Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Veronika.borghesi To jan 05, 2016 2:04 pm

To je res neverjetno, kako večina piše tukaj vse mogoče, le o napakah pri cee'du tako rekoč nič. :D

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 05, 2016 2:08 pm

Če jih pa 500 na leto prodajo, pa še večina teh verjetno ne spremlja ta forum.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 05, 2016 7:41 pm

A veš, hotu bit ponižujoč, češ 'samo petsto'.
Seljo ostane seljo.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW To jan 05, 2016 8:14 pm

Malo več kot 500: 2015 do konec novembra naj bi jih prodal 857(6.mesto), 2014 so celo leto prodali 770(5.mesto), leta 2013 1811(2.mesto).... leta 2009 so jih prodali 2730 in za 20 avtov zgrešili 1.mesto(megane).

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr jan 06, 2016 10:01 am

Iz teh podatkov in odziva na forumu bi sklepal, da je avto brez napak, ampak prodaja pa pada..Čemu? Saj cenovno rangira v tistem območju, ki je dostopno najširši množici. :?:
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr jan 06, 2016 11:53 am

Po podatkih ki jih je objavil ModraW se lepo vidi kdaj je bil Ceed najbolje prodajan: ko je bil poceni, sedaj pa za isti denar kot se prodaja Ceed dobiš kaj drugega, bolj zanimivega. Avti pa sklepam da imajo napake tako kot vsi, ampak jih je očitno bolj malo in niso tako hude.

Sam vem da če se bi odločal za nov avto v vrednosti okoli 18.000€, Kie nebi niti pogledal.

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Če jan 07, 2016 2:24 pm

Za 18.000€ dobiš golfa? Ne, jaz ne.... vsak po svoje. Mene pa prav nič ne moti cena. Sedaj bo moja CeedikaSW stara 8 let in gre kot mlinček (1.6, 130 PS). Vem, da so deli dražji, samo me ne moti. Zaenkrat le redni servisi, ki niso pretirani, če se veš dogovorit in dobro argumentirat (o tem sem že pisal). Ko bom zamenjal avto, bo zagotovo KIA prva opcija. Čeprav, kot vemo, nikoli ne reci nikoli. Prav je, da imamo izbiro in se vsi ne vozimo z eno znamko.

P.S.: Čakam na testno vožnjo nove KIE SPORTAGE. Rdeča bi se prav prilegla.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2016 3:30 pm

Ne vem zakaj točno golfa

Osebno tudi ne bi dal 18keur za kio in kot zgleda statistika prodanih avtomobilov je kar dosti takih ljudi, ki se raje odločijo za drugi avto z podobno ceno
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če jan 07, 2016 6:38 pm

Da bi kupil golfa? :lol: :lol: :lol: Nikoli in nikdar, imam raje avto na dvorišču kot pa neka j***a ki mislijo da so avto. Evo, raje bi kupil Kio kot pa da bi pomislil da bi kupil golfa ;)

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če jan 07, 2016 7:06 pm

Povejte malo iz prve roke kako Kia rešuje reklamacije, hitro zamenjajo kakšen rezervni del?, je 7 letna garancija sploh za kaj ali so kot pri vw ki radi prepričujejo da je to normalno oz. konstrukcijska napaka, ali pa zavlačujejo tako dolgo da se ti ne ljubi več vozit, ali pa da garancija poteče potem moraš pa na svoje stroške menjat...

off topic: Jaz ko razmišljam za nazaj sploh ne vem kaj mi je bilo da sem šel vw kupit in da smo jih toliko kupili v daljšem obdobju, ker kvaliteta je bila vedno slabša odnos pa tudi; bolj kot jim je prodaja tekla bolj so postajali naduti. Pa še vw vozila so zelo pogosta na cesti in radi jih kradejo kar je dodaten minus za nakup.
Če se ozrem nazaj, veliko balasta sem napisal na forumu, bil tudi žrtev podtikanja in žaljenja... sem pa vsaj to dosegel da sem razbil ta kult nedotakljivosti volkswagna in da če kdo napiše kakšno kritiko čez vw na forumu, ga verjetno ne bo nihče več žolčno ozmerjal da ni normalen ali pa da laže. Tudi to nekaj šteje, ker menim da čisto vsaka znamka ima kakšno pozitivno in tudi kakšno negativno stvar. V tujini za razliko naših lulekov vsako kritiko sprejmejo odprtih rok in se zahvalijo za pripombe in to tudi upoštevajo kar prinaša dolgoročno napredek. Pri nas pa iščejo napako v strankah in ko jih na kaj opozoriš ignorirajo, ne zavedajo se da delajo produkt za stranko in da od nje dobijo denar. Izvajalec dela stvar po godu naročnika in ne obratno.
Zadnjič spremenil ModraW, dne Če jan 07, 2016 7:18 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® Če jan 07, 2016 7:06 pm

Golfa ni šans, te 2.0 dizel motorji ki jih im,ajo sedaj so čisto zanič, poleg tega za ta dnar ko daš zanjga, ko kj crkne so deli full dragi,... tk da za ta dnar dobiš Kio pro ceed dizla z 7 let garancije pa so deli dost cenej :D
Frendu je na passatu 2013 letniku pri 38000 prevoženih mašina šla pač serijska neka huda napaka bla to se nebi smelo zgodit pri tako dragem avtu, stric pa ima golfa 6 z 2.0 motorjem, prvi lastnik, picajzl za servise in kaj dajo ali vgradijo v avto in je rekel da nikol več nemca skozi nekaj crkuje in nagaja, pa še naš mehanik na šihtu pravi da 1.9 so bli zlati motorji pri WV, ti 2.0 si pa drek in samo delo kupiš ;)
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Če jan 07, 2016 9:17 pm

ModraW: Odvisno kam voziš. KMAG (glavni zastopnik za Kio) so baje naduti (kolikor berem po forumih) in tudi nimajo posluha za garancijo, zato pa od sestre fant vozi avto k Črešniku v Medvode, zadnje čase pa mislim da tudi nekam drugam (bom vprašal pa sporočim), tam pa ni problemov, so vedno prijazni, poštimajo kar se zmeniš, garancijo upoštevajo vedno in ne komplicirajo, tudi avto operejo po vsakem servisu. Enkrat sem jaz njun avto peljal na servis (vozita kamion mednarodno in sem jima naredil uslugo), sem čakal tri ure in me je skos kdo obletaval in poročal kaj se dogaja in koliko časa bo približno še trajalo.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jan 07, 2016 9:48 pm

Jaz sem bil s Črešnikom bolj nezadovoljen kot zadovoljen, nato sem začel voziti k Potočniku v MB.
Z uveljavljanjem garancije nikoli nisem imel težav pri nobenem, vedno je bilo tako, kot smo se dogovorili. Res pa je, da se avto vozil na servise tako kot je potrebno ( 1 leto ali 20.000km - diesel).

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Če jan 07, 2016 9:59 pm

Po moje bi moral bit uvoznik-zastopnik vzgled vsem ostalim prodajalcem. Depalmo saj ni treba, samo iz firbca sem vprašal, ker se velikokrat pohvalijo z 7 letno garancijo in to je res dolga doba in zelo pohvalno bi bilo, če bi vseh 7 let priznali napake in menjali z naslova garancije. Seveda, če ne upoštevaš njihovih pogojev rednega servisiranja ne moreš pričakovati da ti garancija še velja; to velja povsod.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če jan 07, 2016 10:06 pm

7 let garancija je samo ne na vse stvari
Lp

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Pe jan 08, 2016 6:50 am

Ceeda ima znanec. Avto je star štiri leta, cca. 70 kkm. Z avtom je kar zadovoljen, samo redni servisi so zlatarsko dragi in kakšne stvari na avtu so manj obstojne in jih je potrebno kar hitro zamenjati (npr. zavorne ploščice), kljub temu, da je zelo zmeren in nezahteven voznik. Deli pa niso poceni. Okoli garancije pravi, da je res reklamirana garancija 7 let, vendar v sedmih letih garancije marsikaj ni zajeto in je potrebno podrobno prebrati garancijske pogoje. Sam se ob nakupu s tem ni ubadal in je menil, da garancija velja za vse. Tako je enkrat odpeljal avto na servis, ker mu ročna zavora ni delovala brezhibno. Tam so ugotovili, da je potrebna zamenjava pletenic za ročno. Garancije mu niso priznali in je moral sam plačati njihovo zamenjavo (dobrih 120 EUR). Srečen ravno ni bil, ker je avto z 7 letno garancijo kupil zato, da bo ta veljala v primeru okvar, ne pa da bo dodatno plačeval za take okvare.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 08, 2016 8:52 am

7letna garancija je na motor in menjalnik, vse ostalo je 5 let,...
Ob uveljavljanju kakersne koli reklamacije v casu garancije, nisem imel problemov. Redni servisi so pa precej dragi,...
Slika

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe jan 08, 2016 8:57 am

Sam garancije nisem uveljavljal, so mi jo pa sami enkrat izvedli. Sem pa tudi 2. lastnik. Prva lastnica je bila iz LJ in je vozila na KMAG. Po računih, ki so priloženi, so ji med servisom zamenjali zadnjo letvico na vratih med servisom. Sam vozim k Škorjancu v CE, ker so sosedi in jih poznam. Meni so zamenjali med servisom na "tanku jermene" in mi to povedali, da je to garancijska menjava. In to med servisom, ki je trajal 1 uro. Najdražji servis je bil z delom in mojim materialom (120 €). Seveda garancija je še zmeraj veljala, saj sem prinesel zahtevani material.

Drugače pa res garancija 7 let ni na vse, ampak sem to prebral in vem kaj zajema. Mene ne moti to. Itak pa je pametno, pred nakupom vse pregledat in se potem odločit kaj in kako.

Aprila bo Ceedka stara 8 let. Vozil jo bom dokler bo služila (razen, če na Eurojackpotu zadanem). Redno skrbim zanjo. Imam GMT trgovine iz moje Murske Sobote(ni reklama!!!!!) in vse se da urediti po nižji ceni, tudi originalne dele. Saj KIA tam "kupuje" olje, filtre, zavorne ploščice. Samo malo časa si je treba vzeti in denarnica je bolj vesela.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Pe jan 08, 2016 12:06 pm

Nisem še bral garancijskih pogojev, ampak a niso prve serije imele tako garancijo, nove imajo pa 7 let na vse?

Servisi pa tudi niso pregrešno dragi, za redni servis se pri nas da 120-180€ z njihovim materjalom, nanese pa tudi 400€ če je treba menjat zavore in še kako malenkost.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 08, 2016 12:43 pm

To ne vem,... Takrat ko sem si lastil kio, je bilo 5 let na vse, 7 pa na motor in menjalnik,...
Prvi servis me je takrat stal cca 200eur za 2.0 bencinski motor. Ko so se menjavale se svecke, pa se nekaj eur zraven.
Velikega servisa nisem delal, saj sem avto prej prodal.
Za primerjavo,... Zdaj vozim skodo, in me prvi servis pride 130eur.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov