Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Po jun 23, 2008 6:34 pm

Ja, ni šans, res nisem opazila. Itak te peljejo po točno določeni trasi, pa še prodajalec skos gobca zadaj... Kaj hočemo. Zdaj pač vem kaj je turbo luknja :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po jun 23, 2008 9:12 pm

Lana_ je napisal/-a:Ja, ni šans, res nisem opazila. Itak te peljejo po točno določeni trasi, pa še prodajalec skos gobca zadaj... Kaj hočemo. Zdaj pač vem kaj je turbo luknja :)
Hm, kako zdaj, te peljejo ali pelješ?
Hja, je treba preizkusit točno tak avto kot ga potem kupiš, sicer je kinder-surprise.

Jaz nisem naročil golfa, dokler nisem preizkusil ene 3-4 kombinacij motorja in menjalnika. Preden sem naročil (105 KM TDI s 6-st. menjalnikom, sem zahteval preizkus točno takega avta. Saj so bili bedni poskusi v stilu "imamo tourana z istim motorjem in menjalnikom, saj je podobno" in podobne blesarije, ampak v drugem salonu so imeli točno to kar sem želel preizkusiti.
Pa noben prodajalec mi ni težil zraven, so mi dali golfa "pelji sam, kolikor želiš, kamor želiš" za eno celo sobotno dopoldne.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jun 24, 2008 7:14 am

Hm, ko sem jaz vozil Kio Proceed 1.6 crdi (115 km) niti nisem občutil take hude turbo luknje. Precej bolj sem jo pa npr. občutil pri Focusu 2.0 tdci (136 km).

Mislim pa da je tu še nekaj drugega pa naj me kdo popravi če se motim: Namreč tudi pri določenih bencinarjih, ki sem jih imel priliko testirat je pedal za plin reagiral z rahlo zakasnitvijo. Po moje je to posledica neke vrste "drive by wire" sistema (če ga navadni avti sploh imajo?), ki ga poznamo iz formule ena, iznašli so ga pa v letalstvu ("fly by wire"). Zdaj pri enih avtih se to čuti bolj, pri drugih manj, skratka na začetku moteča stvar, ki se je pomoje sčasoma navadiš.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To jun 24, 2008 7:21 am

Več ali manj vsi sodobni avti imajo takšen sistem za gas.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To jun 24, 2008 8:20 am

frgo je napisal/-a:Več ali manj vsi sodobni avti imajo takšen sistem za gas.

...t.i. "drive by wire".............vendar je v Kii še tisti, ki se je uporabljal pri "normalnih" avtih 7-8 let nazaj, in odtod tudi zamik na stopalki za plin......

P.S. že v Hyundaiu tega ni - in na tem malenkostih se tudi vidi razlika KIA-HYUNDAI seveda v prid slednjega....

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo To jun 24, 2008 8:23 am

Še pri 10 let starem cliotu 2 dela vse instantno. Saj gre samo za potenciometer in motorček, nima kaj zamika delat.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jun 24, 2008 9:16 am

sašo5 je napisal/-a:...t.i. "drive by wire".............vendar je v Kii še tisti, ki se je uporabljal pri "normalnih" avtih 7-8 let nazaj, in odtod tudi zamik na stopalki za plin......

P.S. že v Hyundaiu tega ni - in na tem malenkostih se tudi vidi razlika KIA-HYUNDAI seveda v prid slednjega....

Tega pa skoraj da ne verjamem, ker sta Ceed in i30 v marsičem enaka avtomobila, delita si vsaj pogonski sklop, platformo in še marsikaj. :?

Volvo-s60
Novinec

Napisal/-a Volvo-s60 To jun 24, 2008 9:20 am

Glede na to da imajo vsi noveji avtomobili elektronsko podprt pedal za plin , lahko zamik nastane tam, sicer pa je tako preko foruma težko komunicirat o takih stvareh ker je to treba občutit, sicer pa tudi Vag skupina ni imuna na zaostajanje plina, in to kar konkretno razni Seati, Poloti, Golfi itd.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jun 24, 2008 11:41 am

sašo5 je napisal/-a:
frgo je napisal/-a:Več ali manj vsi sodobni avti imajo takšen sistem za gas.

...t.i. "drive by wire".............vendar je v Kii še tisti, ki se je uporabljal pri "normalnih" avtih 7-8 let nazaj, in odtod tudi zamik na stopalki za plin......

Te vrste razlike pri ceedu in i30 ne opaziš. Itak je avto na noter isti.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jun 24, 2008 1:14 pm

frgo je napisal/-a:Še pri 10 let starem cliotu 2 dela vse instantno. Saj gre samo za potenciometer in motorček, nima kaj zamika delat.
Najbrž bo to res, ti verjamem. Ampak moraš upoštevat, da ne moreš primerjat Renaulta (sicer že itak ni med najbolj zvenečimi firmami) s korejcem.
Hej, nekje je treba prišparat, če so tako poceni, a ne.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Napisal/-a frgo To jun 24, 2008 1:54 pm

Meni se niti slučajno ne zdi, da so Korejci kaj cenejši ali celo slabši. Megane je sigurno cenejši kot ceed/i30. Prav tako razni opli, fordi, fiati, citroeni niso posebno dražji, če sploh. In ne bom dajal komentarja glede zamika pri gasu, dokler sam ne grem sprobat avta. Drive-by-wire gas nekako ni nekaj, kar bi lahko kakršnakoli tovarna zamočila zaradi neznanja. Verjetno gre za čisto kakšno drugo konstrukcijsko posebnost, ali pa še to ne.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To jun 24, 2008 2:45 pm

Malo prebiram o tej Kii. Sam sem namreč tud gledal po Pro Ceedu, pa me je odvrnilo že to, da se je prodajal avto letnika 07 z 20k prevoženih ter notranjost totalno v deku, vse je cvetelo, tko, da sem takoj podvomil v kvaliteto materijalov. Sedeži so cvetel, menjalnik oz. ročica cvetela, tam kjer pripneš pas guma al kar je že cvetela oz. natrgana :shock:

Avto res lep, samo v kakovost materialov in izdelave pa res dvomim. to me je odvrnilo od nakupa :roll:

sicer pa srečno vožnjo in obilo užitkov ;)
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jun 24, 2008 2:46 pm

el_diablo je napisal/-a:kolegu pri 10tisoč oba prednja amortizerja dobila luft,dostikrat ne prepozna ključa.utripa ekranček sredinski,... kaj bo šele pri 50,100t.... đabe ti 7 let garancije če maš avto skos na servisu.
tut vozu sm ga,pa morm rečt da sm biu razočaran.volan premehek,se ga moraš navadit v ovinku,2.0crdi motor tut :roll: ,prevelika turbo luknja-spodaj je tako len da je prav zoprno vozit.vglavnem,vidi se da je KIA in da ne more iz svoje kože.

evo, spet neki: dnevne luči se mu ugašujejo,baje je kriva masa,ter meglenke utripajo.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To jun 24, 2008 3:35 pm

Čudno vse skupi tole, pri mojmu bratu notranjost nic ne cvet amortizerji so ok, elektrika dela...pa ma cez 50kkm...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jun 24, 2008 3:39 pm

speedfreak je napisal/-a:Čudno vse skupi tole, pri mojmu bratu notranjost nic ne cvet amortizerji so ok, elektrika dela...pa ma cez 50kkm...

mogoče je glih zjebanga dobu,al ma pa pač smolo tako.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To jun 24, 2008 9:27 pm

killah bee je napisal/-a:Malo prebiram o tej Kii. Sam sem namreč tud gledal po Pro Ceedu, pa me je odvrnilo že to, da se je prodajal avto letnika 07 z 20k prevoženih ter notranjost totalno v deku, vse je cvetelo, tko, da sem takoj podvomil v kvaliteto materijalov. Sedeži so cvetel, menjalnik oz. ročica cvetela, tam kjer pripneš pas guma al kar je že cvetela oz. natrgana :shock:

Avto res lep, samo v kakovost materialov in izdelave pa res dvomim. to me je odvrnilo od nakupa :roll:

sicer pa srečno vožnjo in obilo užitkov ;)

Jah vprašanje kaj so delal s tem avtom, ker če delaš z njim kot "svinja z mehom" potem bo tud v bmw-ju ali mercedesu vse "cvetel". :roll: Dejstvo je, da je kakovost materialov v Ceedu/i30 povsem na nivoju tega razreda ali celo nad njim. Meni osebno niso prav nič slabši kot v kakem golfu V ali astri, da o meganu, focusu in drugih primerljivih avtomobilih niti ne govorim, kjer je veliko stvari vsaj na otip slabše kvalitete ali pa že na videz niso enakomerni razmaki med režami, plastika ponekod očitno odstopa oz. "striže" itd. itd. Glede na to, da trenutno vozim Mazdo 6, ki je razred višje in da me je Kia Proceed na testni vožnji navdušil, potem to marsikaj pove. :idea:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jun 24, 2008 9:34 pm

turbo luknja je pa ja zakon,sploh ce je cipan.
das gas pa avto vlece zmerno po se mu pa opul nekje pr 2000,pa ga sam trga teb pa nc jasn k ne mores vn z sedeza.
po pa tko parkrat(50x) pa gre sklopka zarad spice navora,pa gre vztrajnik zarad navora pa polosovine trpijo...turbo luknja zakon.
drgac pa pri avtih z variabilno turbino se ta turbo luknja manj pozna...
Ni vse res kar napišem

Lana_
Nov uporabnik

Napisal/-a Lana_ Če jul 10, 2008 7:22 am

Samo še toliko za bodoče kupce Cee'd-ov:
Moja mašina JE "kolcala", pa čeprav sem že pred nakupom zahtevala naj preverijo, če je mašina že reprogramirana. Ko sem 1 teden po nakupu klicala prodajalca, če so res preverili, se seveda ni spomnil, ali so ali ne. Po reprogramiranju je moja mašina ok. Pred nakupom res zahtevajte naj zadevo preverijo (najbolje 3x - 1x je očitno premalo), da vam bo prihranjena pot na servis.

Črička pa nimam! Oglašal se mi je obesek za ključe! :lol:

Z mojim avtom je vse ok, nobenih problemov, nakup toplo priporočam.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jul 10, 2008 8:01 am

Bencinarji so super se posebej 1.6!
Moj frend je pa zaradi čričkov že zamenjal pol avta.

Jakadinho
Nov uporabnik

Napisal/-a Jakadinho Pe jul 11, 2008 9:21 am

Lp, imam I30 1.6 dizel že skoraj eno leto.
Zadnje čase opažam da ko je motor mrzel če pospešujem tam nekje okoli 2000 obratov se pojavi tak rezek zvok. Ko se mašina segreje tega ni več.

Tega pri novem ni bilo ali pa nisem bil tako pozoren.
A je mogoče kaj z turbino narobe.

Pa še radio me zajebava vsake tolko časa sploh USB.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov