miraldinjo je napisal/-a:Lep pozdrav soformulaši.
Včeraj se mi je pripetila nevšečnost na Vectri.
In sicer ko sem se iz nakupov vračal k avtomobilu sem ga normalno kot vedno odklenil, zložil robo v gepek in se nameraval odpeljati. AMPAK NE! Ko sem dal ključ v kontakt se le ta ni hotel obrniti....po večih poizkusih ključ ni in ni hotel iti v kontakt volan pa je ostal zaklenjen. Nakoncu po kakšnih 30minutah igranja z ključem v kontaktu in sukanja zaklenjenega volana in krajšem sprehodu mi je le uspelo vžgati avto in sem se lahko odpeljal domov.
Sedaj bi vas mojtre vprašal kaj bi lahko bil vzrok za to težavo? Pred tem dogodkom nisem imel nobenih težav z obračanjem ključa v kontaktu..vedno brez težav
Je lahko le vložek kamor gre ključ ali kar cela ključavnica? Res nebi rad, da se mi to še kdaj ponovi ali še huje, da bi se ključ zataknil v kontaktu
-Pa še to. Volan se mi sploh ne zaklepa, ve kdo vzrok za to?
Vnaprej se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč in koristen nasvet

Ne vem če se gre za isto zadevo.....glede na to, da je tudi opel verjetno že.
Ko sem imel svojo prvo Astro G (letnik 1999) se mi je pripetil enek problem. Občasno je ključavnica delovala povsem normalno, ko je zaštekala pa je nisem uspel dobit v kontakt.
Po obisku mehanika mi je le ta povedal, da je pri omenjenjih astrah volanska kjučavnica bila od znotraj sestavljene iz takšnih materialov, ki se med seboj niso imeli precej radi. Zaradi korozije so zato začele ključavnice "štekat" (naj bi bil kar precej pogost pojav).
Enostavne rešitev je bila (pri meni je pomagalo), da se je ključavnico enostavno "spralo" z WD-jem (mislim da je bil navaden WD40.....je že precej časa od tega). Mojster je enostavno to slamico od WD-ja vtaknil v klučavnico, okrog ključavnice seveda nastavil krpe in na tak način "izpral" ven svinjarijo. Osebno povem, če ne bi bil zraven, ne bi verjel kakšna svinjarija je vse pritekla ven. Žal je po takšnem posegu potem kjuč nekaj časa masten....pa se da preživet glede na strošek v primerjavi menjave ključavnice.
Pri meni je to pomagalo in v naslednjih 2 letih kolikor sem še imel omenjeno vozilo mi kjučavnica več ni zaštekala. V kolikor ne pomaga jo je potrebno razdret in zamenjat.
LP