Samo meni tukaj v tem primeru nekaj ne gre v račun. Iz zgornjih slik je očitno, da je problem klima, kar lahko na servisu dokažeš. Pas lahko tudi pokažeš, da se ne zloži nazaj. Poleg tega si naštel še nekaj takih očitnih napak, katere enostavno dokažeš.
Omenil si naprimer:
-da se šipe samo odpirajo (to lahko pokažeš na servisu)
-nekaj žvižga pri motorju (to se sliši)
-avto kuhal (se da dokazat)
-avtomatska nastavitev žarometov ne dela (če si opazil ti, bo tudi vodja servisa)
-ABS/ESP ne dela (abs se enostavno sproba)
Za vse te napake se zapelješ na servis pa jim pokažeš. Za določene greš skupaj z vodjo servisa na testno vožnjo (ali pa gre on sam), mu poveš kaj je narobe, tako da vidi če je res pa se zadeve normalno uredijo. Vsaj v našem primeru je bilo tako, pa smo imelu tudi en kup sranja le da je bil pri določeni napaki problem ker enostavno niso odkrili kaj je vzrok (elektronika seveda). Zanima me če so ti zgoraj naštete napake odpravili pod garancijo? Če niso, potem je po mojem mnenju napaka na tvoji strani. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem da se da na lep način uredit. Pa mi niso odpravili napak v katerem izmed zgoraj omenjenih servisov, ki veljajo za najboljše.
Zakomplicira se lahko res v določenih primerih ki si jih omenil, npr.
-ovalni diski - trese
-mehanizem zadnjih stolov sel po gobe
-ključ se je razletel
-sklopka postane trda
V teh primerih ti oni lahko očitajo da je napaka na tvoji strani, zaradi tako imenovane "neprimerne" uporabe,tukaj moraš imeti nekaj ptrpežljivosti in upanja na najboljše. Na grd način boš težko kaj dosegel.
Sem groziu z odvetniki, ispektorji, raznimi uradi, in kaj mi recejo. Ti kar itak nebos nic dosegel, ....
če nimaš dokazov, ne boš dosegel prav veliko
Takrat sem se prvic pritozil na citroen slovenija in sem ugotovil da mi na mojem servisu citroen sploh niso vsakic napisali delovnega naloga ter si zapisali napake ki sem jih prijavil, tako da se sedaj dobim z vozilom ki ima dolocene napake za katere servis ne pozna resitve in za katere imam jaz le price ki so se voile z mano da so napake res prisotne ze od samega zacetka, nimam pa nobenega papirja.
Drugace sem pa bil pri enem odvetniku precej dobremu (Odvetniska pisarna Matoz) in mi je ze sam rekel da z nobeno znamko nebi imel problemov kaj dosect vendar za Citroen pa dvigne roke. Sam je imel C5 tocno 2 meseca ko ga je prodal in je rekel da naj grem kar direkt k trzni in naj kaj probam ce mi uspe ampak da bo trda.
Normalno da dvigne roke stran, če ni dokazov
Ja no jst mam dokaze u roki pa pismo za 40.000
slike ti ne pomagajo kaj dosti
Želim ti veliko sreče na sodišču, ker jo boš potreboval, tak občutek sem dobil jaz.