Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Re: opel astra - egr ventil?

Napisal/-a ESX Pe apr 04, 2014 12:36 pm

lubej je napisal/-a:kratkko poročilo :)
od sedaj naprej avto teram do skrajnosti, pod 4000 obrati sploh več ne vozim ;), res nisem vedel da moram dizl avte priganjat
kako dolgo moram npr držat avto pod višjimi obrati da "spucam..." egr ventil....?
LP

najbolj priporočljivo je mrzu motor takoj v rdeče polje pognat da lepo vse prepuca, ko so saje še hladne. se pravi avto zalaufaš in držiš "gasdodaske" cca 3min nato počakaš 10s in to ponoviš 5x

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Pe apr 04, 2014 1:09 pm

Mam elektronski EGR na 13 let starem seatu in ga imam blindiranega od takrat nobenih težav, avto vleče, ne cuka, ...

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Pe apr 04, 2014 2:43 pm

ESX je napisal/-a:
od sedaj naprej avto teram do skrajnosti, pod 4000 obrati sploh več ne vozim ;), res nisem vedel da moram dizl avte priganjat
kako dolgo moram npr držat avto pod višjimi obrati da "spucam..." egr ventil....?
LP

najbolj priporočljivo je mrzu motor takoj v rdeče polje pognat da lepo vse prepuca, ko so saje še hladne. se pravi avto zalaufaš in držiš "gasdodaske" cca 3min nato počakaš 10s in to ponoviš 5x

Haha bolano :lol:

aljo221
Nov uporabnik

Napisal/-a aljo221 Pe apr 04, 2014 2:45 pm

egr ventil je zanič, nimajo na zalogi, ga morajo naročit, vse skupaj, egr ventil, blenda in delo bo zneslo 350 eur (30 % popust na egr in 20% na delo)

LP

Na ebayu imaš nov egr ventil za 80-90 € z poštnino in če ne znaš sam zamenjat, pa več kot 20€ ti ne bo noben vzel za menjavo, tko da prišparaš 250€, samo če imaš viška pol pa kr.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe apr 04, 2014 8:41 pm

ojnica je napisal/-a:Mam elektronski EGR na 13 let starem seatu in ga imam blindiranega od takrat nobenih težav, avto vleče, ne cuka, ...

sigurno ni elektronski. na vakum je...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe apr 04, 2014 8:46 pm

Pozdravljeni

Na Seatu je nekaj takega:
Slika

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe apr 04, 2014 9:06 pm

na dizlu.
on ma bencinarja kar jaz vem. motor je pa 1.4 tm je pa res elektronski ja...
sm se prej zmotu...
Ni vse res kar napišem

matayus
Novinec

Napisal/-a matayus So apr 05, 2014 10:51 am

Jaz ga vozim k Markovicu. Mb-Studenci.

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej So apr 05, 2014 12:23 pm

ESX je napisal/-a:
LP

ali je to mišljeno resno, ali kot šala?
torej prosim za resen odgovor, da ne bodo bati odleteli iz avta....

torej, kakšen je pravilen postopek za čiščenje egr ventila, npr vožnja 170 kmh 1 uro ali?

hvala

LP

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej So apr 05, 2014 12:27 pm

aljo221 je napisal/-a:

egr ventil je zanič, nimajo na zalogi, ga morajo naročit, vse skupaj, egr ventil, blenda in delo bo zneslo 350 eur (30 % popust na egr in 20% na delo)

LP

Na ebayu imaš nov egr ventil za 80-90 € z poštnino in če ne znaš sam zamenjat, pa več kot 20€ ti ne bo noben vzel za menjavo, tko da prišparaš 250€, samo če imaš viška pol pa kr.

tukaj je več vprašanj, npr katerega nabavit (kateri model)- na ebayu je verjetno tega ogromno, kako kvalitetni so, garancija, poleg tega pa nisem mehanik in še nisem nikoli opravljal dela na motorju, razen menjave akumulatorja...

morda naslednjič grem v to opcijo, sedaj sem že položil nekaj denarja, da so mi naročili ventil...

LP

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej So apr 05, 2014 12:31 pm

Imam še eno pomembno vprašanje

na servisu so mi rekli da vgradnja te dodatne ploščice lahko še poslabša stanje, če bom vozil z malimi obrati
ali je to res, ker sedaj res ne vem ali naj dajo to ploščico noter ali je bolje da je ni??

avto že lahko vozim občasno na višjih obratih, samo da bi pa stalno tako vozil, pa odpade
saj bistvo dizlov je verjetno to, da se jih ne priganja v rdeče polje, ampak je pomemben navor pri malih obratih, se motim?

LP

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So apr 05, 2014 12:44 pm

Ja blindiran EGR ima slabosti in prednosti ;)

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 So apr 05, 2014 2:43 pm

Glej EGR ventil ǂ DPF fitru, kjer ga lahko v npr. 3 dinamičnih vožnjah ''spučeš'' in narediš regeneracijo. Turbo dizla voziš dokler nima voda 90°C do okoli 2.000 rpm, nato pa mu ne bo oziroma mu ne sme škodovati, če ga boš parkat pognal (tudi v rdeče polje) :twisted:
Smrt pa je, da se ga prestavlja na 1.500rpm, kadar najbolj trpi vztrajnik in ga mučiš ko je topel oziroma mrzel, torej vedno...

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Ne apr 06, 2014 7:54 pm

ojnica je napisal/-a:Ja blindiran EGR ima slabosti in prednosti ;)

Samo koliko sem razumel ta "blenda" ki bi jo vgradili ni popolnoma zaprta, ampak ima neke manjse luknje??

Skratka sedaj res ne vem ali mi naj to zadevo vgradijo?

Kaj bi vi naredili?

Hvala

Lp

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Sr apr 09, 2014 11:58 am

Najprej zamenjaj servis. Ne bos menda dajal 400e+ za menjavo EGR-ja. Potem pa blinderaj egr ventil, pa imaš mir z njim za vse večne čase.
Kupiš blendo (popolno zaporo) na ebayu za 10€ in ga softwersko izbrišeš (100€). Torej je to strošek 110€, egr pa pustiš ta pokvarjen noter, saj itak ne bo aktiven, tako da je vseeno če dela ali ne.
Točno tako sem naredil jaz na svoji astri 1.9 16V. Glede penzjonistične vožnje pa ne paše tudi drugim delom v motorju, ne samo egr-ju. Mrzel motor malo šparaj (prvih 15min, ker nimaš števca za temperaturo) pol lahko pa mirne vesti voziš avto večino časa nad 2000rpm.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr apr 09, 2014 1:28 pm

Tista ploščica oz. zaprt EGR ima tudi slabosti, če bi imel zaprt EGR prednosti potem bi že takoj po prvem servisu vsem vgrajevali te ploščice. :roll:
Vsak se sam odloči jest sem ga mel neki časa blindiranega, pa potem dal ploščico ven ga spucal pa je po par 100km spet začel s*at potem pa še isti dan ga blindiral in zdej je mir, posledice pa so vrjetno prej gre katalizator, vrjetno manjša poraba goriva, avto bolje gre, ne cuka, in ko prtisneš gas avto gre ne pa piše ˝diplomo˝ =P
EGR pri men stane 100 evrov =P :huh:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če apr 10, 2014 8:14 am

ojnica je napisal/-a:Tista ploščica oz. zaprt EGR ima tudi slabosti, če bi imel zaprt EGR prednosti potem bi že takoj po prvem servisu vsem vgrajevali te ploščice. :roll:
Vsak se sam odloči jest sem ga mel neki časa blindiranega, pa potem dal ploščico ven ga spucal pa je po par 100km spet začel s*at potem pa še isti dan ga blindiral in zdej je mir, posledice pa so vrjetno prej gre katalizator, vrjetno manjša poraba goriva, avto bolje gre, ne cuka, in ko prtisneš gas avto gre ne pa piše ˝diplomo˝ =P
EGR pri men stane 100 evrov =P :huh:

če egr dela pravilno nikakor ne more vplivat na performanse vozila!!
nevem od kod vam ideja da gre avo bolj če je blindiran...to je kr neki.
blindiranje egr-ja ima več plusov kot minusov...moje mnenje..
Ni vse res kar napišem

lubej
Novinec

Napisal/-a lubej Če apr 17, 2014 1:22 pm

Pozdravljeni....

Zopet se oglašam... :)

Torej zgodba se ni končala pri egr ventilu, saj so me klicali iz servisa da imam popolnoma zamazane..?? sesalne kolektorje.... ?? in so za to želeli še 550 eur.
Seveda sem jim prijazno povedal da nimam 900+ eur za popravilo in da jih pač na počistijo....to bodo tudi naredili, a spet se seveda plača delo...

Če bo to ok, pa ne vem...?

Sicer pa zgodba še ni končana ;) oz bolje :x :( , preden sem avto peljal na servis sem ga še namreč razbil. Odletel je sprednji levi del, malo nepozornosti v križišču in že je počilo. Še dobro da imam kasko in odkup prve škode...

Tako sedaj pridno čakam da pridejo deli, barvanje, popravilo....

LP

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Če apr 17, 2014 1:30 pm

To so posledice EGR, drugače pa če imaš problem se ga rešiš kot je že bilo omenjano.
Vrjetno ima dost takih avtov blindiran EGR

Uporabniški avatar
Imbecilus
Nov uporabnik

Napisal/-a Imbecilus So apr 19, 2014 6:37 am

Zdravo,

ko sem si lastil dizla (MultiJet motor 1.9 120 KM), sem imel prav tako težave z zmanjšano močjo motorja.
Na servisu sem se medtem, ko so prčkali po motorju (seveda je bil kriv zapacan EGR), pogovarjal z lastnikom servisa, g. Kavčičem.
Rekel mi je, da se to lahko pripeti bodisi zaradi vožnje v nizkih obratih ali pa zaradi (pre)nizke kvalitete goriva.

Priporočal mi je, da naj vsakih 4-5 tisoč km v tank natočim neko čistilno sredstvo za sistem dotoka goriva in da naj občasno, KO JE MOTOR SEGRET NA DELOVNO TEMPERATURO :D , brez slabe vesti ropotuljo malo poženem oz. jo bolj dinamično vozim.

Naj omenim tudi to, da sem !dvakrat! moral avto peljati na servis, da očistijo tank za gorivo.
(voda v tanku, kako je prišla tja naj si vsak razlaga po svoje)

To sem tudi storil in od takrat teh težav nisem imel več.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov