Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 26, 2012 7:25 pm

radar je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
....... Novi 2.0 TDI so vrhunski (če z njimi ni težav) in konkretno prekašajo 1.9 TDI.

to ne drži ... tudi tej motorji imajo napake, ampak edino pohvalno je, da je VW opravil vpoklic motorjev.

Spijazniti se moramo, VW ni več kar je bil v času golfa 2 ter da bo motor tudi 1.9 tdi ostal zapisan z velikimi črkami pri VW...

Vprašanje je še kaj se bo pokazalo z 1.6 tdi...

VW se je nekaj naučil iz napake ostalih proizvajalcev, kateri niso oziroma še ne priznajo tovarniških napak in ne opravijo vpoklicev...

http://srv.si/vecji-vpoklic-za-vw-vozil ... -motorjem/

lp

No potem pa še en razlog več, da se držim 1.9 TDI-ja! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac Po mar 26, 2012 8:18 pm

Berem to pa me kr groza, nam pa ravno danes mineva 1 teden od naročila novega pola tsi. Se pravi da še nekje 6 tednov čakanja :)). Upam da sedaj že kaj boljše delajo, da nebo problemov, ker mislim da ni hujšega kot pa da novo vozilo zajebava. Prejšni polo pa nam 10 let delal brez probemov, brez napake!!

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Po mar 26, 2012 8:33 pm

Mi smo tut imel polota pa je delal 15 let brez vseh napak. tudi sam sem kupoval polota TSI pa sem se na koncu raje odločil za TDI-ja. (pa ne samo zarad "napak" pri TSI-jih.)
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po mar 26, 2012 10:48 pm

DIZL_ je napisal/-a:Mi smo tut imel polota pa je delal 15 let brez vseh napak. tudi sam sem kupoval polota TSI pa sem se na koncu raje odločil za TDI-ja. (pa ne samo zarad "napak" pri TSI-jih.)

Pa sej 1.6 TDI ma več sranja kot TSI!!!!!!
Malo preberi forume....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Po mar 26, 2012 10:50 pm

DIZL_ je napisal/-a:sj tut 1.4 TSI-ji niso slabi. Samo s temi 1.2 so problemi :)

Mal preberi...1.4 so bol problematični kot 1.2...seveda TSI oba
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 27, 2012 5:28 am

Krazy je napisal/-a:Do ropota (predvsem v kabini na sovoznikovi strani) v prostek teku prihaja zaradi vibracij cevke za gorivo, ki je nameščena levo v motornem pokrovu, ko imaš odprt motorni pokrov, na mestu kjer je pritrjen amortizer. Dokler je cevka potisnjena notri v nekakšno ležišče je v redu, ko se malo dvigne iz leižišča začne vibrirati. Vendar v motornem prostoru ropot ni tako opazen kot v kabini. Sam sem opozoril serviserje na to napako in so takoj vedeli zakaj gre, samo jo niso prvič najbolj fiksirali, so morali popraviti. Je pa enostavno, s hitro plastično vezico ob cev ki gre mimo te cevke pod kotom 90 stopinj. Mene so sami poklicali za to podložko na turbini in update, mogoče tudi zato, ker sem imel malo pred tem avto tam na popravilu zaradi počenega hladilnika, bojda mehanska poškodba, in sem jim težil zaradi kakega updejta. Se mi pa pred in po tem posegu ni nič spremenilo. Obstaja pa še napaka na BlueTooth modulu, kdor ga ima dodatno vgrajenega, predvsem z Nokia telefoni ne deluje najbolje. Tudi to so mi zamenjali, vendar sem jih sam opozoril na to. Na kratko, morate biti malo tečni, sam morate vedeti točno kje je napaka oz problem. Drugače pa ni vse tako slabo. So sicer neke porodne težave, ki pa zaenkrat niso nič koštale in se jih je odpravilo. Je pa motor zelo prožen pri nizkih obratih in poraba tudi ni visoka 6.5 do 7 L na 100 km (na tank), s tem da imam do dela par km, ostalo je pa mestna in primestna vožnja. Kaka relacija pade pa tudi pod 6 brez problema.

Zanimivo... Pri meni vibrira v samem kanalu.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To mar 27, 2012 6:54 am

Glede verige sem naročen v začetku aprila na servis :D

Glede vibriranja... kaj to se mogoče sliši tam nekje pod predalom na sovoznikovi strani? Ker jaz sem že preiskal cel predal, kaj mi ropota noter :lol: Je pa definitivno nekje na desni strani, tak da zdaj vidim, da moram preverit cevko :)

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar To mar 27, 2012 7:02 am

Ceed je napisal/-a:@radar Ne govori neumnosti, Kia je za ceeda naredila vpoklic in zamenjala komplet motor 1.6crdi, ki so bili podvrženi hitrejši obrabi. Motro bi najverjetneje odžvižgal čez 150kkm, torej izven garancije, pa so si vseeno tak strošek naredili. Pri VWju se ti lahko motor razpade in ga prineseš po delih na servis ne bodo naredili vpoklica.
Če bo še kdaj VAG pri hiši bo moral čez moje truplo!

..... @ceed... malo okoli poglej, ni samo kia proizvajalec ..

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To mar 27, 2012 7:03 am

@yani Ja :)

@radar Povem primer, ki poznam... Sem pa popravil post, da te ne bo motilo...

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ To mar 27, 2012 7:13 am

WMB je napisal/-a:
DIZL_ je napisal/-a:Mi smo tut imel polota pa je delal 15 let brez vseh napak. tudi sam sem kupoval polota TSI pa sem se na koncu raje odločil za TDI-ja. (pa ne samo zarad "napak" pri TSI-jih.)

Malo preberi forume....

Ti si pa raj preber mal kaj sem jest sploh napisou!!! Pa ne bot najbl pametn no, poznam kar nekaj lastnikov 1.6 TDI-jev pa nima nihče problemov z njimi. Verjemi, da sem se dobro prepričal kaj sem kupil ker oma vedno kupujemo avto za 10 let pa še z nobenim ni bilo problemov, pa vsi so bli VW- Zanimivo kajne?? :roll:
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB To mar 27, 2012 7:52 am

DIZL_ je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

Malo preberi forume....

Ti si pa raj preber mal kaj sem jest sploh napisou!!! Pa ne bot najbl pametn no, poznam kar nekaj lastnikov 1.6 TDI-jev pa nima nihče problemov z njimi. Verjemi, da sem se dobro prepričal kaj sem kupil ker oma vedno kupujemo avto za 10 let pa še z nobenim ni bilo problemov, pa vsi so bli VW- Zanimivo kajne?? :roll:

Mma oba doma....in malega TSI-ja in malega TDI-ja....menda vem kaj in kako :)
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To mar 27, 2012 9:25 am

DIZL_ je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:

Malo preberi forume....

Časi se spreminjajo. :) Je pa zanimivo kako se pri nekaterih znamkah to označi za "porodne težave", pri drugih pa za krš. Se pa ves ta šrot kvari. V roku 10 let ti bojo še enkrat prodal avto pa bo. :D

sandi33
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sandi33 To mar 27, 2012 9:36 am

Ne morem verjeti, kakšno paniko vzganjajo nekateri glede domnevnih težav motorja 1.2 tsi...in potem začneš brati njihove neverjetno velike težave in na koncu ugotoviš le to, da jih moti hrup v motornem prostoru :)

Dejstvo je, da ima vsak motor določene težave in če bodo pri 1.2 tsi motorjih le te z nekoliko večjim ropotom ali manjših tresljajih nekaj sekund po zagonu, bomo lahko lastniki 1.2 tsi zadovoljni . Dejstvo je, da je 1.2 tsi zelo dober motor (majhna poraba, ki je cca. 1 l manjša kot pri 1.4 tsi, pri čemer so zmogljivosti dokaj podobne ...večja razlika nastane šele nad 150 km/h, pri čemer s to hitrostjo vozijo le redki; velik navor že pri nizkih vrtljajih....1.6 tdi je tu daleč zadaj; manjhna masa motorja in posledično boljša lega sprednjega dela vozila ipd. ). Do sedaj pa ni bilo nobenih masovnih konkretnih okvar mehanskih delov ali elktronike, kar le govori o tem, da gre za dober motor.

Imam pa polo letnik 2010 in 47 kkm prevoženimi...vse brez bp, razen updatov in servisne akcije za podložko turbine....poraba pa 6.4 l (80% AC in 20 % mestne....na AC večinoma vožen s hitrostjo okrog 140 km/h). Dejstvo je, da je 1.2 tsi veliko boljši po zmogljivostih od 1.6 tdi, edina prednost slednjega je dobrega pol litra manjša poraba....a je zato cca. 1.500 EUR dražji (105 km različica).....

Pa sam imam drugače tudi golfa V 1.9 tdi PD in moram reči, da sem torej bil do nabave polota fun dizlov, vendar sem na podlagi izkušenj spremenil mnenje....pri naslednjem bom resno razmislil o nakupu tsi motorja ali pa 2.0 tdi...za 1.6 tdi se ne bi nikoli odločil zaradi totalne anemičnosti do 2000 obratov, saj sem navajen voziti na nizkih obratih (PD dizli in TSI motorji so kot nalašč za tak način vožnje).

To je bilo zgolj moje mneje

LP
Velika vrednost rabljenih vozil VW ni naključje - je edini parameter, ki kaže kvaliteto posameznega vozila!

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To mar 27, 2012 11:32 am

In kakšne probleme ima 1.6 TDI?

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 To mar 27, 2012 11:51 am

sandi33 je napisal/-a:Dejstvo je, da je 1.2 tsi zelo dober motor (majhna poraba, ki je cca. 1 l manjša kot pri 1.4 tsi, pri čemer so zmogljivosti dokaj podobne ...večja razlika nastane šele nad 150 km/h, pri čemer s to hitrostjo vozijo le redki; velik navor že pri nizkih vrtljajih...

Pri hiši sta tako 1.2 (polo) kot 1.4 (golf V) in bi te mal popravu...razlika v porabi ni 1l, polo mi pije okol 6.5, golf pa 7. Tudi zmogljivosti 1.4 niso boljše samo nad 150km/h... 1.4 ima opazno manjšo luknjo, tudi v tej luknji motor ni mrtev pa "prehod" je ni niti približno tako sunkovit in se mogoče zato zdi, da ne gre nič bolje od 1.2.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 27, 2012 11:51 am

Cefizelj je napisal/-a:Časi se spreminjajo. :) Je pa zanimivo kako se pri nekaterih znamkah to označi za "porodne težave", pri drugih pa za krš.

+1

Ja, tako je to, pri VW-ju so to "porodne" težave, če bi se pa kaj takega dogajalo npr. pri Kii, bi pa avto takoj dobil etiketo korejskih j**c. :roll: So pa takele težave prava mala sramota za bilokatero znamko. Pa tudi, če gre v nekaterih primerih zgolj za ropot. Nima kaj ropotat pri novem avtu pa če je to nemški, korejski ali pa zaradi mene romunski, bemtiš! Vidim, da je bil motor 1.4 75km v mojem nekdanjem Polu pojem vzdržljivosti napram telim TSI-jem. V tem primeru imam pa res veliko rajši nek zastarel japonski/korejski 1.6 benz. motor, za katerega vsaj vem, da bo brez težav in samo z rednimi servisi delal 200.000 in več km.
Antiznačkar po prepričanju

rjavica
Nov uporabnik

Napisal/-a rjavica To mar 27, 2012 12:30 pm

Imam 1.2tsi prevoženih sedaj 16.000km (sedaj trkam po mizi) vse zaenkrat dela brez problema!! :twisted: 8) 8)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB To mar 27, 2012 12:40 pm

rjavica je napisal/-a:Imam 1.2tsi prevoženih sedaj 16.000km (sedaj trkam po mizi) vse zaenkrat dela brez problema!! :twisted: 8) 8)

Ketno zamenjaj in boš imel mir....do takrat pa je vprašanje, kdaj se bo le ta raztegnila oziroma začela drgnit ob nekaj...
FOLCIKA - SCIROCCO

rjavica
Nov uporabnik

Napisal/-a rjavica To mar 27, 2012 12:55 pm

WMB je napisal/-a:
rjavica je napisal/-a:Imam 1.2tsi prevoženih sedaj 16.000km (sedaj trkam po mizi) vse zaenkrat dela brez problema!! :twisted: 8) 8)

Ketno zamenjaj in boš imel mir....do takrat pa je vprašanje, kdaj se bo le ta raztegnila oziroma začela drgnit ob nekaj...

ne bom nič menjal dokler ne crkne, oziroma dokler me ne pokličejo, če bo kak vpoklic, garancije še imam 4 leta tako da ..... =P

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To mar 27, 2012 12:56 pm

sandi33 je napisal/-a:Ne morem verjeti, kakšno paniko vzganjajo nekateri glede domnevnih težav motorja 1.2 tsi...in potem začneš brati njihove neverjetno velike težave in na koncu ugotoviš le to, da jih moti hrup
v motornem prostoru :) Dejstvo je, da ima vsak motor določene težave in če bodo pri 1.2 tsi motorjih le te z nekoliko večjim ropotom ali manjših tresljajih nekaj sekund po zagonu, bomo lahko lastniki 1.2 tsi zadovoljni. Do sedaj pa ni bilo nobenih masovnih konkretnih okvar mehanskih delov ali elktronike, kar le govori o tem, da gre za dober motor.

Ropot ene cevke je še najmanjši problem, ima pa ta motor težave tako s turbinami, bog si ga vedi koliko so jih morali zamenjati, da so se zbrihtali in začeli turbine "nadgrajevati". Predvsem ima resne probleme z raztegnjenimi členki verige in to se dogaja masovno, le da vag tega ne prizna in so menjavo zapakirali v lepo zvenečo "akcijo". Da bi lastnike pisno povabili na preventivni pregled in ob simptomih menjali ketno, jim še na misel ne pride... Ne, ne, se moraš kar sam povabiti na servis. Poznam nekaj primerov, ko so trdili, da nimajo nobenih problemov, za sam ropot pa je bilo na servisu rečeno, da je normalen za tsi motorje (pač posebna tehnologija)... Pojavijo se mešani občutki, sledi ponovni obisk servisa, kjer iz rokava tokrat potegnejo "akcijo" in sledi menjava verige pri 5,15,20t km... Je to normalno :!: .Poraja se vprašanje, koliko lastnikov teh motorjev se prevaža okoli nezavedajoč se težav z verigo oz. so jih na servisu prvič odpravili z obrazložitvijo, da je ropot normalen in so to vzeli kot dejstvo... Vabil pa servisi ne pošiljajo.
Nova veriga je konstrukcijsko spremenjena, členki so masivnejši. Ali bo to odpravilo težavo, bo pokazal čas. Po prvih povratnih informacijah bolj ne kot ja.

Ti samo vozi in poslušaj ropotanje, ker veriga je itak en lepotni dodatek pri katerem je vseeno, če jo utrga ali zaradi raztegnjenosti preskoči, boš pač v tem primeru pešhonda, to pa tudi nekaj šteje.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov