Nasveti in napotki ter povpraševanja...

avion
Novinec

Napisal/-a avion So okt 02, 2010 9:25 am

mgajvr...ja sej tega, kar si napisal se zavedam. Mal mam problem, ker niti ne vem, kje so vsi ti releji konektorji, ki bi jih bilo treba spucat...
Se mogoče komu sanja, kje naj bi bil rele za žmigavce?
lp, RR

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So okt 02, 2010 6:58 pm

za airbag lučko, verjetno računalnik za airbag....

avion
Novinec

Napisal/-a avion So okt 02, 2010 9:26 pm

Zdravo,
Danes sem uspel zrihtati žmigavce...tako sem celo opravil že nekaj kilometrov po avtocesti...še vedno mi ne delajo števci.
Ali jih je kdo kdaj raztavljal? Ima kdo kakšno idejo, kaj bi bilo? Tudi osvetlitev mi ne dela, res samo airbag in pa žmigavci...zanimivo je ,d a mi je pred envi delalo skoraj vse...sedaj pa nič...

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules So okt 02, 2010 9:37 pm

poba šel si popravljat avto ki je bil tako rekoč tolko da je pol stvari zanič na avtu , te stvai pa samo stanejo
pocrkala ti bo eletrika , ventilatorji , štarter , alternator , lahko tudi ventilatorji ...
plus avto v perfektnem stanju ima max ceno 2000€ s tem da moreš še kar prosit da tolko dobiš

glede airbaga , skurilo ti je računalnik , vse ostalo pa je ali oksidirano ali pa čipovje skurjeno

aja kupim tak avto kakor je za 300€ pa da se rešiš teh j**c pa večnega popravljanja

PS: spucal sem že kar nekaj avtov ampak nobenega zalitega do volana žal je preveč že uničenega do tja
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

avion
Novinec

Napisal/-a avion Ne okt 03, 2010 8:13 am

dules je napisal/-a:poba šel si popravljat avto ki je bil tako rekoč tolko da je pol stvari zanič na avtu , te stvai pa samo stanejo
pocrkala ti bo eletrika , ventilatorji , štarter , alternator , lahko tudi ventilatorji ...
plus avto v perfektnem stanju ima max ceno 2000€ s tem da moreš še kar prosit da tolko dobiš

glede airbaga , skurilo ti je računalnik , vse ostalo pa je ali oksidirano ali pa čipovje skurjeno

aja kupim tak avto kakor je za 300€ pa da se rešiš teh j**c pa večnega popravljanja

PS: spucal sem že kar nekaj avtov ampak nobenega zalitega do volana žal je preveč že uničenega do tja

Dules, sej lepo da si povedal svoje mnenje. Vseeno pa bi bil bolj vesel, kakšnih konkretnih odgovorov na konkretno zastavljena vprašanje.

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Ne okt 03, 2010 8:29 am

Probaj dobit kakšno dokumentacijo. Npr Haynes priročniki ali pa Auto data,... Ali pa kakšni tuji forumi. Google...

Drugače pa čestitam za vztrajnost. Se boš veliko naučil pri tem.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 03, 2010 8:43 am

Dules: ne pametuj in se ne delaj pametnega.... raje mu pomagaj.

Avion: ker si snemal armaturo si jo mogoče slabo priklopil, preglej kontakte, priklopi jih parkrat da se morebitna rja zdrgne. Če ne pa volt meter in iskanje slabega stika.

Če si prišel do tega da avto dela boš pa ja še uredil teh par malenkosti.

avion
Novinec

Napisal/-a avion Ne okt 03, 2010 9:18 am

Hey,
Še enrkat sem se lotil števca. To da bi bili kontakti med dvema konektorjema in števcem slabi...skorajda dvomim, ker izgledajo povsem lepi..brez kakršnekoli rje ali ali volka ali česa podobnega. Sam mislim, da je problem v vezju, ki je direktno pod števci. Sicer sem raztavil, kolikor se da...vendar bi moral priti do tega vezja. Če želim priti do tega, bi moral dat prou števce dol, venddar gre na trdo...in se bojim, da bom odlomil. ALi je že kdo delal kak takega? Za lažjo predstavo, prilagam sliki od spredaj in od zadaj. Se pa oproščam za malo slabšo kvaliteto (slikano s telefonom).
Slika[/img]

Slika

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Ne okt 03, 2010 11:37 am

hm zaj za tvojga nisem 100% ampak ko sem sam razdiro to sem samo dol potegno te kazalce res pa da gre trdo dol.

lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

avion
Novinec

Napisal/-a avion Po okt 04, 2010 6:35 am

Hey,
Števce sem sicer dobil dol, vendar z reševanjem problema delovanjem števcev pa ne pridem naprej. Kar ne delajo in ne delajo, kot bi morali.
Imam občutek, da ne dobijo pravih signalov...ker recimo tudi osvetltiev ne dela.
ALi ima kdo kakšno idejo, kje bi dobil kakšna podrobnejša navodila, ki bi opisovala kateri signali so kje v konektorih pri števcih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po okt 04, 2010 7:50 am

Jah, to boš moral dobiti celoten servisni priročnik, na pamet ti to noben ne bo povedal.
Ti bi moral kompletno razstaviti vse električne spoje, odviti vso osvetlitev in vse ornk spucati. Drugače bo še zanimivo, ko bo kakšna plundra pozimi, megla, kondenzi..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

avion
Novinec

Napisal/-a avion Po okt 04, 2010 7:57 am

Energetik81 je napisal/-a:Jah, to boš moral dobiti celoten servisni priročnik, na pamet ti to noben ne bo povedal.
Ti bi moral kompletno razstaviti vse električne spoje, odviti vso osvetlitev in vse ornk spucati. Drugače bo še zanimivo, ko bo kakšna plundra pozimi, megla, kondenzi..

Kako pa se imenujejo i servisni priročniki? Ali se to da najdit na internetu. Sej sicer sem tudi tole pogledal, mi je kr dost pomagal, ampak za iskanje te napake pa je premalo:
http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/LU/1999/231/57/

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Po okt 04, 2010 9:38 am

no, na koncu. sem ravno razmišljal boš moral menjat cel avspuh, ker bo ta zgnil čez nekaj časa saj je bil cel pod vodo :?
Alergičen na rjo

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po okt 04, 2010 5:46 pm

zuzek je napisal/-a:no, na koncu. sem ravno razmišljal boš moral menjat cel avspuh, ker bo ta zgnil čez nekaj časa saj je bil cel pod vodo :?

ah ta pod vodo v vsakem dežju, sicer ne od znotraj, ampak saj se je že vozil in je avspuh od znotraj že povsem suh, tak da to sploh ni problem...

mogoče pa bo treba gledati za kakšnimi rabljenimi števci...

avion
Novinec

Napisal/-a avion Po okt 04, 2010 5:48 pm

Ja ja, sej to sem tud jest razmišljal...to bi blo najbolš...mene bolj skrbi, da ne pride ustrezen signal do števcev. Zaradi tega, bi rad vedel, kaj je kaj v tistih konektorih,...

avion
Novinec

Napisal/-a avion Pe okt 15, 2010 11:01 am

V tem času mi je tudi stop luč začela delat. Žal pa je nehala delat bencinska pumpa. Pumpa kot taka sicer deluje, če jo priklopim direktno na 12 V, tudi cel avto v tem primeru dela, tko da sumim, da je rele bencinske pumpe nehal delat. Problem je v tem, kere rele stane na VW servisu 57€, pa še nimajo ga na zalogi. Zanima me,če mi zna kdo svetovati, kje bi dobil mogoče ponaredek al pa celo rabljenega. Oznaka na releju je: 6N0 906 383.
lp,

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe okt 15, 2010 11:34 am

Če mal pogooglaš je ta uporabljen v par vw za benz pumpo. Tako da najbolje na odpad ali pa na avtonet pa kupit iz kakega razbitega vw za 10-20 eu.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe okt 15, 2010 10:33 pm

avion je napisal/-a:V tem času mi je tudi stop luč začela delat. Žal pa je nehala delat bencinska pumpa. Pumpa kot taka sicer deluje, če jo priklopim direktno na 12 V, tudi cel avto v tem primeru dela, tko da sumim, da je rele bencinske pumpe nehal delat. Problem je v tem, kere rele stane na VW servisu 57€, pa še nimajo ga na zalogi. Zanima me,če mi zna kdo svetovati, kje bi dobil mogoče ponaredek al pa celo rabljenega. Oznaka na releju je: 6N0 906 383.
lp,

Pozdravljeni

Najprej čestitke, za projekt ki ste si ga zastavili.
Za rele se oglasite pri meni in ga boste dobili.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov