Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Samo za lastnike (/tudi bivše) 1.2 TSI-jev in samo za motor!

Nikoli ni bilo težav z motorjem in sem z njim zelo zadovoljen
55
34%
Nikoli ni bilo težav z motorjem, a nisem preveč zadovoljen z njim
4
2%
Imam težave, a jih še nisem rešil
14
9%
Imel sem težave, a so na servisu le-te odpravili "potihem" (podložka ipd)
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi verigo.
15
9%
Imel sem težave, zamenjali so mi turbino (in verigo)
14
9%
Imel sem drugačne težave z motorjem
12
7%
I
34
21%

Skupaj glasov : 163

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 1.2TSI problemi

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2012 4:42 pm

MRV je napisal/-a:ne govori neumnosti. pravi hondaš je x3 od katerga koli fana. sej ga bom poklical če bo potreba :)

To sem jaz tudi mislil, ampak zgleda, da so VAG loverji presegli samega sebe , hondaše pa še chuch norrisa obenem
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 4:46 pm

Potac je napisal/-a:Mislim da tu v tej temi vedno več takih, ki jim gre v nos tsi. Ker ima pač motor boljše pospeške, večjo hitrot in manjšo porabo. In to gor pišete tisti ki ste jezni da vaš clio 1.2 al pa kaj pač mate ne pride pod 10 sekundami do 100km/h. Težave pa imajo vsi motorji, eni takšne, drugi takšne.

Jp, vse je boljše... Razen kvalitete vgrajenih delov. Eno so težave, drugo so pa prebiti blok motorja, odpoved inektorjev in visokotlačne pumpe, elektromagnetne sklopke, faliranih aktuatorjev in verig. Zaradi raztegnjenih členkov in preskoka slednje si hitro na -3t €, ko gre garancija papa. Pri vsem skupaj se pa najdejo še primerki, ki imajo porabo olja 2-2,5/1000km... In pri vsem skupaj je zelo pomembno, da imam pospešek 9,5s do 100 km/h. Na svoj tsi "das auto" sem zelo ponosen, tako ponosen, da ga enkrat na mesec predstavim pooblaščencu :evil: .
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 5:05 pm

Za zanesenjake:
Slika
Slika
Slika
1992 Fiat Uno 60 SX

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac So mar 31, 2012 5:17 pm

A tu hočete doseči da se znamka volkswagen ne bo kupovala več al kaj ? :D da se naj kupi vse drugo razen vag ? al kaj :D

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So mar 31, 2012 5:26 pm

Potac je napisal/-a:A tu hočete doseči da se znamka volkswagen ne bo kupovala več al kaj ? :D da se naj kupi vse drugo razen vag ? al kaj :D

Ne pametuj! Temo sem jaz odprl, da mi pomagajo ljudje, ki imajo opravka s tsijem, da ugotovimo kaj je narobe in kaj zatežiti na servisu. Ker sem bil na serisu že 6x in zdaj bom moral še 7ič, da mi zamenjajo verigo. Mislim, da tisti, ki imamo probleme s tsiji nam prav dol visi, če bo kdo ali ne bo kupil VAGa.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 5:34 pm

Potac je napisal/-a:A tu hočete doseči da se znamka volkswagen ne bo kupovala več al kaj ? :D da se naj kupi vse drugo razen vag ? al kaj :D

Namen je, da se lastniki "VW za vsako ceno" streznite in priznate, da ima vw resne težave s kakovostjo teh motorjev... Govorim iz osebne izkušnje in ne po sistemu >rekla- kazala<
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 5:35 pm

Ceed je napisal/-a:

Ne pametuj! Temo sem jaz odprl, da mi pomagajo ljudje, ki imajo opravka s tsijem, da ugotovimo kaj je narobe in kaj zatežiti na servisu. Ker sem bil na serisu že 6x in zdaj bom moral še 7ič, da mi zamenjajo verigo. Mislim, da tisti, ki imamo probleme s tsiji nam prav dol visi, če bo kdo ali ne bo kupil VAGa.

+1
1992 Fiat Uno 60 SX

Potac
Nov uporabnik

Napisal/-a Potac So mar 31, 2012 5:43 pm

to so tisti prvi motorji, prve izdelave, ki so med prvimi kupovali. Mislim da najbolj zajebavajo tiste...sedaj je že boljše :)

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So mar 31, 2012 6:00 pm

Ti se kar tolaži.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
freddie
Nov uporabnik

Napisal/-a freddie So mar 31, 2012 6:03 pm

Potac je napisal/-a:Mislim da tu v tej temi vedno več takih, ki jim gre v nos tsi. Ker ima pač motor boljše pospeške, večjo hitrot in manjšo porabo. In to gor pišete tisti ki ste jezni da vaš clio 1.2 al pa kaj pač mate ne pride pod 10 sekundami do 100km/h. Težave pa imajo vsi motorji, eni takšne, drugi takšne.

Ujel si me. Včasih z zavistjo pogledam kako mimo mene drvijo TSI-ji, ko zaštartam svojega starega Clia. Prepričajo me tišina, pospeški, hitrost in manjša poraba. Pravzaprav sem jezen predvsem ker s svojim avtomobilom ne pridem od 0 do 100 hitreje kot v 10. sekundah, tako kot bi s TSI-jem. Ko bom velik bom tudi jaz imel TSI-ja.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So mar 31, 2012 6:12 pm

Motor po vseh številnih primerih definitivno ima probleme in se mi zdi prav, da se izpostavi na forumu - saj je avtomobilistični, ker se tako lahko pomaga tudi marsikateremu kupcu v temi omenjenega TSI motorja. Ne vem, zakaj ljudje razumete neko napako na znamki že odvračanje od nakupa. Vsaka znamka ima slabosti, napake, in tole z TSI nikakor ne pomeni, da je VW zaradi tega že za na odpad. V vsaki temi te kregarije kaj je boljše, kvalitetnejše.... Ni avta, ki bi bil narejen v nulo :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So mar 31, 2012 8:45 pm

zany je napisal/-a:Motor po vseh številnih primerih definitivno ima probleme in se mi zdi prav, da se izpostavi na forumu - saj je avtomobilistični, ker se tako lahko pomaga tudi marsikateremu kupcu v temi omenjenega TSI motorja. Ne vem, zakaj ljudje razumete neko napako na znamki že odvračanje od nakupa. Vsaka znamka ima slabosti, napake, in tole z TSI nikakor ne pomeni, da je VW zaradi tega že za na odpad. V vsaki temi te kregarije kaj je boljše, kvalitetnejše.... Ni avta, ki bi bil narejen v nulo :)

Seveda je, honda :mrgreen: aja pa vw.... :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So mar 31, 2012 8:48 pm

zany je napisal/-a:Motor po vseh številnih primerih definitivno ima probleme in se mi zdi prav, da se izpostavi na forumu - saj je avtomobilistični, ker se tako lahko pomaga tudi marsikateremu kupcu v temi omenjenega TSI motorja. Ne vem, zakaj ljudje razumete neko napako na znamki že odvračanje od nakupa. Vsaka znamka ima slabosti, napake, in tole z TSI nikakor ne pomeni, da je VW zaradi tega že za na odpad. V vsaki temi te kregarije kaj je boljše, kvalitetnejše.... Ni avta, ki bi bil narejen v nulo :)

Jst tud tko pravim, če bo tole s ketno vse kar je narobe smo lastn iki TSI-jčkov na konju :mrgreen: =P
Sicer pa verjamem, da nima kaj bit....1.8T je šponal od 1997 leta na polno in še danes dela....15 let z isto turbino....
Verjamem v to, da če redno servisiraš in ne šparaš na materialu...voziš normalno mu nima kaj za bit....pustmo konstrukcijske napakice...kot tole s ketno....pač, pride tako, se porihta in voziš dalje....hvala bogu brez stroškov in z nadomestnim avtom...
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 01, 2012 8:29 am

WMB je napisal/-a:....pustmo konstrukcijske napakice...

Falirana veriga niti pod razno ni napakica ampak konkreten kiks. Ta "napakica" se vleče od prvih 1,4 tsi motorjev, se pravi od leta 2006, in še vedno ni sanirana. Med testiranjem so imeli na mizi 1000 primerkov pri katerih so zagotovo zaznali težave pa tega niso odpravili pred masovno proizvodnjo. Enako se dogaja z 1,2 tsi. Tako 1,4 kot 1,2 sta jedro prodaje bencinskih motorjev pri vag grupi, samo slednjih sestavijo v češki tovarni (Mlada Boleslav) dobrih 1200/dan.

Poleg tega se zna problem pojaviti tik po izteku garancije in takrat boš kljub kulanci plačeval za napake vw konstruktorjev in to za del, ki ima normalno življensko dobo 250t km ali več.

Še ena napakica značilna za 1,4 tsi 170 in 160KM... ta ima za sabo 60t km... ni prvoaprilska :evil:

Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil yashica, dne Ne apr 01, 2012 9:08 am, skupaj popravljeno 2 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne apr 01, 2012 8:53 am

Prodaj in si se rešil vseh problemov. To tvoje jamranje ne bo odpravilo težav. Brez zamere.

LP

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 01, 2012 9:06 am

legendarac je napisal/-a:Prodaj in si se rešil vseh problemov. To tvoje jamranje ne bo odpravilo težav. Brez zamere.

LP

Če prodam "nategnem " kupca in tega pri meni ne bo. Svoje prispevke jemljem kot opozorilo potencialnim kupcem teh polomij in ne jamranje... Sem se že zdavnaj sprijaznil, da vozim das schrott.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 01, 2012 9:18 am

ma ti si bolam.majke mi :roll: da te niso slučajno zlorabljali, ko si bil mali :?:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Ne apr 01, 2012 9:29 am

malo off:
zakaj je bolan? a vas boli gledat na slike? ko odšteješ xy eurou za nov avto in potem vidiš kolko problemov je z njim , je normalno da delaš slabo reklamo. prav je da opozarja, ker so mnogi mislili, da blok lahko poči samo pri 2.2dci-jih. me zanima če bo tudi to po televiziji v kaki oddaji (kot prej omenjeni dci), kar precej dvomim, saj si marsikateri lastnik noče priznati da je to huda napaka, saj je vendarle VW.
nisem noben vag sovražnik, nimam razloga da bi bil ker z njimi nimam slabih izkušenj, ker si jih (še) nisem lastil. vendar da možu, ki trditve podkrepi s slikami govorite da je bolan, me pa res izzove da sem se oglasil v tej temi, čeprav nimam izkušenj s tem motorjem.

pa glede na to, da noče zaje..ti kupca, lahko rečem samo vsaka ti čast, te razumem.
možnost je edino, da mu poveš zakaj se gre, ampak potem bi najbrž avto prodal po smešno nizki ceni.
bolj smiselno je da to popraviš in greš novim (upam da ne popravilom)/zmagam naproti :)
Zadnjič spremenil berlonso, dne Ne apr 01, 2012 9:35 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
DIZL_
Novinec

Napisal/-a DIZL_ Ne apr 01, 2012 9:35 am

Tema se lohk izbriše :) smo pršli do zaklučka in sicer, da je VW šrot in da ga ne sme nihče več kupt ampak mormo vsi od zdej napraj kupovat konkurenco ta pa more bit korejska. :roll: kot dokaz pa prilagam še sliko da noben VW ne naredi več kot 100.000km

Slika
Slika
VOLKSWAGEN - Liebe auf den ersten Blick

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne apr 01, 2012 9:36 am

berlonso je napisal/-a:zakaj je bolan? a vas boli gledat na slike? ko odšteješ xy eurou za nov avto in potem vidiš kolko problemov je z njim , je normalno da delaš slabo reklamo. prav je da opozarja, ker so mnogi mislili, da blok lahko poči samo pri 2.2dci-jih. me zanima če bo tudi to po televiziji v kaki oddaji (kot prej omenjeni dci), kar precej dvomim, saj si marsikateri lastnik noče priznati da je to huda napaka, saj je vendarle VW.
nisem noben vag sovražnik, nimam razloga da bi bil ker z njimi nimam slabih izkušenj, ker si jih (še) nisem lastil. vendar da možu, ki trditve podkrepi s slikami govorite da je bolan, me pa res izzove da sem se oglasil v tej temi, čeprav nimam izkušenj s tem motorjem.

ma lej, to je en avto in prav tečen je že s tem in raznimi "vag-fani" in moti me ker posplošuje, kar dejansko ni res, 5x sem mu že dal primere, tudi tukaj na forumu so, da avti špilajo_pač ni imel sreče - v vsakem primeru, če bi le malo zatežil, verjamem da bi dobil nov motor, ker vsaj pri tej firmi djanko nikoli ne komplicirajo, še za avto izven garancije je dokaj enostavno uveljavljat kulanco, je pa od servis do servisa različno...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov