power19 je napisal/-a:Ja seveda (Fan) te razumem zato sem pa tudi dau narediti predračun katerega točno ceno izvem jutri. Pa saj se ne bo menjalo hladilnik olja!!!! menja se tesnilo glave, za katerega pa material in delo ne staneta 100€!.
FuriousG je napisal/-a:Jaz sem se zgleda prezgodaj hvalil, da smo rešili problem. Ni mi pa čisto nič več jasno glede tega avta. Motor je TDI AVF. Včeraj sem šel na 700km dolgo vožnjo. Prejšnji dan sem hladilno nalil na MAX. Po 350km sem nivo preveril in videl, da je nekaj manjka. Po kaki uri mirovanja sem hladilno spet dolil do max. Po cca 100km mi je potem požrlo tekočino globoko pod MIN. Naslednjih 350km mi ni spilo niti kapljice hladilne.Zmetalo mi jo je pa čez oddušek na ekspanzijski.
Izpuha v ekspanzijski ni. Pokrovček olja od menjave hladilnika olja ni več smetanast. Kadi se za mano ne. Kaj hudiča potem povzroča, da mi tkole v intervalih ven pomeče hladilno tekočino? Naj omenim, v armaturi se sliši pretakanje vode. Jutri imamo v planu zvakumirati sistem, potem bomo pa videli kaj bo.
Bo res treba glavo podret, a ima slučajno kdo še kako drugo idejo? Ni mi jasno zakaj se to pojavlja v takih intervalih.
Kupi kdo Passata?Takoj ko saniramo tale problem se ga znebim in kupim bencinarja!
lisko je napisal/-a:FuriousG je napisal/-a:Jaz sem se zgleda prezgodaj hvalil, da smo rešili problem. Ni mi pa čisto nič več jasno glede tega avta. Motor je TDI AVF. Včeraj sem šel na 700km dolgo vožnjo. Prejšnji dan sem hladilno nalil na MAX. Po 350km sem nivo preveril in videl, da je nekaj manjka. Po kaki uri mirovanja sem hladilno spet dolil do max. Po cca 100km mi je potem požrlo tekočino globoko pod MIN. Naslednjih 350km mi ni spilo niti kapljice hladilne.Zmetalo mi jo je pa čez oddušek na ekspanzijski.
Izpuha v ekspanzijski ni. Pokrovček olja od menjave hladilnika olja ni več smetanast. Kadi se za mano ne. Kaj hudiča potem povzroča, da mi tkole v intervalih ven pomeče hladilno tekočino? Naj omenim, v armaturi se sliši pretakanje vode. Jutri imamo v planu zvakumirati sistem, potem bomo pa videli kaj bo.
Bo res treba glavo podret, a ima slučajno kdo še kako drugo idejo? Ni mi jasno zakaj se to pojavlja v takih intervalih.
Kupi kdo Passata?Takoj ko saniramo tale problem se ga znebim in kupim bencinarja!
Kupim sedaj takega kot je :P Da ne bom potem popravljal za šalabajzerji, raje zrihtam kot se zagre.
Fan sej bodo počas začeli mislit tud s svojo glavo ne samo z denarnico
power19 je napisal/-a:aha pa še nekaj cena na servisu 400-500 eu je bil okrivrni strošek brez mojega olja hladilne in ravnanja glave.. tako so mi rekli za vse da dajo oni.. rekel sem mu za predračun naj mi naredijo in da olje,hladilno prinesem sam tesnila itd pa oni .. tako da jutri avto peljem da ga porihtajo in izvem točen predračun in vse.. tko da lahko da še toliko ne bo. prosim pa če je kdo že tole menjal vsa tesnila itd koliko ga je prišlo. se pravim koliko okvirno stanejo vsa tesnila+ vijaki brez dela.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov