Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Če jan 04, 2007 6:51 pm

cakani je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:nevem... moj mnenje... kasko pa gasa...
ali pa ob steno pa enmu tovornjakarju dat 100k da ti ga zapešta..
nevem... če je vse to res bom začeu razmišljat da bi odpru servis citroen... ker nemorš vrjet, kwa folk dela.

Sam res na koncu ji bo sam se ta varjanta ostala kasko in totalka

Mnja, samo a ne dobiš potem po evrotaxu?... Ergo unih 2.5mio plus jebarija s kaskom? Al kako ocenjo totalko? Sorry za offtopic...
Slika

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Če jan 04, 2007 6:53 pm

Sej pravim skrajna varjanta, po eurotaxu dobis ja, sej ga parkiras na parking pol pa en "kamijoncek" zapelje vate ti pou auta spesta in nezgubis bonusa dobis pa totalko :lol:

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če jan 04, 2007 7:21 pm

V direktu sem prebral, da ima citroen rekordno število tožb in reklamacij, pol mi pa še kolega reče, da se mu je na njegovem C5 odlepila armatura, kpl po celi arm. so se naredili mehurji. Pa je poklical na servis, pa mu reče ženska, brate odpade, avto ni več v garanciji. Lani mu je crknil mehanizem za odpiranje stekla na pokrovu prtljage, ga je peljal na servis, mu zamenjali kpl cela vrata, zdaj pa se še vrata ne odprejo, pa še po spodnjem robu jih je požrla rja. Da ne omenim hidravlike, verjetno se še ni peljal kdo v avtu, ko se ti med vožnjo dvigne za 10 cm. Ogledala delajo kot se jim zljubi, eno se zapre, drugo ne, drugič nobeno. Prej je vozil 4 leta starejšega passata, skoraj nobenih problemov, za novega doplačal skoraj 3 mio, danes pa je vreden par eurov več. Pol pa vsak pravi oprema, oprema...pa jebeš ti to francosko opremo, če se ti avto v 4 letih razleti. Itak ne zastopim ljudi, ki grejo s 4 mio v citroenov salon.

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Če jan 04, 2007 7:38 pm

coffa06 je napisal/-a:V direktu sem prebral, da ima citroen rekordno število tožb in reklamacij, pol mi pa še kolega reče, da se mu je na njegovem C5 odlepila armatura, kpl po celi arm. so se naredili mehurji. Pa je poklical na servis, pa mu reče ženska, brate odpade, avto ni več v garanciji. Lani mu je crknil mehanizem za odpiranje stekla na pokrovu prtljage, ga je peljal na servis, mu zamenjali kpl cela vrata, zdaj pa se še vrata ne odprejo, pa še po spodnjem robu jih je požrla rja. Da ne omenim hidravlike, verjetno se še ni peljal kdo v avtu, ko se ti med vožnjo dvigne za 10 cm. Ogledala delajo kot se jim zljubi, eno se zapre, drugo ne, drugič nobeno. Prej je vozil 4 leta starejšega passata, skoraj nobenih problemov, za novega doplačal skoraj 3 mio, danes pa je vreden par eurov več. Pol pa vsak pravi oprema, oprema...pa j**eš ti to francosko opremo, če se ti avto v 4 letih razleti. Itak ne zastopim ljudi, ki grejo s 4 mio v citroenov salon.

Se podpišem! Francoski štrom in oprema je ku**c od ku**a! Me kr srt prime k vidm novo laguno (ni lih citroen je pa francoz) k se vozi po hitri cesti pa luči za vzvratno vožnjo gorijo! :?: Nkol francoza! Sam parfume majo pa dobre! :D

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če jan 04, 2007 7:44 pm

Nisde je napisal/-a:Se podpišem! Francoski štrom je ku**c od ku**a! Me kr srt prime k vidm novo laguno (ni lih citroen je pa francoz) k se vozi po hitri cesti pa luči za vzvratno vožnjo gorijo! :?:

Si dobro pogledal da se sploh pelje naprej? Ker danes ni nič čudnega da se folk rikverc vozi in obrača na avtocestah :twisted:

Ne samo nove Lagune so res u kurcu kar se problemov tiče. Sosed ga je 2x peljal popravit na servis, ko mu je v tretje crknu ga je zamenjal za staro laguno :D
No ampak pustimo to tema gre o citroenu..

lp
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če jan 04, 2007 8:57 pm

Še vedno pa nimam nič proti starim citroenom, kot so bili ax, zx, prve xsare... V zadnjih šestih letih pa prava katastrofa. Sem se menil z eno stranko, bil navdušen nad citroenom, vozil ax-a šest let brez problemov, pol xsaro šest let brez problemov, kupil picasso, bil star dva tedna, šel na morje, avto kaput. Isto pri renaultih, sestra vozi safrana 2.5 l.98, ima prev.300.00km pa laufa kot urica in ne gre od hiše dokler se ne razleti.
Smo imeli v našem kraju enak primer z golfom V, pa je gospod poklical na sedež v Nemčijo, da je pod lakom opazil eno pikico, potem so ugotovili, da je res nekaj pod barvo in so mu dali za doplačilo 300.000 sit novega passata. Ne vem pa kako bi se dalo s francozi kaj zmenit.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 04, 2007 8:59 pm

[quote="coffa06"]Pol pa vsak pravi oprema, oprema...pa j**eš ti to francosko opremo, če se ti avto v 4 letih razleti.[quote]

Se strinjam s tabo ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 12:19 pm

Ej sam folk jst zastopm da navadn C4 stane 3.5 mio sit in moj je biu drazji, Ma tudi za 3.5 mio sit avto mora delat no!!
Sem prebrau na enmu drugmu forumu da kao kaj pricakujemo od avta za 3.5 mio sit !!! HALOO

MA kdo mail od Klausa Oberhammerja, direktorja Citroen Slovenija ?? Jaz cakam odgovore, sem pisal tako na trzno inspekcijo kot tudi uradu za varstvo potrosnikov in cakam in cakam in cakam

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 12:20 pm

aja pa odgovor od citroena koper ko sem jim ze nevemkateric pisal o mojih problemih z vozilom in koncesionarjem.

Pazi TO !!

Soštovani g. Fric.

Obveščamo Vas, da smo glede Vašega primera kontaktirali Avtohišo Štolfa, kjer so nam sporočili, da je Vaš primer v fazi obravnave med Vašo odvetnico in odvetnikom Avtohiše Štolfa.

Glede prošnje o prodaji vozila se morate dogovoriti z Avtohišo Štolfa oz. s kakšnim drugim prodajalcem vozil. Na ceno in način prodaje ne moremo vplivati, saj je to podvrženo tržnim razmeram.

Lepo pozdravljeni.

Vanesa Duka

Svetovalka za stike s strankami

Citroen Slovenija d.o.o.

Ul. 15. maja 18, 6000 Koper

Tel.: 05/66-81-100, faks: 05/66-81-299

www.citroen.si

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 12:21 pm

ej dobro da se potrudijo za stranke in poskusijo resiti spore !! :evil:

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 12:25 pm

Zdej pa cajt da vam se malo slikc prlozim :
Priponke
afric_37__051113_013659.jpg
Tuki je vidit neke fleke po vetrobranskem steklu ki ne grejo stran.
afric_37__051113_013659.jpg (6.31 KiB) Videno 4411 krat

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 12:30 pm

Drugi del, Cakam kaksno mnenje in ne pozabit da je vozilo stalo 5.5 mio sit (placal sem ga 4.5 mio ker je bilo 1 mio popusta )
Priponke
IMG_0080.jpg
Predstavljajte si da vozite z klimo na avto 22 stopinj v dezju in kar naenkrat zapeljete nekam kjer so le 3 sopinje!! To se zgodi v citroenu C4, takrat se namrec kompresor izkljuci !!
IMG_0091.jpg
Avto ima 1 leto pa se ze pasovi ne spravljajo vec sami
Campione 028.jpg
tudi da se sipe tako zameglijo da rataq kondens se nisem dozivel, no do sedaj vsaj
IMG_0076.jpg
in tako
IMG_0077.jpg
tako ko se tiu sredi dneva zamegli avto ker pade pod 4 stopinje in kompresor od klime ne dela vec
IMG_1045.JPG
tako zgleda ko ti vetrobransko steklo od znotraj zamrzne !!!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 05, 2007 12:37 pm

Še enkart? Si se peljal do Merlaka? Do jerovška če nisi pa oprosti pa si res i****. Načeloma so ti avto zajebali na servisu (stručkoti) nič drugega. Voziš pa še dalje tja... Če že ne bi šel tja da bi ti vsaj povedali v čem je problem...

p.s. kompresor se ne ustavi samo pri citroenu pod 3 stopinje celzija...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jan 05, 2007 12:40 pm

Jst mam terenca letnik 90, pa brez prevlek po tleh (zaradi česar naj bi se avto še bolj rosil in bil bolj mrzel) pa še nisem imel tok zarošenega kot je tole.
Old subarus never die, they just get faster!

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jan 05, 2007 12:55 pm

ko to spremljam in berem se počasi sprašujem, če si sploh prebral navodila za uporabo. tam noter marsikaj piše, kako avto deluje in kako je treba z njim ravnati, ker se mi zdi, da tudi z avtom ne znaš upravljati, predvsem s klimatronikom oz. avtomatsko klimo.
zraven vsega pa je treba imeti še malo zdrave pameti pri uporabi avta, ne samo pizditi vsevprek.
če pa so te napake resnične in zadeva v okvari...j*** ga...pač prvi avto po dolgih praznikih.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 1:03 pm

Ej kaj je treba znat da ti sipa ne zamrzne od znotraj ??
Ce mam na Avtomatiki na 24 stopinj al pa kako ces, in startam kot npr 1 mesec nazaj ko sem sel na smucanje z 14 stopinjami in sem prisel v dolomite na prvi prlaz in je pala temperatura na 3 stopinje, kaj bi moru narest?? Kompresor se avtomatsko sklopi pa tudi ce pise AC on in kajbi mogu narest ?? dat na 28 stopinj da odmegli in biu v avtu u kratkih rokavih ??
Dejmo dejmo, smo leta 2007 in avto ni stal 1 mio sit ok

Sploh pa prvic slisim in vidim da zamrzne vetrobransko steklo od znotraj !!

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jan 05, 2007 1:23 pm

ma oprosti...ampak ne razumem kako se lahko toliko vlage in kondenza nabere v notranjosti..
lepo je biti pameten in naštimati na klimo na "auto". sicer ne vem kako je pri citroenu, ampak škodin klimatronik v tem položaju piha samo v šobe na armaturni in nič v tla in na vetrobransko...
si sploh pogledal kam piha zrak, ko se je tako zarosilo? če je ventilator delal, je to nemogoče.
sive celice so za to, da se uporabljajo...in ne takoj letet na servis, češ to ne dela.
treba je tudi vedeti, da avtomatika ni vsemogočna.

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jan 05, 2007 1:26 pm

aja...če mi že govorič, da avto ni stal 1 milijon..jaz imam avto za 250 jurjev in teh problemov nimam...poleti imam prijetno in ravno prav hladno, pozimi pa ravno prav toplo...pa verjemi mi, kljub ročnim nastavitvam gretja manj posegam tja kot ti, ki imaš vsemogočo avtomatiko in ji slepo zaupaš...

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe jan 05, 2007 1:41 pm

Ob teh slikah sem se tudi sam vprasal ali so to sploh napake avta? :roll:
Slika

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe jan 05, 2007 1:58 pm

Samo meni tukaj v tem primeru nekaj ne gre v račun. Iz zgornjih slik je očitno, da je problem klima, kar lahko na servisu dokažeš. Pas lahko tudi pokažeš, da se ne zloži nazaj. Poleg tega si naštel še nekaj takih očitnih napak, katere enostavno dokažeš.

Omenil si naprimer:
-da se šipe samo odpirajo (to lahko pokažeš na servisu)
-nekaj žvižga pri motorju (to se sliši)
-avto kuhal (se da dokazat)
-avtomatska nastavitev žarometov ne dela (če si opazil ti, bo tudi vodja servisa)
-ABS/ESP ne dela (abs se enostavno sproba)

Za vse te napake se zapelješ na servis pa jim pokažeš. Za določene greš skupaj z vodjo servisa na testno vožnjo (ali pa gre on sam), mu poveš kaj je narobe, tako da vidi če je res pa se zadeve normalno uredijo. Vsaj v našem primeru je bilo tako, pa smo imelu tudi en kup sranja le da je bil pri določeni napaki problem ker enostavno niso odkrili kaj je vzrok (elektronika seveda). Zanima me če so ti zgoraj naštete napake odpravili pod garancijo? Če niso, potem je po mojem mnenju napaka na tvoji strani. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da se da na lep način uredit. Pa mi niso odpravili napak v katerem izmed zgoraj omenjenih servisov, ki veljajo za najboljše.

Zakomplicira se lahko res v določenih primerih ki si jih omenil, npr.
-ovalni diski - trese
-mehanizem zadnjih stolov sel po gobe
-ključ se je razletel
-sklopka postane trda

V teh primerih ti oni lahko očitajo da je napaka na tvoji strani, zaradi tako imenovane "neprimerne" uporabe,tukaj moraš imeti nekaj ptrpežljivosti in upanja na najboljše. Na grd način boš težko kaj dosegel.

Sem groziu z odvetniki, ispektorji, raznimi uradi, in kaj mi recejo. Ti kar itak nebos nic dosegel, ....

če nimaš dokazov, ne boš dosegel prav veliko
Takrat sem se prvic pritozil na citroen slovenija in sem ugotovil da mi na mojem servisu citroen sploh niso vsakic napisali delovnega naloga ter si zapisali napake ki sem jih prijavil, tako da se sedaj dobim z vozilom ki ima dolocene napake za katere servis ne pozna resitve in za katere imam jaz le price ki so se voile z mano da so napake res prisotne ze od samega zacetka, nimam pa nobenega papirja.

Drugace sem pa bil pri enem odvetniku precej dobremu (Odvetniska pisarna Matoz) in mi je ze sam rekel da z nobeno znamko nebi imel problemov kaj dosect vendar za Citroen pa dvigne roke. Sam je imel C5 tocno 2 meseca ko ga je prodal in je rekel da naj grem kar direkt k trzni in naj kaj probam ce mi uspe ampak da bo trda.

Normalno da dvigne roke stran, če ni dokazov
Ja no jst mam dokaze u roki pa pismo za 40.000

slike ti ne pomagajo kaj dosti

Želim ti veliko sreče na sodišču, ker jo boš potreboval, tak občutek sem dobil jaz.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov