pskoda je napisal/-a:Testiranje enega avtomobila vsake znamke ne pomeni popolnoma nić. To pomeni samo, da je testirani avto slab oz dober to pa je tudi vse oz ne pomeni nič v povprečju ali je slab oz dober.
Meni osebno so ti testi brezvezni in se bolj ozirak kaj pišejo uporabniki, ki kupijo nov avto ne pa zjahanega, uvoženega, od xy lastnika,...
Delno se s tem strinjam. Seveda je možno, da je testiran primerek, kot je v tem primeru bil Audi Q3, enostavno slab (čeprav si znamka kot je Audi tega nekako ne bi smela privoščit). In to sem tudi omenil, da bi morali testirat več modelov, morda celo več istih in šele potem potegnit črto.
Po drugi strani pa se na teh testih vendarle ponavlja podoben vzorec, da so v ospredju japonci in korejci, čeprav se tudi med njimi sem in tja najde kako "gnilo jajce". Pa naj tovrstne teste delajo nemški, angleški ali kateri drugi novinarji, vzorec se vztrajno ponavlja že kar precej let. To pa ti mora nekaj povedat, če le nisi zaslepljen z določeno znamko. Poleg tega se tu ne gre le za seštevanje (negativnih) točk ampak tudi zato, da kot lastnik nekega modela veš, kaj so pogosti problemi, na kaj moraš pazit, kaj moraš spremljat itd. Iz tega vidika so tovrstni testi koristni.