Firediver je napisal/-a:Se pravi, da ima turbo motor nižjo porabo od NA motorja samo v nižjih vrtljajih, v višjih vrtljajih pa je boljši NA, seveda, če se ti gre samo za porabo (kar je večina mečkakev na cesti takih).
gasdodaske je napisal/-a:Ni vsak tehnični proizvod za vsakega. Sploh pa 1.2 literski motor, ki ima moč nad 110 konji, se pravi več, kot jih deklarira sam proizvajalec.
Polo78 je napisal/-a:kar bi v prevodu nekako pomenilo, da so uporabniki sami krivi za težave...![]()
pskoda je napisal/-a:Daj mi nekaj povej. Zakaj VW ukinja proizvodnjo 1.2tsi, če je po tvoje tak hud tehnološki napredek oz je najboljši med konkurenco?
Blinder je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Daj mi nekaj povej. Zakaj VW ukinja proizvodnjo 1.2tsi, če je po tvoje tak hud tehnološki napredek oz je najboljši med konkurenco?
Zato ker pri VW ne 'spijo' in razvijajo motorje dalje.
Prvi uvedli direktni vbrizg goriva,
prvi uvedli downsizing,
prvi uvedli izklapljanje cilindrov,
prvi uvedli DSG menjalnik,
prvi/edini uvedli dva razlicna tipa kompresorja hkrati v istem motorju..
Blinder je napisal/-a:
Zato ker pri VW ne 'spijo' in razvijajo motorje dalje. Prvi uvedli direktni vbrizg goriva, prvi uvedli downsizing, prvi uvedli izklapljanje cilindrov, prvi uvedli DSG menjalnik, prvi/edini uvedli dva razlicna tipa kompresorja hkrati v istem motorju..
lizard je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:pskoda je napisal/-a:Daj mi nekaj povej. Zakaj VW ukinja proizvodnjo 1.2tsi, če je po tvoje tak hud tehnološki napredek oz je najboljši med konkurenco?
Zato ker pri VW ne 'spijo' in razvijajo motorje dalje.
1.2 TSI ukinjajo iz enakih razlogov kot motorje z zelo majhno prostornino počasi začenjajo ukinjat tudi vse druge znamke - namreč motor z nekoliko večjo prostornino in enako močjo porizvede manj strupenih plinov. To kar si napisal da ne spijo in razvijajo naprej ni ravno razlog, ampak zgolj trditev ki ne pojasni ničesar.
Hvalit VAG z znanjem, poštenostjo in korektnostjo, pa če zato vsi pokrepamo?Blinder je napisal/-a:Zato ker pri VW ne 'spijo' in razvijajo motorje dalje. Prvi uvedli direktni vbrizg goriva, prvi uvedli downsizing, prvi uvedli izklapljanje cilindrov, prvi uvedli DSG menjalnik, prvi/edini uvedli dva razlicna tipa kompresorja hkrati v istem motorju..pskoda je napisal/-a:Daj mi nekaj povej. Zakaj VW ukinja proizvodnjo 1.2tsi, če je po tvoje tak hud tehnološki napredek oz je najboljši med konkurenco?
Volkswagen nadalje pravi, da so prvi, ki so tovrstno tehnologijo uporabili pri 4-valjnih motorjih, saj je bila prej na voljo le pri večjih 8 in 12-valjnikih
Po forumu brska: Matko37 in 11 gostov