Torej sta prevozeni kilomteri na stevcu ter resnicni prevozeni kilometri dve razlicni stvari? Ce je temu tako, postavljam identicno vprasanje, kot sem ga zastavil par postov nazaj za kilometre na stevcu! Torej, ali je bralna procedura kilometrov na stevcu (in ne resnicnih v servisnem delu ECUja) standardizirana ali je odvisna od proizvajalca+modela+letnika vozila?Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Resnični prevoženi kilometri se shranjujejo v servisnem delu ECUja, 99,9 univerzalcov v ta del nima vstopa. Torej je potreben namenska diagnostična oprema........................seveda pa vsak licenčni tester ima dostop. Potrebno je poznati pot, tu pa se spet pri večini domačih mojstrov ustavi.
Lep pozdrav
No moj namen ni prevara glede kilometrov, ampak dobil sem zanimiv projekt na mizo in moram stranki sporociti, ali je mozno cim bolj enostavno prebrati prevozeno kilometrino, za katero pa ni nujno, da je cisto natancna, saj jo bom uporabil kot referencno tocko za nadaljne stetje. Torej, mislis, da je z http://www.amazon.com/BAFX-Products-Bluetooth-diagnostics-compatible/dp/B005NLQAHS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1334251398&sr=8-4napravo potem mozno prebrati kilometrino?Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Več ali manj je pot do branja prevoženih km pri vseh enako, je malo razlik med tipi vozil ( znamka vozila, letniki vozil ), vendar v koliko se pozna osnovo in razpolaga z namensko diagnostično napravo ne bi smelo biti problema.
Pred leti je bilo veliko literature na to temo, vendar so to ljudje hitro uporabili za prevare - v koliko se spremeni kilometre v servisnem delu ECUja je samo odkrivanje resnične kilometraže vozila nemogoče. Na spletu se lahko nabavi veliko orodij, ki spremenijo kilometražo v števcu, torej samo optično, kar pa se hitro odkrije in lastnik lahko vozilo vrne, zahteva povračilo vseh stroškov in še kakšna kazenska ovadba se lahko izcimi.
In ja, zadnjih 12 let se pristopa do ECUja z 16 pinskim OBD konektorjem. Veliko prodajalcev vozil to s pridom iskoriščajo, predvsem pri uvoženih vozilih, kjer je nemogoče preveriti zgodovino vozila.
Lep pozdrav
MarkoSiroki je napisal/-a:No moj namen ni prevara glede kilometrov, ampak dobil sem zanimiv projekt na mizo in moram stranki sporociti, ali je mozno cim bolj enostavno prebrati prevozeno kilometrino, za katero pa ni nujno, da je cisto natancna, saj jo bom uporabil kot referencno tocko za nadaljne stetje. Torej, mislis, da je z http://www.amazon.com/BAFX-Products-Bluetooth-diagnostics-compatible/dp/B005NLQAHS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1334251398&sr=8-4napravo potem mozno prebrati kilometrino?Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Več ali manj je pot do branja prevoženih km pri vseh enako, je malo razlik med tipi vozil ( znamka vozila, letniki vozil ), vendar v koliko se pozna osnovo in razpolaga z namensko diagnostično napravo ne bi smelo biti problema.
Pred leti je bilo veliko literature na to temo, vendar so to ljudje hitro uporabili za prevare - v koliko se spremeni kilometre v servisnem delu ECUja je samo odkrivanje resnične kilometraže vozila nemogoče. Na spletu se lahko nabavi veliko orodij, ki spremenijo kilometražo v števcu, torej samo optično, kar pa se hitro odkrije in lastnik lahko vozilo vrne, zahteva povračilo vseh stroškov in še kakšna kazenska ovadba se lahko izcimi.
In ja, zadnjih 12 let se pristopa do ECUja z 16 pinskim OBD konektorjem. Veliko prodajalcev vozil to s pridom iskoriščajo, predvsem pri uvoženih vozilih, kjer je nemogoče preveriti zgodovino vozila.
Lep pozdrav
Lp,
M.
Bi se dalo zmeniti, da bi vi to vaso napravo meni posodili, pa da se jaz probam povezat na avto? Lahko pa tudi skupaj probava. Ste iz Lj?LukL je napisal/-a:MarkoSiroki je napisal/-a:No moj namen ni prevara glede kilometrov, ampak dobil sem zanimiv projekt na mizo in moram stranki sporociti, ali je mozno cim bolj enostavno prebrati prevozeno kilometrino, za katero pa ni nujno, da je cisto natancna, saj jo bom uporabil kot referencno tocko za nadaljne stetje. Torej, mislis, da je z http://www.amazon.com/BAFX-Products-Bluetooth-diagnostics-compatible/dp/B005NLQAHS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1334251398&sr=8-4napravo potem mozno prebrati kilometrino?Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Lp,
M.
tega imam sam doma, že 2 leti se mi prah na njem nabira, ker nisem našel načina kako se povezati na avto preko bluetoota, moj laptop ma bluetoot pa programe ki sem jih dobil zraven sm tud probal, js nisem mogel, če ve kdo način naj mi javi, ker zdaj pač uporabljam kabel
MarkoSiroki je napisal/-a:Bi se dalo zmeniti, da bi vi to vaso napravo meni posodili, pa da se jaz probam povezat na avto? Lahko pa tudi skupaj probava. Ste iz Lj?LukL je napisal/-a:MarkoSiroki je napisal/-a:No moj namen ni prevara glede kilometrov, ampak dobil sem zanimiv projekt na mizo in moram stranki sporociti, ali je mozno cim bolj enostavno prebrati prevozeno kilometrino, za katero pa ni nujno, da je cisto natancna, saj jo bom uporabil kot referencno tocko za nadaljne stetje. Torej, mislis, da je z http://www.amazon.com/BAFX-Products-Bluetooth-diagnostics-compatible/dp/B005NLQAHS/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1334251398&sr=8-4napravo potem mozno prebrati kilometrino?Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Lp,
M.
tega imam sam doma, že 2 leti se mi prah na njem nabira, ker nisem našel načina kako se povezati na avto preko bluetoota, moj laptop ma bluetoot pa programe ki sem jih dobil zraven sm tud probal, js nisem mogel, če ve kdo način naj mi javi, ker zdaj pač uporabljam kabel
Nejko87 je napisal/-a:Uporablja kdo launch x431?
http://www.alibaba.com/product-gs/39138 ... ester.html
če ga kdo ima, naj prosim napiše če je zadovoljen...
V Sloveniji je isti http://www.bolha.com/racunalniki-elektr ... s383030812
ps... kao dostop tudi v abs, airbag,...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov