Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a radar Po mar 26, 2012 3:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
....... Novi 2.0 TDI so vrhunski (če z njimi ni težav) in konkretno prekašajo 1.9 TDI.

to ne drži ... tudi tej motorji imajo napake, ampak edino pohvalno je, da je VW opravil vpoklic motorjev.

Spijazniti se moramo, VW ni več kar je bil v času golfa 2 ter da bo motor tudi 1.9 tdi ostal zapisan z velikimi črkami pri VW...

Vprašanje je še kaj se bo pokazalo z 1.6 tdi...

VW se je nekaj naučil iz napake ostalih proizvajalcev, kateri niso oziroma še ne priznajo tovarniških napak in ne opravijo vpoklicev...

http://srv.si/vecji-vpoklic-za-vw-vozil ... -motorjem/

lp

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Po mar 26, 2012 3:23 pm

Moja ibiza letnik 7/11 je imela težave z ropotom cevke (mislim da za gorivo), katero smo rešili s fiksacijo same cevke. Kar se tiče ostalih težav nimam edino občasno delovanje motorja na rahlo povišanih obratih (nenavadno je to ker se to dogaja predvsem ko je bolj toplo). Drugače so me pa poklicali iz servisa zaradi "akcije", kjer so dodali podložko pri turbini in posodobili software. No tu se jim je zataknilo, ker prvič niso imeli pravega software-a, kot drugil ga niso mogli prenesti v sam motorni računalnik, zato je avto tam preživel kar nekaj dni. Sicer so mi dejali pred posegom, da to traja samo pol ure, da so to že naredili parim avtomobilom
Veselje do vožnje.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 26, 2012 3:35 pm

Krazy je napisal/-a:Moja ibiza letnik 7/11 je imela težave z ropotom cevke (mislim da za gorivo), katero smo rešili s fiksacijo same cevke. Kar se tiče ostalih težav nimam edino občasno delovanje motorja na rahlo povišanih obratih (nenavadno je to ker se to dogaja predvsem ko je bolj toplo). Drugače so me pa poklicali iz servisa zaradi "akcije", kjer so dodali podložko pri turbini in posodobili software. No tu se jim je zataknilo, ker prvič niso imeli pravega software-a, kot drugil ga niso mogli prenesti v sam motorni računalnik, zato je avto tam preživel kar nekaj dni. Sicer so mi dejali pred posegom, da to traja samo pol ure, da so to že naredili parim avtomobilom

Naša ibiza je 1/2011, nismo dobili nikakršnega poziva, čeprav je očitno, da ima avto več serijskih napak. Tisto s cevkami so nam rešli(delno) boš pa videl kako izgleda to ropotanje naslednjo zimo :D, deluje kot, da se bo avto razletel, prav nerodno je, če se ti to pojavi na parkirišču oops

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 26, 2012 3:40 pm

@radar Ne govori neumnosti, en proizvajalec(ki ni VW) je naredil vpoklic in zamenjala komplet motorje 1.6 dizel, ki so bili podvrženi hitrejši obrabi. Motro bi najverjetneje odžvižgal izven garancijskega obdobja, pa so si vseeno tak strošek naredili. Pri VWju se ti lahko motor razpade in ga prineseš po delih na servis ne bodo naredili vpoklica.
Če bo še kdaj VAG pri hiši bo moral čez moje truplo!
Zadnjič spremenil Marek_, dne To mar 27, 2012 7:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po mar 26, 2012 4:01 pm

Krazy je napisal/-a:Moja ibiza letnik 7/11 je imela težave z ropotom cevke (mislim da za gorivo), katero smo rešili s fiksacijo same cevke. Kar se tiče ostalih težav nimam edino občasno delovanje motorja na rahlo povišanih obratih (nenavadno je to ker se to dogaja predvsem ko je bolj toplo). Drugače so me pa poklicali iz servisa zaradi "akcije", kjer so dodali podložko pri turbini in posodobili software. No tu se jim je zataknilo, ker prvič niso imeli pravega software-a, kot drugil ga niso mogli prenesti v sam motorni računalnik, zato je avto tam preživel kar nekaj dni. Sicer so mi dejali pred posegom, da to traja samo pol ure, da so to že naredili parim avtomobilom

So ti jo na servisu fiksiral al kako? K jst sm omenu ropot pa so rekl da je to normalno pr Polotu :D čeprav vem da tega zvoka ni bilo k je biu avto nov...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po mar 26, 2012 4:15 pm

KlemenP je napisal/-a:

So ti jo na servisu fiksiral al kako? K jst sm omenu ropot pa so rekl da je to normalno pr Polotu :D čeprav vem da tega zvoka ni bilo k je biu avto nov...

Lej pri njih je vse normalno tako da pejt nazaj pa jim zatež, nisi edini, ki ima težave s tsi-jem
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po mar 26, 2012 4:25 pm

hmm, ma kdo mogoče te težave na octavii 1.2 tsi

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mifek Po mar 26, 2012 4:25 pm

yashica je napisal/-a:@mifek, ti imaš dobrega serviserja, da te je povabil na menjavo... Ali si mogoče zaradi ropota že prej obiskal servis in so imeli odprt delovni nalog na podlagi katerega so te naknadno povabili ?

Bil sem tam zaradi ropota ja oziroma imel sem nek drug problem pa sem ta ropot pač omenil....potem so mi pa poslali pismo domov...menjali so pa še podložko, ki pride pri turbini

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mifek Po mar 26, 2012 4:27 pm

glede te cevke...4x je bil avto zaradi tega tam...pa je bilo mir par kilometrov in spet isto, potem sem jo pa fiksiral kar sam in je mir... :)
Zadnjič spremenil mifek, dne Po mar 26, 2012 4:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 26, 2012 4:27 pm

Za 1,2 in 1,4 tsi bi moral biti vpoklic, ker se problemi z verigo oziroma ropotom množično ponavljajo, vendar ga ni, verjetno ga tudi ne bo, ker trajne rešitve nimajo. Do določene vrednosti ropot smatrajo kot normalen, da se te odkrižajo.

Tole ropotanje plastičnih cevk za gorivo je očitno prisotno pri vsej vag grupi. Ropota pri meni (golf 6), nadomestnem škoda yeti in tudi pri altei xl, ki jo ima sodelavec ni nič drugače. Ropota na sopotnikovi strani in to v prostem teku, ko pride do resonance. Najhuje je pri nizkih temperaturah... Si bo treba vzet čas in popravit (založiti) v lastni režiji.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 26, 2012 4:57 pm

@yashica A veš katera je ta cevka ki ropota v prostem teku? Na Seatu pravijo, da je ne slišijo ničesar... So pa neko dugo cevko spodaj na podvozju poštimali, ta pa poje od prihoda iz salona...

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po mar 26, 2012 5:02 pm

Kaj pa tisti 1.8tsi 160hp, jih še sploh prodajajo? Prijatelj ga je kupil (Golf 6), ko je izgubil živce z Meganom, pa je nenormalno zadovoljen. Brez težav prenaša vso njegovo tiščanje po avtocestah in čez ovinke :lol:, brez brenčanja, tolčenja, klokotanja in nevem kakšnih zvokov, le redni servisi na pol leta.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Po mar 26, 2012 5:23 pm

sj tut 1.4 TSI-ji niso slabi. Samo s temi 1.2 so problemi :)
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 26, 2012 5:24 pm

Ceed je napisal/-a:@yashica A veš katera je ta cevka ki ropota v prostem teku? Na Seatu pravijo, da je ne slišijo ničesar... So pa neko dugo cevko spodaj na podvozju poštimali, ta pa poje od prihoda iz salona...

V mojem primeru gre za cevke iz tega linka (za lažjo predstavo) http://www.motor-talk.de/blogs/roedis-a ... 42909.html, nahajata se na na sopotnikovi strani in potekata po kanalu, kjer tudi ropota... Potrebno je odstraniti zaščitno plastiko.
Jaz sem imel že vse podrto, ko sem delal zaščito pa se takrat nisem spomnil, da bi še cevi fiksiral.

@SuperVeloce... 1,8 tsi že dolgo ni v golfu oz. je bil v omejeni seriji, do prihoda 1,4 tsi 160 KM.
Zadnjič spremenil yashica, dne To mar 27, 2012 4:51 am, skupaj popravljeno 2 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po mar 26, 2012 5:30 pm

DIZL_ je napisal/-a:sj tut 1.4 TSI-ji niso slabi. Samo s temi 1.2 so problemi :)

Ko bi ta trditev držala ne bi meni že dvakrat podirali motorja pri vsega 4000km. Sedaj pri 15t km me čaka še tretje razkopavanje, če bo tehnična služba to odobrila :/:o:/ .
1992 Fiat Uno 60 SX

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po mar 26, 2012 5:41 pm

@yashica Hvala!

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Po mar 26, 2012 5:45 pm

se opravičujem nisem vedel da maš 1.4 TSI :) mah TDI je še vseen zakon :D
Slika

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Po mar 26, 2012 6:28 pm

Do ropota (predvsem v kabini na sovoznikovi strani) v prostek teku prihaja zaradi vibracij cevke za gorivo, ki je nameščena levo v motornem pokrovu, ko imaš odprt motorni pokrov, na mestu kjer je pritrjen amortizer. Dokler je cevka potisnjena notri v nekakšno ležišče je v redu, ko se malo dvigne iz leižišča začne vibrirati. Vendar v motornem prostoru ropot ni tako opazen kot v kabini. Sam sem opozoril serviserje na to napako in so takoj vedeli zakaj gre, samo jo niso prvič najbolj fiksirali, so morali popraviti. Je pa enostavno, s hitro plastično vezico ob cev ki gre mimo te cevke pod kotom 90 stopinj. Mene so sami poklicali za to podložko na turbini in update, mogoče tudi zato, ker sem imel malo pred tem avto tam na popravilu zaradi počenega hladilnika, bojda mehanska poškodba, in sem jim težil zaradi kakega updejta. Se mi pa pred in po tem posegu ni nič spremenilo. Obstaja pa še napaka na BlueTooth modulu, kdor ga ima dodatno vgrajenega, predvsem z Nokia telefoni ne deluje najbolje. Tudi to so mi zamenjali, vendar sem jih sam opozoril na to. Na kratko, morate biti malo tečni, sam morate vedeti točno kje je napaka oz problem. Drugače pa ni vse tako slabo. So sicer neke porodne težave, ki pa zaenkrat niso nič koštale in se jih je odpravilo. Je pa motor zelo prožen pri nizkih obratih in poraba tudi ni visoka 6.5 do 7 L na 100 km (na tank), s tem da imam do dela par km, ostalo je pa mestna in primestna vožnja. Kaka relacija pade pa tudi pod 6 brez problema.
Veselje do vožnje.

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Po mar 26, 2012 6:48 pm

se strinjam, men se zdi ok motorcek, je pa zanimvio, da jst na svoji octavii nimam nobenih navedenih problemov, pa tud na škoda forum , lastniki octavie 1.2 tsi nobeden ne poroča o napakah, oz, problemih ki naj bi jih ti motorji imeli, hmmm :D :D

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Po mar 26, 2012 6:56 pm

zanimivo ja :D
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov