krimič je napisal/-a:Torej 1,4 TSI (ACT 110 kW) ni dobra izbira? Lahko kdo iz prve našteje probleme...da ne pregledujem celih 61 strani
krimic je napisal/-a:In kaj bi priporočil po tvojem mnenju? Aja atmosferci me ne zanimajo, pravtako ne zadnji pogon. Recimo letnik 2014+, 25k€, max 2.0 motor. Btw GTI in podobne sportive so mi vsec, a po mojem mnenju predrago za vsakdanjo rabo.
corus je napisal/-a:pskoda: Filtri zrdih delcev ni nič problem problem je samo v ljudeh in njihovi vožnji.
Pa še kakšen problem je ta dpf filter. To je največji problem dizlov, ki se uporabljajo za kratke razdalje. Ko se zapaca ga sicer lahko z daljšo vožnjo pod večjimi obrati očistiš, toda to uspe 1-2x, potem pa še 1x na servisu in je konec. Cena dpf filtrov z delom 500-3000 evrov odvisno od vozila. Dizli pač niso namenjeni za kratke vožnje zato imamo bencinarje, ki še nimajo teh filtrov trdih delcev.
pskoda je napisal/-a:ps.: nekaj sem bral, da bencinarji za EURO7 bodo tudi potrebovali DPF. Bomo videli kaj bo
No daj mi potem napiši kakšen predlog, če že drugič govoriš, da so drugi turbo bencinarji boljši. Pač sam se ubadam že nekaj časa s tem kaj bi vzel, pa nekako ne pridem do zaključka. Torej kot sem rekel turbo bencinar (max 2.0 motor, bolje manj zaradi cestnine), letnik 2014+, 25 k€ (oprema vrh ponudbe pri tej znamki; pri VW HL oz R-Line, Peugeot Allure,...), 90-130 kW, obvezno sprednji pogon, nižji srednji razred.pskoda je napisal/-a:2.0tsi ima tudi neke probleme z odmičnimi, so občutljivi na slabo olje. Osebno se bi izogibal vseh tsi-jev in tudi DSG ni brez napak (cukanje, prehitra obraba,...).krimic je napisal/-a:In kaj bi priporočil po tvojem mnenju? Aja atmosferci me ne zanimajo, pravtako ne zadnji pogon. Recimo letnik 2014+, 25k€, max 2.0 motor. Btw GTI in podobne sportive so mi vsec, a po mojem mnenju predrago za vsakdanjo rabo.
Je ogromno drugih turbo bencinarjev (druge znamke), ki so boljši oz bolj zanesljivi
To je moje osebno mnenje
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov