Nasveti in napotki ter povpraševanja...

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 05, 2007 3:50 pm

Pa valjda tukaj vseskup smrdi...

Ja če so šipe rosne potem zmrznejo tudi odznotraj če je mrzlo. Simpl ko pajek...

Smrdi vseskup, ko satan z avtom imaš problem ampak je pa še 100 drugih stvari ki jih ne razumem in niti ne odgovarjaš na njih ko te sprašujem:

- si šel na drugi servis?
- zakaj si hodil skoz na ta servis?
- zakaj se ne zapelješ do Merlak (drenov grič) ali Jerovšek (grosuplje)??? Vsaj idi da vidiš kaj ti bojo rekli...

Na sodišču pa ti pravim, da ne vem če boš kaj. Rad bi pomagal samo vidim, da si kot fijakraski konj ko vidiš samo sodišče. Veš, da majo odvetnike, da te kap, avta neboš vrnil niti kupnine za njega neboš dobil pa nič... Sorry pa brez zamere. Če pa boš kaj dosegel pa boš prvi mogoče.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 5:41 pm

Glejte situacija je taka, jaz ne lazem nobenmu in sem menjal ze kar precej avtov. Moje delo je ene vrste trgovski postik tako da predesim kar en lep cas dneva v avtu in kaj takega se nisem dozivel.
Dejstvo da je sla sklopka ni moja krivda ker sem o tem obvestil servis ze 2 meseca po nakupu vozila, ABS/ESP so tudi ze popravljali a se kvari naprej, Stikala za sipe sem omenil ze najmanj 3 krat in niso popravili NIC.
Bil sem na servisu v Sezani, V LJ pri nevem tocno imena, V Kopru in povsod je bilo enako. Saj nevem ce kdo od vas bere Direk ma si ga kar preberite od vceraj. Probleme ki jih je imel gospod niso nic proti tem kar imam jaz.
Normalno vse trditve in vsi problemi ki sem jih opisal se da tudi probat in se vedno ne delajo ma kaj mi pomaga ce jih nihce ne popravi ?
Ce pa ste ze tako pametni mi povejte kaj naj naredim s klimo da bo odmeglilo avto kadar kompresor ne dela !?

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 5:44 pm

Saj glejte jaz nisem tekel takoj na sodisce, mene so 1 leto nategovali na servisu in servisih, nisem pa jih prevec iska drugih ker nimam casa, mislil sem da mi je dejstvo da mi v Kopru niso resili problema ze povedalo vse.

Sem sele po 1 letu znorel. Ja sedaj mi ga popravljajo zastonj in cez 8 mesecev?? Kaj bo potem ??

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Pe jan 05, 2007 6:27 pm

Tudi ostali servisi se povežejo z Koprom, ker oni odločajo o tem kaj se menja pod garancijo če niso sigurni kje je napaka. Vsaj meni je bilo tako rečeno. Vem da enkrat ni bilo mojstra v Kopru, da bi pogledal kaj se z avtom dogaja pa potem niso mogl tisti dan nič nardit.
Če si že v kopru znorel potem boš težko kaj dosegel.

Sem sele po 1 letu znorel. Ja sedaj mi ga popravljajo zastonj in cez 8 mesecev?? Kaj bo potem ??

Sem se spraševal enako kot ti, s to razliko, da jaz en mesec pred iztekom garancije nisem vedel ali bojo našli napako ali ne. Na koncu so le popravili 14 dni pred iztekom garancije (pred tem so pol leta iskali ). Zdaj pa "že" 2 mesca po tem dela normalno brez problemov. Vse skupaj pa se je zavleklo zaradi tega, ker so nenormalno dolgo čakali na dele. Tudi do tri tedne. Nikoli pa mi niso rekli, da česa ne bojo popravili. Še rekli so mi če je karkoli narobe naj samo povem, pa se bo menjalo.

Če ima kdo pri roki včerajšnji Direkt, bi prosil če mi lahko pošlje tisti del poskeniran ali pa slikan, na PM. Ali pa če ga prilepi tukaj. Me zanima če so bile podobne napake, ter kaj me lahko še doleti.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jan 05, 2007 6:39 pm

Takoj ko bo avto popravljen prodaj pa kupi nekaj drugega.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Pe jan 05, 2007 7:11 pm

najprej se resi vlage v avtu. tudi meni zmrzujejo sipe znotraj in se rosijo ce imam cel poden moker, da voda kar stoji po tepihih.
in ja tudi meni ne dela kompresor klime pod +3°C, tako kot ne dela pri nobenem drugem avtu.
Always looking for another

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 05, 2007 7:38 pm

krucymucy je napisal/-a:najprej se resi vlage v avtu. tudi meni zmrzujejo sipe znotraj in se rosijo ce imam cel poden moker, da voda kar stoji po tepihih.
in ja tudi meni ne dela kompresor klime pod +3°C, tako kot ne dela pri nobenem drugem avtu.

Ni lih tako, ker imamo doma se 2 WV in puntota kjer povsod klima dela tudi pod nulo.... Vlage pa v avtu nimam

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 05, 2007 8:03 pm

Ja kruce fix, a potem bi morali vsi avti brez klime imeti zarošene šipe?!
Jaz klime pozimi skoraj ne poganjam, pa imam čisto odrošena stekla, pa naj bo zuni magari -15. Čisto normalno je, da klima neha delovati pri določeni nizki temperaturi, saj je v osnovi namenjena hlajenju in ne gretju. Kompresor se pa ustavi, da prepreči popolno zamrznitev plina v sistemu.
Osnovno pravilo, ki upam da se ga držiš je to, da moraš imeti obvezno odprt dovod zunanjega zraka, če slučajno voziš z zaprtim, potem ni čudno da se vse tako zarosi. Sicer je pa s prezračevanjem nekaj orenk narobe.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Pe jan 05, 2007 8:44 pm

govoril sem za avtomatske klime. te pac ne delajo pod doloceno temperaturo.
Always looking for another

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe jan 05, 2007 8:59 pm

Danes je sosedu med vožnjo odpadlo ogledalo na 2 leti starem citroenu C3 :lol: . Še dolgo je zdržalo. Pri našem je odpadlo že nekaj mesecev po nakupu.

Težko je verjeti kakšno sranje so novejši citroeni :shock:

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jan 05, 2007 9:14 pm

Primoz_86 je napisal/-a:Danes je sosedu med vožnjo odpadlo ogledalo na 2 leti starem citroenu C3 :lol: . Še dolgo je zdržalo. Pri našem je odpadlo že nekaj mesecev po nakupu.

To je Citroenovo "pametno ogledalo". Če ga ne uporabljaš odpade in pripomore k zmanjšanju teže vozila.

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde Pe jan 05, 2007 9:36 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
Primoz_86 je napisal/-a:Danes je sosedu med vožnjo odpadlo ogledalo na 2 leti starem citroenu C3 :lol: . Še dolgo je zdržalo. Pri našem je odpadlo že nekaj mesecev po nakupu.

To je Citroenovo "pametno ogledalo". Če ga ne uporabljaš odpade in pripomore k zmanjšanju teže vozila.

Svaka čast za ta post!!! :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
xyxyxy
Novinec

Napisal/-a xyxyxy Pe jan 05, 2007 9:49 pm

SlikaSlika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 05, 2007 10:36 pm

Ja kaj se vse ne zgodi. Mojemu sosedu je včeraj BMW 5 pustil na glavnem starem mostu v MB star 2 meseca nov kupljen na avto aktivu... 530 na ekranu avto na dvigalu... Hin računalnik 4500€ stane še dobro, da je v garanciji... 5 mio takih zgodbic...

Vprašanja so odprta še vedno...

Da nimaš v svojem življenju en dan cajta da se pelješ na drenov grič al pa do grosuplja te pa tudi ne vem... Svašta. Nimam cajta da bi se oglasil... Jao!!!

Samo tile v kopru pa so tudi eni idioti....

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani Pe jan 05, 2007 10:48 pm

Strokovnjak je napisal/-a:

hahaha pametno ogledalo ja hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So jan 06, 2007 12:01 am

4500€ je računalnik??? Ma kaj so nori :shock:

afric
Novinec

Napisal/-a afric So jan 06, 2007 12:41 am

Ne sam zej vas pa neki prasam ne. Za koji k bi pa jaz moru se v LJ vozt konec koncev ?? Nej ga oni peljejo ne.

Kar se pa klime tice ne je pa tako. Pise v navodilih za uporabo ze ki je prej bil nekdo kao humorist da sploh nisem precital navodil. Najbolje je da nastavite klimo na avtomatsko in 22 stopinj.
Jaz ne morem predvidevat zmerom da ko startam kompresor zazene in se potem po poti ko pade temperatura sam upihne.
Eno je ce vozilo startas brez klime, drugo pa je ce klima starta in se med voznjo sklopi, rezultat zamegljene sipe v trenutku.
In ce se ti to zgodi na avtocesti je pizdarija, meni se je in sem moral ustaviti vozilo. Ko sem startal smo imeli 15 stopinj in je dezevalo, ukljucu sem klimo da je odmeglilo sipe in po posti so se sipe kar naenkrat zameglile, zakaj ker je temperatura padla pod 4 stopinje. Tega nisem mogel predvidet in ukrepat.

Sploh pa klima ni najvecji proble, bilo je tudi precej drugih. Problem je le da je Slovenija majhna drzava in ni veliko teh vozil, ker na drugih forumih (italija, francija) se da precitat o kar precej podobnih primerih z podobnimi problemi, a Citroen ne ukrepa ker je to problem od stranke ne njihov.

afric
Novinec

Napisal/-a afric So jan 06, 2007 12:50 am

XTR je napisal/-a:Če ima kdo pri roki včerajšnji Direkt, bi prosil če mi lahko pošlje tisti del poskeniran ali pa slikan, na PM. Ali pa če ga prilepi tukaj. Me zanima če so bile podobne napake, ter kaj me lahko še doleti.

Eko link do clanka

http://www.direkt.si/domov/moja_dezela/32248/

Bondzoli
Nov uporabnik

Napisal/-a Bondzoli So jan 06, 2007 8:54 am

Jaz pa ne razumem, nekateri imate z njimi take težave (in nekaj bo na tem, ker se to zadnje čase pogosto sliši), drugi pa smo tako zadovoljni z njimi in nimamo nobenih težav, da jih vedno znova kupujemo (tudi na tem je nekaj, ker je precej zagovornikov). Mislim, da je to vseeno znamka, ki ima veliko zagovornikov in veliko nasprotnikov, zanimivo, kakorkoli delež pa se ji vztrajno veča in več je avtomobilov na cesti, več je zadovoljnih in več nezadovoljnih strank. Kdo je glasnejši se pa ve!

afric
Novinec

Napisal/-a afric So jan 06, 2007 9:04 am

Kdo je glasnejsi!, tu ni dvoma kdo je glasnejsi ker tisti ki je zadovoljen ne komentira. Vsekakor sem bil sam zelo naudusen nad citroeni se posebej po besedah ki so mi jih drugi rekli ces da je super in TIP TOP.
Saj tudi gospod v Direktu je napisal da ima ze 40 let citroene, pac in to je dejstvo da citroeni novejsi od leta 2002 niso vec zanesljivi, kot tudi vecina drugih vozil.
Povem vam pa se eno malenkost, ocitno z citroeni res nekaj ne stima ker ga nobeha hisa noce odkupiti. Vse odgovorijo da citroenov novejsih od 2002 ne odkupujejo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 9 gostov