Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: 1.2 in 1.4 TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a For Sr avg 17, 2016 3:08 pm

=P poba tudi če bi hotel povedat, ne ve nič o tem. Še tisto nujno kar morajo znati je vprašljivo.

Ja, pismo ....mislim da danes največ šteje to da je avto zanesljiv. Valjda je pri Audiu tega manj?

Pri VW je res preveč tega, in kar se mene tiče imam najbolj grozljivo izkušnjo s to znamko (Volkswagna se razveseliš dvakrat, prvič ko ga kupiš in drugič ko ga prodaš DOBRA!!! :mrgreen: ) čeprav sta mi Passat in zadnji Golf res všeč. Najbrž bi spet razmišljal tudi o tej znamki kar je absurdno. :huh:

Na koncu pa itak lahko imaš smolo z katerokoli znamko... :?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr avg 17, 2016 4:03 pm

autofrik je napisal/-a:Jaz sem enkrat nasedel, drugič ne bom. ;)

za tebe itak ni Audi..... :roll:
PS. mislim, že drugi čudak v kratkem času prleze na forum in serje preko vw/audija ...."pa dokad više ljudi?" bi rekli nekdanji bratje.... :lol:

For je napisal/-a: Najbrž bi spet razmišljal tudi o tej znamki kar je absurdno. :huh:

Lessi se vrača =P

ps. zima se bliža...si rešio grijanje?

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr avg 17, 2016 4:58 pm

Definitivno preveč težav imajo pri VW-u in najbrž tudi Audiju glede na sloves "nekaj več" :roll: Jaz itak imam odpor do te nemške svete trojice(BMW, Mercedes) in najbrž, tudi če bi imel denar ne bi kupil. Če bi pa bil prepričan da so te nadznamke res zanesljive bi par let dalj šparal pa si privoščil. Tkole pa... :huh:

ps. ja, po 15 septembru pridejo

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Sr avg 17, 2016 5:20 pm

Ponavadi kdor bo imel težave bo pisal po raznih forumih. Saj veš, slab glas se precej hitro širi. Je pa seveda velika masa zelo zadovoljnih lastnikov vozil. Sploh pa obstajajo številni preventivni programi, tako, da mislim, da uvoznik/pooblaščenci precej dobro poskrbi za preventivo.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr avg 17, 2016 5:25 pm

Lahko to "Sploh pa obstajajo številni preventivni programi" malo razložiš?

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Sr avg 17, 2016 5:35 pm

@sašo5 Jst da serjem čez znamko Audi/VW? Si čez malo čez les al kaj bi rad, namesto da se zaletavaš s svojimi posti pojdi malo na različne forume Uk, Avstrija, Nemčija pa si poglej težave in kaj ljudje slash lastniki pišejo. Imaš pa tudi veliko anket o zadovoljstvu in nenazadnje neodvisnih raziskav na temo okvar. Meni moj Audi dobro služi, v 2 letih 2 popravili, ampak nisem pa slep in gluh na eno znamko tako kot si očitno ti. Off topic ti že pri oljih ni bil tuj.

@For Vsekakor so pri vsaki znamki lahko težave in okvare, vendar pri nekaterih jih je več pri drugih manj. Velika razlika je če kupuješ avto kjer bo 20% možnosti za popravilo ali 2-5%...

@esem Po moje je mislil na serijske vpoklice da kaj zamenjajo preden kaj hudo useka, mnogi pa te sreče niso imeli.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Sr avg 17, 2016 6:01 pm

(Serijski) vpoklici niso "preventivni programi", to je popravljanje lastnega sranja oz napak pri razvoju, delno proizvodnji itd. To je kurativa in ne preventivni programi, zato sem ga tudi vprašal. Kar je preventivnega se tiče samo njihovega žepa (podložka namesto motorja ipd).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr avg 17, 2016 6:12 pm

autofrik je napisal/-a:@sašo5 Jst da serjem čez znamko Audi/VW?

ma nego kaj drugege, kot da serješ :roll: jaki si mi ti vseved, pa gor ali dol tuji forumi, Audi je znamka, h kateri se ljudje najreje vračajo...80% ljudi, ki ma 1x Audija, bi se zopet odločilo zanj (BMW je na drugem mestu)

Zdej me pa poslušaj: v 22 letih 4 novi Audiji (če na hitro seštejem)cca 550.000 km popravila so me prišla točno 0.0 sit oz. 0.0€......B5 letnik 1998 načipan na polno in S turbino, se še danes "vrti" v NM, 2001 ko sem ga prodal, je imel 150.000km 2014 ko sem ga nazadnje videl, je imel 430.000km

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Sr avg 17, 2016 6:22 pm

Ja lepo, tudi jaz še nisem imel večjih popravil, ampak pri statistiki se gleda večji vzorec in ne 1 posameznik kot si ti ali jaz. Ne moreš pa govorit da jaz govorim, čez določeno znamko ker ni res. Dobro če pustimo forume ob strani pa ne moremo mimo, če priznani novinar reče v zadnji predstavitvi facelifta A3 da je zadnje leto postal Audi po raziskavah tretji od zadaj po zanesljivost. Za take trditve more imeti močne vire da jih dokaže, ker drugače bi ga Audi tožil. In mene kot kupca takšna trditev, plus znani vpoklici dizlov in bencinarjev, odvrne od ponovnega nakupa, pa jih lahko ti milijon narediš brez popravila in lahko 99,9% ljudi ponovno kupi Audi. Danes kupci večinoma samo še gledajo na značko in če jim je vizuelno všeč ne pa kaj dejansko in predvsem kakšno kvaliteto dobijo za veliko večji (v)plačan denar in prav je tako. Na takšnih najbolj služimo.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe avg 19, 2016 2:56 pm

Ko je govora o statistiki, v zadnji št. autobilda (slovenska izdaja) so imeli na supertestu Hyundai i30 SW 1.6 crdi, ki je z najmanj napakami (5 negativnih točk) dosedaj zasedel 1. mesto. S tem, da za napako ne štejejo le dejanskih okvar (pri i30 sta v 100.000 km pregoreli le 2 žarnici) ampak tudi opazke kot so npr. hrup v kabini, zastarele karte pri navigaciji,... se pravi praktično vse, kar lahko nekoga zmoti pri vožnji, zato je teh 5 negativnih točk zelo malo. Ker če pogledaš celotno lestvico vidiš na dnu Audi Q3 2.0 TDI z 42 negativnimi točkami. :shock: Ne vem, morda so dobili v roke slab primerek in bi si znamka zaslužila da stestirajo še kak drug model. Ker pogled na lestvico je zanimiv tudi zato, ker pri dnu opaziš fordovega C-Maxa, hkrati pa je pri vrhu Focus in to z 1.0 ecoboost motorjem, ki je očitno res neproblematičen.

Od TSI-jev je bil dosedaj stestiran le Golf VII 1.4, ki je z 12 negativnimi točkami nekje v zlati sredini. Ker to niti ni tako slabo sklepam, da so pri novejših vendarle odpravili kritične napake. Od VAG grupe pa je z 9 negativnimi točkami trenutno najvišje Octavia z 2.0 TDI motorjem.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 19, 2016 3:00 pm

Testiranje enega avtomobila vsake znamke ne pomeni popolnoma nić. To pomeni samo, da je testirani avto slab oz dober to pa je tudi vse oz ne pomeni nič v povprečju ali je slab oz dober.

Meni osebno so ti testi brezvezni in se bolj ozirak kaj pišejo uporabniki, ki kupijo nov avto ne pa zjahanega, uvoženega, od xy lastnika,...
Lp

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Pe avg 19, 2016 4:00 pm

Še nekaj, ko je ravno na tapeti VW. Če bo šlo tako naprej bo podjetje VW/Audi "propadlo" in v tako hudih škripcih kot so trenutno zaradi dizel afere še nikoli niso bili. Bojda naj bi se zaustavila linija v Wolfsburgu, ker je uprava VW prišla v spor z dobavitelji. Vzrok je nižanje dobavnih cen rezervnih delov, ki jih vgrajujejo v nova vozila na smešno nizko raven. Govori se tudi, da so in bodo standardi kvalitete še nižji. Novi Tiguan je zame čisto razočaranje, plastika je slabša kot v prejšnji generaciji. Zadnje tri lete govorijo o varčevanju si je pa lani samo uprava VW razdelila 500 milijonov evrov nagrad.

V Ameriki pa oškodovancem izplačujejo odškodnino, USA bo dobila milijardno finančno injekcijo. Na drugi strani so v Evropi začeli vgrajevat slabše materiale, evropski oškodovanci ne bodo dobili razen steklenico penine nič odškodnine, cene po ceniku so v Evropi povišali in to zelo, cene servisov so povišali in evropski davkoplačevalci bomo verjetno čez leto ali dve reševali preko evropskih sredstev VAG.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe avg 19, 2016 7:44 pm

pa dobro :roll: :roll: :roll: bi ti nehal..........ko že govoriš, pa ne veš o čem govoriš:
http://www.vecernji.ba/volkswagen-zbog- ... fa-1107465

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Pe avg 19, 2016 8:49 pm

Prevleke, menjalniki in še pri čem se je zalomilo, vse je to so nadomestni deli nujno potrebni. Kot rečeno problem je prenizka cena in ko se bodo nove pogodbe podpisale se ve da z nižjo ceno bo prišla nižja kvaliteta. Ne vem o čem govorim, sodelujemo pa s podjetjem ki dobavlja stvari tudi Volkswagnu in Audiju. Mislim da bi ti moral nehat, ampak glede na število postov pametnejšega dela kot forum verjetno nimaš.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe avg 19, 2016 11:36 pm

pskoda je napisal/-a:Testiranje enega avtomobila vsake znamke ne pomeni popolnoma nić. To pomeni samo, da je testirani avto slab oz dober to pa je tudi vse oz ne pomeni nič v povprečju ali je slab oz dober.

Meni osebno so ti testi brezvezni in se bolj ozirak kaj pišejo uporabniki, ki kupijo nov avto ne pa zjahanega, uvoženega, od xy lastnika,...

Delno se s tem strinjam. Seveda je možno, da je testiran primerek, kot je v tem primeru bil Audi Q3, enostavno slab (čeprav si znamka kot je Audi tega nekako ne bi smela privoščit). In to sem tudi omenil, da bi morali testirat več modelov, morda celo več istih in šele potem potegnit črto.

Po drugi strani pa se na teh testih vendarle ponavlja podoben vzorec, da so v ospredju japonci in korejci, čeprav se tudi med njimi sem in tja najde kako "gnilo jajce". Pa naj tovrstne teste delajo nemški, angleški ali kateri drugi novinarji, vzorec se vztrajno ponavlja že kar precej let. To pa ti mora nekaj povedat, če le nisi zaslepljen z določeno znamko. Poleg tega se tu ne gre le za seštevanje (negativnih) točk ampak tudi zato, da kot lastnik nekega modela veš, kaj so pogosti problemi, na kaj moraš pazit, kaj moraš spremljat itd. Iz tega vidika so tovrstni testi koristni.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So avg 20, 2016 7:02 am

Vsak nov model ima porodne probleme, napake ki jih v 1, 2 leti večina odpravijo. Pri nakupu novega modela je najbolje počakati vsaj 1 leto oz bolje 2 leti, ker dobiš že dosti informacij po netu od uporabnikov in nato se odločiš za nakup ali pač ne in greš drugam. Te teste raznih revij jaz bolj na hitro pogledam včasih pa tudi ne, ker jih je veliko in tudi naletiš, ko si čisto nasprotujejo oz pišejo kontra za določeno stvar in potem te to samo zmedejo.
Tako jaz delam in pri 5ih novih avtomobilih različnih zamk nisem imel tudi enega izrednega servisa
Lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So avg 20, 2016 10:17 am

autofrik je napisal/-a: Mislim da bi ti moral nehat, ampak glede na število postov pametnejšega dela kot forum verjetno nimaš.

Krepko uhajaš izven okvirov same teme in na osebno raven, ki terja opozorilo :evil:

.........................................................................................

Držite se naslovne teme in prosim, brez osebnega "prepucavanja"!
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Ne avg 21, 2016 9:53 am

ne paše sicer v to temo, ampak v potrdilo "avtofriku" o tem kar sem pisal par dni nazaj
http://www.finance.si/8848199/Nijaz-Has ... Volkswagen (tud komentarji so dobri)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne avg 21, 2016 12:52 pm

Sašo5 - ne paše v nobeno temo! Dvakrat si dal link, kjer očitaš autofriku, da ne ve, kaj govori. A linka ravno potrjujeta njegove "ne ve, kaj govori" navedbe.
autofrik je napisal/-a:... Bojda naj bi se zaustavila linija v Wolfsburgu, ker je uprava VW prišla v spor z dobavitelji. Vzrok je nižanje dobavnih cen rezervnih delov, ki jih vgrajujejo v nova vozila na smešno nizko raven. ...
Če že imaš tako veliko željo po kontriranju, vsaj beri manj površno.

Zdaj pa dovolj o tem! Pravo mesto za to je v splošni temi o VW!

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik Ne avg 21, 2016 4:36 pm

Se strinjam, nima smisla voditi pogovora v to smer, ker je tema o 1.2 in 1.4 TSI. Sicer je pa VW začel odpuščat delavce v tovarni z menjalniki že vsaj 5 mesecev nazaj. Upam da bodo postavili nove temelje in da se ne prezadolžijo, ker vsak naročnik manj je izguba prometa, čeprav že skoraj vsi proizvajalci dobavljajo dele tudi iz Kitajske. Zaradi tega imajo potem Kitajci nova delovna mesta mi pa ne...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov