Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če dec 24, 2009 2:51 pm

peroRS je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:ker je tema že malo zašla iz smeri(nič hudega, zanimivo branje) prilepim tole današnjo zgodbo:
http://www.lokalno.si/si/zgodba/vasa_zgodba/?id=25830

gospodje "kolmaniči" komentar, če to berete.....

Ah sašo..to ni še nič...jest poznam enga,ki je računal delo,ki ga sploh ni opravil... :lol: :lol:

LP!

Jaz pa poznam enga, ki je opravil delo, pa ni nič računal.......aja sam to je dobro :pivo :lol:

Takega tudi jaz poznam..:P:P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če dec 24, 2009 2:59 pm

čare je napisal/-a:Zdaj pa Valvoline al ti spiš v avtu al si pa ful star.Sami golfi z vsakim si naredil 300000 km ....

Letno naredim 30-50tkm,2jko sem imel 10 let. Kaj ti tu ni jasno. Z trenutno 3jko naredil že 60tkm. Zdaj se ne furam tok k včasih.Vozu sem se na šiht in na teren po 150-200km na dan se je zbralo.Le z 2jko naredil 300tkm. Ostali avti precej manj ker niso bili tok časa pr men.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če dec 24, 2009 9:50 pm

Dan danes so avti precej zakomplicirano skupaj narejeni. Včasih je bilo drugače, vse je bilo bolj vidno, manj stisnjeno, brez zapletene elektronike....
Če si hotel kaj narazen vzet, si malo pogledal levo, desno, si našel par vijakov, ki to držijo in si lepo dobil narazen. Danes imaš na avto kup plastike, na kateri ne najdeš vijakov, ki to skupaj držijo, ker je samo kje zahaklano. Če se loti razdiranja en ne vešč lahko v trenutku naredi dosti, dosti več škode, kot pa bi plačal popravilo. Dosti je raznik konektorjev, kaj se zgodi, če zlomiš kakega z šopom kablov?
Potem, ljudje se lotijo kakega popravila, ker mislijo, da to pa že ne more biti tako zapleteno, mogoče jim nekako na pol celo uspe, pri tem se sploh ne zavedajo, da ni prav, čez par tisoč kilometrov pa se pokažejo posledice...
Mehaniki imajo orodje, dele, izkušnje. Če se tebi doma kaj zalomi kaj boš potem, recimo kaj utrgaš, avto ni uporaben, drugega nimaš ali pa so po možnosti še trgovine zaprte.... Zato, ker si hotel prišparat par evrov si si naredil iz tega eno veliko sranje, zaradi ene banalne okvare, ki si jo hotel sam rešit si brez avta vsaj do naslednjega dneva, ne moreš na šiht, ne moreš do mehanika...To potegne za sabo, kup problemov in nazadnje stroškov.

En tak primer je tale "valvoline", ko piše, da ni potrebe po menjavanju filtrov prej kot na 150 tkm, pa vodne pumpe ni menjal 300 tkm, tako se avti popravljajo ja, potem pa imamo to kar imamo. Mogoče si imel zdaj srečo pri tem golfu 2, naredi pa to na kakem novejšem avtu, ko ima skupni vod :roll: tam not pa ne moreš zmetat vseh "smeti" kar ti v kaki kantici ostane pa upat, da bo vse prebavil.

P.S. Dober primer, kako se, da stvar lepo zakomplicirat je en, skorajda moj sosed. Kupil je novo stikalo za luči - obvolansko ročico. Za stikalo je dal 140 eur na orginal servisu, ker kopije ni dobil. Tam so mu rekli, da mu jo zastonj zamenjajo, če počaka pol ure, da se mehanik sprosti. On pa reče: "Eh, ne bom čakal, bom že sam zamenjal." In se je odpeljal domov. V nedeljo se spravi on to menjavat, najprej je zlomil en jeziček na plastiki pod volanom (zdaj ima zalepljeno s selotejpom ;) ), potem pa, ko je na novo stikalo nataknil tisti šop kablov je nekaj rogovilil in je pritisnil na pločevino pri volanu - naredil kratek stik, zažgalo mu je glavno varovalko 60 ampersko. Avto pa mrtev, ni vžgal. Po celi vasi je iskal, če bi kdo imel kako vsaj podobno varovalko. Ni je dobil. Trgovine zaprte, drugi dan je šel z avtobusom na šiht, zamudil dve uri, šef tulil na njega, domov ga je potem pripeljal en drug sodelavec, skupaj z varovalko - avto zapalijo :) . Se mu je splačalo? ;)

Jaz pravim, da če nisi 100% prepričan, da res znaš, oz., če nimaš rezervne rešitve, če se kaj nepredvidenega "zaštrika" bolje, da se stvari ne dotikaš. So že tudi avti z hišami vret goreli, ko so šli domači "mojstri" varit čisto majceno luknjo na izpuhu oops .

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Pe dec 25, 2009 2:27 pm

Ja itak, če človek nima pojma o avtih je bolje prepustiti stvar profesionalcu.
Za zategniti šraufe je važna tudi rokica.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
cuteboy1988
Novinec

Napisal/-a cuteboy1988 Pe dec 25, 2009 7:31 pm

ja so res dragi, za brisalce za golfa 4 sem dal 22€ :!:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 25, 2009 8:14 pm

Jaz vedno pravim, če človek gleda "majhne" ljudi z "visokega" položaja, bo te "nizke" ljudi dudi "visoko" plačal.
Še vedno sem "niski človek" in sem dobil vse rezervne dele od 70 do 30% ceneje
PS: Zadnji primer, pri daleč na okoli znanem avtoličarju, sem dal pobarvati platišča za en " tamau pir" ;) Da ne pišem koliko mi je brezplačnih udrtin popravil. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 25, 2009 8:31 pm

lancia hf je napisal/-a:PS: Zadnji primer, pri daleč na okoli znanem avtoličarju, sem dal pobarvati platišča za en " tamau pir" ;) Da ne pišem koliko mi je brezplačnih udrtin popravil. ;)

Men so tud na uradnem VAG servisu par udrtinc od toče zastonj popravli (pa un majstr, ki to dela ni ravno poceni), pa dobim kakšno olje zastonj, pa majstri so mi montirali komplet izpuh (sem dal drugega gor) ZASTONJ, oz. za eno pijačo.
Da ne omenjam raznih malenkosti (črički, pike od kamenčkov, kakšna žarnica...).

Če si ustvariš veze in prijateljstva, se da marsikaj lepo zrihtat in poceni skozi prit.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 25, 2009 8:50 pm

peroRS je napisal/-a:Men so tud na uradnem VAG servisu par udrtinc od toče zastonj popravli (pa un majstr, ki to dela ni ravno poceni), pa dobim kakšno olje zastonj, pa majstri so mi montirali komplet izpuh (sem dal drugega gor) ZASTONJ, oz. za eno pijačo.
Da ne omenjam raznih malenkosti (črički, pike od kamenčkov, kakšna žarnica...).

Če si ustvariš veze in prijateljstva, se da marsikaj lepo zrihtat in poceni skozi prit.

Le koliko si jim prej evrčkov "zmetal", da so ti to brezplačno naredili. Drugače pa jaz nisem mislil na točo, ampak na udarce avtomobilov, ki so pa bili konkretno večji kot pa od točel ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 25, 2009 9:07 pm

lancia hf je napisal/-a:Le koliko si jim prej evrčkov "zmetal", da so ti to brezplačno naredili.

Bi bil presenečen, če bi vedel. ;)

Sicer pa glede tega...tud jaz ne verjamem, da ti bo nekdo zastonj delal servise, pa popravila samo za eno pivo. Enkrat, dvakrat ja, ne pa vedno. Tud privatniki morajo od nečesa živet, ne samo od 6 pack-ka :pop: :pij:

Uporabniški avatar
Matejz90
Nov uporabnik

Napisal/-a Matejz90 Pe dec 25, 2009 9:09 pm

Pa kaj je s to VAG grupo. Ojejej...Sem že 2 krat spotrgal zajle za električni pomik stekel. Danes spet. Bemti, če bi bila to neka poceni roba... :ppppp pa še nekaj se mi kadi ven iz motornega prostora pa smrdi po hladilni tekočini...
..::Auto Emocion::..

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 25, 2009 9:15 pm

peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Le koliko si jim prej evrčkov "zmetal", da so ti to brezplačno naredili.

Bi bil presenečen, če bi vedel. ;)

Sicer pa glede tega...tud jaz ne verjamem, da ti bo nekdo zastonj delal servise, pa popravila samo za eno pivo. Enkrat, dvakrat ja, ne pa vedno. Tud privatniki morajo od nečesa živet, ne samo od 6 pack-ka :pop: :pij:

Brez skrbi, da dobro živijo na račun naivnežev, saj "moj" klepar in avtoličar dela za pooblaščeni BMW servis. ;)

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe dec 25, 2009 9:19 pm

Matejz90 je napisal/-a:Pa kaj je s to VAG grupo. Ojejej...Sem že 2 krat spotrgal zajle za električni pomik stekel. Danes spet. Bemti, če bi bila to neka poceni roba... :ppppp pa še nekaj se mi kadi ven iz motornega prostora pa smrdi po hladilni tekočini...

Če ciljaš na Seat, ali Polo kar je isto sem tudi jaz že obupal nad njim, saj samo še motor dela brezhibno, vsa ostala oprema je šla nazaj v VAG koncern :?: :evil: :jao: :bonk

Uporabniški avatar
Matejz90
Nov uporabnik

Napisal/-a Matejz90 Pe dec 25, 2009 9:42 pm

Dobro da imam doma še enega za dele...samo zdaj je vprašanje ali naj cela vrata menjam ali pa se naj mantram s temi zajlami...dobro da rad šraufam :D Naslednje leto pa pride na vrsto rja po podvozju pa pragovi...ojej. Pa danes sem nekaj z olfa nožem krilil ker sem na žicah hotel izolacijo dol sneti pa sem si b****r šel arkado prerezal na čelu... oops
..::Auto Emocion::..
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov