano 0w-20...
xxl je napisal/-a:1 L na 1000 km je stara norma že 50 let ali več, to je zato, da se proizvajalec zaščiti v primeru reklamacij. To bi že zdavnaj morali spremeniti.
Po forumu brska: BOBoo in 22 gostov