Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 To sep 21, 2010 9:51 pm

Žiga, to bi moral znati Čare pa tega ne zna.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr sep 22, 2010 2:54 pm

http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzino/poplavljen-avto-kaj-nam-je-storiti.html

Kot sem že rekel. Zgleda da je najboljša varijanta prodaja po delih... tistih, ki so še vredu.
Slika

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Sr sep 22, 2010 3:32 pm

Uf kolk bojo zdej čistilni servisi zasluzl..le zakaj ne delam tudi v ljubljani.. :)

@Avion: a si ze kaj pri koncu z razstavljanjem?
GTi rocks?!

avion
Novinec

Napisal/-a avion Sr sep 22, 2010 7:59 pm

@AS_: Seveda sem ti dolžan še zahvalo za ponujeno v naprej. Avto je sedaj več ali manj raztavljen. Sedaj sem mislil ga še kak teden sušit, pol pa bo nastopil trenutek resnice. Če bo vžgal in bo kolikor toliko delal, potem bi res izkoristil ponujeno in ti ga pripeljem.
Ti vsekakor javim.
Pa seveda res full lepo od tebe...za ponujeno pomoč...jest res upam, da mi ga uspe zalaufa, da ti ga lohk prpeljem.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr sep 22, 2010 9:12 pm

Ja res ste bumbarji.Voda že pride v cilindre ne pa v olje.... in ko se priporoča da se avta če ga je zalila voda na vžiga se priporoča zato ker so cilindri polni vode in ne voda v olju,ker če kaj naredi škodo na motorju jo naredi voda v cilindrih ker ni stisljiva in če je cilinder poln bo zvilo ojnico bla bla bla in to vam jaz govorim da če je voda not se sveče vzame ven na štarter pregoni da vodo ven spljuva svečke not in ima da zalavfa.Manj kot je na njem elektronike manj bo problemov!!!

bugy1
Novinec

Napisal/-a bugy1 Sr sep 22, 2010 10:05 pm

čare je napisal/-a:Voda že pride v cilindre ne pa v olje....

Še ena, ni res pa je..... :roll: :roll: :pray: :noro

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr sep 22, 2010 10:14 pm

a si slišal za oddušek motorja? ki je čisto po naklučju povezan z zračnim filtrom in s pokrovom ventilov... beri: OLJE
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

avion
Novinec

Napisal/-a avion Če sep 23, 2010 5:39 am

čare je napisal/-a:Ja res ste bumbarji.Voda že pride v cilindre ne pa v olje.... in ko se priporoča da se avta če ga je zalila voda na vžiga se priporoča zato ker so cilindri polni vode in ne voda v olju,ker če kaj naredi škodo na motorju jo naredi voda v cilindrih ker ni stisljiva in če je cilinder poln bo zvilo ojnico bla bla bla in to vam jaz govorim da če je voda not se sveče vzame ven na štarter pregoni da vodo ven spljuva svečke not in ima da zalavfa.Manj kot je na njem elektronike manj bo problemov!!!

To Žal ni povsem res. Pri meni je bilo ogromno vode v olju.

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Če sep 23, 2010 7:30 am

Žal mi je za vse avte, ki so plavali po Viču. Upam, da vam jih bo ratalo obuditi nazaj v življenje. Tudi sam sem doma na tem koncu, na srečo pa nas voda ni dosegla. Sem pa v nedeljo, ko je veliko vode že odteklo (veliko pa je je tudi ostalo) šel na ogled terena. Kar nekaj avtov je bilo potopljenih (sploh tam pri zavarovalnici Triglav!). Nekaj let nazaj so tam celo prodajali ferrarije.

Posnel sem tole:

http://www.youtube.com/watch?v=rxA9gOHeIBU

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če sep 23, 2010 8:13 am

Žiiga je napisal/-a:a si slišal za oddušek motorja? ki je čisto po naklučju povezan z zračnim filtrom in s pokrovom ventilov... beri: OLJE

Poleg tega tudi šipka za pregled količine olja ne zatesni glih 100%. Če je avto 1 dan pod vodo lepo voda vdira pri šipki, zrak pa gre ven na oddušniku zgoraj, pa maš poln karter vode.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če sep 23, 2010 9:46 pm

Žiiga zame si mal presmrkav da bi se pregovarjal s tabo sicer pa si preberi kaj sem pisal na prejšnji strani,Buggy nekako logično pa je tudi da če bo avto stzal 2 dni pod vodo da bo voda povsod a ne??Po parih urah pa sigurno ne bo vode v olju če je z motorjem vse v redu....

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Če sep 23, 2010 9:53 pm

oprostite gnada :lol: Ja pa ne da mislš, da grem brt vsako stran nazaj kaj vse si zapisal. Potem pa še toliko bolj butasto, da dejansko veš, da voda brez problema pride v olje... in greš trditi, da vseeno ne more priti v stik z oljem...

Smrkav? Zgleda da bolj ti nisi meni dorasel kot pa obratno. Veliko prijetnih pametovanj ti želim ;) Potem rajši sam preberi kaj si napisal, ne pa da negiraš svojo lastno izjavo...
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če sep 23, 2010 10:07 pm

čare je napisal/-a:Žiiga zame si mal presmrkav da bi se pregovarjal s tabo sicer pa si preberi kaj sem pisal na prejšnji strani,Buggy nekako logično pa je tudi da če bo avto stzal 2 dni pod vodo da bo voda povsod a ne??Po parih urah pa sigurno ne bo vode v olju če je z motorjem vse v redu....

narobe! V piranu je lansko leto padel nov tuareg na tartinijevem trgu v vodo- med barke
kljub temu da so gasilci takoj prišli in vozilo dvignali iz vode, cca. 2 uri je bilo v motorju 2x več vode kot olja...

Uporabniški avatar
corrado92
Novinec

Kraj: trzin

Napisal/-a corrado92 Če sep 23, 2010 11:01 pm

najbolj da kupte jugota ga porinete v vodo potem pa ob gajbi piva u meru raztavite :D

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma So sep 25, 2010 10:40 am

Mene pa zanima eno vprašanje glede airbagov.
Avto je doživel lažjo nesrečo s čele strani. Poškodbe so bile minimalne, recimo loči so ostale cele, maska spredaj malo napokana. Pri tem pa so se sprožili airbagi.
Zanima me kako je potem z airbagi ko se zamenjajo na volanu, na sopotnikovi strani?
Kako to vpliva na varnost vozila?
Ali bi vi kupili tak avto ki je imel že prej aktivirane airbage?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So sep 25, 2010 11:17 am

Če je zamenjano vse kar mora biti potem ni panike. ;) Sicer se ne spoznam na te sisteme ampak nekateri avti imajo še zategovalnike pasov pa mogoče še kaj in, če je vse zamenjano ni iz stališča varnosti nič manj varen. Če ni bil totalka in spredaj ves čudno popravljen seveda.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So sep 25, 2010 11:32 am

Pa tudi računalnik airbaga je treba popravljati ali menjati. Pa tudi če so se sam zategovalci sprožili, računalnik airbaga zablokira, ker tudi zategovalce ima čez.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo So sep 25, 2010 11:49 am

Scorp84 je napisal/-a:Pa tudi računalnik airbaga je treba popravljati ali menjati. Pa tudi če so se sam zategovalci sprožili, računalnik airbaga zablokira, ker tudi zategovalce ima čez.

2x! 8)

nimampojma
Nov uporabnik

Napisal/-a nimampojma So sep 25, 2010 12:45 pm

Aha. No sej če to popravlja pooblaščen serviser, pol to itak more vedet vse glede tega.
Mene je bolj zanimalo če je tak avto vredno kupit, iz vidika varnosti.
Drugače pa serviserja poznam in verjamem da mi nebi kaj skrival.
Se pa potem tak avto dobi za temu primerno ceno...

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So sep 25, 2010 2:57 pm

Pooblaščeni serviser ne popravlja, menja z kakim novim/rabljenim računalnikom in pri tem mastno zasluži. Lahko tudi odnesejo kakemu boljšemu avtoelektričarju, ki to popravljajo in rečejo da je nov.
V tem primeru je najboljše se zapeljati do avtoelektričarja in ti oni popravijo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov