Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
aklan86
Stalni uporabnik

Re: 1.2 in 1.4 TSI problemi (novo - anketa)

Napisal/-a aklan86 Po feb 02, 2026 6:28 am

No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?
Slika

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po feb 02, 2026 6:57 am

aklan86 je napisal/-a:No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?

Ne ne, vse ostalo je bp in stestirano, brez napake na testerju. Vžigalna tuljave javi napako, če bi bila napaka na njej. Čiščenje ventilov je rešitev.

lada2103
Novinec

Napisal/-a lada2103 Po feb 02, 2026 6:59 am

lada2103 je napisal/-a:
aklan86 je napisal/-a:No ja za misfire je skoraj zagotovo problem ali v kablih ali cinšpuli, ki je tudi kar znan problem teh motorjev. Sam sem kable menjal 3x in cinšulo 2x. Si pa verjetno sedaj ko si čistil ventile malo premigal tudi kable in je malo bolje. Ampak ne bo dolgo :) Poglej če je kapica na koncu kabla kaj zelena?

Ne ne, vse ostalo je bp in stestirano, brez napake na testerju. Vžigalna tuljave javi napako, če bi bila napaka na njej. Čiščenje ventilov je rešitev.

Je pa zdaj v redu že dobrih 40 kkm. Vžigalne tuljave in svečke ne grejo kar tako...se pa mehaniki hitro lotijo takih zamenjav...ja, taki ja imajo potem skoz probleme, ker vzroka težav ne odpravijo.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Po mar 23, 2026 8:12 pm

Medtem ko se v Franciji in preostali Evropi večinoma govori o problematičnem motorju 1.2 PureTech iz skupine Stellantis, iz ZDA prihaja povsem drugačna zgodba. Tam so se lastniki vozil Volkswagna odločili vložiti skupinsko tožbo proti nemškemu proizvajalcu zaradi resnih težav z motorjem 2.0 TSI, bolj znanim pod oznako EA888 . Gre za isti motor, ki je vgrajen v priljubljeni Golf 8, vendar še ni jasno, v kolikšni meri ta napaka prizadene evropska vozila.

Kaj se v resnici dogaja z motorjem 2.0 TSI
Po navedbah ameriških lastnikov, ki so vložili skupinsko tožbo, ima motor 2.0 TSI izrazito nagnjenost k prekomerni porabi motornega olja. Glavni vzrok za to je napačna segmentacija bata, zaradi katere olje prodre v zgorevalno komoro. Ko olje vstopi v zgorevalno komoro, zgori skupaj z gorivom, kar ima za posledico številne resne posledice.

Posledice te okvare sploh niso neškodljive. Zgorevanje olja vodi do pospešenega nalaganja ogljika na svečkah, kar lahko povzroči neenakomerno delovanje motorja. Poleg tega pride do večje obrabe tesnil, v skrajnih primerih pa lahko celo poči plastično ohišje oljnega filtra. Lastniki poročajo tudi o težavah s tesnilom pokrova krmiljenja, kar situacijo še dodatno otežuje.
Glede na informacije skupinska tožba zajema vozila, izdelana med letoma 2018 in 2026. Gre za relativno nove avtomobile, ki so opremljeni z zobatim jermenom. Pri Audiju tožba vključuje priljubljene SUV-je Q3 , Q5 in Q7 . Pri Volkswagnu je seznam nekoliko širši in vključuje velikega SUV-ja Atlas, najnovejšo generacijo Jette , nato pa Tiguana in Passata .

HitriZajcek
Novinec

Napisal/-a HitriZajcek To mar 24, 2026 8:00 pm

Kaj pa je to "tesnilo pokrova krmiljenja"?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov