Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če sep 24, 2009 11:55 pm

cruiser1 je napisal/-a:O naknadni vgradnji tempomata jaz ne vem nič ( še nikoli imel avto brez ;) ) vendar, če sklepam po tem, da je bil prvi tempomat serijsko vgrajen v avto 30 let pred prvim potovalnim računalnikom, potem ne vidim problema zakaj ga tudi v tvoj avto nebi mogel vgraditi.

Ja tisti starejsi avti ki se niso mel elektronskega pedala so mel vgrajen servo motor ki je tiscal na gas - še moj civic letnik 2004 ma tak sistem, ko vklopiš tempomati ti pedal not potegne.. Pomoje to ni tko enostavno vgradit. Ce ma pa avto elektronski pedal (drive by wire) pol pa ne bi smel bit problem. Ne vem pa kako ma to štirka.

SeaHawk
Nov uporabnik

Napisal/-a SeaHawk Pe sep 25, 2009 7:58 am

Ja namreč obstajajo tudi bovdnom sistemTempomat magic speed ms-50 to so tista vozila k imajo gas še z zajlo.
Po slovenskih cestah maxi 130km/h Tak je predpis!! Škoda

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po sep 28, 2009 8:30 am

No če smo že pri vseh živih rečeh, pa dejmo še eno rečt o potovalnem računalniku. Torje zadeva je taka: imam Seat Leon-a (letnik 2007) s opremo Nitro X Reference in bi v nem želel met tudi potovalni računalnik. Zdej tempomata serijsko tudi ni mel, pa sem ga dal naknadno vgradit, cena je bla 180 € z delom vret. Za potovalni računalnik pa so mi naračunal 700 € (menjava displaya, ročka, razstavljanje armature, ipd zadeve). Zdej pa mene zanima a je s tem res takšna groza, al vsi ti avtomobili, torej tudi npr. Golf V nima serijsko napeljave za potovalni računalnik. Namreč močno čudno mi je, da bi izdelovali dve vrsti displaya iste oblike pri taki masi avtomobilov - da bi bilo treba tudi tega menjat...

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po sep 28, 2009 9:53 am

Pri taki masi avtomobilov se očitno splača proizvajati dve vrsti displejev, ker zelo veliko prišparajo, če v ena vozila vgrajujejo cenejšega. Začne se pa že pri takšnih neumnostih, kot je npr. (ne)napeljevanje kablov za zvočnike. Verjamem, da zdrava logika pravi, da se bolj splača masovno izdelovati samo en tip, ki je zato toliko cenejši, ampak tovarne imajo zaposlene boljše ekonomiste od nas... :)

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM So okt 03, 2009 9:14 pm

Je mogoče kdo že raziskoval naknadno vgradnjo radarskega tempomata (adaptive cruise control)? Konkretno v A6.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 So okt 03, 2009 11:56 pm

Porsche računa okrog 60 € za vgradnjo. Pri drugih ne more biti dosti dražje.

GregorM je napisal/-a:Je mogoče kdo že raziskoval naknadno vgradnjo radarskega tempomata (adaptive cruise control)? Konkretno v A6.

Ne. Bi pa na pamet rekel, da bo original 5-10% vrednosti tvoje A6-tke.

.

svetnik
Nov uporabnik

Napisal/-a svetnik Ne dec 13, 2009 7:49 pm

Sem lastnik Kia Ceed, letnik 2009 z Sport pack opremo. Malo sem gledal na njihovi strani za tempomat in se mi zdi cena kar precej visoka.
TEMPOMAT brez ročice ( ročica posebej ): 330€
ROČICA TEMPOMATA : 105 €

A to pomeni da Ceed sploh nima predpriprave za tempomat.
A je možna kaka cenejša varjanta?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne maj 09, 2010 9:32 pm

Svetnik, isto jaz razmišljam. Tempomat pa je tak, kot serijsko oz pač v tisti opremi tx, ki je bila oz je še. Mode in mute se preselita na levo stran volana. Skratka, jaz ga bom zagotovo vgradil, ker delam 300-400km na teden po avtocesti in me po Lj-Mb in obratno pošteno boli noga. Sedaj sem poslal vsem najbližjim servisom, koliko je cena in že v mailu napisal da iščem najcenejšega. Kdor bo najugodnejši, tja grem. Najbolje pa bi bilo, da bi bil moj servis najugodnješi, kamor vozilo tudi vozim na uradni servis. Sporočim.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne maj 09, 2010 9:42 pm

Ja majo določeni avti tudi tempomat brez potovalnega računalnika, sm se sam prepričal, pa sem prej tudi mislil da brez tistega ne gre.. zanimivo vglavnem :)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne maj 09, 2010 9:46 pm

sem enkrat se mi zdi že vprašal....kako pa je pri novih hondah, Jazzu? Glede ročke ni problem, ker bi pač vzel "športni" volan, ki ima ročko, kaj pa ostalo?

Uporabniški avatar
_miha_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _miha_ Pe maj 14, 2010 9:42 pm

NejcZ je napisal/-a:Ja majo določeni avti tudi tempomat brez potovalnega računalnika, sm se sam prepričal, pa sem prej tudi mislil da brez tistega ne gre.. zanimivo vglavnem :)

mam polota 9n 2004, 1.4 75KM, bencinar, brez potovalnega računalnika. pred kratkim sem naknadno dal vrgaditi tempomat.

ročka me je prišla 72€ (original), električar pa 60€ (delo + kabel)

lahko rečm da pri polotu pa še bencinar je, špila tko k more. Vse se da :D

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Po maj 24, 2010 4:01 pm

Gosic je napisal/-a:Svetnik, isto jaz razmišljam. Tempomat pa je tak, kot serijsko oz pač v tisti opremi tx, ki je bila oz je še. Mode in mute se preselita na levo stran volana. Skratka, jaz ga bom zagotovo vgradil, ker delam 300-400km na teden po avtocesti in me po Lj-Mb in obratno pošteno boli noga. Sedaj sem poslal vsem najbližjim servisom, koliko je cena in že v mailu napisal da iščem najcenejšega. Kdor bo najugodnejši, tja grem. Najbolje pa bi bilo, da bi bil moj servis najugodnješi, kamor vozilo tudi vozim na uradni servis. Sporočim.

Si že dobil ponudbe? Koliko stane? Ročka ali gumbki na volanu?

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 12:20 pm

Sem našel ročko za pro ceeda
http://www.kia-shop.de/csc_article_deta ... &saArticle[ID]=2420&VID=EV4D8kUJ3PS5df2H&saSearch[word]=&saSearch[category]=pro_%20Ce%E9d&saSearch[special]=

Sem poslal mail, če se da naknadno vradit.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe jun 25, 2010 10:35 pm

Jaz sem v tej temi: http://www.vozimvolvo.si/e107_plugins/f ... .php?52910 opisal vgradnjo tempomata za S40 in V40 z dizelskim motorjem (velja tudi za Mitsubushijev 1,8i GDI motor). Če komu pride prav.

Vprašanje za moderatorje - je vredu če objavim samo link do druge strani kjer sem neko stvar že opisal, ali pa bi bilo bolje vse skupaj še enkrat skopirati sem?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jul 02, 2010 9:59 pm

Rokii je napisal/-a:Sem našel ročko za pro ceeda
http://www.kia-shop.de/csc_article_deta ... &saArticle[ID]=2420&VID=EV4D8kUJ3PS5df2H&saSearch[word]=&saSearch[category]=pro_%20Ce%E9d&saSearch[special]=

Sem poslal mail, če se da naknadno vradit.

Se da, ampak samo v dizle.

SiloMultijet
Nov uporabnik

Napisal/-a SiloMultijet Po avg 16, 2010 1:44 pm

Mogoče kdo ve ali se, da vgraditi tempomat v Stilota 1.9 Multijet letnik 2004. Klical sem na uradni servis pa pravjo, da se sigurn da vgradit a da tega še niso delal dal so mi tel. od avto električarja ki je mojster za fiate, ki pa pravi da tega še ni delal. Zanima me ali kdo pozna koga, ki bi znal tempomat vgradit v Stilota 1.9 Multijet.

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Tempomat - naknadnja vgradnja?

Napisal/-a Gosic So jan 15, 2011 12:43 pm

Dobil sem ponudbo(ze nekaj casa nazaj), mislim da tisti servis na Vrhniki, tempomat na volanskih tipkah za okoli 400€. Takrat se za to nisem odločil, sedaj pa spet razmišlam o tem. Ponovno bom povprašal pri njih, ter poklical bom še k Črešniku. Upam da se da kaj ceneje sicer od 400€.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 15, 2011 2:31 pm

fantje, kok imate vredne avte v katere mislite vgrajevat tempomat.... ?

kle imate enega univerzalnega; http://www.howard-may.co.uk/18206/index.html
drugače pa ebay najceneje
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So jan 15, 2011 5:43 pm

Jaz sem za svojega dal 60 € za ročko, stikalo sklopke in nekaj žic, ter 160 € za program. Kar je dosti ceneje kot na tej strani, in od ostalih univerzalnih kompletov.
In pri vseh univerzalnih kompletih je pač tako da se oblikovno ne skladajo v vsak avto.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So jan 15, 2011 6:20 pm

sebaveh je napisal/-a:Jaz sem za svojega dal 60 € za ročko, stikalo sklopke in nekaj žic, ter 160 € za program. Kar je dosti ceneje kot na tej strani, in od ostalih univerzalnih kompletov.
In pri vseh univerzalnih kompletih je pač tako da se oblikovno ne skladajo v vsak avto.

nekaj drugega je, če ima avto možnost tempomata (med dodatno opremo) če pa avto ni imel možnosti tempomata, potem je univerzalni komplet + vgradnja veliko dražja, saj je potrebno več posega...
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov