Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a ModraW Pe jan 08, 2016 1:42 pm

MatejW je napisal/-a:Za primerjavo,... Zdaj vozim skodo, in me prvi servis pride 130eur.

Poglej par strani nazaj v tej temi. Tako pavšalno glede cen servisev ni pametno govoriti, ker je potrebno pogledati katere stvari so se menjale in npr. že če si olje prinesel na škodo svoje, na kiji so ti ga oni natočli je takoj 50€ razlike, ker vsepovsod je olje na servisu dražje. Poleg tega ima kia interval 20.000, škoda 15.000. Ne vem za tvoj primer, dajem samo primerjavo.

Za vw golf prvi servis z njihovim oljem je lani v povprečju(ker različne avtohiše imajo različne cene) za povprečno stranko 160€, lahko tudi 180€ po nekod lahko tudi 130€ za redno stranko. Menjajo pa olje in oljni filter in na tester ga priklopijo. To je vse. Koliko je potem razlike z Kio? Mišjo dlako.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jan 08, 2016 2:14 pm

ModraW je napisal/-a: Če se ozrem nazaj, veliko balasta sem napisal na forumu, bil tudi žrtev podtikanja in žaljenja... sem pa vsaj to dosegel da sem razbil ta kult nedotakljivosti volkswagna in da če kdo napiše kakšno kritiko čez vw na forumu, ga verjetno ne bo nihče več žolčno ozmerjal da ni normalen ali pa da laže. Tudi to nekaj šteje, ker menim da čisto vsaka znamka ima kakšno pozitivno in tudi kakšno negativno stvar. V tujini za razliko naših lulekov vsako kritiko sprejmejo odprtih rok in se zahvalijo za pripombe in to tudi upoštevajo kar prinaša dolgoročno napredek. Pri nas pa iščejo napako v strankah in ko jih na kaj opozoriš ignorirajo, ne zavedajo se da delajo produkt za stranko in da od nje dobijo denar. Izvajalec dela stvar po godu naročnika in ne obratno.

Ta kult nedotakljivosti VW-ja nekateri razbijamo že leta pa se naroda ne prime in ne prime, kvečjemu jih dobiš po buči, ker si drzneš kritizirat njihovo sveto znamko... Vse dokler jim lastna izkušnja ne odpre oči. Nekatere to izuči (kot je npr. mene že pred več kot 10 leti), drugi pa navkljub vsemu furajo tisto - "zvestoba, do groba". Zanimivo je to, da ko berem sosednjo temo o napakah na Golfu 7, pridem do spoznanja, da se v zadnjih 15 letih ni kaj dosti spremenilo. Servisi, ko gre pri avtu v garanciji kaj narobe, še vedno nastopijo z vzvišeno aroganco oz. ne znajo/nočejo odpraviti napak. Avtomobili sami pa s še hujšimi napakami kot sem jih imel sam na Polu letnik 2001.

Ker je to tema o Ceed-u in napakah pa takole iz prve roke lahko povem, da vsaj meni niso kompliciral, ko je bilo treba kaj popravit/zamenjat. V 3 letih lastništva so mi tako v garanciji menjali radio in tapeto na sovoznikovih vratih zaradi škripanja (čričkov). Drugih problemov ni bilo, razen drobnih pomanjkljivosti samega avta, ki jih ima pa tako ali tako vsaka znamka. Res pa je, da garancija ne zajema popolnoma vsega, predvsem gre tu za stvari pri katerih je definirano, da so podvržene hitrejši obrabi ali pa npr. potrošni material ipd. To je seveda povsem normalno in logično ampak pri znamkah z npr. 2-letno garancijo tega lastniki niti ne morejo zaznati, ker prej mine garancija, preden se kak tak del obrabi oz. iztroši, a ne. :D Bi bila pa povsem ista pesem, če bi imele tudi druge znamke 7-letno garancijo. Tisto 6+ (2 leti garancije + 4 leta jamstva) pa seveda ni enako in tam je pa zajeto še manj.
Antiznačkar po prepričanju

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jan 08, 2016 3:36 pm

Menjava sklopk, diskov je čisto odvisno od tipa voznika, praktično je to potrošni material. Pri mojem je pri 230.000 še vedno prva sklopka, pri 180.000km sem prvič menjal sprednje diske, pri 220.000km zadnje.
Avto ni popoln ( noben ni), a sem v splošnem z njim zadovoljen. Čričkov praktično nimam, podvozje je kot novo.. ampak to je spet verjetno odvisno od voznika. Sam se zelo in še enkrat zelo izogibam udarnim jamam. Pod garancijo so mi sicer že menjali sprednja stabilizatorja pri 140.000km.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 08, 2016 8:54 pm

ModraW je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:Za primerjavo,... Zdaj vozim skodo, in me prvi servis pride 130eur.

Poglej par strani nazaj v tej temi. Tako pavšalno glede cen servisev ni pametno govoriti, ker je potrebno pogledati katere stvari so se menjale in npr. že če si olje prinesel na škodo svoje, na kiji so ti ga oni natočli je takoj 50€ razlike, ker vsepovsod je olje na servisu dražje. Poleg tega ima kia interval 20.000, škoda 15.000. Ne vem za tvoj primer, dajem samo primerjavo.

Za vw golf prvi servis z njihovim oljem je lani v povprečju(ker različne avtohiše imajo različne cene) za povprečno stranko 160€, lahko tudi 180€ po nekod lahko tudi 130€ za redno stranko. Menjajo pa olje in oljni filter in na tester ga priklopijo. To je vse. Koliko je potem razlike z Kio? Mišjo dlako.

Pri obeh avtih se je delalo isto. Olja nikoli nisem nosil s seboj.
Kia bencinar je imel interval na 15k, isto kot skoda bencinar.
Res pa je, da je pri kii slo kak deci olja vec v motor, kar pa ne opravicuje cca 70eur razlike.
Slika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe jan 08, 2016 9:15 pm

Si naletel na poceni škoda serviserja. Če bi peljal na škodo na Verovškovi za ta denar ne bi prišel nikoli skozi in mogoče si pri Kiji vozil k najdražjemu ponudniku, drugje bi pa še kakšnih 20-30€ dobil ceneje. Ne vem(samo domnevam) ker Kie ne poznam, vem pa da se težko posplošuje.
Vseeno mi je za Kijo ampak tole je pškoda objavil za svojega Seata(menjava olja in oljnega filtra-tako kot pri tebi)- cena 170€ :

download/file.php?id=36758&mode=view

Torej kako naletiš, če bi pa pškoda opravil menjavo kje na Dolenjskem bi pa verjetno prišel za 20-30% ceneje ali še več. :idea:
Upam da mi sedaj verjameš za zgornji post. ;) Marže za olje in rezervne dele so v nebo visoke...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe jan 08, 2016 10:58 pm

Marže so različne, to je vsem jasno. Ne morem podati primerjav za avte ker ne vozim na uradne servise, lahko pa podam primerjavo za očala. V LJ za 130€ ne dobim nič, v Grosuplju sem pa dobil konkretni okvir, oba stekla, magnetni nastavek, etui.

Sem ravnokar povprašal sestro, prvega Ceeda sta kupila na KMAGu ampak ga nista tam servisirala ker so bili vzvišeni, sta ga vozila samo k Črešniku. Z garancijo pa je kot sem že napisal, prva generacija je imela 7 let na motor in menjalnik, na vse ostalo pa 5, novejše pa imajo 7 letno garancijo na vse razen na potrošni materjal (zavore, sklopka, filtre, itd).

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So jan 09, 2016 10:48 am

ModraW je napisal/-a:Si naletel na poceni škoda serviserja. Če bi peljal na škodo na Verovškovi za ta denar ne bi prišel nikoli skozi in mogoče si pri Kiji vozil k najdražjemu ponudniku, drugje bi pa še kakšnih 20-30€ dobil ceneje. Ne vem(samo domnevam) ker Kie ne poznam, vem pa da se težko posplošuje.
Vseeno mi je za Kijo ampak tole je pškoda objavil za svojega Seata(menjava olja in oljnega filtra-tako kot pri tebi)- cena 170€ :

download/file.php?id=36758&mode=view

Torej kako naletiš, če bi pa pškoda opravil menjavo kje na Dolenjskem bi pa verjetno prišel za 20-30% ceneje ali še več. :idea:
Upam da mi sedaj verjameš za zgornji post. ;) Marže za olje in rezervne dele so v nebo visoke...

Govorima za okolico MB,... V LJ je vse drazje :)
Tudi ce bi dal za servis pri skodi 170, je se vedno 15% drazje pri kii, kateri stane 200. :)
Vsi vemo, da so marze na tekocine nenormalne,...
Slika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So jan 09, 2016 6:02 pm

Je že tut kak uporabnik napisal, ko so mu menjali pri Kiji še filter goriva in še kaj druga pa ni dal več kot 220€, ampak se mi ne lub iskati niti razpravlat.
Men so dal tam kjer sem vw avto kupil dober popust za servis za kar sem hvaležen kljub temu da so me za reklamacijo ignoriral. Težko je posploševat za katerokoli znamko.
Zadnjič spremenil ModraW, dne So jan 09, 2016 6:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So jan 09, 2016 6:29 pm

Pomembno je to, da ti je avto všeč, da uživaš z njim,da ti srce zaigra ob pogledu nanj in da deluje oziroma ti ne povzroča pretiranih stroškov. Pregovarjanje, kje plačaš za servis 10 ali 20 evrov več ali manj enkrat na leto ali dve, je pa ob tem za mene precej nepomembno. To, da ima ob vsem tem Kia 7-letno garancijo, je pa definitivno boljše od ostalih fint v stilu 2+4 itd. O tem je bilo pa že drugje več kot preveč napisanega v smislu "farbanja".

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So jan 09, 2016 6:46 pm

Veronika če te prav razumem to pomeni da morš imet do avta odnos kot do ženske, samo tam ni 7 letne garancije. Dobra je ta Kia, mogoče bo ob faceliftu osvojila veliko src :)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo So jan 09, 2016 9:18 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Pomembno je to, da ti je avto všeč, da uživaš z njim,da ti srce zaigra ob pogledu nanj in da deluje oziroma ti ne povzroča pretiranih stroškov.

Zato pa jaz nebi imel Kie. Ne rečem, tanovi Ceed GT je kar za pogledat, navaden pa ni. Meni srce zaigra ob mojem 406 Coupe-ju, novi Ceed GT je pa verjetno tak denar da bi tudi drugje našel kaj zanimivega, naprimer 308 GT ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne jan 10, 2016 12:04 am

Hvala za info!

Jaz pa ne maram hrenovk.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Ne jan 10, 2016 1:44 am

Več zame :D

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Po jan 11, 2016 7:30 am

Veronika mora zjutraj čisto previdno sesti v svojo Kio, ker je že tako ali tako vzburjena ko jo zagleda, potem pa mora poooočassssi speljati, ker je že čisto mokra od rajca in hudičevo pazit, da po pomoti ne nažge čez 3000 RPM, ker bi ji od vibracij takoj prišlo!

Tako življenje te mora zmaltrat in na dolgi rok si že čisto preč..hvalabogu, da to zamujam!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jan 20, 2016 8:33 pm

Poglej si tega, kako šele on vriska in hkrati podira stereotipe, ki jih nekateri tako radi stresajo na račun Kie. Prvih 100 tisoč prevoženih :D
https://www.youtube.com/watch?v=LD4Ki7P3iaw

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr jan 20, 2016 10:15 pm

Po prvih 100 000 km se mi je zmeri zdelo, da sem avto šele dobro ulaufal. Tale se pa veseli, kot da bi boga za j***a prel.

Recimo brat ima službenga Kangoo-ja, je že kar v letih z več kot 500k km, star razjajcan, razbit ampak crknt pa noče. Že dve leti pravi, da ga bo zamenjal takoj ko crkne, od takrat ga samo vozi brez vsakega servisa in to kakih 100k km pa ne crkne in ne crkne tako, da bo moral delujočega odpeljati na odpad ker pač noče crknit pa tud če se trudi :lol:
Vozil sem tudi že Vitota z več kot miljon kilometri, ista zgodba, avto so odpeljali na odpad z delujočim motorjem, ki ni hotel crknit.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Sr jan 20, 2016 11:43 pm

Videa nisem pogledal ker sem na podatkovni povezavi, glede na napisano bi pa sklepal da je prej imel TSI in je zato tako vesel :P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 21, 2016 7:35 am

Fenomenalno, prva kia z 100 kkm. Tip pa vesel kot da bi na lotu zadel :DDD

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jan 21, 2016 8:13 am

Ko je števec obrnil 100k, je tipu prišlo..pa vse prihranke, ki jih je ustvaril, ker vozi Kio, bo sedaj zagonil za proslavljenje...

Meni se ta tip zdi perfect match za Veroniko..pomislite, da obema "prihaja" hkrati v istem avtu..Kii seveda!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jan 21, 2016 9:57 am

Noben ne vidi sarkazma v tem videu?
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov