Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Kia Cee'd napake

Napisal/-a MatejW Ne mar 01, 2009 1:59 pm

Gosic je napisal/-a:
MatejW je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Se podpisem pod tole,mam model 08, prec napake, v avtu uživam. Me pa zanima to,a ni servis na 15000KM ???

na 15k je ja,...

Se mi je zdelo,ker sem bral v knjizci.
Glede avta pa,jaz imam vso opremo,razen doplačilnih, in folk če mate mal več denarja, vzemte kako doplačilno opremo ( tempomat). Drugače pa za 1.6 crdi mašino, vleče zelo vredu,1.9 tdi 105 KM, greš mimo njega ko puščica,že sprobano :D Ampak vse ok,kar pa najbolj pogrešam pri tej mašini je pa definitivno 6to BRZINO ! Trenutno mam 5500km, brez napake,niti da bi enkrat cudno laufal alpa kej da bi šteklno. Porabo mam pa tako, imel sem jo tut 4.8l/100km, sedaj jo imam 5.3l/100km. Glede hitrosti,stegnil sem ga 200km/h, več ne gre, od 180km/h pa zelo zelo počasi pridobiva to hitrost (200). Avto je udoben, ESP ureja stabilnost,tko da se avto zlo fajn drzi ceste,tut lega je odlična. Volan pa da odlične podatke,kako se prva kolesa pelejo po cesti,ni tisto k je premehko.

Lp

malo nizji bi lahko bil, da bi bla lega v ovinkih se bolsa =)
me ze mikajo druge fedre :)
Slika

Air
Nov uporabnik

Napisal/-a Air Ne mar 01, 2009 2:02 pm

speedfreak je napisal/-a:Če je komu tu minus da ma avto 3 vrata, potem naj uzame 5 vratnega al pa karavana ..kake mate tukaj :roll: ..ti bi mel 3 vratni avto s 5 vrati mogoče? :roll: .

Ne poznam nikogar, ki bi trdil, da so tri vrata lastnost, ki jo lahko avtu šteješ v plus, pač pa kompromis, ki si ga pripravljen sprejeti glede na osebne potrebe, nižjo ceno ali (v kiinem primeru) precej lepšo obliko.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne mar 01, 2009 2:20 pm

Sem v MB gledal rabljenega CEE-da starega leto in pol, prevoženih pa 45000km in je imel totalno zguljen usnjen volan, ročko menjalnika in gumbe okrog klimatske naprave, kot da ima za sabo že 250000km.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 01, 2009 2:22 pm

legendarac je napisal/-a:Sem v MB gledal rabljenega CEE-da starega leto in pol, prevoženih pa 45000km in je imel totalno zguljen usnjen volan, ročko menjalnika in gumbe okrog klimatske naprave, kot da ima za sabo že 250000km.

Hmmmm. :?:

Lastniki imate iste izkušnje?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 01, 2009 2:27 pm

od mojga brata ceed ima 65kkm pa nič ni zguljen...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

bobsaap
Nov uporabnik

Napisal/-a bobsaap Ne mar 01, 2009 3:01 pm

Verjetno je mnogo odvisno tudi od ODNOSA do avta.

Ena lastovica še ne prinese pomladi. :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Po mar 02, 2009 2:15 pm

legendarac je napisal/-a:Sem v MB gledal rabljenega CEE-da starega leto in pol, prevoženih pa 45000km in je imel totalno zguljen usnjen volan, ročko menjalnika in gumbe okrog klimatske naprave, kot da ima za sabo že 250000km.

To je tako: Ko sem podobno zadevo enkrat opazil pri Audiju in to tu komentiral, sem dobil v glavnem odgovore v smislu, češ to so malenkosti oz. avto je bil slabo čuvan, notranjost ni bila negovana itd., skratka kriv lastnik. Ko se pa to zgodi kaki ne-nemški ali pa ne-premium znamki, je seveda takoj na tapeti znamka sama, češ, korejci ali pa npr. italijani so itak j***a ipd. floskule ponavadi bereš... :roll: :roll:

Sam imam sicer ta avto mesec in pol ampak že sedaj lahko povem, da je kvaliteta izdelave povsem na nivoju ali še celo malo nad nivojem razredne konkurence. Za ta denar res dobiš ogromno avta. :D Vsesplošna kvaliteta se bo pa pač kot vedno govorim pokazala po par desettisoč kilometrih oz. po parih letih.

Kar se pa tiče memory funkcije sedeža pri Proceed-u je pa nekako tako, kot je mislim da @sorento povedal. V glavnem se navadiš! Servisi so pa tudi nekje tu tu napram konkurenci. Nekaj čez 200 € za dizla in okoli 150 € za bencinarja, se pravi nič drastičnega. Sicer tu zna imeti Grande Punto cenejše servise, ampak zaradi tistih par 10 € mislim da ne boš obubožal.

Nekdo je omenjal zavore: Sam nisem opazil nobene slabosti, tudi pri zaviranju pri večjih hitrostih je vse ok (pa sem vozil kar nekaj avtov, pri marsikateremu je bilo slabše). Do enakih ugotovitev so prišli tudi pri Autobildu (pri tistem, zdaj že znamenitem primerjalnem testu z Audijem A3), ko so namerili dobrih 38 metrov zavorne poti od 100 km/h do mirovanja (Audi A3 je imel celo malenkost slabše rezultate). Teste avtomagazina pa ni ravno za gledat, ker imajo zelo čudne rezultate, sicer po večini zaradi zimskih gum, a vseeno.
Antiznačkar po prepričanju

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 02, 2009 2:30 pm

Moje mnenje je tako,sem namreč tudi na KIa forumu. Enako se dogaja na tistem forumu,ko pride neka lastovka in blati znamko,recimo rjavenje kia cee'd vpišite v google, namreč kaj ima veze z tem. Veze ima da ko kupec kupuje avto,vpiše v google in takoj vidi napako,si reče hop tole pa nebo šlo. In point tega je,da če imaš avto,morš met tut nek odnos do avta,moj avto je zame kot neka vrsta punce,ki ga negujem,perem,sesam. Okoli klimatske naprave pa ni usnja,ampak je armatura. usnje so zici,volan,šalthebl. Glavno blatit res ni treba,vsaj jst nisem tak da bi šel prov v neko temo in govoru kir j**c je če nimam tehnih razlogov za to. Vsake oči imajo svojga malarja in vsak(osel) svojga konja hvali :D Naslenič pa se priporočam za kako sliko,tudi če rjavi itd.

Ko sem lih zasledil,evo tukaj vam je kvaliteta,airbagi niti sproženi niso.

http://www.youtube.com/watch?v=zEuW1zV_ ... re=related

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po mar 02, 2009 4:29 pm

Ce je osel za volanom se v avtu iznicijo vsi konji :]

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po mar 02, 2009 5:27 pm

Sicer tu zna imeti Grande Punto cenejše servise, ampak zaradi tistih par 10 € mislim da ne boš obubožal.

Ni nujno. Tašča je plačala na uradnem servisu za GP na 30k km 244EUR.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po mar 02, 2009 6:08 pm

bobsaap je napisal/-a:

Hmmmm. :?:

Lastniki imate iste izkušnje?

Jaz imam coupeja; beige usnje pa 150 tkm za sabo - nikjer ene same pike da bi bil volan, prestavna ipd zguljena. Potem sem pa videl enak avto ampak sesut, pa 55 tkm za sabo - volan in prestavna ko da bi jo z šmirglom drajsal.
Tako da ne vem kaj nekateri delajo - glodajo volan med vožnjo pa ožemajo prestavno ko lastnega tiča? :lol:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

ajkula
Nov uporabnik

Napisal/-a ajkula Po mar 02, 2009 7:07 pm

Gosic je napisal/-a:

Ko sem lih zasledil,evo tukaj vam je kvaliteta,airbagi niti sproženi niso.

http://www.youtube.com/watch?v=zEuW1zV_ ... re=related

Jah sam če oseba ni pripeta v avtu (kot npr. ni bil toše proeski v touranu) se airbagi ne smejo sprožit, varnostni pas mora biti pripet sicer bi ti airbag če bi se čelno trčil tudi pri majhni hitrosti lahko zlomil tilnik...

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To mar 03, 2009 12:10 am

No pa sem dočakal svojega pro_ceeda 1.6 CRDi :D Sm prašal prodajalca in je reku naj noben pro_ceed nebi imel memory zice! Tako je tudi pri mojem, čeprav ima sport pack opremo.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 To mar 03, 2009 12:34 am

Zanimivo, da je takšen pomp glede Kie bil tudi okrog leta 1995/96, ko so jih vsi na veliko kupovali, po treh letih lastništva pa vsi v jok. Problem je tudi nenormalno velika izguba cene, saj danes ti avti niso vredni praktično nič.

Razočara pa tudi, da so se navkljub nenormalno veliko pohvalam glede oblike, kvalitete izdelave in zanesljivosti, ki so si sledile od začetka prodaje prvega res uspešnega modela Kie, Kie Sorento, sedaj že pokazali rezultati te kvalitete izdelave, kar je sliko obrnilo in se avto spet ni izkazal za takšnega kot je bil predstavljen s strani vseh revij, magazinov, tudi nemških in je Kia spet razočarala.

Sedaj je Kia udarila s Ceed-i. Bi bilo lepo, če bi lahko rekli, malo denarja, malo muzike, ampak ti avti se ne prodajajo za tako malo denarja, pa se vseeno lahko čez čas mogoče pokaže le malo muzike.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To mar 03, 2009 1:34 am

RENO911 je napisal/-a:Zanimivo, da je takšen pomp glede Kie bil tudi okrog leta 1995/96, ko so jih vsi na veliko kupovali, po treh letih lastništva pa vsi v jok. Problem je tudi nenormalno velika izguba cene, saj danes ti avti niso vredni praktično nič.

Razočara pa tudi, da so se navkljub nenormalno veliko pohvalam glede oblike, kvalitete izdelave in zanesljivosti, ki so si sledile od začetka prodaje prvega res uspešnega modela Kie, Kie Sorento, sedaj že pokazali rezultati te kvalitete izdelave, kar je sliko obrnilo in se avto spet ni izkazal za takšnega kot je bil predstavljen s strani vseh revij, magazinov, tudi nemških in je Kia spet razočarala.

Sedaj je Kia udarila s Ceed-i. Bi bilo lepo, če bi lahko rekli, malo denarja, malo muzike, ampak ti avti se ne prodajajo za tako malo denarja, pa se vseeno lahko čez čas mogoče pokaže le malo muzike.

odličen post, sicer bo pa le čas pokazal, kaj bo s kio, se mi pa kia čedalje bolj dopade...

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan To mar 03, 2009 8:38 am

Model Sorento je bil ogromen preskok za firmo (kot sem nekje že zapisal je bil v originalu Hyundajev projekt, ki ga je po združitvi s Kio predal slednji, da si popravi image).
Ne vem, kje informacija, da je model slabe kvalitete, itd. Prodaja modela je bila med leti 2002 do 2006 (facelift) cca 600.000 vozil po celem svetu, kar je med primerljivimi vozili lepa številka. In nikjer se ni izkazal za pokvarljiv oziroma nezanesljiv avtomobil. Design je po 7 letih še vedno aktualen, zato ga Kia šele letos menja z novim modelom, ki bo imel bistveno težje delo na trgu, kjer je konkurenca neizprosna. S pravo ceno in ohranjanjem kvalitete pa lahko uspe. Tako dolga doba istega modela pa je za Korejce novost.
Mislim, da lahko tudi pri modelu Cee'd govorimo o zanesljivem avtomobilu, saj je na trgu sedaj že v tretjem letu, uporabniki pa so z njim več kot zadovoljni (tuji forumi).
Primerjava Kie letnik 1995/96 ter po združitvi s Hyundajem pa je primerjava hrušk in jabolk - mogoče pretiravam s primerjavo, kot bi primerjal Škodo preden je prešla pod VW. Kia in Hyundai sta si zadala, da bosta do leta 2010 5. proizvajalec na svetu, kar jim je pa uspelo že dve leti prej! Mislim, da se je Kia že zdavnaj dokazala, samo Slovenci smo tisti, ki so nam predsodki najbolj zakoreninjeni - tega v tujini ne opazim nikjer. Npr. Škoda je 3. znamka po prodaji v Avstriji ter najvišji tuji proizvajalec v Nemčiji, kar je pri nas znanstvena fantastika - će kdo ne verjame naj povpraša v Škodinih salonih, kakšne so reakcije potencialnih kupcev, ki samo firbcajo (GOVORIM IZ LASTNIH IZKUŠENJ!).
Imam občutek, da so najglasnejši vedno tisti, ki se v določene avtomobile niso niti vsedli, kaj šele da bi jih poznali. Pišem samo o avtomobilih, katere dobro poznam.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To mar 03, 2009 10:45 am

bobsaap je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Servis za dizla je dobrih 200 e, za bencinarja pa dobrih 100 e.

Ne, ne moreš primerjat KIE s puntom in podobnimi, je kar za cel razred večja.

Glede na to, da se odgovori glede cene (za bencinarja) razhajajo od 100€ pa do 300€, bi po moje laičnem razmišljanju lahko rekel, da je vse odvinso od servisera, al se motim?

Me pa še vedno zanima, če je NUJNO delat servis vsako LETo, al je omejitev glede na prevožene kilomere? Torej vsako leto, al lahko delaš recimo vsakih 15k premoženih KM?

Se pa tud meni vse bolj dozdeva, da se Ceed in Grande ne moreta primerjat, ... glede na prebrano, videno itd.. će se pa motim pa naj kdo argumentira mojo zmoto.

Hvala. LP.

Odvisno od kupca.

GRANDE lahko izbereš npr. s sodobnim turbo-bencinarjem, ki nudi odlične karakteristike (moč, navor ... ). KIA takšnega agregata preprosto nima in za ta denar tudi ne more nudit takšnih karakteristik oz dinamike vožnje.

CEED ima prednosti predvsem v razred večjem vozilu.

LP

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi To mar 03, 2009 10:48 am

Glede zguljenega usnja pri nnn kilometrih je vsaj po moje odvisno od človeškega potu, ki se od človeka do človeka razlikuje in verjetno drugače reagira na usnje...
Sem videl že avto z realnimi 50K km pa je bila usnje na volanu zguljeno, pa tudi avto z 100K km, ki je bil v precej boljšem stanju. (ista znamka).
Po moje je odvisno od človeškega poti in načina vožnje, če vseskozi drsaš po ročki in volanu se to slej kot prej pozna. (ali drsaš po volanu ali ga držiš...).
Avtomobilske tovarne ne proizvajajo usnja, vse tovargne ga dobavljajo od tistih nekaj dobaviteljev, ki se še ukvarjajo s to "umazano industrijo".
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

DaGajsek
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a DaGajsek To mar 03, 2009 10:55 am

Sam vozim Ceeda že leto in tri mesece, 36000km je bilo narejenih brez kakršnegakoli problema. Je dizel z 90KM, sam ne vem kaj delate v z avti,jaz in punca ga predvsem voziva in niti ne rabiva da bi gume trgu po 4000 obratih, tako da je za ta denar odličen nakup. Sicer je pomanjkljivost predvsem neobstoječa 6. prestava, ker je v 5. pri ene 140 na uro zadeva precej visoko z obrati.
Drugo, kar je zame pomankljivost je to, da radio muhasto bere CDRWje, enkrat ja drugič ne. To ne determinira mojega odnosa do tega avta.
Tretja pomankljivost pa je problem, ki je verjetn še vedno povezan s "kolcanjem"-v nizkih obratih (okoli 1000 pa tja do 1200) avto cuka, tako da morš dat nazaj v nižjo prestavo, navit mal obrate in pol gre ko po maslu. Malo je moteče to, tako da bi sedaj vprašal ali ste (imate) te težave tudi drugi lastniki tega motorja. Spet pa tudi to ne determinira mojega odnosa do tega avta.
Poraba poleti je bila 4.6-4.8 l/100 km, pozim največ 5.6, zle je že 5.4 ko je topleje, in to ob pretežni uporabi avtoceste.
Prvi servis je stal natanko 223€ v KMAG v Ljubljani, ne vem koliko bo naslednji, ampak me boli k... ker se za servis avta lahko prihrani denar tudi tako, da na vsakih 1000 km 10 € daš na stran (poslušaj nasvet študenta!).
Torej, overall, razen treh stvari, ki sem jih opisal ni z avtom nič narobe, ni materialov slabe kvalitete (zici kot novi, šalthebl nič zglodan), ni čričkov in večjih napak, motor je povsem kompetenten. Da ni čričkov po teh kilometrih je zame velik dosežek KIE. Primerjam subjektivno, na podlagi svojih izkušenj.
To je moje mnenje, spoštujte ga, VAGovci, meni je prevzaprav vseeno kaj vozite vi in koliko za to plačate in se ne bom spuščal debate o katerih nič ne vem. Poskušajte si me vzeti za zgled in se zadržite neumnih komentarjev. Vem, da računalniški zaslon prenese vse, v resničnem svetu pa ne vem koliko bi upali trditi stvari, ki jih trdite.
Avto je in bo tak, kot ga lastnik neguje. Najin je skorajda flawless. Sočustvujem s tistimi, ki imajo težave, po drugi strani pa tudi ne z vsemi, ker je velik odsotek takih, ki ne znajo niti zase poskrbet, kaj šele za primerno vzdrževalno raven avtomobila.
Adopt, Adapt, Improve!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To mar 03, 2009 2:36 pm

@DaGajsek, tisto kolcanje motorja, ki ga navajaš je znan problem (če se temu lahko sploh reče problem) 1.6 crdi motorjev, ki se ga pa da brez problema rešit s preprogramiranjem oz. nadgraditvijo ECU enote. To ti naredijo na pooblaščenem servisu v sklopu garancije. Pač porodni krči nekega novega motorja, ki so povsem običajni pri vseh znamkah. Sicer se pa strinjam s tvojim postom, kakor tudi s postom @CHAN-a. ;)

Ti @RENO911 pa prilepi kak link glede slabe kvalitete sorentov, ker če ne je to še eno nabijanje v prazno. In dejansko je primerjanje modelov izpred 15 let nazaj z današnjimi mešanje jabolk in hrušk. Tedanje KIE so temeljile na že tedaj zastarelih modelih Mazd iz druge polovice 80' let (Kia Pride = Mazda 121, Kia Sephia I. = Mazda 323 itd.). To je podobno, kot da bi primerjal stare Škode z novimi, kot je že CHAN omenil. :roll:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov