Nasveti in napotki ter povpraševanja...

afric
Novinec

Napisal/-a afric Če jan 11, 2007 5:19 pm

Povem samo informativno da so par dni nazaj eni gospe ponudli zamenjavo potem ko so dobili mnjenje sodnega izvedenca a ga niti ona ni hotela vec.

Imamo tudi kupci svoje pravice ne se bat

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 12, 2007 9:36 am

Ti si en mladič po moje...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe jan 12, 2007 10:59 am

živjo

lej tko ti bom reku, ne bom ti pametoval kaj naredi in imaš prav odločitev je popolnoma tvoja in te spoštujem, ker si toliko potrpežljiv in miren, ker jest bi jih že postrelu hehe mal v hecu,
povem ti samo iz lastnih izkušenj, tudi jest sm imel kar nekaj problemov z mojim citroenom in ne pravim, da je citroen slab avto, samo nekateri servisi so res totalna mafija in nateg stoletja, tudi jest imam zelo slabe izkušnje z citroen servisom v Ljubljani in ti povem po neštetih pritožbah, pregovarjanju, grožnjah in ne vem kaj še, sem nazadnje ugotovil, da pravzaprav brcam v temo in da se ne bo nič spremenilo in da mi očitno avta ne mislijo popraviti v garancijskem roku.
Nakar sem preko forum izvedel za citroen servis na Brezovici in se odločil peljati avto tja, res je da sem na servis čakal približno štirinajst dni, samo se je splačalo, ko sem avto odpeljal tja, so mi ga v roku enega samega dne popravili u nulo, in lej ga hudiča vse napake, ki jih v Ljubljani, kao nismo odkrili in kao niso mogli odpraviti, so tukaj po enem dnevu magično izginile, tako da dej res probi zamenjat servis, sej vem da si že stokrat povedal zakaj bi ti na svoje stroške in živce menjal servis, če ti je tvoj prvoten servis dolžan odpraviti napake, sam človek sej vidiš, da so lopovi in da jim ni pomoči, ne vem poskusi, jest ti iz lastnih izkušenj povem, da mi ni žal stroškov, ne časa, ne živcev, da sem se odločil zamenjati servis in ti moram povedati, da se po neštetih težavah, spet z veseljem vozim z mojim citroenčkom,

toliko z moje strani in mojih izkušenj, kakorkoli že, upam da rešiš zadevo in da ne izgubiš volje do citroena saj je na konec koncev, kar soliden avto za nekaj napakami, ki jih pa naredijo nepopravljive nekateri gnili servisi,
aja še to citroen slovenija največja katastrofa, ki sem jih kdaj doživel, pa mi verjemte, da sem že marsikaj videl, sam kej tazga pa še ne

lep dan, čaw.....................
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI Pe jan 12, 2007 11:14 am

xandrej je napisal/-a:Ti si en mladič po moje...

:nae :jao:

weta
Novinec

Napisal/-a weta Pe jan 12, 2007 11:23 am

dam prav xandreju. vsaj v glavnem.

glede klime pa to....po 10 straneh jokanja, da klima pod 4 stopinje ne dela....v glavnem vsem avtom pd to temperaturo ne dela. ampak to če kompresor ne dela, ni razlog, da se šipe rosijo. še vedno nisi povedal ali ti sploh dela ventilator in ali ti lopute usmerjajo zrak na šipo.
preden tu jočeš, sporoči vsaj to, da bomo potem prepričani, da je z mehaniko prezračevanja nekaj narobe in ti bomo verjeli.
Tako kot praviš ti, bi potem vsi avti brez klime imeli na šipi skladišče ledenih kock. Pa ni tako...klima pomaga razvlaževati zrak in se zato manj rosi..ampak, tudi topel zrak usmerjen v šipo ti zmanjša rosenje, ker topel zrak sprejme več vlage nase, kot hladen..je jasno?

pa prosim odgovori, kaj je z ventilatorjem in loputami, ker sem ti že enkrat napisal, da klimatronik na avto- funkcijo zelo verjetno pošilja zrak samo na reže na armaturki.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 12, 2007 11:58 am

Ma ni problem samo klima. Vsekakor jaz se ne pritozujem vec na citroen. Sem sel enostavno k sodnemu izvedencu.
S klimo pa je tako, vem da pri novih avtih kompresor ne dela vendar pri mojem ko neha delovati se vozilo v trenutku zamegli in moram avto ustaviti, pocakati kako minuto da se vetrobransko steklo odmegli (druge ostanejo zamegljena) in nato lahko nadaljujem. In ja! venilatorji delajo in vse drugo dela, sem poskusil voziti durgi C4 od prijatelja in se mu to ne dogaja.
Kar se pa mldaica tice, naredim 70 k km letno in mislim da z vozilo znam delati !!! Menjal sem jih ze 4 in vse zaradi starosti ne zaradi napak.
Lih za omembo najboljsi je bil uno. Tam sem samo olje pa benzin tocu.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 12, 2007 12:07 pm

Samo vas pa ne razumem. Zaradi cesa mi ne verjamete ?? Ker vztrajam ? Ker imam tezave ki jih vi nimate? Ce bi vi samo polovico vedeli akj se dogaja s novimi citroeni po svetu bi bili malo bolj razumevajoci vam povem.
Ce se pa v sloveniji nic ne ve je ker so vsi tiho in hodijo od servsa do servisa v upanju da jim kdo resi probleme..

Preglejte spodnji link in poglejte kake tezave majo npr v Franciji, je pa tudi precej forumov Italijanskih, Spanskih in se se jih dobi..

http://translate.google.com/translate?u ... uage_tools

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 12, 2007 12:09 pm

aja pa se to, so pale tudi izjave da ne znam vozit oz da norim itd, ...
V 5 leti kar imam izpit nisem se placal kazni, naredil nesrece in menjal sklopk, diskov, itd.
Na Golfu 3 GTI ki sem ga imel sem menjal diske ko je imelo vozilo 140.000 km in ne po 15.000 km. Ne mislit da znate samo vi normalno vozt, saj nisem prfekten voznik apmak tudi tako slab ne !!!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jan 12, 2007 1:58 pm

Moti me da uporabljaš tisto "vi" :?

Temo spremljam že od začetka in sem opazil (če se ne motim) da sta dva uporabnika malo skeptična in ti ne verjameta! Se mi zdi da na podlagi teh dveh sklepaš da ti noben ne verjame. Zavedaj se da tole ogromno ljudi prebere in velika večina sploh ne komentira.

Tisti ki se ponavljajo z kritikam na tvoj račun, so te prisilil da se tudi ti ponavljaš z vedno enakimi dejstvi glede tvojega avta. Zato ti svetujem da se vsaj ti nehaš ponavljati in da napišeš samo kaj je novega.

Vidim da eni kar naprej pišejo da zamenjaj serviserja, in sploh niso dojeli da si obupal nad njimi in da je problem zdaj čisto v eni drugi dimenziji.
afric je napisal/-a:Ze eno leto prosim da mi avto POPRAVIJO. Zadnji mesec da ga zamenjajo sedaj PA GA NOCEM VEC

...kar pomeni da tisto: "pejt na drug servis" nima smisla več ponavljat! ;)

Uporabniški avatar
hirabbit
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a hirabbit Pe jan 12, 2007 2:38 pm

Lahko samo povem, da s tem, ko 100x poveš eno in isto postajaš vse manj kredibilen. Jst upam da s servisom postopaš bolj strokovno kot tukaj. Ne me razumet narobe, jst ti verjamem, vem tudi kakšni prepotentni in vzvišeni strici so na citroenu v Kopru, sem se skregal z njimi še preden sem sploh kupil avto. Hvala bogu. :twisted:

Drugače pa ti jst priporočam da navedeš vsa dejstva, okvare, napake, si napišeš zraven kilometre, kdaj se je vse pojavilo da imaš vse dokumentirano tako, kot je treba, ne pa da 100x poveš eno in isto, ker izpade...nakladanje. Čeprav verjamem, da ni.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 12, 2007 3:40 pm

pol na koncu ko boš zrihtu pa napiš za ostale na koga se je treba obrnt če se ti kj podobnega zgodi.. (kdo ti lahko pomaga in kakšen je postopek)

lp

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 12, 2007 4:09 pm

Dobro vrjamem ti, nočeš drugega avta niti tega samo dejstvo pa je eno. Neboš dobil kupnino vrnjeno nikoli niti novega avtomobila... To pa sem 100%. Pa brez zamere ampak tak je pa kaj češ... Na koncu se boš spomnil mojih besed. Nažalost najebemo mi (kupci) na vsak način. Pa brez zamere. ;)

Boš poročal... Upam.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe jan 12, 2007 6:31 pm

al je res al ne...vsekakor je celotna tema poučna, predvsem zaradi preostalih lastnikov Citroenov, ki so opisali težave, s katerimi se srečajo pri nakupu novega modela, njihove izkušnje s pooblaščenimi serviserji in predvsem ti uporabniki, skupaj z avtorjem teme, kažejo neko realno sliko, kaj pomeni imeti Citroena v Sloveniji. Trenutno po vsem prebranem lahko rečem samo: Citroen, ne, hvala.

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Pe jan 12, 2007 6:57 pm

Afric, ze imas kopijo izvedenca, ki si jo nam obljubil.
Da mi to vidimo :shock:
It is better to lose a moment in your life than your life in a moment.

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe jan 12, 2007 7:09 pm

afric je napisal/-a:
Pusti casu cas, bo ze vse pricurljalo v javnost. Ce pa ze meni ne verjames pocakaj do torka in bom prilepil zapisnik sodnega izvedenca. Bomo pa potem vidli kdo ima prav, ...

LP

Sem ze napisal da ga nalepim gor v Torek. Precitajte malo in ne samo kritizirat. Sploh pa nisem prosil nobene podpore temvec le ce ima se kdo na tem forumu tezave da se zdruzimo in naredimo kaj skupaj a vidim da nebo nic s tem. Bo pa morda kdo s casom opazil napake za katere citroen pravi da so karakteristike in jih vsaj resil v garancijski dobi.

To je pa tudi zadnja ztvar ki jo pisem. Moj nasednji pos po zapisnik sodnega izvedenca v torek in koncna razsodba.

Hvala za vaso podporo in upam da se vam ne pripelje domov nikoli tak avto.

Anej

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Pe jan 12, 2007 8:07 pm

Kupi si fulksvagna ali kakšen drug nemški avto pa boš zadovoljen, in sem prepričan če ti bi dvakrat bolj nagajal kot tale c4 nebi tukaj na forumu objavil in kurcal čez znamko, to pa zato ker se enostavno ne boš mogel sprijazniti da ti tudi nemška tehnologija lahko crkne! Pa nočem s tem nobenega voznika nemških avtomobilov ožaliti, a na žalost je to (vsaj zame) dejstvo.

lp

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Pe jan 12, 2007 8:25 pm

citroDS je napisal/-a:Kupi si fulksvagna ali kakšen drug nemški avto pa boš zadovoljen, in sem prepričan če ti bi dvakrat bolj nagajal kot tale c4 nebi tukaj na forumu objavil in kurcal čez znamko, to pa zato ker se enostavno ne boš mogel sprijazniti da ti tudi nemška tehnologija lahko crkne! Pa nočem s tem nobenega voznika nemških avtomobilov ožaliti, a na žalost je to (vsaj zame) dejstvo.

lp

Glej tu si pa malo mimo tresno. Marsikaj sem prebral v zvezi z Audiji, Vw itd. Pa tud sem na obeh forumih tak da tam je kar nekaj tega in noben ne skriva tega. Vidim da voziš Citroena. Kaj ti je na žulj stopo s to C4 ker ga pač j.e.be? Pride tako leto. Noben avto ni popoln. :lol: ;)
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
citroDS
Nov uporabnik

Kraj: Primostek

Napisal/-a citroDS Pe jan 12, 2007 8:32 pm

Na žul mi je stopilo to da je tak halo glede te c4-ke. Noben avto ni popoln, to je dejstvo, samo ker je citroen in je takoj taka halo, in da bo šlo v časopis in ne vem kaj še, če bi bila to katera izmed opevanih nemških znamk nebi bilo skoraj nič haloja. Sicer je to le moje osebno mnenje in mi je mar kar si mislijo drugi o tem.

lp

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jan 12, 2007 8:43 pm

če bi citroen bolše skrbel za ugled bi mu že zamenjali avto....
res si kvalitetno kvarijo ugled.

lp

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 12, 2007 9:46 pm

No rad bi videl znamko ki bi ti po 2 letih zamenjala avto ali pa vrnila kupnino... Nobena to bodi 1000% .

So pa svojega dnara vredni tile doli v kopru ja. :roll: :roll: :roll:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Ethan, Google [Bot] in 3 gostov