Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe jan 25, 2008 12:22 pm

Evo zdle sem šel za štos konfigurirat 3 primerljive avte v recimo istem rangu: I30, Megane in Golf. Vzel sem skoraj podobne motorje in opremo, po velikosti so primerljivi, 5 vrat.
Dobil sem naslednje cene:
I30: cca. 13.000€
Megane: cca. 15.500€
Golf: cca. 18.000€

Jest ne vem, če se pogleda še indekse zanesljivosti je meni izbira logična... Ljudje se zgleda res odločajo pri nakupih čustveno in ne racionalno..

No, pa zdej smo off-topic, tema je o zanesljivosti avtov.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a slovenskisin Pe jan 25, 2008 1:09 pm

A sm kje reku da so kitajci in korejci ISTO SRANJE???? NE! Sam reku sm, da neb mel ne korejca ne kitajca. Pač osebno se mi ne dopadejo. A nima dost korejcev japonske mašine notr?

Od kdaj so američani merilo kakovosti? To kar oni vozjo, mora bit pa res kakovostno...vsi kupujmo tisto kar je Ameriki všečno!
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe jan 25, 2008 1:32 pm

Ne korejci imajo svoje motorje in svoj razvoj za njih. ;)
Merilo za kakovost je bolj evropski trg ne ameriški. Američani pokupijo vse kar je udobno, všečno in zanesljivo. Samo če pogledaš imajo korejci vsako leto več prodanih avtov v Evropi in v ZDA. Tako da to pa je pokazatelj da so njihovi avti zanesljivi in kakovostni. Oblika je pa pač subjektivna stvar. :roll:

Uporabniški avatar
jfast33
Novinec

Napisal/-a jfast33 Pe jan 25, 2008 2:44 pm

Pomojem so korejc dost zanesljivi, ker sam vozim hyundai accenta že 35kkm in nisem imel nikoli problemov z mašino.
let the good times roll

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Pe jan 25, 2008 2:53 pm

kaki i30 ali Ceed je super avtomobil za povprečnega slovenskega državljana in prebivalca evrope. Solidna in preverjena tehnika, zanesljivost na nivoju, prav tako razmerje cena/kvaliteta je super. Kakovost avtomobila pa ne daje samo mašina, temveč tudi drugi uporabljeni materiali.
Seveda pa se vedni ne kupi to, kar je poceni in dobro, temveč včasu tudi malo dražje in nakoncu celo enaka kvaliteta. Tukaj igra veliko vlogo okus posameznika in seveda finančna zmožnost.

Nekateri pravite da MB ipd. niso kvalitetni, bi pa si ga kupil verjetno marsikateri če bi mel dovol denarja za novega(ne rečem za vse, ampak večina bi). In zakaj bi ga kupili? Enostavno, ker vožnje v vozilih višjega razreda nemoreš primerjati z vozilom srednjega ali nižjega razreda.

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Pe jan 25, 2008 5:50 pm

vprašanje. Zna mogoče nafta biti kriva za napake turbin lagune, passata...?

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Pe jan 25, 2008 6:13 pm

Ne. Nafta ni napaka za okvare turbi. Potli bi se vse kvarle. Enostavno imajo hibe katero tud sami ne znajo točno ugotovit. Potem pa crkujejo in crkujejo in ...........

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jan 25, 2008 9:12 pm

eld0 je napisal/-a:vprašanje. Zna mogoče nafta biti kriva za napake turbin lagune, passata...?

@gepl83: Ne klaftej kar neki v tri dni če nimaš pojma.

Po mojih do zdaj zbranih podatkih, naj bi bil največji problem, da turbina ni bila dovolj mazana (Laguna). Turbina pa najbrš ni slaba, ker še nisem slišal, da bi bil Garrett tolk švoh.

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe jan 25, 2008 9:18 pm

slovenskisin je napisal/-a:A sm kje reku da so kitajci in korejci ISTO SRANJE???? NE! Sam reku sm, da neb mel ne korejca ne kitajca. Pač osebno se mi ne dopadejo. A nima dost korejcev japonske mašine notr?

Od kdaj so američani merilo kakovosti? To kar oni vozjo, mora bit pa res kakovostno...vsi kupujmo tisto kar je Ameriki všečno!

Daj malo se zberi in ne piši kozlarij ....trikrat premisli ...enkrat napiši :lol:

eld0
Nov uporabnik

Napisal/-a eld0 Pe jan 25, 2008 9:19 pm

vprašal sm zato ker sm tudi nekaj malo slišal nej bi jim naša nafta škodila ker naj bi bile elektronsko zelo izpopolnjene.samo sprašujem nč ne trdim

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe jan 25, 2008 9:24 pm

Energetik81 je napisal/-a:Evo zdle sem šel za štos konfigurirat 3 primerljive avte v recimo istem rangu: I30, Megane in Golf. Vzel sem skoraj podobne motorje in opremo, po velikosti so primerljivi, 5 vrat.
Dobil sem naslednje cene:
I30: cca. 13.000€
Megane: cca. 15.500€
Golf: cca. 18.000€

Jest ne vem, če se pogleda še indekse zanesljivosti je meni izbira logična... Ljudje se zgleda res odločajo pri nakupih čustveno in ne racionalno..

No, pa zdej smo off-topic, tema je o zanesljivosti avtov.

se strinjam z oceno!
to pa še ni vse.....kako pa še drugega in tretjega vzdrževati oz. po kakšni ceni ...in kako pogosto :oops:

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe jan 25, 2008 9:26 pm

eld0 je napisal/-a:vprašal sm zato ker sm tudi nekaj malo slišal nej bi jim naša nafta škodila ker naj bi bile elektronsko zelo izpopolnjene.samo sprašujem nč ne trdim

kaj pa imata veze turbina in nafta ....turbina se maže z oljem :!:

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Pe jan 25, 2008 9:28 pm

FBR je napisal/-a:
eld0 je napisal/-a:vprašanje. Zna mogoče nafta biti kriva za napake turbin lagune, passata...?

@gepl83: Ne klaftej kar neki v tri dni če nimaš pojma.

Po mojih do zdaj zbranih podatkih, naj bi bil največji problem, da turbina ni bila dovolj mazana (Laguna). Turbina pa najbrš ni slaba, ker še nisem slišal, da bi bil Garrett tolk švoh.

Sej ni nič kla..., kr neki.Turbine pri Laguni pa pač crkujejo ker je R......Crkujejo tudi pri Espace 2.2 dci ki je zopet R....... :D
Dejte no malo heca, skoraj vsaka turbina veliko zdrži, če pač znaš delati z dieseli, pa od olj, mogoče pa Elf ni tako kakovosten, oz. stvari veliko, vendar je jaz ne bom ugotovil, lahko samo pišem kar si mislim, pa še to bi bilo bolje da nebi :D

eld0
Nov uporabnik

Napisal/-a eld0 Pe jan 25, 2008 9:35 pm

Sestrin clio 1.2 8v ima zdaj od nakupa( kupljen maja) valvoline, in ga pije. Sedaj ne vem če je to lastnost tega motorja, samo ob naslednji menjavi gre not elf, da probamo če bo mogoče s tovarniško priporočenim oljem bolje.
Glede renaultov so bili pri nas že štirje(starejši) in ni pripomb.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jan 25, 2008 9:45 pm

Maxx je napisal/-a:Sej ni nič kla..., kr neki.

Je, do tiste mere, da še sami pri Rennfaultu ne vejo zakaj crkujejo...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe jan 25, 2008 9:49 pm

Ja, tko k je FBR reku, itak da turbine niso slabe, problemi so lahko samo z mazanjem, sej drugega že ne preostane. Pa naj bo garrett, KKK,IHI ala pa HKS, vse so več kot dobre, mogoče kakšna izstopa z kakšnimi drugačnimi težavami, a nobena ne crkne kar tako. Tko da turbina pri renaultu ni sama po sebi nič drugačna kot pri ostalih avtih z garrett turboti. Crkujejo pa sam zarad mazanja, ja in ravn to je tista napaka renaultovih inžinirjev...

@eldO: turbina sama po sebi elektronsko nima biti kaj izpopolnjena. To je itak čist mehanska stvar in motorna elektronika ne more nič pomagati če aksa dobi luft zaradi slabega mazanja.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 25, 2008 10:00 pm

zlabon je napisal/-a:ne more nič pomagati če aksa dobi luft zaradi slabega mazanja.

.....a ne pomisliš mogoče, da je voznik-ca kriv za "slabo" mazanje oz. pa prekinitev mazanja, ko je kdaj pa kdaj pozabil počakat, predno je avto ugasnil, pa mrzlega pritisnil, da je čim hitreje spleljal na semaforju?

P.S pa ti "renoldovci" so čudni tiči(imam ga v žlahti) - ne, on ne bo ELF-a točil, kaj bo njemu tovarna predpisovala, ktero olje naj toči v motor, če on ve, da je castrol najkvalitetnejši in pol kupi 15-40 kot da vozi starega yugeca........zaključek ni težko predvidet.........ne, ni renoltov stroj kriv - v 80% lastniki.......ker Garet, KKK ni rekel : gremo za renault slabše turbine naredit, kot za vw ali saba....

eld0
Nov uporabnik

Napisal/-a eld0 Pe jan 25, 2008 10:07 pm

hehe. sašo5 to maš prov, fotr je to v cliotu menju(ne verjamem da je do zdaj v 12ih letih v 19ki elf biu dvakrat). naslednjič gre elf pa bomo vidli kaj bo
Aja pa to za turbino sm zdej vidil da sm ga polomil

Uporabniški avatar
JoeLoe
Novinec

Napisal/-a JoeLoe Pe jan 25, 2008 10:20 pm

Ne preveč Korejce v zvezde kovat... Njihov razvoj temelji na raznih drugih znamkah, na kopiranju. Tudi Japonci so tako začeli..., če smo fair.
Prvi korejski avti so bili večinoma zelo slabe kopije Fordovih vozil. Ford je šel dvakrat v Korejo in dvakrat so ga napel, ko štrumpantel... Ko so scuzali dost znanja so začeli z lastnim razvojem. Govorim o Kia Motors in Hyundai-ju. Daevoo je bil plod velikodušnosti GM. Prvi avti in drugi in tretji itd. so bili navaden drek, ki se je kvaril na par kilometrov zaradi slabih materialov in še sestavljen je bil slabo. So se pa uspešno učili na lastnih napakah in rezultat je danes tu - še vedno tehnično malo zaostajajo za evropskimi in japonskimi avti, ampak samo še za pol koraka ali pa še manj. Čez kakih pet let se zna zgodit obratno. Kia in Hyndai sta velika koncerna in svoje avtomobilske fabrike so izdatno futrali iz drugih panog, da so zdaj to kar so.
Kitajci so zdaj v fazi kopiranja, tako kot Korejci pred 20 do 25 leti in Kitajci bodo rabili manj časa za napredovanje, ker je danes svet čisto drugačen kot je bil pred 20 leti pa še bolj agilni so kot Korejci.
Osebno še vedno raje kupim v EU izdelan avto, ki je plod znanja ljudi iz EU. Pa da se razumemo - ne zato ker bi bili Korejci slabši. Mislim celo, da so Kie in Hyundaji celo boljši kot večina francoskih avtov... sem imel pač slabe izkušnje s francoskimi znamkami.
Danes Korejci jemljejo tržne deleže ameriškim in evropskim znamkam, čez deset let bodo Kitajci jemali trg Japoncem, Korejcem, Američanom in EU.
Moj je vedno pripravljen za dogodivščine!

Maxx
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Maxx Pe jan 25, 2008 10:34 pm

Jaz bi osebno kupil raje novo Kio Ceed, kot pa npr. Megana, rabljenega Golfa itd...
Ker je res :twisted: , tudi notranjost imajo izpopolnjeno.
Priponke
large.jpg
kia-pro_ceed-24.jpeg
Carscoop_kia_proceed.jpg
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov