Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a robertos_664 Če mar 29, 2012 7:22 pm

MBtouran je napisal/-a:Ne vem zakaj se posplosuje o TSI morjih. Motor v Touranu 1.4 tsi 140km deluje odlicno, je tih, super vlece ze prinizkih obratih,... Zato se mi to posplosevanje zdi neumno

Meni se je tudi zdelo neumno posploševanje o 2.2dci motorjih, ker jaz pač nisem imel problemov. Pa zdaj reči, da so super motorji:)

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če mar 29, 2012 7:39 pm

MBtouran je napisal/-a:Ne vem zakaj se posplosuje o TSI morjih. Motor v Touranu 1.4 tsi 140km deluje odlicno, je tih, super vlece ze prinizkih obratih,... Zato se mi to posplosevanje zdi neumno

Sploh ni res, enake probleme imajo tudi tsi 140, 160 pa ja primerek za se zjokat.

http://www.autobild.de/artikel/vw-tsi-m ... 42557.html

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 30, 2012 11:46 am

Ceed je napisal/-a:
Sploh ni res, enake probleme imajo tudi tsi 140, 160 pa ja primerek za se zjokat.

še "stotič" napišem, da ne gre posploševat_lep primer je Acidov "črnuh" najmočnejša izvedba 1,4 šest-sedem let star 200.000 km in prede in prede....

dva sta v Brežicah, ki ju poznam :arrow: popolnma b.p. :arrow: se pa dogaja ja in zopoet bi izostavil (dejansko ni dileme, da ne bi bil VW kriv) ampak kot sem že tudi napisal: zunanji "sodelavci-kooperanti" so neki levi (seveda cena) in smo tam kjer smo....

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe mar 30, 2012 11:57 am

Oče ma TSI 122 KM v golfu, narjenih čez 50 kkm pa dela BP.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 31, 2012 4:53 am

sašo5 je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:

še "stotič" napišem, da ne gre posploševat_lep primer je Acidov "črnuh" najmočnejša izvedba 1,4 šest-sedem let star 200.000 km in prede in prede....

dva sta v Brežicah, ki ju poznam :arrow: popolnma b.p. :arrow: se pa dogaja ja in zopoet bi izostavil (dejansko ni dileme, da ne bi bil VW kriv) ampak kot sem že tudi napisal: zunanji "sodelavci-kooperanti" so neki levi (seveda cena) in smo tam kjer smo....

ON:
Sem slišal povedati, da ima eden neke zajebane probleme.. :roll:

OFF:
Jest tut poznam ene dva modela z 1,6 tdci motorjem, ki nimata nobenih problemov....zraven pa še ene 20, ki imajo vedno nekaj :P

A mi lahko nekdo po resnici pove, zakaj vedno...ampak res čisto vedno lastniki VAG vozil tako veselo razlagajo, kako z njihovim vozom ni nikoli nič narobe, a ko pa jim omeniš, da bi lahko malo s testerjem preverli stanje parametrov, pa postanjeo čist prešvicani in vedno se jim nekam mudi (ponavadi v gostilni še pira do konca ne spijejo)? :lol: :lol:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So mar 31, 2012 8:41 am

Ceed je napisal/-a:

Sam res je nepotrebno posploševanje: bratova Octavia, 1.8 TSI 161KM, prevoženih 80kkm v dveh letih BP. Samo redni servisi in izredno mala poraba za takšno moč vozila.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce So mar 31, 2012 11:40 am

1.8TSI so bili očitno precej manj problematični...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 12:26 pm

davorz je napisal/-a:
Ceed je napisal/-a:

Sam res je nepotrebno posploševanje: bratova Octavia, 1.8 TSI 161KM, prevoženih 80kkm v dveh letih BP. Samo redni servisi in izredno mala poraba za takšno moč vozila.

1,8 tsi je povsem druga zgodba, enako 2,0 tsi. Za problematična veljata 1,2 tsi in 1,4 tsi. Predvsem je na udaru 160KM, 122KM nekoliko manj.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So mar 31, 2012 12:33 pm

1.8TSI je čisto druga zgodba. Golf VII bo imel namesto trenutnega 1.4TSIja spet 1.8TSI(160), ravno zaradi zanesljivosti.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So mar 31, 2012 12:53 pm

Ko berem tole temo sem se spomnil na en komad :lol: (poslušajte besedilo)

http://www.youtube.com/watch?v=0YulgS3PJqs

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 1:12 pm

Tudi 1,4 tsi(140KM) z izklapljanjem valjev bo v ponudbi. Bo pa imela nova serija teh motorjev po novem zobati jermen.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So mar 31, 2012 1:29 pm

hehe... zunanji kooperanti so krivi itak. :D

Preprosto si ne znam razložit te iracionalne potrebe po nepotrebnem branjenju avtomobilskih znamk. Ne vem iz kakšne čustvene potrebe izhajajo, včasih se razvijejo skoraj v na pol nacionalistične tendence (se kdo spominja tiste priljubljene slovenske fore o neuničljivih Alfah/Lanciah/Fiatih, ki se jim pokvarja samo NEMŠKA elektronika? Višek cinizma in kvazi-nacionalizma). Včasih se mi zazdi, da je pol Slovenije vsaj manjšinskih delničarjev VAGa, če ne že del inženirske ekipe, ki si noče dopustit, da kdo govori slabo o njihovem superiornem izdelku. Ja no kaj veš, saj prejšnjega Passata je oblikoval en Mariborčan. ;)

Glede teh 1.2/1.4TSIjev... Shit happens. Že pred dvema letoma sem napovedal možnost, da bi ta downsizing postal tempirana bomba in očitno so moje besede meso postale. Mazda že ve zakaj v 3ki še zmeraj ponuja neandertalske bencince, pa tudi novi SkyActive motorji bodo atmosferski. Kaže da ta turbo-bencinska tehnologija še ni dozorela do take mere, da bi bilo vredno za njo dati poševnooko roko v ogenj. Seveda je bilo takih inženirskih polomij na tone skozi desetletja razvoja, ampak samo lastniki VAG imajo to nadležno tendenco, da bi radi pod preprogo pometli takšne zaštrikane projekte, kot da se nikoli niso zgodili. Sam sem velik pristaš poševnookih, pa kljub temu pošteno priznam, če so kakšno stvarco razvili pod vplivom sakeja in surovih rib (recimo katastrofalni Mazdini dizli v prvih 6kah). Tako pač je - nihče ni popoln in jaz se nikoli ne kregam na tovarne niti njihove inženirje, če napako priznajo in popravijo. Kar pa se pri nas Evropejcih kjer nihče ni nič kriv malokdaj zgodi (VW nikoli ni odpoklical metalurško faliranih glav na 2.0TDI, MB se nikoli ni opravičil za po balkansko izdelano E-klaso 2002-2009, BMW ni ponudil niti vrčka bavarskega piva razočaranim lastnikom 2.0 dizla, ki so obstali ob cesti z zaribano turbino.) Morda se bo tokrat VAG vendarle izkazal in povabil vse lastnike 1.2/1.4TSIjev na doner kebab v Wolfsburg. Spodobilo bi se.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So mar 31, 2012 2:28 pm

ma ki ti spiš, da te ne vkradejo :?: :?: :idea: :?: :?:

by the way: zgoraj omenjeni MB je menjal mašino brez problema vsem prizadetim uporabnikom, BMW je prizadetim menjal sesalne kolektorje, VW ŠE DANDANES, PA ČEPRAV JE AVTO LETNIKA 2004 ZASTONJ MENJA ŠOBE - JA 2004 letnik še vozi_zgoraj imenovana Mazda je že v stiskalnici - prerjavela je od znotraj na ven.
In seveda "kosooki" se morajo potrudit, saj so s ceno že dosegli in presegli Nemce.....navkljub pa po uspešnosti prodaje zelo šepajo - pokvarljivi ničvredni golf je desetletja na vodilnem mestu, bi, bo in je merilo za kompleten razred :!:

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s So mar 31, 2012 2:32 pm

freddie je napisal/-a:....recimo katastrofalni Mazdini dizli v prvih 6kah)

Kaj pa je narobe s tem dizlom?

Sicer pa se strinjam s tabo, sam imam že poln falus teh VW fanov

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So mar 31, 2012 2:59 pm

sašo5 je napisal/-a:ma ki ti spiš, da te ne vkradejo :?: :?: :idea: :?: :?:

by the way: zgoraj omenjeni MB je menjal mašino brez problema vsem prizadetim uporabnikom, BMW je prizadetim menjal sesalne kolektorje, VW ŠE DANDANES, PA ČEPRAV JE AVTO LETNIKA 2004 ZASTONJ MENJA ŠOBE - JA 2004 letnik še vozi_zgoraj imenovana Mazda je že v stiskalnici - prerjavela je od znotraj na ven.
In seveda "kosooki" se morajo potrudit, saj so s ceno že dosegli in presegli Nemce.....navkljub pa po uspešnosti prodaje zelo šepajo - pokvarljivi ničvredni golf je desetletja na vodilnem mestu, bi, bo in je merilo za kompleten razred :!:

Pomiri se gospod delničar, tvoja naložba je varna. :P
Pri MB ni bilo govora o motorjih ampak celem kupu šlamparij, pri BMWjih ni bilo govora o sesalnih kolektorjih ampak turbinah, pri VW pa ne o šobah ampak glavi motorja, ampak... saj ni pomembno. Dejstvo je, da vsi grešijo in bilo bi neumno (da ne rečem) bizarno poveličevati določene znamke kot nezmotljive, vsaka napaka pa bi bila potemtakem samo posledica zunanjih izvajalcev (tudi če bi to bilo res, to dejstvo še zdaleč ne oprošča tovarne za šlamparijo pri in-house nadzoru kakovosti sestavnih delov, ki prihajajo od zunaj).

hp6715s je napisal/-a:Kaj pa je narobe s tem dizlom?

Veliko, veliko stvari.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 31, 2012 3:03 pm

ne vem kaj ste pričakovali z temi 1.2 , 1.4 in 1.6 tsi motorji. kaj ste mislili da so bulet pruf? smešno! če bi kdo sledil kako se razvija avtomobilizem, ne bi nihšče več kupil novega avta. še posebaj ne takih "kant"! jaz pravim, da če zdržijo ti motorji več kot 100k km ste lahko še veseli. tako da, sami ste krivi da sploh take avte kupujete in da spodbujate prodajo in proizvodnjo. in to pravim za večina avtomobilskih znamk

hočete imet turbo avto? naredite si ga ali pa kupite kaj ki je že preverjeno.
hočete imeti nov vw? če ni vsaj 2.0 ali pa karkoli brez turbine, je brezveze kupovati.
vw fani so kot vsi ostali fani, izjema hondašev.

na kratko, nehajte se strižt kot ovce

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac So mar 31, 2012 3:40 pm

Mislim da tu v tej temi vedno več takih, ki jim gre v nos tsi. Ker ima pač motor boljše pospeške, večjo hitrot in manjšo porabo. In to gor pišete tisti ki ste jezni da vaš clio 1.2 al pa kaj pač mate ne pride pod 10 sekundami do 100km/h. Težave pa imajo vsi motorji, eni takšne, drugi takšne.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 31, 2012 4:04 pm

jaz nisem rekel da gre slabo. jaz samo pravim, da uničit tak motor sploh ni težko. se v bistvu že sam :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2012 4:31 pm

Potac je napisal/-a:Mislim da tu v tej temi vedno več takih, ki jim gre v nos tsi. Ker ima pač motor boljše pospeške, večjo hitrot in manjšo porabo. In to gor pišete tisti ki ste jezni da vaš clio 1.2 al pa kaj pač mate ne pride pod 10 sekundami do 100km/h. Težave pa imajo vsi motorji, eni takšne, drugi takšne.

o fak :? :roll: ,,Mislim da zaslepljenosti VAG loverjov res ni meja..še hondaši so amaterji za njih
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 31, 2012 4:40 pm

ne govori neumnosti. pravi hondaš je x3 od katerga koli fana. sej ga bom poklical če bo potreba :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov