ModraW je napisal/-a: Če se ozrem nazaj, veliko balasta sem napisal na forumu, bil tudi žrtev podtikanja in žaljenja... sem pa vsaj to dosegel da sem razbil ta kult nedotakljivosti volkswagna in da če kdo napiše kakšno kritiko čez vw na forumu, ga verjetno ne bo nihče več žolčno ozmerjal da ni normalen ali pa da laže. Tudi to nekaj šteje, ker menim da čisto vsaka znamka ima kakšno pozitivno in tudi kakšno negativno stvar. V tujini za razliko naših lulekov vsako kritiko sprejmejo odprtih rok in se zahvalijo za pripombe in to tudi upoštevajo kar prinaša dolgoročno napredek. Pri nas pa iščejo napako v strankah in ko jih na kaj opozoriš ignorirajo, ne zavedajo se da delajo produkt za stranko in da od nje dobijo denar. Izvajalec dela stvar po godu naročnika in ne obratno.
Ta kult nedotakljivosti VW-ja nekateri razbijamo že leta pa se naroda ne prime in ne prime, kvečjemu jih dobiš po buči, ker si drzneš kritizirat njihovo sveto znamko... Vse dokler jim lastna izkušnja ne odpre oči. Nekatere to izuči (kot je npr. mene že pred več kot 10 leti), drugi pa navkljub vsemu furajo tisto - "zvestoba, do groba". Zanimivo je to, da ko berem sosednjo temo o napakah na Golfu 7, pridem do spoznanja, da se v zadnjih 15 letih ni kaj dosti spremenilo. Servisi, ko gre pri avtu v garanciji kaj narobe, še vedno nastopijo z vzvišeno aroganco oz. ne znajo/nočejo odpraviti napak. Avtomobili sami pa s še hujšimi napakami kot sem jih imel sam na Polu letnik 2001.
Ker je to tema o Ceed-u in napakah pa takole iz prve roke lahko povem, da vsaj meni niso kompliciral, ko je bilo treba kaj popravit/zamenjat. V 3 letih lastništva so mi tako v garanciji menjali radio in tapeto na sovoznikovih vratih zaradi škripanja (čričkov). Drugih problemov ni bilo, razen drobnih pomanjkljivosti samega avta, ki jih ima pa tako ali tako vsaka znamka. Res pa je, da garancija ne zajema popolnoma vsega, predvsem gre tu za stvari pri katerih je definirano, da so podvržene hitrejši obrabi ali pa npr. potrošni material ipd. To je seveda povsem normalno in logično ampak pri znamkah z npr. 2-letno garancijo tega lastniki niti ne morejo zaznati, ker prej mine garancija, preden se kak tak del obrabi oz. iztroši, a ne.

Bi bila pa povsem ista pesem, če bi imele tudi druge znamke 7-letno garancijo. Tisto 6+ (2 leti garancije + 4 leta jamstva) pa seveda ni enako in tam je pa zajeto še manj.