Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jan 12, 2010 5:34 pm

Strokovnjak,se tudi jaz sprašujem. ampak odkar točim na petrolu ni nobenih problemov več,prej pa 1 leto nonstop problemi. ni mi več nič jasno.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kamnčan
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a kamnčan To jan 12, 2010 5:58 pm

Bencinski servis pa ni vazno keri zavrne pošilko nafte, bencina, korilca če bi slučajno bilo kaj narobe ker se sprot pregleda. Drugače pa cistern sploh ne nafilajo če vidijo da je nafta zanič ali pa bencin. Ko šofer prinese paperje o kakovosli nafte SE TO USAKIČ PREGLEDA (se opravičujem če je ksnmu bobnič poču).Nism tak d bi zdej reklamo delov za omv ampak vem d nafta tuki ni no saj posledinčo nč kriva. Pa kako so ti tisti serviserji nafto not nalil. A majo svojo črpalko tm, k če jo majo logično d bojo delal reklamo za petrol. Pa no d povem še niki. Enkt mi je od tib transport (bivši prevoznik za omw) povedal, da v Kopru stojijo v vrsti use cisterne ni vazno za ker BS gre. Tko d močno dvomim.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 13, 2010 1:08 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Evo čisto frišne informacije. Webasto na petrolovo nafto deluje in avto sploh več ne kadi. ne moram vrjet. tako da je res bla nafta kriva. :? ne moram enostavno vrjet,kako je lahko webasto crkno,motor pa ni.

TDI zgleda, da res vse prebavi :D

Pa glede stroškov si se kaj dogovoril s servisom?

glede stroškov nimam jaz kaj tukaj,ker nisem jaz kriv če delajo tako občutljive grelce,zaradi katerega sem imel težavo več kot pa 1 leto,ker bi mogo bencinske izbirat.

naj rečejo da ima omw zanič nafto v javnost če upajo,tega najvrjetneje nebojo upali. koliko je dogovor jaz nisem pri tem nič kriv in če je zaradi nafte stvar crknila je reko direktor da bo omv mogo plačat.

koliko bo sedaj na tem resnice bomo videli,ampak jaz vglaunem nisem nič kriv. da pa so 1 leto rabli da so ugotovili da je webasto občutiljiv na omw nafto pa potem popravlali 20 ur zadevo,pa je to njihova stvar.

ker ur so si nabili kar 20, ker se očitno tukaj tudi štejejo ure pri katerih so iskali napako,ker niso znali. :?

NejcZ, ko je bla omv nafta noter,se grelec niti ni hotel zagnat. z petrolom pa sedaj dela tako kot mora.

Patrik v tvojem primeru bom rekel samo srečen konec vse dobro. Vseeno pa premisli če si se pripravljen sprijazniti s takšno rešitvijo. Za goriva obstajajo določeni standardi. Vsa goriva ki se prodajajo na bencinskih servisih jim ustrezajo (kadar gre kaj narobe pride do afer kot Petrolova z biodizlom, zadnje težave OMV zaradi mešanja D-2 in bencina....). Zate pa nagradno vprašanje. Do prihodnje zime boš verjeto potoval tudi kaj v tujino (smučanje, morje...) boš lahko vedno tankal le na Petrolu, ali bo jutri kriv morda Agip ali Shell, morda celo BP? Takšne šalabajzerske rešitve kjer mehanik na oko ugotovi več kot so sposobni ugotoviti za to usposobljeni laboratoriji me ne prepričajo. Pri vsej zgodbi me zmoti še, da ne VW ne Porsche Slovenija nikjer v navodilih ne navajata da v vozilu odsvetujejo ali celo prepovedujejo uporabo goriv določenega proizvajalca. Takšnih težav nebi pričakoval niti od kakšne čunga lunga azijske znamke, kaj šele od VW.

Ne predstavljam si kako se lahko nekdo, ki je v avtomobil vložil nekaj let prihrankov ali se za precej časa zakreditiral preprosto sprijazni da neki šarlatanski mehaniki ne morejo popraviti vozila. Če mehanik ne zna ali ne more popraviti grelca naj to preprosto prizna. Bo precej manj jeze in težav. Konec koncev oljni gorilnik je naprava ki potrebuje finomehanske nastavitve, ki jih večina današnjih plug'n'play mehanikov ni sposobna.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Sr jan 13, 2010 1:14 pm

Verjetno so kaj popravli,... probaj tankat se 1x na omv, ce bo spet isto te bos 100% da je nafta.
Slika

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Sr jan 13, 2010 1:17 pm

x2

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 13, 2010 1:19 pm

tristan, star grelec so poslali na volkswagen, gorivo pa na analizo. če bodo kaki zapleti pa se mi2 tak slišima,pa bi te proso za tisto kaj sma se menla preko PM?

bom pa probal spet omv nafto,zaenkrat še vedno čakam kaj se bo s tega nastalo. je pa grelec novi,ampak na omv nafto ni deloval,tako da sem bil prisiljen petrolovo natočit.

navsezadnje pa je res tako,da jaz ne morem bit odvisni ,da bom pozimi tankal petrol.

Lp,Patrik

gogo1
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a gogo1 Sr jan 13, 2010 2:14 pm

vuc je napisal/-a:x2

x3

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr jan 13, 2010 2:18 pm

en kup webasto grelcev dela na petrol-omv-agip-hrvaska ina-... nafta brez tezav tko da je pomoje problem v slabem webastu in ne v nafti.

rokoS
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a rokoS Sr jan 13, 2010 11:26 pm

Kot sem že enkrat omenil, men dela na omw povsem normalno zadnje leto, čeprav sem prej imel nekaj manjših težav (močan dim ob zagonu). Sem pa prejšnji teden na servisu vprašal, kateri dizel naj točim in če je res, da zaradi omw nafte crkujejo grelci. Vse kar sem dobil od serviserja oz. sprejemnika je bilo, da ima omw nafta pri izgorevanju močnejši vonj in nikakor ni namignil, da ne bi smel tankat omw (mogoče ne smejo). Tako da jaz ostajam na omw, ker odkar zadnje leto tankam zgolj omw nisem imel še nikoli problemov z webastom.

LP
Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 14, 2010 8:25 am

off:
gogo1 je napisal/-a:
vuc je napisal/-a:x2

x3

s tem ste potrdila kaj? prazen post? post predhondnika?

scottie
Novinec

Napisal/-a scottie Če jan 14, 2010 9:00 am

Izgleda da imajo Tourani res probleme z webastom. Tudi na mojem Cross-u mi je crknil webasto, avto je bil star 4 mesece, tankal pa sem povsod. Meni je sicer samo močno kadil, a so mi ga na servisu brez problemov zamenjali. Govora o kakšni slabi nafti niti slučajno ni bilo, rekli so da pač včasih tudi kaj crkne.

Poizkusi še enkrat na OMW tankat, ker skoraj ne morem verjeti da je kriva nafta.

Lp, Jaka

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če jan 14, 2010 9:20 am

Patrik_A3 je napisal/-a:tristan, star grelec so poslali na volkswagen, gorivo pa na analizo. če bodo kaki zapleti pa se mi2 tak slišima,pa bi te proso za tisto kaj sma se menla preko PM?

bom pa probal spet omv nafto,zaenkrat še vedno čakam kaj se bo s tega nastalo. je pa grelec novi,ampak na omv nafto ni deloval,tako da sem bil prisiljen petrolovo natočit.

navsezadnje pa je res tako,da jaz ne morem bit odvisni ,da bom pozimi tankal petrol.

Lp,Patrik

Če prav razumem, nov grelec ni delal na Omv nafto, trej si po menajvi grelca še imel v avtu Omv nafto. Na Petrolovo pa zdaj dela. Kako si pa iz sistema odstranil vso Omv nafto? To mi je malo nerazumljivo. Tudi moj webasto dela na Omv nafto, nič ne kadi. Bom probal zdaj tankat ene parkrat na Petrolu (parkrat zato, da se odstrani skoraj vsa Omv nafta). Me res zanima.
Tukaj dopuščam možnost, da imajo Webasto grelci v Touranih kako napako. Tudi v Roverjih 75 so oziroma smo imeli težave, ker je serijsko odpovedovala elektronika na grelcu. Lahko, da gre tukaj za kaj podobnega.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 14, 2010 9:25 am

@scottie meni so parkrat samo čistli pa čistli pa nekaj drkali. zaj ko pa je čisto crkno,pa so nastali problemi.
so pa sedaj poslali še tudi z drugega avta grelec ko so mojega,tako da so tile webasti res zanič.

@rokoS mogoče je bil tale grelec problematični in me je zato tako zajebaval odkar sem avto kupo.

@Sigor nafto so ven potegnit mogli,nalili petrolovo pa zaganjali webasto da je potegno petrola. preden ga je pa potegno pa je bil celi avto v dimu.

itak pa to ne more bit,da ne smem nikjer drugje kot pa na petrolu tankat,ker te ne smem niti s tem avtom pozimi it v tujino,ker kdo bo te gledal da bom samo na petrolu lahko tankal :roll:

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Če jan 14, 2010 9:43 am

Hvala za pojasnila.

Me pa prav zanima, kaj bi na tvoj konkretni primer rekli na Webastu, ko bi pregledali stari grelec.
Slika

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če jan 14, 2010 11:34 am

Glede na dogodke, so ti star webasto dolžni vrniti. Nesi ga na servis in zahtevaj pregled in oceno popravila. Nafta v nobeni obliki ne more poškodovati grelca, prej bi razsulo dize in pumpo. Potem pa na servis, na pogovoru moraš vedeti imena in priimke, predvsem pa naslove nategunov. Vsak se namreč zaveda, kaj pomeni liter hypenola na fasadi. Vsekakor moraš preprečiti, da si nekdo vgradi tvoj Webasto v svoj avto in ga pridno uporablja.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 14, 2010 11:59 am

slišal sem že za dost ljudi ko so mel probleme z webastom...
pa so pač enostavno odklopili, ker se ni dalo rihtat...
ne vem a ma to res tako kratko življensko dobo, al je tko zanič ta sistem?

še pa na meredesu nikol nism vidu da bi se kaj ven kadilo.. sicer je bencinar..

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 14, 2010 12:40 pm

joztom, če je menjano pod garancijo (kar je očitno na koncu le prišlo do tega), ti nč ne dobiš nazaj nobenga dela.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če jan 14, 2010 1:48 pm

joztom je napisal/-a:Glede na dogodke, so ti star webasto dolžni vrniti....

ni res, webasto obdržijo oni, oz. so ga oni pravtako dolžni poslati nazaj, najverjetneje na sedež webasta, kjer oni potem preučujejo zakaj je kaj crknalo itd.... ;)

lp
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 14, 2010 4:08 pm

evo tako je bilo ko je imel dober dan.

http://www.youtube.com/watch?v=o6rcPHDKLQU

ta video je bil posnet,ko sem avto zaštartal. tako kot sedaj tukaj kadi,je kadil avto,ko sem parkiral,ko sem stal na križišču,ko sem avto vžgal.
ponavadi je še bolj kadil,ampak tistega nimam posnetega,ker takrat ko hočeš kaj posnet ravno nimaš stvari pri sebi :?

očitno pa nisem res edini: http://www.youtube.com/watch?v=UmXTpK7bPKE

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če jan 14, 2010 4:35 pm

dizel power :evil: ..drgač pa sneg spuci mal z avta Patrik....

A zdaj tud tok kadi?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 8 gostov