aklan86 je napisal/-a:Ali kdo ve zakaj avto malo zaruži ko se prestavi iz 1 v 2 in iz 2 v 3. Zaruži pa ko se sklopka spusti.
Ali pa če se voziš v 2 v koloni in voziš z mali gasom nato ga odvzames in spet dodaš. Takrat zaruži.
Vztrajnik? Sinhroni?
Na nekem računu je bilo celo napisano nekaj v smislu mazanje lezaja sklopke, čeprav mi je to zelo čudno.
meganer je napisal/-a: ker ti motorji naj bi bili zelo požrešni če ga obremenjuješ
aklan86 je napisal/-a:aklan86 je napisal/-a:Ali kdo ve zakaj avto malo zaruži ko se prestavi iz 1 v 2 in iz 2 v 3. Zaruži pa ko se sklopka spusti.
Ali pa če se voziš v 2 v koloni in voziš z mali gasom nato ga odvzames in spet dodaš. Takrat zaruži.
Vztrajnik? Sinhroni?
Na nekem računu je bilo celo napisano nekaj v smislu mazanje lezaja sklopke, čeprav mi je to zelo čudno.
Sem bolje preveril. Šlo je za odzračevanje sklopke oz. sistema. Nič nenavadnega.
Sem pa opazil, da prestave nekako bolj zabija ko spustim sklopko. In če med vožnjo v 6 prestavi dam nogo rahlo na sklopko čutim vibracije. Verjetno od vztrajnika. Takrat ko malo zaruži se čutijo tudi tresljaji na prestavi ročici. Predvidevam, da se takrat vztrajnik že dotika ohišja, kar so že bili primeri pri prvih 1.2. Sklopka odvaja normalno.
Sedaj pa kaj svetujete, dati avto na pooblaščeni servis in preveriti za kulanco? Dati popoldancu in menjati vse vztrajnik, lamelo, ležaj...
Kak strošek lahko pričakujem?
Clancy je napisal/-a:Imel Golfa VI 1.2 TSI, sedaj pa imam Sportsvana 1.4 TSI 92kW in pri nobenem nisem opazil enormnega povišanja porabe pri priganjanju, kot ga navajate. Vejamem, da to velja za nekatere druge bencinske turbače, za TSI-ja, pa vsaj po mojih izkušnjah, to nikakor ne velja.
Polo78 je napisal/-a: Normalna vožnja pri 130 km/h z občasnim, zaradi prehitevanja nujnim pospeševanjem do 150 ali 160 km/h, navrže porabo krepko čez 8 litrov (pri takem režimu vožnje imam z dizlom med 5,5 in 6 litri porabe). Pa da ne bo pomote: To je značilnost vseh turbo mlinčkov in ne samo TSI. In določeni (tudi pri VAG grupi) so že prišli do spoznanja, da se downsizing ne splača.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov