hehe... zunanji kooperanti so krivi itak.

Preprosto si ne znam razložit te iracionalne potrebe po nepotrebnem branjenju avtomobilskih znamk. Ne vem iz kakšne čustvene potrebe izhajajo, včasih se razvijejo skoraj v na pol nacionalistične tendence (se kdo spominja tiste priljubljene slovenske fore o neuničljivih Alfah/Lanciah/Fiatih, ki se jim pokvarja samo NEMŠKA elektronika? Višek cinizma in kvazi-nacionalizma). Včasih se mi zazdi, da je pol Slovenije vsaj manjšinskih delničarjev VAGa, če ne že del inženirske ekipe, ki si noče dopustit, da kdo govori slabo o njihovem superiornem izdelku. Ja no kaj veš, saj prejšnjega Passata je oblikoval en Mariborčan.
Glede teh 1.2/1.4TSIjev... Shit happens. Že pred dvema letoma sem napovedal možnost, da bi ta downsizing postal tempirana bomba in očitno so moje besede meso postale. Mazda že ve zakaj v 3ki še zmeraj ponuja neandertalske bencince, pa tudi novi SkyActive motorji bodo atmosferski. Kaže da ta turbo-bencinska tehnologija še ni dozorela do take mere, da bi bilo vredno za njo dati poševnooko roko v ogenj. Seveda je bilo takih inženirskih polomij na tone skozi desetletja razvoja, ampak samo lastniki VAG imajo to nadležno tendenco, da bi radi pod preprogo pometli takšne zaštrikane projekte, kot da se nikoli niso zgodili. Sam sem velik pristaš poševnookih, pa kljub temu pošteno priznam, če so kakšno stvarco razvili pod vplivom sakeja in surovih rib (recimo katastrofalni Mazdini dizli v prvih 6kah). Tako pač je - nihče ni popoln in jaz se nikoli ne kregam na tovarne niti njihove inženirje, če napako priznajo in popravijo. Kar pa se pri nas Evropejcih kjer nihče ni nič kriv malokdaj zgodi (VW nikoli ni odpoklical metalurško faliranih glav na 2.0TDI, MB se nikoli ni opravičil za po balkansko izdelano E-klaso 2002-2009, BMW ni ponudil niti vrčka bavarskega piva razočaranim lastnikom 2.0 dizla, ki so obstali ob cesti z zaribano turbino.) Morda se bo tokrat VAG vendarle izkazal in povabil vse lastnike 1.2/1.4TSIjev na doner kebab v Wolfsburg. Spodobilo bi se.