Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Pe jan 25, 2008 12:05 am

avtomobil je napisal/-a:Dejstvo je, da so Korejci že zdavnaj prišli na AmeriškI trg, kjer so del ameriškega voznega parka, kar Francozom dan danes ni vspelo.
Francoski avtomobili so v svetu NO NAME AVTI.

Važno, da je češka znana po kvaliteti. Še obcestne kurbe niso ne vem kaj ;)

Reno je na ZDA trgu prisoten z nisančkom....tak da, ne se bat za francoza ;)
Slika

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Pe jan 25, 2008 12:12 am

Lool, samo ste res zanimivi. Iz vsake teme znate ven izluščiti debato VW vs Renault in se skregati do konca pa jo zaspamati. Kapo dol fantje. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe jan 25, 2008 12:13 am

Ja, pri Mercedesu gre za drugo politiko, kot pri BMW-ju in VW-ju.
Mercedes je finančno omejen, ker ni sam svoj lastnik ampak spada pod Craysler.
Od tu se tudi pozna nekoliko nižja kvaliteta. Problem je, če pri financah in poslih Mercedes ne more odločati sam. Sicer pa je še vedno luksuzen in kvaliteten, čeprav je kvaliteta res nekoliko nižja.

Britney vozi Mercedes.

Slika

Avto Škoda ji itak znana po kvaliteti, to je res.
Češka industrija se vrača na stare odlične tire. ;)

Renault znamka na ameriškem trgu ni prisotna, to je dejstvo.
Zadnjič spremenil avtomobil, dne Pe jan 25, 2008 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Pe jan 25, 2008 12:16 am

Symon je napisal/-a:Lool, samo ste res zanimivi. Iz vsake teme znate ven izluščiti debato VW vs Renault in se skregati do konca pa jo zaspamati. Kapo dol fantje. 8)

Pa kako si pozabil ALfO.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Pe jan 25, 2008 12:16 am

Zakaj je za cesto potem tolk BMWjev? Zakaj je sestri mašino napol razneslo na AC?

Tole z Britney...hočeš povedat, da MB vozjo psihoti? :lol:

Sam res je...dost je...js se umikam. Vsakmu svoje, js na francozi, ti na čehu in 3. na nemcu...vozte kar vm paše. Lahko noč ;)
Slika

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe jan 25, 2008 12:21 am

Alfa je v svetu NO NAME AVTO. ;)
Avto, ki se (slabo) prodaja po Evropi in to je vse.
Kdo jo pa hoče imet?
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe jan 25, 2008 2:45 am

Kdo bi htel met avto, ki se mu reče Škoda. Jaz ne. Že ime je mimo, avto pa tudi ni bogvekaj. Je pa VW, kar pomeni samo potrošni material in pa poceni rezervni deli, v kolikor kaj crkne. Škoda je Škoda. Še vedno.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 25, 2008 8:54 am

slovenskisin je napisal/-a:No, glede korejcev sva na istem, pa kitajc tudi ne bo name pisan.
Pa ne morš zdej primerjat Korejcev in Kitajcev no! Si kdaj vozil Korejca? Tuki ni primerjave!
Zgleda imate še vedno ene predsodke do Korejcev, Japoncev iz meni neznanih razlogov. Pa se vozte s Francozi in Nemci in vozite avte na servise vsak mesec...
Jest sm vozil 16 let starega Hyundai Ponyja s 170.000km in se samo čudim, ko govorite o menjavah turbin, tuljav in elektronike. Vozil sem 5 let in praktično nobene napake. Menjali smo zadnje amortizerje in auspuh (logično pri teh km). Sedaj ga je imela sestrična, avto ima 200.000 in mašinca dela ko urca. Ga je pa mal napadla rja.
Sedaj vozim 11 let starega Accenta - nobene okvare še ni blo v teh letih, 1x smo zamenjali akumulator + redni servisi :lol:

Tko da zdej ciljam na I30 ali Ceed, za katera trdim, da sta na istem nivoju kot Golf, po zanesljivosti ga pa po mojem presegata.
LP

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe jan 25, 2008 9:25 am

RENO911 je napisal/-a:Kdo bi htel met avto, ki se mu reče Škoda. Jaz ne. Že ime je mimo, avto pa tudi ni bogvekaj. Je pa VW, kar pomeni samo potrošni material in pa poceni rezervni deli, v kolikor kaj crkne. Škoda je Škoda. Še vedno.

VW nima lih poceni dele.
Primer: če razbiješ avspuh, ki je iz rostfraja, plačaš za njega veliko več, kot za Renaulta, ki je iz navadne pločevine. Življenska doba pa je neprimerljiva.

Škoda je bila itak znana kot prestižna firma, zato me ime sploh ne moti.
Očitno o avtih nimaš pojma.
Renault je škard roba, kič, plastk fantastik, NO NAME avto, katerega nebi nikoli imel.

Renaulta nebi nikoli kupil, ker smo ga imeli in je bil več na popravilih, kot na cesti.

Za Renaultove voznike je itak znano, da se na cesti ne pozdravljajo. Ker se že zjutraj srečujejo pri mehaniku. :D
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
piagolo
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a piagolo Pe jan 25, 2008 9:44 am

avtomobil je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Kdo bi htel met avto, ki se mu reče Škoda. Jaz ne. Že ime je mimo, avto pa tudi ni bogvekaj. Je pa VW, kar pomeni samo potrošni material in pa poceni rezervni deli, v kolikor kaj crkne. Škoda je Škoda. Še vedno.

VW nima lih poceni dele.
Primer: če razbiješ avspuh, ki je iz rostfraja, plačaš za njega veliko več, kot za Renaulta, ki je iz navadne pločevine. Življenska doba pa je neprimerljiva.

Renault je škard roba, kič, plastk fantastik, NO NAME avto, katerega nebi nikoli imel.

Renaulta nebi nikoli kupil, ker smo ga imeli in je bil več na popravilih, kot na cesti.

Za Renaultove voznike je itak znano, da se na cesti ne pozdravljajo. Ker se že zjutraj srečujejo pri mehaniku. :D

ehmmm...... ne udrihaj po drugih znamkah. Saj so sami kupili tak avto kot ga imajo. Če bi jim bilo toliko hudo bi ja že zamenjali. Pa čeprav ti to govorim kot lastnik 3 Škodičk.
903cc

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Pe jan 25, 2008 9:54 am

Matr, pa sm reku da noum več....ka je s tabo avtomobil, a znaš sam NO NAME pisat?
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 25, 2008 10:24 am

ajde zaprite temo, ker nekateri res ne znajo pisat o ničemer drugem, kot o zaničevanju druge avtomobilske znamke kot jo sami vozijo
zgleda da voagovci res nebi smeli pisati o francozih in obratno- bo treba uporabnike z nizkim IQjem res ločt ;)
ja vsi se kvarjo od kitajca do rolsa- to si zapomnte- in za vsako firmo obstaje ogromno privržencev, ki so z avtom nadvse zadovoljni- tko da nehite ga srat, pa zavedite se, da če avta niste imeli, nimate kej kurcat zadeve, pa tud če ste imeli 1, 2 avta posamezne znamke, ki sta se vam kvarlabad luck
lahko vam povem le, da oče recimo noče imeti več angleža- imel je discoverya, in z njim naredu 350.000 km- avto se še zdej bozi in ima preko 500.000 pa mu je vseeno ostalo, da je slabe kvalitete- zakaj?- zato ker je moral za vsa popravila drago plačati, in praktično ni bilo garancije- tudi na začetku ne- menjano pa je bilo kar nekaj stvari 2x sklopka, menjalnik,..... sam glede na to kje je vse avto bil in kaj smo z njim počeli ni to nič čudnega- pa je klju temu ostal slab priokus
lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 25, 2008 10:29 am

avtomobil je napisal/-a:Alfa je v svetu NO NAME AVTO. ;)
Avto, ki se (slabo) prodaja po Evropi in to je vse.
Kdo jo pa hoče imet?

Ti si vredu spal?

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Pe jan 25, 2008 10:39 am

Energetik81 je napisal/-a:
slovenskisin je napisal/-a:No, glede korejcev sva na istem, pa kitajc tudi ne bo name pisan.
Pa ne morš zdej primerjat Korejcev in Kitajcev no! Si kdaj vozil Korejca? Tuki ni primerjave!
Zgleda imate še vedno ene predsodke do Korejcev, Japoncev iz meni neznanih razlogov. Pa se vozte s Francozi in Nemci in vozite avte na servise vsak mesec...

Mislm kdor pa tlač Korejce in Kitajce v isti koš pa kaže sveje avtomobilsko znanje :? . Pejt pogledat en sodobn korejski avto pol pa ocenjuj. Niso več takšni kot so bile recimo Kie Pride ko so prišle v Slovenijo, časi se spreminjajo :o :P . Na marsikaterem področju so vsaj tako dobri kot vsa evropska konkurenca, marsikje pa že boljši. Recimo zanesljivost je eno področje, kjer so že povozili evropsko konkurenco.
Glede kvarljivosti pa lahko povem, da vsi evropski avti, ki smo jih meli so se kvarili bolj kot pa Korejski, ki jih imamo sedaj.
Drugače pa ko ste že izpostavili Renaultove dizle, ste pozabili na 2.2dci, ki je imel tudi dosti okvar. :twisted:

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Pe jan 25, 2008 11:15 am

avtomobil je napisal/-a:Ja, pri Mercedesu gre za drugo politiko, kot pri BMW-ju in VW-ju.
Mercedes je finančno omejen, ker ni sam svoj lastnik ampak spada pod Craysler.
Od tu se tudi pozna nekoliko nižja kvaliteta. Problem je, če pri financah in poslih Mercedes ne more odločati sam. Sicer pa je še vedno luksuzen in kvaliteten, čeprav je kvaliteta res nekoliko nižja.

Britney vozi Mercedes.

Slika

Avto Škoda ji itak znana po kvaliteti, to je res.
Češka industrija se vrača na stare odlične tire. ;)

Renault znamka na ameriškem trgu ni prisotna, to je dejstvo.

Od kdaj je mercedes finančno omejen???? OD kdaj pada POD craysler???? Nikoli ni spadal POD Craysler ampak sta se zdruzila in ravno craysler ima velike zasluge za mercedesove nekatere "nezanesljive" modele. kajti zalagati so morali tako sebe kot craysler tako da ne piši bedarij!!! Ce pa se ne ves pa niste vec skupaj!!!! Craysler imajo sedaj kanadčani ce se ne motim!!!
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jan 25, 2008 11:18 am

avtomobil je napisal/-a:VW nima lih poceni dele.

Na oko bi ti dal ene 14 let, sem zadel?!?!!

Oglasi se, ko bo Škoda BRAND!
--------------------------------------------------------------------

Korejcev pa jaz sploh ne bi zaničeval. To res ni več avto izpred 15-20 let, ko si se smejal, ko je šel mimo. Danes so to avti povsem na nivoju. Da o trpežnosti in ceni ne govorimo. Ima pa na žalost še vedno slab prizvok pri nepoznavalcih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 25, 2008 11:42 am

FBR je napisal/-a:Korejcev pa jaz sploh ne bi zaničeval. To res ni več avto izpred 15-20 let, ko si se smejal, ko je šel mimo. Danes so to avti povsem na nivoju. Da o trpežnosti in ceni ne govorimo. Ima pa na žalost še vedno slab prizvok pri nepoznavalcih.

Tako je, Korejci so povsem spodobni avti, predvsem pa zanesljivi.
Pa tudi tako bi reku: ko se je začel pri nas pojavljati Hyundai s Ponyjem v začetku 90ih let je bil to super avto. Spomnim se ko smo prešaltali iz Yugo 55 na Ponyja leta 91. Pa to je bil kot avion! Materiali, oprema, izdelava - vse super za tisti čas.
Potem pa so se mi zdi začel mal šparat pri Accentih okoli leta 96 (materiali v notranjosti, izolacija...), vendar so mašince in zanesljivost ostali na nivoju.
Primerjava recimo Accent 1,3 84KM in Polo 1,4 60KM... :lol:

Sedaj s I30 in Ceed so pa Korejci po mojm dohiteli in celo prehiteli marsikatero evropsko konkurenco v svojem razredu - tako z materiali, udobnostjo, zanesljivostjo; s price/performance pa itak.

kitcar
Nov uporabnik

Napisal/-a kitcar Pe jan 25, 2008 11:46 am

Renault cretaour de clumpatibiles :lol: :lol:

Atako so slabi al kaj
ERUPTION

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe jan 25, 2008 11:47 am

Po kakšni logiki postavljaš Kitajce ob bok Korejcem? Kitajci delajo kopije evropskih in ameriških avtomobilov, poleg tega ne dajo popolnoma nič na varnost.... Vsi novi Korejci (Hyundai i10, i30... in KIA Ceed, Ceed SW,..) imajo svoj design in poleg tega vsaj 4 zvezdice na crash testih.... Si videl crash test kitajskega LandWind? Torej ne trobi neumnosti.
Pri nas doma so pri hiši 3-je avtomobili, Mazda 5 (fotrov), Hyundai Getz (moj) in Citroen C3 (matkin)... Pa se mi še največji j**c zdi ravno Citroen, tako po voznih lastnostih, kot po razmerju cena/oprema, po zmogljivostih, udobju..... Nekje sem že pisal primerjavo Getz vs. C3, ker so bili nekateri tu pametni kako je C3 najmanj za razred boljši od Getza, sem spisal cel kup stvari, ki so slabše na C3.... do danes še nobenega odziva.
Torej kupujem samo še Japonce / Korejce, evropskih...... hvala, ne!
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe jan 25, 2008 11:56 am

Kritik je napisal/-a:

Po kakšni logiki postavljaš Kitajce ob bok Korejcem? Kitajci delajo kopije evropskih in ameriških avtomobilov, poleg tega ne dajo popolnoma nič na varnost.... Vsi novi Korejci (Hyundai i10, i30... in KIA Ceed, Ceed SW,..) imajo svoj design in poleg tega vsaj 4 zvezdice na crash testih.... Si videl crash test kitajskega LandWind? Torej ne trobi neumnosti.
Pri nas doma so pri hiši 3-je avtomobili, Mazda 5 (fotrov), Hyundai Getz (moj) in Citroen C3 (matkin)... Pa se mi še največji j**c zdi ravno Citroen, tako po voznih lastnostih, kot po razmerju cena/oprema, po zmogljivostih, udobju..... Nekje sem že pisal primerjavo Getz vs. C3, ker so bili nekateri tu pametni kako je C3 najmanj za razred boljši od Getza, sem spisal cel kup stvari, ki so slabše na C3.... do danes še nobenega odziva.
Torej kupujem samo še Japonce / Korejce, evropskih...... hvala, ne!

Se strinjam, da so Korejci kvalitetnejši od Francozov. Dokazuje, da Korejce vozijo Američani, Francoze pa nočejo imet.
Avto,moj partner!!!!!!!!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov