Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Air
Nov uporabnik

Napisal/-a Air So feb 28, 2009 9:36 pm

sašo5 je napisal/-a:....mogoče v osnovni verziji tega ni; vsekakor se mi zdi, da to ni tako pomembna funkcija, da bi te odvrnilo od nakupa in mislim, da kdo zbere takega trivratnega "kupeja" ne bo pogosto vozil osebe na zadnjem sedežu......sam pa bi zadevo rešil tako, da če se že kdo hoče na zadnji sedež skobacat = vhod/izhod obvezno na desni strani

Avto, ki sem ga gledal je bil 1,6 crdi ex sports pack+, se pravi skoraj vsa možna oprema.

Še bolj mi je čudno, da sem v nekaterih testih pro_cee'da zasledil, da avto očitno ima to funkcijo:

Access to the back seats isn’t particularly easy, even though the doors are long and their hinges mean you can open them in three stages. But in this respect, the Pro_cee’d is no better or worse than its competitors. The fact that the front seats slide forward and return to their original position takes away some of the hassle.

in še ...

Access to the rear is aided by front doors which open in three stages to a maximum width of 70-degrees and new front seats with a top-mounted handle which can be used to tilt the backrest. As it does so, the whole seat also slides forward in one smooth, continuous movement. A memory function ensures the seat reclines to the exact position it was in previously.

A imajo pro_cee'di za tuje trge drugačne sedeže kot naši? Saj ne rečem, da bi to bil deal-braker, ampak tri vrata so že tako minus, pa bi vsaj spominska funkcija na zicih bila dobrodošla. Pač petvratni niti približno nima tako hude riti kot trivratni :-P

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So feb 28, 2009 9:58 pm

Glede spomina zicov sm tudi sam bil presenečen, ko sem v salonu pri pro_ceed 1.6 CRDi sport pack opremi sedež ni šel nazaj v tisto lego, ki je bil pred tem pomeni da nima spomina sedežev. V torek vam lahko povem, kako je z mojim :D

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 8:31 am

BY_JOVICH je napisal/-a:Glede spomina zicov sm tudi sam bil presenečen, ko sem v salonu pri pro_ceed 1.6 CRDi sport pack opremi sedež ni šel nazaj v tisto lego, ki je bil pred tem pomeni da nima spomina sedežev. V torek vam lahko povem, kako je z mojim :D

:shock: :shock:
Moj ma, in se lepo vrnejo v prvotno lego... vsaj na sovoznikovi strani je tak, na voznikovi se pa nisem sprobal =)
tomzzi je napisal/-a:Čez 300€ za servis? :shock: Jaz sem dal za prvi servis po letu dni majčken čez 200€. Men se zdi to velik...

okrog 300€ je servis za dizla ja ...
To se ti zdi dosti?
Keri avto pa te vozis, da mas tak poceni servise?
Slika

Air
Nov uporabnik

Napisal/-a Air Ne mar 01, 2009 8:42 am

MatejW, potem imajo to funkcijo očitno samo modeli s TX sports paketom (2.0 benz in crdi)?! :?

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ Ne mar 01, 2009 8:53 am

MatejW je napisal/-a:
BY_JOVICH je napisal/-a:Glede spomina zicov sm tudi sam bil presenečen, ko sem v salonu pri pro_ceed 1.6 CRDi sport pack opremi sedež ni šel nazaj v tisto lego, ki je bil pred tem pomeni da nima spomina sedežev. V torek vam lahko povem, kako je z mojim :D

Moj ma, in se lepo vrnejo v prvotno lego... vsaj na sovoznikovi strani je tak, na voznikovi se pa nisem sprobal =)
tomzzi je napisal/-a:Čez 300€ za servis? :shock: Jaz sem dal za prvi servis po letu dni majčken čez 200€. Men se zdi to velik...

To se ti zdi dosti?

mimgrede... za octavio 1.9TDI je servis 270€ , če je veliko ali malo presodite sami
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Ne mar 01, 2009 9:15 am

A ni pri sedežu fora v tem, da moraš, ko vračaš sedež nazaj v prvotno lego spustit gumb za premik sedeža pa se ti potem lepo vrne v prvotno lego? :D Če ga pa držiš se pa razštela kakor mu paše. Se mi zdi da sem že nekje bral o tem. :idea:
Glede cene servisa pa to, ne pretiravajte, kakšnih 300€, tolko še za Sorenta ne pride pa ima krepko več olja (8,3l) v mašini kot ceed. Servisi so pod 200€, če so več se vprašajte malo kam ga vozite ;) .
Zadnjič spremenil sorento, dne Ne mar 01, 2009 9:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne mar 01, 2009 9:17 am

Ne me basat fantje 300€ za prvi servis.Ali ti pole pol mašine menjajo ali kaj.....
Sem mel včasih Kio pa so bli poceni servisi a zj pa zgleda,da so se precej spremenili.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 9:32 am

sorento je napisal/-a:A ni pri sedežu fora v tem, da moraš, ko vračaš sedež nazaj v prvotno lego spustit gumb za premik sedeža pa se ti potem lepo vrne v prvotno lego? :D Če ga pa držiš se pa razštela kakor mu paše. Se mi zdi da sem že nekje bral o tem. :idea:
Glede cene servisa pa to, ne pretiravajte, kakšnih 300€, tolko še za Sorenta ne pride pa ima krepko več olja (8,3l) v mašini kot ceed. Servisi so pod 200€, če so več se vprašajte malo kam ga vozite ;) .

pri nas v mb je tak,... =)

za info sem vpraso na servisu kaka je razlika v ceni servisa med bencinarjem in dizlom, pa so mi rekli okrog 100€,...
torej prvi servis za mojega je 200€, torej ma dizl prvi servis 300€...
Slika

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Ne mar 01, 2009 10:13 am

MatejW malo pobrskaj po Kia forumu, tudi na štajarskem koncu se najdejo cenejši servisi ;) , mogoče ne ravno mb ampak za razliko 100€ se splača peljat tudi malo okoli :) .

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 01, 2009 10:32 am

Torej se da servis porihtat tudi ceneje, ... MOČNO upam, da res,...ker me to malce odrača od nakupa, ...

Nekaj me zanima, ... a je pogoj za veljavnost garancije, delanje servisov VSAKO leto, torej 1x na leto? Al je mogoče omejitev tudi na kilometre, recimo da je treba naredit prvi servis na 10.000, drugi na 30.000 itd itd, ... torej zanima me če je navezava na LETA ali na KILOMERE za veljavnost garancije.

Mogoče malce "butasto" vprašanje ampak me zanima. :?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne mar 01, 2009 10:41 am

MatejW je napisal/-a:

tomzzi je napisal/-a:Čez 300€ za servis? :shock: Jaz sem dal za prvi servis po letu dni točno 211,79€. Men se zdi to velik...

To se ti zdi dosti?

Avto v podpisu. In ja prvi servis po letu dni oziroma dobrih cca 25k km me je koštal malce čez 200€. Zato se mi zdi tole en majčken visoka cena enega servisa.

Bilo je pa opravljeno naslednje:

- filter olja
- tesnilo , podložka
- filter goriva
- filter kabine
- motorno olje

Pa celoten pregled vozila. Od bremz do najmanjših stvari. Skratka vse kar je potrebno za servis po letu dni. Sem bil pa zraven tako, da sem videl kaj delajo in ja je bilo narejeno vse tako kot treba.

edit: sem popravil ceno servisa.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 01, 2009 11:31 am

Če je komu tu minus da ma avto 3 vrata, potem naj uzame 5 vratnega al pa karavana ..kake mate tukaj :roll: ..ti bi mel 3 vratni avto s 5 vrati mogoče? :roll: .

Servis za dizla je dobrih 200 e, za bencinarja pa dobrih 100 e.

Ne, ne moreš primerjat KIE s puntom in podobnimi, je kar za cel razred večja.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 01, 2009 11:35 am

speedfreak je napisal/-a:Servis za dizla je dobrih 200 e, za bencinarja pa dobrih 100 e.

Ne, ne moreš primerjat KIE s puntom in podobnimi, je kar za cel razred večja.

Glede na to, da se odgovori glede cene (za bencinarja) razhajajo od 100€ pa do 300€, bi po moje laičnem razmišljanju lahko rekel, da je vse odvinso od servisera, al se motim?

Me pa še vedno zanima, če je NUJNO delat servis vsako LETo, al je omejitev glede na prevožene kilomere? Torej vsako leto, al lahko delaš recimo vsakih 15k premoženih KM?

Se pa tud meni vse bolj dozdeva, da se Ceed in Grande ne moreta primerjat, ... glede na prebrano, videno itd.. će se pa motim pa naj kdo argumentira mojo zmoto.

Hvala. LP.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 01, 2009 11:40 am

Servis je na eno leto ali 20kkm ( za dizla ), kaj pride PREJ. Torej če delaš malo kilometrov je na eno leto, če veliko pa na 20 ali 15kkm.

Ne vem kako misliš, da se ne moreta primarjet, po tvoje je grande boljši?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 01, 2009 12:16 pm

Ne, ne, ne, ... mislil sem obratno,... KIO bi osebno uvrstil pred Punta.

Se mi zdi po ponujenem dosti boljša, ... boljša tudi glede na prebrano na tem forumu in kje drugje in veliko več DOBRIH mnenj sem zasledil za KIO CEED kot pa za Grandeja.

Sem trenutno mnenja da bi zame bila BOLJŠA izbira KIA kot pa Grande.

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 12:18 pm

Ko bom mel prvi servis, porocam glede cene,...
Drugac pa cene morejo bit malo visje, neki morejo "not spravit" daljso garancijo,...
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a Gosic Ne mar 01, 2009 12:50 pm

wid je napisal/-a:
Lana_ je napisal/-a:Resno se zanimam za nakup Kia Cee'd 1,6 CRDI (66kW) z opremo EX Europe+ (ker želim ESP), zato sem si vzela nekaj časa in prebrskala internet. In odkrila naslednje težave, ki jih imajo vozniki Cee'd-a:
1. črički v armaturki (me ne skrbi toliko, ker imam rada živali) :)
2. enemu (Slovencu) so morali menjati mašino (?!)
3. dizelske mašine "kolcajo" (vsaj tako so se izrazili na angleško govoreči strani):

http://www.kia-forums.com/kia-ceed-forum/40997-crdi-engine-hiccup.html

Skrbi me predvsem tretja zadeva, ker je imelo kar nekaj avtov take simptome. Zadevo so sicer reševali z neko nadgradnjo, ki pa ni vsem rešila problemov. A mi lahko prosim nekdo pojasni za kaj točno sploh gre? Je kdo slišal, da bi imeli tudi "slovenski Cee'd-i take probleme? Nekak sem dobila vtis, da imajo te težave le 1,6 85 kW mašine,
ampak ne vem če je to res.

Črički (oz. jaz mam enga pa pol) se med voznjo (z malo glasbe) porazgubijo v odzadju (nadlezen zvok se pojavi v samo dolocenih situacijah), tako da to niso ravno težave, ki jih imamo vozniki ceedov.

Tisti, ki so mu morali menjat masino je pa zadel na lotu, v glavnem - pure bad luck. Nobeden drug še ni imel tega problema (pa sem kr pridn pri branju tujih forumov moram reči).

Da, dizelske mašine imajo hiccup problem, ampak to samo 07 letniki in še ti ne vsi (moj je 07/dizl in nimam tega problema), stvar pa so popravili z reprogramiranjem ECUja (elektronske kontrolne enote). 08 kolikor vem, nimajo tega problema tako, da to te naj ne skrbi.

Radio enote (ki mimogrede spilajo super_duper_mega_kul_bomasticno) so morali menjat tistim, ki jim je freezala, je bil pa problem samo pri eni seriji avtov (od zacetka enega ranga cifer šasije, do konca) in je pri 08 tudi to odpravljeno.

Povprečna porabo imam 5.3l/100km, nafte ne šparam.

Kofy: jaz temu - da si rukno skalo - nebi rekel, da je imel avto tovarnisko tezavo, da bi avtorja moralo skrbeti pri nakupu, aye?

Vsak teden ne boš na servisu, imam 19kKM prevozenih v pol leta in avto dela kot suzika. (počasi se mi bliza prvi servis - servisni interval za dizle je pri 20kKM ali na eno leto)

Če te še kaj zanima vprašaj, nič bat ;)

Se podpisem pod tole,mam model 08, prec napake, v avtu uživam. Me pa zanima to,a ni servis na 15000KM ???

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 12:56 pm

Gosic je napisal/-a:Se podpisem pod tole,mam model 08, prec napake, v avtu uživam. Me pa zanima to,a ni servis na 15000KM ???

na 15k je ja,...
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 01, 2009 1:01 pm

Mašino so menjal ravno mojemu bratu :D ..servis ima on na 20kkm ( 115 ps crdi )

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne mar 01, 2009 1:04 pm

MatejW je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Se podpisem pod tole,mam model 08, prec napake, v avtu uživam. Me pa zanima to,a ni servis na 15000KM ???

na 15k je ja,...

Se mi je zdelo,ker sem bral v knjizci.
Glede avta pa,jaz imam vso opremo,razen doplačilnih, in folk če mate mal več denarja, vzemte kako doplačilno opremo ( tempomat). Drugače pa za 1.6 crdi mašino, vleče zelo vredu,1.9 tdi 105 KM, greš mimo njega ko puščica,že sprobano :D Ampak vse ok,kar pa najbolj pogrešam pri tej mašini je pa definitivno 6to BRZINO ! Trenutno mam 5500km, brez napake,niti da bi enkrat cudno laufal alpa kej da bi šteklno. Porabo mam pa tako, imel sem jo tut 4.8l/100km, sedaj jo imam 5.3l/100km. Glede hitrosti,stegnil sem ga 200km/h, več ne gre, od 180km/h pa zelo zelo počasi pridobiva to hitrost (200). Avto je udoben, ESP ureja stabilnost,tko da se avto zlo fajn drzi ceste,tut lega je odlična. Volan pa da odlične podatke,kako se prva kolesa pelejo po cesti,ni tisto k je premehko.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 30 gostov