Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: Golf 7 napake

Napisal/-a grizli So maj 23, 2015 11:37 am

dask je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Če pa eni ne razumejo,da obstajajo ljudje,ki Golfa nočejo s razlogom,samo tistemu,ki ga kuje v zvezde to nikakor ni jasno,če pa je to superduper vozilo... :roll:

Jap, jaz ga nočem, ker je predrag ;) drugače pa nimam nič proti, ampak za tako ceno se raje vozim s precej bolje opremljeno, po tehnologiji pa enako - Škodo :twisted:

No ja, to da je Škoda cenejša in bolje opremljena je bolj mit oziroma to že kar lep čas ne drži več. Cenovno in po opremi sta kar enakovredna, če pa kupuješ avto z gotovino pa je Golf kar nekaj tisočakov cenejši od primerljive Octavie.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So maj 23, 2015 12:35 pm

Prodaja golfa zaradi slabo nalegajočih vrat in težav s tesnili je največja neumnost, ki jo lahko avtor stori. Če ne drugače bi se dalo doseči menjavo komplet seta tesnil in na novo nastavljenje vrat. Če bi imel kakšne resne težave s pogonskim sklopom bi še razumel, tako pa niti pod razno ne.

Prodati avto zaradi nekega ropota (cevi goriva, morebitnega dotikanja cevi klime ob karoserijo), kupiti drug avto in zaradi manjših napak prodati tudi tega, ob tem pa pri obeh izgubiti lep del € je nesmisel, razen če se denar pobira po tleh.

Misliti, da bo v tretje, pri drugi znamki, šlo brez težav je samo tolažba. Si ne predstavljam avtorjevega razočaranja, če se slučajno pojavijo kakšne težave še pri novem vozilu.

Takega razmišljanja enostavno ne razumem. Tudi sam sem imel z vozilom obilo precej bolj delikatnih težav. Še glavnih niso odpravili že so se pojavljale vedno nove. Bolj so na servisu in TS VW tiščali glave v pesek, bolj me je podžgalo, da sem vztrajal pri svojem, na servisu preživel xy dni, pošiljal dopise na vse možne strani in kar je bistveno - vztrajal pri svojem!

Na koncu se je poplačalo pa čeprav so mi vsi po vrsti govorili naj avto prodam in kupim nekaj drugega. Res sem občasno razmišljal o prodaji, vendar me je ravno ignorantski odnos pristojnih na drugi strani "podžgal", da sem to misel opustil. Po drugi strani pa se mi je postavljalo vprašanje, kaj kupiti, da si na servisu ne bomo podajali kljuk in bo posledično razočaranje še večje.

Še zadnjič... Če ni še kaj drugega zadaj, me omenjene napake nikakor ne prepričajo o prodaji na "horuk". Prodaš, ko so izčrpane vse možnosti in nič prej.

P.S: Če bi trenutno kupoval rabljeno mk7 (motor je pravi), bi ga mogoče celo kupil (glede na opremo, število vrat in splošno ohranjenost) in v tem primeru sem prepričan, da bi uspel doseči menjavo vseh vratnih tesnil, vrata bi pa nastavil sam.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher So maj 23, 2015 2:25 pm

grizli je napisal/-a:No ja, to da je Škoda cenejša in bolje opremljena je bolj mit oziroma to že kar lep čas ne drži več. Cenovno in po opremi sta kar enakovredna, če pa kupuješ avto z gotovino pa je Golf kar nekaj tisočakov cenejši od primerljive Octavie.

Katastrofa; ko samo po znamki avta vidiš, da je lastnik zapufan. Ne hvala.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh So maj 23, 2015 3:07 pm

Locher je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:No ja, to da je Škoda cenejša in bolje opremljena je bolj mit oziroma to že kar lep čas ne drži več. Cenovno in po opremi sta kar enakovredna, če pa kupuješ avto z gotovino pa je Golf kar nekaj tisočakov cenejši od primerljive Octavie.

Kaj pa je narobe z nakupom vozila na lizing/kredit? Jaz sem ga tudi kupil, seveda ob primernih mesečnih dohodkih, izplačal sem 2/3 vozila takoj, ostalo na lizing.

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So maj 23, 2015 3:32 pm

Locher je napisal/-a:

Razlika je, če vzameš avto na lizing in z lahkoto plačuješ obroke, ali pa če stradaš zaradi stroškov lizinga in potem še vsega kar ti zraven prinese.
GQ

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher So maj 23, 2015 3:35 pm

A hrano tudi kupujete na leasing?

P.S.: Nič ni narobe z leasingom, le meni ta "model" trošenja ne sede.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So maj 23, 2015 4:10 pm

hahehihoh je napisal/-a:Kaj pa je narobe z nakupom vozila na lizing/kredit? Jaz sem ga tudi kupil, seveda ob primernih mesečnih dohodkih, izplačal sem 2/3 vozila takoj, ostalo na lizing.

Ja včasih se tole zelo splača. V družini smo v zadnjem času kupili dva nova avta na ta način. Lizing samo toliko, da odplačaš v enem letu in te avto pride 1000 evrov (ali pa celo več) ceneje kot da bi ga plačal celega z gotovino. Mislim, da je neki v zvezi z tem, da te vežejo, da avta ne pelješ v tujino prodat.
Osebno sva z ženo si tudi raje sposodila nekaj denarja pri nakupu novega (rabljenega) avtomobila, ker nisva hotela prodati delnic, denar pa večinoma hraniva v delnicah. Pa se je tudi ta odločitev obrestovala, ker so delnice kar lepo poskočile nazaj, denar ki sva se ga sposodila pa sva med tem časom prihranila in vrnila tako, da so bili prihranki nedotaknjeni.

Nebi pa nikoli kupoval avtomobila, za katerega nimam finančnih zmožnosti ga odplačati iz danes na jutri.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So maj 23, 2015 7:04 pm

Eni se pa res samo s tem obremenjujete na kaksen nacin si kdo kupi avto.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So maj 23, 2015 8:43 pm

Več ko vzemeš avto na lizing več preplačaš sploh če še vzemeš kakšen kasko za 1eur. Osebno sem že kupil kar nekaj avtov in vedno se je bolje splačalo skeširat in še na koncu ko izplačaš lizing si 2 lastnik ne 1.
Osebno sem mnenja, da na lizing vzemejo tisti, ki imajo majhno plačo in ne dobijo kredita oz ga dobijo za odplačevanje kakšnih 100eur mesečno, zato vzemejo lizing kjer lahko gredo preko svojih zmožnosti.

Lizin, kredit je največja možna bedarija za nabavo avta ne rečem za hišo, stanovanje, ki jo zelo težk odplačaš z denarjem. Osebno imam raje 500eur vreden avto kot pa 5000eur na lizing oz kredit
Zadnjič spremenil pskoda, dne So maj 23, 2015 8:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos So maj 23, 2015 8:58 pm

pskoda je napisal/-a:Več ko vzemeš avto na lizing več preplačaš sploh če še vzemeš kakšen kasko za 1eur. Osebno sem že kupil kar nekaj avtov in vedno se je bolje splačalo skeširat in še na koncu ko izplačaš lizing si 2 lastnik ne 1.
Osebno sem mnenja, da na lizing vzemejo tisti, ki imajo majhno plačo in ne dobijo kredita oz ga dobijo za odplačevanje kakšnih 100eur mesečno, zato vzemejo lizing kjer lahko gredo preko svojih zmožnosti.

Lizin, kredit je največja možna bedarija za nabavo avta ne rečem za hišo. Osebno imam raje 500eur vreden avto kot pa 5000eur na lizing oz kredit

+100 bi se lahko reklo! :D

Meni ni jasno kaj ljudje vidijo v tem, če imajo boljše avtomobile kot sosedi, na podstrešju jim pa voda noter teče, ker nimajo za 2 kubika lesa pa 10 palet cigla....katastrofa...

Dobro ne opevam zdej tistih, ki živite v bloku, ker vam po glavi itak ne more tečt, ker itak živite kjer pač živite :/

Se spomnim 8 let nazaj, ko smo opravili izpite za avto. Jaz lepo s starim berlingotom 15let v šolo, sošolec pa z novo A4 S-line. Ampak razlika med mentaliteto se je vidla, ko človek pride domov. Živeli so in mislim, da še živijo 4je v 2 sobah, po kvadraturi ne vem, če je kaj večje stanovanje kot naša dnevna soba.

Pa, da nebo kir mislo, da se hvalim, delali smo cele dneve in še delamo, pa nam na kraj pameti ne pride, da bi si avto šli nabavit za 40-50kk €.

Sicer pa kaj koga briga, tudi mene ne, vsak sam ve kaj dela z denarjem. Ampak neizpodbitno dejstvo je, da nekaterim ne gre prav dobro in so za to ponavadi krivi vsi drugi ljudje, kot pa oni sami.

Lp :twisted: :D

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne maj 24, 2015 12:40 am

yashica je napisal/-a:Prodaja golfa zaradi slabo nalegajočih vrat in težav s tesnili je največja neumnost, ki jo lahko avtor stori. Če ne drugače bi se dalo doseči menjavo komplet seta tesnil in na novo nastavljenje vrat. Če bi imel kakšne resne težave s pogonskim sklopom bi še razumel, tako pa niti pod razno ne.

Prodati avto zaradi nekega ropota (cevi goriva, morebitnega dotikanja cevi klime ob karoserijo), kupiti drug avto in zaradi manjših napak prodati tudi tega, ob tem pa pri obeh izgubiti lep del € je nesmisel, razen če se denar pobira po tleh.

Misliti, da bo v tretje, pri drugi znamki, šlo brez težav je samo tolažba. Si ne predstavljam avtorjevega razočaranja, če se slučajno pojavijo kakšne težave še pri novem vozilu.

Takega razmišljanja enostavno ne razumem. Tudi sam sem imel z vozilom obilo precej bolj delikatnih težav. Še glavnih niso odpravili že so se pojavljale vedno nove. Bolj so na servisu in TS VW tiščali glave v pesek, bolj me je podžgalo, da sem vztrajal pri svojem, na servisu preživel xy dni, pošiljal dopise na vse možne strani in kar je bistveno - vztrajal pri svojem!

Na koncu se je poplačalo pa čeprav so mi vsi po vrsti govorili naj avto prodam in kupim nekaj drugega. Res sem občasno razmišljal o prodaji, vendar me je ravno ignorantski odnos pristojnih na drugi strani "podžgal", da sem to misel opustil. Po drugi strani pa se mi je postavljalo vprašanje, kaj kupiti, da si na servisu ne bomo podajali kljuk in bo posledično razočaranje še večje.

Še zadnjič... Če ni še kaj drugega zadaj, me omenjene napake nikakor ne prepričajo o prodaji na "horuk". Prodaš, ko so izčrpane vse možnosti in nič prej.

P.S: Če bi trenutno kupoval rabljeno mk7 (motor je pravi), bi ga mogoče celo kupil (glede na opremo, število vrat in splošno ohranjenost) in v tem primeru sem prepričan, da bi uspel doseči menjavo vseh vratnih tesnil, vrata bi pa nastavil sam.

Se strinjam! Enako sem jaz 6 let imel borbe z štirko, in večinoma vse uveljavil. http://www.avto-magazin.si/forum/viewto ... =garancija

Ampak če bi zdaj spet imel tako smolo z avtom, mislim da bi naredil enako kot avtor teme. Nadležno je že to da da se nekaj pokvari in da moraš na servis, tudi če so tam super ⁄ ultra prijazni, ažurni, strokovni in vse odpravijo brez upiranja. Kaj šele če prideš na servis pa imaš takšne odgovore kot pri VW-u. :roll:
Da nisi toliko vreden kot stranka, da se vsaj potrudijo in opravičijo ker ne morejo odpraviti napake, da ti vsaj malo verjamejo da nisi prišel na servis ker ti je to hobi, in uživaš v tem. Da bi razumeli da je stranki tudi odveč se s tem ubadat, in da bi najraje videl da avto dela tako kot se spodobi.

Jaz ne bom nikoli pozabil obnašanje serviserjev na VW-u ..vsakič je bilo kot da sem prišel na policijo. Na vsak način so te hoteli prepričat v to da je kriva nepravilna uporaba avta, da to ni nič hudega, da je to normalno, da si najbrž TO in ONO naredil narobe ker nisi vedel .....in podobno. :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne maj 24, 2015 9:18 am

Pač VW in njihova mentaliteta, sej tudi lastniki v večini niso drugačni, VW je Bog =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne maj 24, 2015 11:05 am

Vem, da novga nebi nikol kupil, čeprav sem se že zanimal in bi ga dobil na lizing brez težav. Preprosto tega vozim dokler ne zariba, trenutno vreden točno 500 evrov (l.01), klima, abs ima, poraba 5.5-7l, bencinar, škripa nič, kvari se ne, 2 tedna nazaj bil pri mehaniku pravi, da je mehansko OK, naredil 70.000km/4leta.
Pri novem je izguba preprosto prevelika 2000 evrov/leto, pol ti pa pri 5 let starem odpove menjalnik ali poč glava in podobne štorije na avtu vrednem 20-25000 evrov, ko je bil nov.
Pa še skrbet mi ni treba za kasko, praske in da ga nebi kdaj pahnil za grmovje, če bi ga hotel parkirat.
Da ga bi kdo ukradu zelo dvomim, edin kar zadnje čase pogrešam je ena nova objemka na izpušnem, čeprav sem jo pred zimo zategnil in čudežno izginila in nobenih sledi ni, da bi jo na silo utrgal. Sem bil pa z avtom marsikje in ga puščal tekom dneva marsikje.
Zadnjič spremenil ojnica, dne Ne maj 24, 2015 11:08 am, skupaj popravljeno 1 krat.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy Ne maj 24, 2015 11:06 am

Zaradi enakega razloga smo se tudi mi odpovedali VW.

Sharan l1999 1.9 TDI 110km je imel zelo slabe pospeške, neka serijska napaka na motorju. Fotr je 2 leti težil na servisih in so ves čas trdili, da ni z avtom nič narobe. Nato so po izteku garancije zaačeli ponujati popravilo v vrednosti današnjih 1000€. 5 let po nakupu so tako "potihem" na enem servisu povedal, da je pa VW končno priznal da je serijska napaka in so zamenjali brezplačno.

Polo l2000 pa včasih enostavno ni vžgal. Tako kot da motorna elektronika ne bi prepoznala tistega kodiranega ključa. Pooblaščeni serviserji niso znali odkriti napake (ali pa je niso hoteli). En teden po poteku garancije Polota smo avto prodali in kupili 2 Toyoti, VW pa ne kupimo nikoli več.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 24, 2015 12:53 pm

Ko sem prebral avtorjev post, sem se takoj spomnil na ta video (upam, da ni kje že vmes bil omenjen):
https://www.youtube.com/watch?v=twyw8UdsWnY

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Ne maj 24, 2015 3:18 pm

Sem mislil, da je tudi nova sedmica narejena po tem sistemu:

https://www.youtube.com/watch?v=Ja_6POpnPk8

avtofan33
Nov uporabnik

Napisal/-a avtofan33 Ne maj 24, 2015 4:57 pm

bom še jst na hitr napisu svoje vw izkušne. Kmal bo dobr let odkar mam novega golfa s kterim imam prevoženih mal manj kot 20 tisoč, pred tem sem imel novga pasata 6let. Večinoma pišete kle o čričkih v temi ni pa nč o samem delovanju.

Jst bi rekel tkole,glede teh zvokov sm jst kr občutljiv in zato tut na servisih vztajam vendar se je z leti ta volja do vztrajanja tut mau oslabila.

Pri novmu pasatu so mi pred leti dajal vn celotno armaturo kr je res nadležno pokalo pri reži za ventilator spredej.Ugotovil so da je bila neka plastika notr počena in so uspešno sanirali.Drugo reklamacijo sem mel ko je pri točno nekih obratih vibriralo v stropu pri stebričku.Tudi to so uspešno odpravili da so filc dodatn podložil, vendar res po kar obsežnem teženju in večkratnem lazenju na vw servise.Da bi mi kaj druga padlo na pamet se ne spomnim,razen da so mi na sprednjem blatniku na servisu poškodovali karoserijo ampak res je bila mahnja udrtina pikica cca 2x1cm, priznali niso nism tečnaru sm si pa zapomnu.Glede delovanja samega vozila pa nč kej za pripomnat, naredu sm jih 150 tisoč in redni servisi, to je pa to.

z golfičem pa podobna zgodba, da bi kej crknal, morm potrkat še ni, so pa črički kr dost prisotni. Zamenal so mi že plastiko pri vzratnem ogledalu kr je vibrirala,vrata sprednja so mi prestavlal zarad vibracij,vendar neuspešno.Vsi tepkoti višajo na servisih zaponko za ključavnco, namest da bi gledal linijo z zadnimi vrati.Men so jih tut dvigoval in sedej tut poka v obeh vratih k nabija avto na luknah.Kolega k je avtoklepar mi je reku da zato kr so jih preveč dvignal de bi jih mogl samo bol notr naštelat in nč dvigovat.

Kakšnih štirkrat so mi popravlal te vrate, od tega dva serviserja "nista nič slišala" kr dejansk vedn res ni prisotn. Včas nenormalno vibrira, včas poka, včas ropoče, včas pa skor kej slišn... tut men v armaturi in spredej v spodnjih zvočnikih ropoče.
Glede samga delovanja je vw po moje kr nad povprečjem, glede čričkov pa nč boljši od ostalih znamk.
Če ni kakšne resne napake je treba zlo težit in vstrajat na servisu in čeprav ta sedej nima večjih napak,ko bo nasledn nov avto bom tut pogledu raj za kakšnim višjim cenovnikom.

Glede tega video sm jst imel identičn zvok in je blo treba samo podmazat ležaje,ampak ne samo vmes tut od zgori dol je treba našpricat.Sedej niti pikce ne cvilijo več, me pa motjo črički med samo vožno na katere se bo treba navadit.Bi si kej sam porihtu, vendar ni volje nit časa,na servisih ne znajo al pa nočjo in se je lažji "sprjaznit" tko kot je. Najbol zoprn je ko je že mau boljš pa mislm evo je nehal,pa spet začne,pol spet nič en čas potem pa spet. Če je ohranjena cesta še gre nekak, kokr je pa slaba cesta pa začne jamrat.

Kakšn let al pa dve bom še zdržal s tem avtom kr pelje se drgač lepo in mi nč ne crkuje pol bomo pa vidl kako naprej.

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Ne maj 24, 2015 9:13 pm

Ne vem zakaj bi potem plačal več za Golfa, če se pojavljajo črički, pokanje, in cviljenje po spisku. Zakaj pri drugih konkurenčnih vozilih tega ni slišat, obenem so še cenejša. To da ti pri novem avtu podlagajo vse mogoče filce, podmazuješ vse po spisku ter, da ti nevem kolikokrat štelajo vrata, ki na koncu še vedno pokajo in niso v liniji je katastrofa. To bi bilo "mogoče" normalno pri rabljenem, ki ima že zalogo let in kilometrov za sabo, ne pa pri novem.

Najprej sem mislil, da so to osamljeni primeri, ker pač vse se zgodi, tudi najboljšim. Ampak se vedno več uporabnikov sklicuje na podoben problem, glede problemov z vrati, čričkov itd. In to pri vozilu, za katerega plačaš več ravno zaradi "mnenja", da nekje se že mora poznat višja cena in je nakup vseeno smotrn. In ne zame to ni normalno, ne pri Golfu ne pri Sanderu naprimer, ki ima najbrž itak robustnejšo notranjost. Omenjeni problemi niso normalni za noben nov avto in če je avto v garanciji jih morajo na servisu tako ali drugače odpravit brez pardona.
Don't worry, be happy ;)

avtofan33
Nov uporabnik

Napisal/-a avtofan33 Po maj 25, 2015 7:31 pm

Pr moj znamki je to čist normaln verjetn pa še pr marskter drugi tut. Kaj pa poj ti vozš da bom vedu za čez par let :)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Po maj 25, 2015 7:54 pm

Pri nobenem novem avtu se mi to ne zdi normalno, sam bi zahteval odpravo napake pod garancijo. Nisem značkar in nimam nič proti nobeni znamki, pri nakupu se odločam glede na avto, ne znamko. Sam trenutno vozim P308, prej sem Grande punto, ki je tako ali tako ostal pri hiši in razen tega da kdaj na slabi cesti spusti kak čriček, drugih neprijetnih zvokov ni. Pri mojem P308 imam prevoženih komaj dobrih 6k km, zaenkrat nimam pripomb, črička ali kakega drugega neprijetnega zvoka nisem še zaznal, upam da tako ostane. Tudi uporabnik "for" je na forumu zapisal, mislim da po prevoženih 50k km ne zazna črička ali kaj podobnega.
Sicer vem, da se ne vsem Golfom to pojavlja, vendar primeri vseeno niso osamljeni sploh po branju po tem forumu in še enih tujih. Da bi vsaj na servisu ustrezno sanirali, samo kot zgleda niti to ne. Sploh, ker za avto plačaš več od konkurence pričakuješ več, na koncu dobiš še manj+ serviserje, ki ne priznavajo napak.
Don't worry, be happy ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 6 gostov