Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 11, 2008 2:35 pm

Neki takega se je pr men pozimi, ko je bil minus, pojavljalo, v tem času tega ni (mam pa 1.3 CDTI)
Slika

FRIXION
Nov uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

pro_ceed

Napisal/-a FRIXION So jul 12, 2008 11:09 am

...mene pa zanima, če ima kdo kako izkušnjo s Pro_ceedom 1.6 bencinarjem.
Dizel me nekako ne navdušuje preveč, avto sam sem pa že vozil in je povsem BP...no ja moti me edino display na radiu in računalniku..mi je preveč cenen..lepši bi bil tak kot ga ima npr. novi Bravo...ampak to je vendarle že dlakocepstvo.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Re: pro_ceed

Napisal/-a cliopower So jul 12, 2008 12:07 pm

FRIXION je napisal/-a:...mene pa zanima, če ima kdo kako izkušnjo s Pro_ceedom 1.6 bencinarjem.
Dizel me nekako ne navdušuje preveč, avto sam sem pa že vozil in je povsem BP...no ja moti me edino display na radiu in računalniku..mi je preveč cenen..lepši bi bil tak kot ga ima npr. novi Bravo...ampak to je vendarle že dlakocepstvo.

Sam vozim tudi službenega pro_ceeda 1.6 bencinarja tko ti bom reku porabo maš lahko tudi 6.8 lepe vožnje se pravi avtocesta... Drugač pa rab pri pospeških ga je treba kr čez 3.000 obratov spravt, da nekam gre pač bencinar. :D

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe feb 20, 2009 9:55 pm

Zdravo vsem po zelo dolgem času!

Naročeno imam proceed 1.6 CDRi in upam da jo dobim naslednji teden. Zanima me kje ponavadi tankate svoje dizelčke? Sem bral na forumih da so nekateri imeli probleme z užiganjem pod -10°C. Katere črpalke naj bi imele najbolj kvalitetno diesel gorivo?

Hvala za odgovore!

timos
Nov uporabnik

Napisal/-a timos Pe feb 20, 2009 10:03 pm

OMV in nimam nobenih problemov

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Ne feb 22, 2009 5:54 pm

Najprej čestitke za nakup! :D

Tankam v glavnem na Agip-u ali OMV-ju (rajši na Agipu) in nikoli nobenih problemov z vžiganjem, ko so bile temp. tudi pod -10°C.
Antiznačkar po prepričanju

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Pe feb 27, 2009 11:47 pm

Pred časom sem spraševal po Grande Puntu, sedaj pa mi j v oči (ožji izbor) padel tudi Ceed.

Zanima me kaj boste rekli za primerjavo teh dveh avtomobilov?

Gledam pa model 1.4, 80kw, LX Open,...

Mnogo je bilo povedanega o dizlih zelo malo pa o bencinarjih? Kakšna je kaj poraba? Je servis pri bencinarjih tudi tako drag (čez 200€)? Kakšne so te mašine 1.4, so OK, al imajo težave? Zanima me kateri model je treba vzeti, da bi bila v avtu avtomatska klima,... al je možno to dobit s kakim doplačilom?

Hvaležen bom vsem odgovorom, ki mi bojo pomagali pri mojih odločitvah,...

Lp

Air
Nov uporabnik

Dostop do zadnjih sedežev

Napisal/-a Air So feb 28, 2009 12:02 am

Tale kia v trivratni različici pro_ceed tudi mene zelo mika. Zadnjič sem si jo bolj podrobno ogledal v salonu in me je resno zmotila ena zadeva: dostop do zadnjih sedežev. V prospektu namreč o tem piše tole:

a. Dostop do zadnje klopi: Dostop na zadnjo klop lajšata prednja sedeža s posebnim vzvodom za hkratni pomik celega sedeža in njegovega hrbtnega dela naprej. Oba sedežna mehanizma sta opremljena s spominsko funkcijo za ponovno vračanje v začetni položaj.

V salonu pa sem ugotovil, da sedeži v pro_cee'du očitno nimajo spominske funkcije ... ko potegneš ročko lahko sklopiš sedeže in jih po tirnicah pomakneš naprej. Ko pa jih želiš vrniti v pokončen položaj pa jil lahko premikaš naprej in nazaj po tirnicah, dokler ne zravnaš hrbtnega dela sedeža. Tu se pomikanje po tirnicah zaklene, ne glede v katerem položaju so sedeži (lahko tudi skrajno naprej ali nazaj). V praksi bi to pomenilo, da mora voznik vsakič, ko preklopi sedež za dostop do zadnje klopi, znova nastavljati vzdolžni položaj sedeža. Dokaj butasto, glede na to, da imajo to bolje rešeno nekateri avtomobili precej starejšega datuma.

Lastniki pro_cee'dov, zanima me kako se da shajati s takimi 'ne-pametnimi' sedeži, oziroma, če sem morda kaj spregledal okrog tega?!

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 28, 2009 2:05 am

....mogoče v osnovni verziji tega ni; vsekakor se mi zdi, da to ni tako pomembna funkcija, da bi te odvrnilo od nakupa in mislim, da kdo zbere takega trivratnega "kupeja" ne bo pogosto vozil osebe na zadnjem sedežu......sam pa bi zadevo rešil tako, da če se že kdo hoče na zadnji sedež skobacat = vhod/izhod obvezno na desni strani

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So feb 28, 2009 3:03 am

Kot sem opazil, vsaj na zadnjih dveh straneh, se noben ni spotaknil ob zavore oz. abs, te kie. Prva negativna stvar, ki sem jo na testni vožnji opazil so prav zavore. Ustavljanje iz 120 na 0km/h se mi je zdel pravi mission imposiblle. Prav tako me je razočaralo "zaviranje v sili", bremza do daske, avto pa še kar gre in to sem opazil na vseh ceedih - pro-ceedih ki sem jih vozil. Pravtako me je razočaral navor v nizkih obratih. Proti verčim bencinarjem, 1.4 - 1.6, ki sem jih vozil, je ta avto v nizkih obratih dobesedno nepremičnina.

Kakšne izkušnje pa imate ostali glede tega?

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 28, 2009 7:42 am

Podobno izkušnjo imam sam. Po občutku avto nima 109 KM ampak okoli 80 KM.

Drugače pa se mi ne zdi prešibak. Pač osnovni motor. Probaj 1.6 z 115KM v Insignii. :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 28, 2009 7:57 am

simply je napisal/-a:Podobno izkušnjo imam sam. Po občutku avto nima 109 KM ampak okoli 80 KM.

Drugače pa se mi ne zdi prešibak. Pač osnovni motor. Probaj 1.6 z 115KM v Insignii. :D

pejt se vozit z 80 km puntotom, pa 95 konjsko fiesto, pa boš fidu da ma ceed pa i30 definitivno 109 km
ostla dva imata prov odpor do pospeševanja
ni pa za hitrostne rekorde podirat
lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So feb 28, 2009 8:02 am

Od kje teh 109KM? Ima turbino? Ali ga je treba spraviti na obrate, da jih vidiš? lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 28, 2009 8:18 am

pejt se vozit z 80 km puntotom, pa 95 konjsko fiesto, pa boš fidu da ma ceed pa i30 definitivno 109 km

Imam 60KM punta doma. Mu ne plačujem cestne takse ampak davek na nepremičnino.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 28, 2009 8:28 am

bobsaap je napisal/-a:Pred časom sem spraševal po Grande Puntu, sedaj pa mi j v oči (ožji izbor) padel tudi Ceed.

Mnogo je bilo povedanega o dizlih zelo malo pa o bencinarjih? Kakšna je kaj poraba? Je servis pri bencinarjih tudi tako drag (čez 200€)? Kakšne so te mašine 1.4, so OK, al imajo težave? Zanima me kateri model je treba vzeti, da bi bila v avtu avtomatska klima,... al je možno to dobit s kakim doplačilom?

Lp

Upam, da niste spregledali mojega vprašanja, ... bi prosil za majhen komentar vsega tega zgoraj zapisanega.

Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So feb 28, 2009 10:52 am

simply je napisal/-a:Podobno izkušnjo imam sam. Po občutku avto nima 109 KM ampak okoli 80 KM.

stara stvar pri Korejcih, kakor tudi pri večini Japoncev.......

P.S sej zato pa pri kii 109 ps vidiš, da ima končno hitrost takšno kot avti, ki imajo "konjenico" ki si jo ti napisal....

P.S 1. tudi 126/129 ps ima končno hitrost avtov ranga 100ps....

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal So feb 28, 2009 11:48 am

Sašp5 nebi se strinal s teboj. starejši hyundaji 1.6, honde 1.6 (tut novejše), mazde (ki so seveda jajce, kot praviš) in še kateri se dajo zlo lepo vozit z vsemi obrati in so po voznih lastnostih praktično enaki ( ali boljši) evropejcem (ni nobene tople vode tu.) Kia in hyundai pa sta z tema 1.4 in 1.6 razvijala toplo vodo in udarla v temo. Kot je nekdo napisal, se tudi meni osebno zdi kot 80hp punto.

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW So feb 28, 2009 12:10 pm

graal je napisal/-a:Kot sem opazil, vsaj na zadnjih dveh straneh, se noben ni spotaknil ob zavore oz. abs, te kie. Prva negativna stvar, ki sem jo na testni vožnji opazil so prav zavore. Ustavljanje iz 120 na 0km/h se mi je zdel pravi mission imposiblle. Prav tako me je razočaralo "zaviranje v sili", bremza do daske, avto pa še kar gre in to sem opazil na vseh ceedih - pro-ceedih ki sem jih vozil. Pravtako me je razočaral navor v nizkih obratih. Proti verčim bencinarjem, 1.4 - 1.6, ki sem jih vozil, je ta avto v nizkih obratih dobesedno nepremičnina.

Kakšne izkušnje pa imate ostali glede tega?
lp, Aleš.

Glede zavor sem zadovoljen, tak da nevem kerega ceeda si ti vozil.
Sam mam 2.0 ki ima iste zavore kot 1.6 in 1.4 pa se cisto lepo ustavi, kljub temu da je verjetno tezji od ostalih dveh razlicicah.
Moj do 3krpm fain potegne =) Vec pa se ga nisem probal, ker se more se zlaufat :S
bobsaap je napisal/-a:Pred časom sem spraševal po Grande Puntu, sedaj pa mi j v oči (ožji izbor) padel tudi Ceed.

Lp

Ne poznam dovolj dobro punta, da bi ti lahko svetoval kerega izbrat.
Sam vozim ceeda, bencinarja. Servis je cez 200€ ja =) Dizl ma prvi servis ze skoraj 300€... 1.4 motorja ne poznam, vozim 2.0 in sem trenutno zadovoljen. Mislim pa da bi bil 1.4 skoraj presvoht za tezo ceeeda! Probaj testno voznjo, pa bos videl ce ti odgovarja ta motor.
Kolko vem, opreme nemores sestavljati sam, ampak so vnaprej sestavljene konfiguracije razlicnih oprem (lx fresh, open, sport pack ipd...), vec na uradni strani kie pod rubriko cenik.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So feb 28, 2009 12:41 pm

Čez 300€ za servis? :shock: Jaz sem dal za prvi servis po letu dni majčken čez 200€. Men se zdi to velik...

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap So feb 28, 2009 3:54 pm

Servis (omenjate 200€) in poskočnost 109k, sta mi dve zadevi ki mi ne dišita ravno najbolj. Enkrat na leto dajat 200€ za servis se mi zdi malce preveč no, ... kaj pa vem.

Če pa grem primerjat ta dva (Grande in Ceed) pa se mi zdi, da sta oba nekako araktivnega videza, oba imata slabo zgodovino, oba imata trenutno dober model na tržišču, pri obeh dobiš za ta denar ogromno opreme in ravno zato kolebam med njima, ... čeprav so tukaj v igri potem še I30, nova Ibiza, nova Corsa itd itd, ki so nekje v istem rangu.

Bi lahko Ceeda uvrstili na sam vrh lestvice v tej skupini, ki jo omenjam?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 30 gostov