Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Bondzoli
Nov uporabnik

Napisal/-a Bondzoli So jan 06, 2007 9:14 am

Jaz te razumem, vendar sam nimam slabih izkušenj. Sedaj imam 7 Citroena, zadnja 2 sta 2003 in 2006 letnik, pa prav tako nobanih težav. Prav tako ne poznam nikogar, ki bi imel kakšne posebne težave.
Da pa se večinoma na enem in istem avtu pojavi kup napak, drugi pa so ok, mi pa res ni jasno, razen le vsake toliko časa naredijo kakšno serijo iz reklamiranih od 2 klase delov, drugače si teško predstavljam to.

afric
Novinec

Napisal/-a afric So jan 06, 2007 9:30 am

Saj tudi to je res, vedar poglej malo po avtonetu in mi razlozi zakaj potem prodaja folk vozila z 20.000 km ce je vse ok z avti ?!?!?

Glej sej vas popolnoma razumem, ker ce nebi dozivel nebi vrjel niti jaz da je sploh nekaj takega mogoce. Vendar je in imam tudi price vendar price baje ne stejejo. Naj samo omenim da se mi je zgodilo ze 4 krat da se mi je avto med vozno (beri: po avtocesti z tempomatom vkljucenim) ugasnilo.

afric
Novinec

Napisal/-a afric So jan 06, 2007 9:49 am

aja pa strokovni odgovor, kaj narediti ce se avto ne zaklene, ce se sipe ne zapirajo oz ce se avto ugasne !? Sklopi in nazaj vklopi baterijo

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani So jan 06, 2007 12:00 pm

haha ce se auto neugasne, pusti ga naj dela dokler mu benza nezmanka, cudno da ti tega niso rekli :D
drugace pa na p206 se je enako dogajal s katerim mam izkusnje pa so na servisu zamenjali plin in pol je blo kul, res da ni cist zaledenel ampak je blo na dobri poti, enako pa se mi je tudi zgodilo na golf IV na ac kp-lj 1 leto nazaj klimatronik je delal in na kozini je bla megla naenkrat se je temp spustila pod 0 pred tem bla okoli 7 sipa sprednja cisti led z obeh strani kr nisem mogu vrjet, ampak ventilator navaden je hitro resil stvar, na porsche-u so mi takrat zamenjali celotno klimo(garancija) in pol se mi to ni vec zgodilo tko da se to nedogaja samo citroenu ampak usem pac slaba serija delov, razlika je potem samo da eni to priznajo in popravijo drugi pa se vlecejo in nocejo slisati zate

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti So jan 06, 2007 12:36 pm

reku bi samo da je direkt pri nas eden najbol zmanipoliziranih časopisov, tko da ne bi nasedu vsemu temu kar piše ;) .

lp

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So jan 06, 2007 12:52 pm

Res sem vesel za očeta da mu njegov c3 hdi ne dela problemov. Dosedaj smo menjali le 2x prednji žaromet, ker se je nabirala vlaga v njem. Pa ce se prav spomnim je avto takoj na zacetku 2xcrknil brez razloga med voznjo, samo to je bilo takoj urejeno s strani servisa, od takrat dela bp. Pa seveda žarnice gredo po tekočem traku, toliko kot sem jih jaz zamenjal na svojih 3eh avtomobilih v 3eh letih, jih je oče v enem letu.
Me je kar groza tole brati. Upam da se bo uredilo tako kot je treba.
Lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej So jan 06, 2007 3:37 pm

Ne odkupujejo citroenov od letnika 2002 dalje... Pa ti si pa res na hece...

Oni ti bojo peljali avto v ljubljano. Ti si z lune po moje...

Daj serješ človek in to na kvadrat... Pa brez zamere to smrdi na koren vse kar pišeš...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So jan 06, 2007 3:42 pm

xandrej je napisal/-a:Ne odkupujejo citroenov od letnika 2002 dalje... Pa ti si pa res na hece...

Oni ti bojo peljali avto v ljubljano. Ti si z lune po moje...

Daj serješ človek in to na kvadrat... Pa brez zamere to smrdi na koren vse kar pišeš...

Pravico imaš na svoje mnenje, ni pa prav da žališ človeka. Če ne verjameš, pa spreglej tole temo in ne oglašaj se več!

Pošteno? ;)

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Ne jan 07, 2007 12:35 am

Ni pošteno ker napizduje pa fertik... Mislim kake izjave? Da ne jemljejo citroenov od letnika 2002 v prodajo pa da bi oni nnjemu peljali avto na drug servis pa take daj ga srat. Smrdi tukaj smrdi pa še enkrat smrdi... Sam bog ve kako je to blo vseskup v resnici...

Pa brez zamere... ;)

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne jan 07, 2007 12:57 am

xandrej je napisal/-a:Ni pošteno ker napizduje pa fertik... Mislim kake izjave? Da ne jemljejo citroenov od letnika 2002 v prodajo pa da bi oni nnjemu peljali avto na drug servis pa take daj ga srat. Smrdi tukaj smrdi pa še enkrat smrdi... Sam bog ve kako je to blo vseskup v resnici...

Pa brez zamere... ;)

Ves kaj novega avta ne mislim kupit za ga notr dat, preprodajalci pa ga ne odkupijo, kupi ga ti ce ves da ni tako, 2 stvar ne pa nevem zakaj bi moral jaz zapravlat moj cas in dnar za vozt avto po sloveniji v upanju da mi ga bo koncno nekdo popravu.
Upam da nebos imel nikoli kaj takega v lasti ker res ni lepo in ti poje kar nekaj zivcev.

Ce so stvari res take potem lahko tudi jaz odprem prodajalno avtomobilov in servis, itak ce vozilo nebo delalo ni moj problem kaj, .....

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Ne jan 07, 2007 11:12 am

No prebesri si še enkrat pa boš videl kaj pišeš... OČITNO niso sposobni popravitavta zato pelješ drugam a ne?

V bivši jeklotehni v MB je gospod kupil HONDO CRV pa mu niso znali popravit klime (avto v garanciji) se je kr v salon zapeljal skozi šipo... Probaj...

Glede na to, da si skoz v službi pa imaš 2 mio plače če nimaš časa nič pa to pol pa to res ni problem zate... Če nimaš časa se 1x v 2 letih peljat zaradi svojih živcev pa še česa na drug servis... Na sodišču te bo vprašala: Pa ste vozilo probali peljat še komu za mnenje oz. na kak drugi servis? Ti pa: Ne ker nimam časa. Tukaj pa mam čas letat od odvetnika do odvetnika pa se vlačit po sodiščih več kot 2 leti. Mislim sorry meni je to mimo. Pa brez zamere.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

kako le???

Napisal/-a enzospotenzo Ne jan 07, 2007 10:29 pm

Vse dobro o Citroenu,
Mislim Afric, da si fenomen na svetu ne le v Sloveniji, s tolkimi problemi v enem avtu.
To bi še Spielberg težko skupi spravu...
Sam vozim c4 že drugo leto 40000km, pa brez problemov , imel je dva porodna krča sedaj pa dela OK brez enega samega problema.Imel sem že marsikateri avto (honda, mazda, opel, VW) pa c4 prav nič ni drugačnejši- še boljši udoben, varčen in vse dela. Na servisu so mi odpravili napakice, pa tudi, če sem tja prišel le enkrat... Prjatlca in njen tip imata c3 že 5 let in sedaj pol leta Xsaro picasoja pa tudi bp.
Pa ne mislit da sem v kakšnem citroen klubu ali da delam reklamo, tako pač je (za vse nejeverne Tomaže)
LP

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Ne jan 07, 2007 10:33 pm

afric je napisal/-a:Kdo je glasnejsi!, tu ni dvoma kdo je glasnejsi ker tisti ki je zadovoljen ne komentira. Vsekakor sem bil sam zelo naudusen nad citroeni se posebej po besedah ki so mi jih drugi rekli ces da je super in TIP TOP.
Saj tudi gospod v Direktu je napisal da ima ze 40 let citroene, pac in to je dejstvo da citroeni novejsi od leta 2002 niso vec zanesljivi, kot tudi vecina drugih vozil.
Povem vam pa se eno malenkost, ocitno z citroeni res nekaj ne stima ker ga nobeha hisa noce odkupiti. Vse odgovorijo da citroenov novejsih od 2002 ne odkupujejo.

HA, HA, HA
Ampak tole si si pa zmislu, si pa humorist morm rečt.... :lol:

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne jan 07, 2007 10:39 pm

enzospotenzo je napisal/-a:
afric je napisal/-a:Kdo je glasnejsi!, tu ni dvoma kdo je glasnejsi ker tisti ki je zadovoljen ne komentira. Vsekakor sem bil sam zelo naudusen nad citroeni se posebej po besedah ki so mi jih drugi rekli ces da je super in TIP TOP.
Saj tudi gospod v Direktu je napisal da ima ze 40 let citroene, pac in to je dejstvo da citroeni novejsi od leta 2002 niso vec zanesljivi, kot tudi vecina drugih vozil.
Povem vam pa se eno malenkost, ocitno z citroeni res nekaj ne stima ker ga nobeha hisa noce odkupiti. Vse odgovorijo da citroenov novejsih od 2002 ne odkupujejo.

HA, HA, HA
Ampak tole si si pa zmislu, si pa humorist morm rečt.... :lol:

Samo za informacijo, ga prodajam ze 4 mesece za 2.9 mio sit in ga ne morem prodat. Vsekakor pa nebom vec nic pisal ker itak vsi nekaj zagovarjate citroen. Boste ze prisli tudi vi na svoje ne se bat. (Ne v slabem smislu ampak ker boste precitali v kaksnem cajtngu) Naj vam samo povem da je nezadovoljnih citroenasov vse vec in ne si zelet kaksnega resnega problema z njim.
Jaz sem z njim napravil v enem letu 45.000 km in sem ga imel skoraj cel cas na servisu pa se nadomestnega avta mi niso nikoli dali.

Kot je ze prej nekdo lepo napisal, vsak servis je dober dokler vozilonima resnejsih tezav. Potem se pa pokaze, nasi na primoski so se.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Ne jan 07, 2007 11:04 pm

Pri našem C3-ju sicer ni večjih težav, razen odpadlega ogledala, občasnega samodejnega prižiganja brisalcev in cviljenja v ovinkih. Aja, avto noče vžgat, če prej ne izklopiš klime :bonk pa menjalnik se zatika. Sopotnikovega ogledala se tudi ne da naštimat da bi videl nazaj brez da bi se sklonil.

Najbolj mu zamerim da je zelo štorast za vozit in neudoben (sedeži so taki kot da bi sedel na klopci, te ne držijo v ovinkih). Kvaliteta izdelave je tudi na psu. Vsak fiat kar smo jih imeli v familiji (bravo, punto 1, punto 3....)je bil bolj natančno izdelan in ni dajal takega občutka cenenosti. Udobje je bilo povsot večje, celo v Unotu se bolje sedi :shock:

Tako je če avto izbere ženska :roll:

Glede na to da avto izgleda na hitro in površno narejen se ne čudim problemom. Naš razen naštetega na srečo deluje še kar dobro.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Ne jan 07, 2007 11:12 pm

Jaz se opravicuje vsem ki so stvar vzeli osebno, vendar vam pa navedem malo dejstev s katerimi imam opravka. Na moje vozilu so do dopolnjenih 30.000 km in 6 mesecev menjali, zavorne diske, najmanj 4 krat stimali klimo, ga polirali ker je biu ceu flekast in je se zmerom, menjali senzorje xenon luci ker so se ves cas premikali gor pa dol, menjali pralne sobe za luci, menjali sistem zapiranja zadnjih stolov, nestetokrat centrirali gume ker avto med voznjo trese (beri: od 100 do 150 km/h), menjali kljuc, menjali sipo ker je pocla sama od sebe (imam slikano in price), menjali ventilator, menjali senzorje od ABSa, temperature motorja ker je vozilo skoraj 1 leto zakuhavalo (mam slikano in napisano daje bilo omenjeno na citroenu, to sonpr resevali tudi v LJ a brez uspeha), zamenjali motorcek od pranja sip, zamenjali nekaj v motorku ker je full treslo, popravili prtljaznik ker je odpadla notranja plastika in se precej.

Sedaj pa mi povejte ce sem lahko jaz za to kaj kriv in ce nimam pravda se jezim. Zakaj mora stranka na svoje stroske se vozit in popravljat vozilo po svetu?? Misli da na novem vozilu nebi prvih 100.000 km sploh smel vedet kje je servis razen za redni servis.

XTR
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a XTR Ne jan 07, 2007 11:34 pm

No to je pa druga stvar. Če bi že na začetku napisal to kar si sedaj pa verjetno ne bi bilo toliko dvomov o vsem tem in se debata ne bi tako rzvlekla. Po vseh teh menjavah bi pa tudi jaz znorel. Očitno le niso na vašem servisu tako neustrežljivi, kot sem dobil občutek.

Hvala za link do članka. (nekaj napak pa je podobnih, težave s klimo, avtoradijem, izguba moči)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po jan 08, 2007 12:49 am

afric je napisal/-a:Vsekakor pa nebom vec nic pisal ker itak vsi nekaj zagovarjate citroen.

Ne vsi!
Škoda bi bilo če ne bi poročal do konca zgodbe. Mene zelo zanima in skoz spremljam tole temo.

Jaz ti verjamem. ;)

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Po jan 08, 2007 7:42 am

Primoz_86 je napisal/-a:Pri našem C3-ju sicer ni večjih težav, razen odpadlega ogledala, občasnega samodejnega prižiganja brisalcev in cviljenja v ovinkih. Aja, avto noče vžgat, če prej ne izklopiš klime :bonk pa menjalnik se zatika. Sopotnikovega ogledala se tudi ne da naštimat da bi videl nazaj brez da bi se sklonil.

Upam, da je prvi del zapisa misljen sarkasticno. Ce to niso vecje tezave, potem Citroenarji resnicno prenesejo marsikaj.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Po jan 08, 2007 1:03 pm

No ce morda koga se zanima, malo nadaljevanja. Iz zaneslivih virov v citroenu sem izvedel da se na zapisnik julia lani citroenov inspektor ni hotel podpisati ter da sem zapisnik dobil iz kopra ker ga moj serviser ni zelel poslati. (Sam se ocitno zaveda da ima vozilo tezave)
Zvedel sem tudi da pocasi nalasc vozila ne popravijo in ga nimajo niti namena dokler ne gre iz garancije. Naj omenim da sem se enkrat sel na Servis v Sezano in pisal 3 krat v koper vendar me ne vzamejo.

Vec ju3
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov