Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Peuggeott
Novinec

Re: 1.2TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a Peuggeott To avg 04, 2015 9:24 pm

Pri nas sta dva Peugeota in zaenkrat moram potrkat na les.Toliko kot hodijo sodelavci s VW na servise mi verjetno ne bomo šli do konca lastništva. In pravijo isto,dober avto samo zanesljivosti mu manjka.
Če kakšen primerek zataji je eno, serijska napaka in množični vpoklici je pa drugo in VW jih ima očitno veliko na različnih sklopih. Še dobro da ko smo kupovali je bil Golf kar precej dražji,ker sem po tiho razen za Peugeot navijal za VW,sem mislil da so sodelavci osamljen primer.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če avg 20, 2015 6:07 am

Kako pa je z zanesljivostjo TSI motorjev pri Golfu GTI, Leonu Cupra in Octaviji RS?

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Če avg 20, 2015 6:12 pm

Ta post sem gledal in tudi 2.0 TSI očitno ni imun na probleme:
viewtopic.php?f=6&t=104200#p1692953

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če avg 20, 2015 7:07 pm

Zakaj noče nihče svetovat kaj naj menja sodelavec da bo nehalo reglanje? Jaz sem mu svetoval da bo najlažje odpravil zvok če avto proda, pa ga noče. Ljubav na prvi pogled.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če avg 20, 2015 7:53 pm

Peuggeott je napisal/-a:Zakaj noče nihče svetovat kaj naj menja sodelavec da bo nehalo reglanje? Jaz sem mu svetoval da bo najlažje odpravil zvok če avto proda, pa ga noče. Ljubav na prvi pogled.

Zato ker si dosadan k gljiva s tem pljuvanjem po VW-ju in verjetno je tudi že on sit tvojih bolnih predlogov, da naj avto proda.

p.s.: Ti mu svetuješ, on pa noče- to je res ljubav na prvi pogled. Kaj pa ostali sodelavci pravijo na vajino razmerje?
Sex turns gay people into Mexicans.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če avg 20, 2015 8:54 pm

Sodelavci nič ne pravijo, vsaj tisti ne ki imajo Volkswagna,ker so več na servisu kot v avtu.

Delam samo uslugo, je tako da me je sodelavec prosil, da na forum povprašam.Na servisu pravijo da je normalno, on pravi da ni, ker na začetku je motor lepo tekel.Tudi meni se zdi da motor ne teče več vredu.postaja vedno bolj glasen in reglast.

Sodelavec bi na svoje stroške pomenjal kak sklop, da bi reglanje nehalo in sprašujem kateri sklop bi to bil. Če bo popravil je rekel da ga bo održal,če ne bo prodal.
Jaz sem samo rekel,da se mi zdi da se preveč sekira,da če ne šlo da ga naj proda.

ddejc
Novinec

Napisal/-a ddejc Če avg 20, 2015 9:27 pm

Peuggeott je napisal/-a:Zakaj noče nihče svetovat kaj naj menja sodelavec da bo nehalo reglanje? Jaz sem mu svetoval da bo najlažje odpravil zvok če avto proda, pa ga noče. Ljubav na prvi pogled.

Nisem nikjer zasledil, da se išče nasvet. Če mu regla samo hladen ob zagonu in po nekaj sekundah utihne je lahko vzrok obrabljen dročnik črpalke goriva. Stane cca 35-37€, naredi pa lahko ogromno sranja.

Doma imamo 1.2 tsi 90ks polota. Vožen samo na kratke relacije (13k km v dveh letih). Do sedah dva redna servisa in en izreden zaradi zgoraj omenjenga dročnika, sicer dela BP.

O dročniku črpalke goriva si lahko marsikaj prebereš tudi na audi forumu v temi o tfsi-ju.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če avg 20, 2015 9:57 pm

ddejc je napisal/-a:

Nisem nikjer zasledil, da se išče nasvet. Če mu regla samo hladen ob zagonu in po nekaj sekundah utihne je lahko vzrok obrabljen dročnik črpalke goriva. Stane cca 35-37€, naredi pa lahko ogromno sranja.

Doma imamo 1.2 tsi 90ks polota. Vožen samo na kratke relacije (13k km v dveh letih). Do sedah dva redna servisa in en izreden zaradi zgoraj omenjenga dročnika, sicer dela BP.

O dročniku črpalke goriva si lahko marsikaj prebereš tudi na audi forumu v temi o tfsi-ju.

Menjan je bil ležaj odmične gredi, bom rekel še za dročnik. Nekam hitro se začnejo obrabe pri VW.Nisi zasledil,ker je nekdo izbrisal povezavo youtube,kjer sem zelo točno opisal problem, samo ne spomnim kam se napisal.
Prvi problem : ob hladnem vžigu zaropota kot stara kosilnica. Drugi problem : mu reglja hladen in topel, tretji problem: da ko se v leru doda gas mu motor zamelje,ko spusti gas to mletje traja še par sekund, po desetih sekundah pa "normalno" teče v prostem teku.V prostem teku mu motor laufa grdo kot da bi imel verigo notri. Vem da ko je imel novega je bil motor zelo tih sedaj pa laufa kot star Tamič. Z avtom se pa vozi penzionistično.
Jaz bi avto že po hribu spustil,samo mu delam uslugo ampak nimam znanja da bi pomagal.Servis bo verjetno pomagal šele ko bo mašina zamlela.
Tukaj sma posnela njegovega: https://www.youtube.com/watch?v=v4qrJXPt4Qk

to povezavo sem dal: https://www.youtube.com/watch?v=gjcMSeRcaao
Med 16 in 17 sek se sliši v ozadju na hitro "br" in ta "br" je pri njemu veliko glasnejši in veliko dlje časa traja.Kaj je to?

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Če avg 20, 2015 10:24 pm

Tako ne bosta prišla nikamor. Premalo je vztrajen tvoj sodelavc. Jaz sem zarad čričkov šel 3 krat in več na servis in težil dokler mi niso porihtal(čeprav se vedno še kje kakšen pojavi in bo verjetno treba tapeto dol vzet).

Avto ima garancijo in garancija je plačana. Je šel dvakrat na isti servis? Naj ga naj zapelje še kam drugam, saj serviserjev VW je kot solate(preko 20) in naj teži do konca. Če ne bo šlo pa naj kontaktira uvoznika(tehnično službo), ker da bi sam plačeval za popravilo v garanciji(in to tako ključne komponente kot je motor) to je pa neumnost da ni večje. Če na začetku ni reglal tut po 15k ne bi smel pa naj servis sanja o čemer hoče. Teži naj do konca!, naj gre 5 krat na servis, potem bojo pa vidl da se ne heca. Lahk ti pa jst prek zs predlagam kakega VW serviserja, sem jih v 10 letih obiskal že malo morje in se med seboj razlikujejo kot dan in noč. Vztrajat je treba na servisu do konca.

Moj kolega ima tudi VW in pravi da je tut treba večkrat težit za isto stvar, ker za kake manjše stvari prelagajo(bomo naslednjič...), ampak motor ni mala stvar. Če se mu pa ne ljubi težit ga pa res naj proda, druge rešitve jst ne vidim. Na forumu boš pa klinc kej rešu, kakega fanatika za vrat boš dobu, to je pa vse. Pri nas te hitr utišajo če preveč klopotaš, če druga ne si kej zmislijo al pa s pomočjo redkih pokvarjenih plavih.

domi1234
Nov uporabnik

Napisal/-a domi1234 Ne sep 20, 2015 6:47 pm

Lep pozdrav
Ima kdo probleme z novim motorjem ea 211 serija 1.2 tsi 105km l.2014..
Motor pri prostem teku rahlo ropota oz. se čuje kot bi nekaj rahlo tolklo ob kovino..
Ni pri vestgatu štangica ki se je odpravljala napaka z podlozko..Na servisu tak nč ne čujejo..
Pojavil pa se je pri 16000.. zvok pa prihaja pomojem od turbine samo ni zelo glasen..

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po sep 21, 2015 12:43 pm

domi1234 je napisal/-a:Lep pozdrav
Ima kdo probleme z novim motorjem ea 211 serija 1.2 tsi 105km l.2014..
Motor pri prostem teku rahlo ropota oz. se čuje kot bi nekaj rahlo tolklo ob kovino..
Ni pri vestgatu štangica ki se je odpravljala napaka z podlozko..Na servisu tak nč ne čujejo..
Pojavil pa se je pri 16000.. zvok pa prihaja pomojem od turbine samo ni zelo glasen..

Tudi jaz slišim ta zvok pri 1.2TSI 2014 (poleg reglanja). Nekaj so popravljali ampak je še vedno zvok prisoten. Avto se pelje normalno, na servisu so rekli da je ta zvok normalen in se ne sekiram več. TSI ima očitno specifičen zvok.

marsus
Novinec

Napisal/-a marsus Po sep 21, 2015 2:36 pm

Jaz imam letnik junij 2014,CBZA motor 86 KM.Tole reglanje je čist normalno.Prosti tek motorja je pri men šže skoz tak.

domi1234
Nov uporabnik

Napisal/-a domi1234 Po sep 21, 2015 8:07 pm

reglja kot roputulica...samo ko daš malo gas to ropotanje izgine kopa se prosti tek umiri pa se spet sliši

ecoblue
Nov uporabnik

Napisal/-a ecoblue Po sep 21, 2015 10:36 pm

domi1234 je napisal/-a:reglja kot roputulica...samo ko daš malo gas to ropotanje izgine kopa se prosti tek umiri pa se spet sliši

pr našemu tudi ko se da gas se sliši kako zareglja, ko se pa gas spusti pa za delček sekunde neha, potem pa spet začne.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Pe dec 18, 2015 6:06 pm

Bi vedel kdo kaj je ta zvok pri slovenskem avtu leta, ko vsako jutro prijetno zabrenči in te zbudi brez kave:
https://youtu.be/ObW3jXE4eho
Pri našem to brenčanje traja še dlje kot na tem posnetku in zraven klopota kot kamenje v kovinski posodi.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 20, 2015 3:14 pm

A na servisu ti ne znajo pojasniti v čem je problem ali vsaj kaj so ti menjali?

Zdaj, če ni vzrok zniževanje proizvodnih stroškov, konstrukcijska napaka.... je kriv morda možicelj, ki se sonči na odmični gredi ali pa ostalih pet, ki se muči na variatorju? :lol:
Slika

Če so ti zaradi "akcije" menjali nastavnik odmične gredi in problem ostaja, zapelji avto na servis in zadevo reklamiraj. Napaka je najbrž v sami konstrukciji dela, odvijejo se vijaki (poddimenzioniranje petih vijakov, material, napačen moment zategovanja??...), ki tolčejo ob ohišje, posledično lahko pride do razpada nastavnika, vdora olja v predel zobatega jermena, jermen se sname.... od tu naprej so posledice jasne.

Najbrž si imel v prvi vgradnji 04E 109 088 P, ki so ga menjali za tistega s končnico M, morda AL, Q, D. Nimam pojma kaj so ti čaral, se pa da preverit, če se odstrani plastični pokrov zobatega jermena ( vijak s torx glavo in trije klipi, ki držijo pokrov). So ti menjali tudi senzor odmične gredi? (naj bi se pri tem menjal za tistega s končnico D). Katere oznake so imeli menjani deli in katere imajo novi, vedo na servisu.

Slika

Oznaka:
Slika

Črni scenarij:
Slika

Identično napako ima npr. tudi 110-konjski atmosferski 1.6 CWVA (EA211), ki pa ga pri nas ni v ponudbi.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne dec 20, 2015 5:26 pm

Prvič so menjali odmično gred in ležaj odmične gredi? ko so imeli serijski vpoklic. Na pisnem pozivu je sicer pisalo da se bo menjal zobnik zobatega jermena vendar so na servisu rekli da ne, da je na pozivu bilo narobe napisano.

Pred vpoklicem je motor spuščal zvoke in rohnel ko je bil hladen kot da je dizel golf 2 in tudi ko se je motor ogrel je ko si rahlo dodajal gas tako rožljalo. Po vpoklicu je pa zjutraj ropotal še bolj kot prej kot motorka in sem moral peljati še enkrat. Ob vžigu je kot top zarohnel.
Ko sem ga peljal še enkrat(drugam) je mehanik rekel odmično gred moramo še enkrat nujno menjat ker nekaj ni vredu, menjali so jo pa slab mesec nazaj.
Ko so jo menjali drugič je bilo kakšne tri tedne bolje in hladen ni več tako zaropotal, sicer tisto rožlanje ni izginilo ko dodaš gas in traja še kaki 2 sekundi ko gas spustiš. Se je pa čez mesec dni zgodba postopoma spet ponovila tako da sedaj zjutraj ropoče kot da bi kamne v piksni stresal, zraven pa še brenči kot v videu. To brenčanje se je po drugem popravilu pojavilo in smo mislal da je to normalno, vendar je brenčanje ob hladnem vžigu vedno glasnejše in daljše kar sigurno ni vredu. Tudi poraba se je zelo dvignila, vsaj za liter. Mislim da so drugič še dročnik menjali.
Avto se pa pazi kot otroka, je skoz v garaži, vozi ga pa večinoma oseba ki je naredila že kakšne 3 milijone kilometrov in pravi da tako slabega in nezanesljivega motorja še ni vozil v svojem življenju. Samo relacije po regionalni se ga vozi umirjeno.

Ko so ga prvič serijsko vpoklicali in razdirali cel motor pri 16.000 je samo gledal. Kakšen teden preden je prišlo pismo smo se hotl naročit pol je pa kot naročeno prišel serijski vpoklic.
Razočaran je do podna kot tudi jaz, uvoznik pa noče rešiti reklamacije in pravijo da če nismo zadovoljni naj ga sami prodamo oz pri pooblaščencu, tam pa ponudijo po navadi smešno ceno in še novega moraš vzet. Če bi delal vredu ga nebi hotli prodat in če ga prodamo bo velika izguba zarad njih, ker prodajajo nekorantno robo.
Če pošljejo še eno vw reklamo k hiši al pa na mail za vw akcijo jim bom dihurja brez odstranjenih žlez v paketu poslal nazaj.

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Napisal/-a aklan86 Ne dec 20, 2015 6:24 pm

Imam 95.000 prevoženih. Menjana ketna, podložka, fiksirane cevi in to je bilo to. Zaenkrat. Sedaj po 5 letih menjana vodna pumpa, ki je spuščala. Zastonj. Sem pa opazil da od 45.000 km naprej ko uporabljam svoje olje motor lepše teče in tudi tišje užiga. Na splošno opažam da je motor tišji z bolj novim oljem.
Motor zaenkrat služi namenu, se pa strinjam da ni noben presežek. Se mi je pa zdel prvih 15.000km bolj živahen, koje dobil podložko pa malo manj. Ali soda zadušili z namenom večje trpežnosti?
Slika

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW Ne dec 20, 2015 11:18 pm

malo hitro se mi zdi da so menjali ketno, ne vem pa zakaj dajejo podložko, človek bi pričakoval da ko motor pride iz tovarne da ne bo na njem dodatnih modifikacij. Mah manj slišim o tsi in vw boljše mi je. Solit se naj grejo vsi skup.
Sicer je pa ta anketa kr neki, preveč razpršena in zadnja opcija kjer je obkljukalo opcijo 20% ljudi se sploh ne ve kaj je.
No za nove tsi motorje so vpoklici za odmično gred praktično po celem svetu- tudi v Evropi, tako za 1.2 tsi, 1.4 tsi, 1.8 tsi, 2.0 tsi in kdor je obljukal prvo opcijo laže sam sebi. Če je vpoklic zaradi serijske napake potem motor že ne more dobro delovat. Pa še na poziv napišejo lažnjivo da je nadgradnja. Kakšna nadgradnja pri motorju? da bo primeren za WRC? Še za slovensko avtocesto je preslab in ti lahko mimogrede crkne. Potem pa spodaj piše, če "nadgradnja" ne bo opravljena lahko pride do kritične napake. :ne

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po dec 21, 2015 12:39 am

ModraW je napisal/-a:malo hitro se mi zdi da so menjali ketno, ne vem pa zakaj dajejo podložko

Veriga je pri EA111 serijska napaka, podložka se pa podlaga na aktuatorju turbine, ker štangica aktuatorja ropota (prevelika zračnost, ki ima za skrajno posledico padec delovanja motorja v zasilni režim). Že večkrat omenjeno.

Vpoklica za samo odmično gred pri EA211 sploh ni bilo, veš pa verjetno sam najbolj kaj in kako so ti menjali.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 11 gostov