Okrog teme sem se dobolj oglašal, morda preveč in se ne mislim ponavljat. Dodal bi samo to, da so servisi prenekaterega lastnika problematičnih motorjev nekako prepričali, da je z avtom vse OK, da gre za karakteristike motorja, da nek pojav ne vpliva na življensko dobo in podobno.
Vem, sem bil sam med njimi, a "mlel" iz tedna v teden, izl leta v leto in v času garancje in jamstva dosegel mejavo vsega kar me je motilo oziroma meni ni bilo normalno. Na "lepe oči" se ne menja nič, se pravi, da sem imel prav. Vse tisto kar je bilo pri prvovgradnji "stanje tehnike" je pri novem motorju že dobri dve leti odsotno. Je pa res ena "majčkena" razlika v dobrih 20-tih produktnih izboljšavah pri menjanem motorju, ki v praksi naredi konkretno razliko.
Komentiral bom še Debevca v Trzinu. Avto sem kupil glanc novega pri njih, ob prvih težavah (po mesecu dni) so se šli nojevskega tiščanja glav v pesek.
Niti toliko niso bil,, da bi mi na podlagi vin št. povedali za "servisno akcijo" menjave nastavnika odmične gredi in napenjalca verige.
Morda še bolj me je razočaral Mengeš, ki je sicer po telefonu povedal kako in kaj, a ob tem dodal, da je najbolje avto peljati na popravilo tja kjer je bil kupljen.
Prst dol
Še to. V času obiska je v delavnici (Trzin) izgledalo kot v kakšni hali avtoodpada in razdiranja vozil kot pa delavnica pooblaščenega servisa.
To se je dogajalo v letu 2010, kako in kaj je sedaj pa ne vem, niti me ne zanima.
Avto se je na to ves čas popravljal na drugem (istem) servisu. Po prvem hladnem tušu sem se Debevca na veliko izognil.