Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Pe mar 06, 2009 2:44 pm

RockyEffE je napisal/-a:Nadaljevanje zgodbe

06.03 – Po prevoženem enem tanku goriva ugotovim, da mi porabi 9 litrov več kot pred popravilom (torej 27 l nežne vožnje). Poskusil sem tudi grobo pritisniti na plin in ugotovil, da Jeep ne povleče kot je ampak precej manj. Pozoren sem postal tudi na ropotanje in tresljaje v motorju, ki so kljub menjavi katalizatorja še vedno prisotni. Po pogovoru z svojim mehanikom (ne KMAG) mi pove, da motor niti pod razno ne dela pravilno, nova glava z novimi dročniki ropota, pri 1500 obratih se trese cel JEEP. Medtem pa druga glava, teče popolnoma neslišno in lepo 'diha'. Pokličem VS na KMAG in vprašam, kdaj lahko pripeljem avtomobil na popravilo, naštejem vse zgoraj opisano. Reče mi naj pripeljem JEEP 16.03 na servis.

mama mia :/
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe mar 06, 2009 2:48 pm

06.03 – Po prevoženem enem tanku goriva ugotovim, da mi porabi 9 litrov več kot pred popravilom (torej 27 l nežne vožnje). Poskusil sem tudi grobo pritisniti na plin in ugotovil, da Jeep ne povleče kot je ampak precej manj. Pozoren sem postal tudi na ropotanje in tresljaje v motorju, ki so kljub menjavi katalizatorja še vedno prisotni. Po pogovoru z svojim mehanikom (ne KMAG) mi pove, da motor niti pod razno ne dela pravilno, nova glava z novimi dročniki ropota, pri 1500 obratih se trese cel JEEP. Medtem pa druga glava, teče popolnoma neslišno in lepo 'diha'. Pokličem VS na KMAG in vprašam, kdaj lahko pripeljem avtomobil na popravilo, naštejem vse zgoraj opisano. Reče mi naj pripeljem JEEP 16.03 na servis.

Človek ti imaš živce iz keramokarbotitanorostfraj litine. Jaz bi jim avto že parkiral v pisarno, z mano bi se pogovarjali samo še preko odvetnika, pa šel bi kakim novinarjem ki hodijo po pasjih procesijah(beri preverjeno) da naredijo prispevek o šalabajzerjih.
Če vsaj zadnjega ne narediš nas prosim ne obveščaj o napredku ker mi grejo živci samo da berem tole polomijo od servisa.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Napisal/-a Festina Pe mar 06, 2009 2:53 pm

Templar je napisal/-a:

Človek ti imaš živce iz keramokarbotitanorostfraj litine. Jaz bi jim avto že parkiral v pisarno, z mano bi se pogovarjali samo še preko odvetnika, pa šel bi kakim novinarjem ki hodijo po pasjih procesijah(beri preverjeno) da naredijo prispevek o šalabajzerjih.
Če vsaj zadnjega ne narediš nas prosim ne obveščaj o napredku ker mi grejo živci samo da berem tole polomijo od servisa.

templar sej si bol nerovzen kot on hehe :P

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe mar 06, 2009 3:26 pm

:pop:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe mar 06, 2009 3:45 pm

:shock:
Brez veze! Sploh ni več smisla komentirat!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe mar 06, 2009 3:55 pm

Še malo bom tole prebiral pa te bom brezplačno povabil k men v garažo na popravilo.....
Da glava ruži so lahko dročniki....če jih niso pravilno vstavili se ventili niso pravilno nastavli. (avt. nastavitev) in tako ventili ne tesnijo ....zato tudi avto gre manj in pije več.....
Za primerjavo glej mojo temo.....kjer mi je prav tako počla glava.....sedaj bom menjal še turbino in nardil (po vsej verjetnosti) komplet generalko.....pa me zanima kako dolgo se bo vleklo to pri meni....s tem da med tednom jaz ne šravfam.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe mar 06, 2009 6:34 pm

uporabi sledeče kontakte:
urednistvo@24ur.com ali http://24ur.com/bin/ua_form.php
in kontaktiraj medije, ki bodo z veseljem napolnili minute na televiziji

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe mar 06, 2009 6:39 pm

adis je napisal/-a:naj nekdo od lastnikov ( beri: nezadovoljni lastnik) uporabi tale obrazec, da vidimo kaj se bo "izcimilo":
http://www.kiamotors.com/Inter_Corp/Inf ... actus.aspx

in ne pozabite na moto, ki ga ima kia international:

fixing it right the first time

to očitno ne drži za slo. podružnico

hehehe ta obrazec sem jes ene 10 krat izpolnil, pa ni bilo ne duha ne sluha o
kakršnemkoli odgovoru, mogoče pa gre preko tega linka sprva na Kia slovenija
oni pa forvardirjo naprej na centralo v korejo (oziroma sploh ne pošlejo naprej, ko
vidjo kok je folk v teh mejlih jezn).........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Napisal/-a Festina Po mar 09, 2009 6:25 pm

no tkole.dans je pondelk in sm sou n a kio KMAG ljubljana

prvo da napism v uvodu.ta ki je na forumu in dela na kiji in bo posredovau tole dalje mu sporocam da slabo poroca hehe u nadaljevanju pa usak ki je gdaj izpolnu
http://www.kiamotors.com/Inter_Corp/Inf ... actus.aspx

mu zagotavlajm da to negre na korejo ampak na KMAG ljubljana ker tudi sam sm izpolnu in sm vidu izvod v rokah šefa servisa gospoda IVOTA.

no dans sm prisu tja in se sestau z gospodom ivotom ki naj bi mi pomagu rešit nastalo situacijo.ko je tudi sam pogledu kaj naj bi bilo narobe na avtu je biu vidno zaskrbljen a useeno je uztraju da na njihovem servisu se pa kaj takega nebi moglo zgoditi da so pozabili pritrditi varnostni pokrov na sklopko ( ze nekaj casa je namrec stvar odprta ker niso dali gor tega alu-pokrova in notr lahko priteka voda in umazanija itd.)
no potem je reku da bo do konca tedna pregledau gdo je in kaj je delau na mojemu vozilu a se sigurno nebo spomnu ta mehanik da je pozabil dat to gor. (navsezadnje kje se b o spomnu av ta ce niti to kar naj bi mu bila rutina da poskrbi kako bo narejeno je pozabil) no pocakali bomo do petka ko naj bi me gospod poklicau in mi povedal kaj in kako.

na podlagi njegove odlocitve pa bom vidu a bo stvar se ustavila (bojo popravili kot je treba) ali pa bo posredovala kaka odvetniska pisarna in prisla pogledat stvar tudi kaka tv-ekipa)

LP:boyan

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Po mar 09, 2009 8:54 pm

tudi če bi se slučajno spomnil ne bo priznal :P
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po mar 09, 2009 11:41 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:tudi če bi se slučajno spomnil ne bo priznal :P

Ha! Itak, da ne bo priznal! A bi kdo od vas priznal šefu, da ste kaj takega ali podobnega zajebal??

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To mar 10, 2009 12:36 am

Valda da ne ... nikol ne smes priznat ... tut ce te ujame "pri delu" :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To mar 10, 2009 5:50 am

Jest bi šel na servis z nečim takšnim

Slika

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To mar 10, 2009 7:46 am

OFF:Vsem ki razmišljate o tem da bi se obrnili na medije: tudi komercialni televiziji nista
preveč dovzetni za "male" probleme, saj so dobesedno zastuti z njimi...
Izjema je edino oddaja SVET, pa tudi pri njih se čaka in čaka. V kolikor ima kdo kakšen RESEN problem, s katerim bi se dalo nekaj narediti tudi v smislu opozorila, mi lahko pošlje pm, pa bo dobil kakšen direkten kontakt.
Lep dan!

RockyEffE
Nov uporabnik

Napisal/-a RockyEffE Sr mar 18, 2009 9:29 am

Urejeno.
Zadnjič spremenil RockyEffE, dne Po apr 20, 2009 10:45 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Sr mar 18, 2009 10:29 am

Človek, ti imaš živce iz titana...
Lep dan!

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Sr mar 18, 2009 12:50 pm

Je res da za ta njihov servis sploh nimam besed, ampak da pa take stvari prenašaš je pa mal preveč no :roll: Kot prvo zahtevi da ti dajo ceu denar nazaj, sploh ker je trajal servis skor 3 mesce (zakonsko določeno je 45 dni, drugač zavrneš račun). Kot drugo jih daš v časopise (si skoperaš iz teh strani tvoje objave lepo na en list in ga osebno neseš na POP TV ali Kanal A, potem jih pa še tožiš ker se delajo norca iz tebe in še marsikatere druge njihove stranke in zato ker si bil 3 mesce brez auta, in nisi mogel redno hodit v službo, trgovino....
Pa še neki najd še par ljudi k majo take al pa podobne izkušnje, eden je že pisal tuki in pejte na POP TV in če 5 folka pove vsak svojo zgodbo, ni hudiča da bi pol kej ratal iz tega. Mislm takim k se grejo ene pooblaščene servise (podoben je tut AC Autocommerce, čeprav zdj nevem kakšna je situacija pr njih) in se jim dobesedno j**e je treba uzet licence, prepoved opravljanja takega poklica in še ogromno denarno kazen, da bi se situacija usaj mal izboljšala. Ampak folk je tih in požira in trpi take bedarije, pol pa še plačujejo za to mislm nimam besed sploh :evil: :evil:

LP

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Sr mar 18, 2009 8:54 pm

zakonsko določeno je 45 dni, drugač zavrneš račun

Zakonsko določen rok za uveljavljanje garancije je 45 dni, to je nekaj drugega. Na žalost...
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

SL
Nov uporabnik

Napisal/-a SL Sr apr 01, 2009 9:40 am

Že nekaj časa nobenih novic - kaj se dogaja?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr apr 01, 2009 1:28 pm

Verjetno je na servisu pa čakajo na kake dele :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov