Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Re: Popravilo totalke

Napisal/-a Beri So apr 05, 2014 7:15 pm

Natalija, sodeč po slikah je cenilec dobro ocenil.
Takega avta jaz ne bi popravljal, ker avto nikoli več ne bo tak kot mora bit.
Niti bi ga želel po popravilu kupiti.
Velika verjetnost je, da mu je podvozje premaknjeno.
Pleha je ogromno za zamenjati, barvanje,..............

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So apr 05, 2014 7:28 pm

Osebno bi avto prodal oz ga dal na auto.net takega kot je. Pogledal bi koliko stane tak avto na avto.net-u (isti letnik, prevoženi, moč motorja,...) in skalkuliral koliko bi moral dobit za to razbitino. Osebno sem isto naredil in dobil več kot če bi prodal celega ;)
Lp

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 7:58 pm

Beri je napisal/-a:Natalija, sodeč po slikah je cenilec dobro ocenil.
Takega avta jaz ne bi popravljal, ker avto nikoli več ne bo tak kot mora bit.
Niti bi ga želel po popravilu kupiti.
Velika verjetnost je, da mu je podvozje premaknjeno.
Pleha je ogromno za zamenjati, barvanje,..............

Jaz sem že pred cenitvijo na zavarovalnici rekla, da ni malo škode, da se mi pa vseeno zdi, da glih neprepoznavna katastrofa ni. Je pa res, da pri, lahko rečem, novih avtih takoj nanese škoda.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 8:00 pm

pskoda je napisal/-a:Osebno bi avto prodal oz ga dal na auto.net takega kot je. Pogledal bi koliko stane tak avto na avto.net-u (isti letnik, prevoženi, moč motorja,...) in skalkuliral koliko bi moral dobit za to razbitino. Osebno sem isto naredil in dobil več kot če bi prodal celega ;)

Najbrž bo res najbolje, da naredim tako ampak če sem optimist, bom zanj dobila največ 1.500€.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So apr 05, 2014 8:19 pm

Natalia je napisal/-a:Jaz sem že pred cenitvijo na zavarovalnici rekla, da ni malo škode, da se mi pa vseeno zdi, da glih neprepoznavna katastrofa ni. Je pa res, da pri, lahko rečem, novih avtih takoj nanese škoda.

Glih to je - neprepoznavna katastrofa

Odločitev je tvoja, vsekakor ni lahka :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So apr 05, 2014 8:33 pm

Natalia je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Osebno bi avto prodal oz ga dal na auto.net takega kot je. Pogledal bi koliko stane tak avto na avto.net-u (isti letnik, prevoženi, moč motorja,...) in skalkuliral koliko bi moral dobit za to razbitino. Osebno sem isto naredil in dobil več kot če bi prodal celega ;)

Najbrž bo res najbolje, da naredim tako ampak če sem optimist, bom zanj dobila največ 1.500€.

To tudi naredi. Iz slik se sicer ne vidi najbolje ampak grozen občutek mam da je celi avto "zategjen" Zadnja prema je definitivno za menjat....potem še karkol na podvozju....prag je zvit....

Čez mesec se bo ta isti prodajal na avto net kot nekaramboliran....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 8:36 pm

Beri je napisal/-a:
Natalia je napisal/-a:Jaz sem že pred cenitvijo na zavarovalnici rekla, da ni malo škode, da se mi pa vseeno zdi, da glih neprepoznavna katastrofa ni. Je pa res, da pri, lahko rečem, novih avtih takoj nanese škoda.

Glih to je - neprepoznavna katastrofa

Odločitev je tvoja, vsekakor ni lahka :D

Eh, daj no...neprepoznaven pa res ni :)

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia So apr 05, 2014 8:39 pm

lisko je napisal/-a:
Natalia je napisal/-a:

To tudi naredi. Iz slik se sicer ne vidi najbolje ampak grozen občutek mam da je celi avto "zategjen" Zadnja prema je definitivno za menjat....potem še karkol na podvozju....prag je zvit....

Čez mesec se bo ta isti prodajal na avto net kot nekaramboliran....

Hm, ja, zna bit, da res.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne apr 06, 2014 12:15 am

Au komplikacije a polovica na tem forumu sploh ne veste kakšne razbitine mogoče vozite.Ko se na tem avtu zamenja zadnja prema je avto vozen.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia Ne apr 06, 2014 6:14 am

čare je napisal/-a:Au komplikacije a polovica na tem forumu sploh ne veste kakšne razbitine mogoče vozite.Ko se na tem avtu zamenja zadnja prema je avto vozen.

Saj to upanje imam tudi jaz.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne apr 06, 2014 7:57 am

Čare pa saj če ne veš ne boli :mrgreen:
Meni osebno je čisto ravno a je avto razbit ali ne, če se normalno pelje je zložen tako kot je treba.

Drugače pa kot so ti že napisali tukaj je precej stvari za zamenjati in verjetno ti je pisal še par ur mize zaradi podvozja in udrtega praga. Vprašanje je tudi kaj je naredilo na A stebričku kjer so pritrjena spredna vrata.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Ne apr 06, 2014 9:10 am

čare je napisal/-a:Au komplikacije a polovica na tem forumu sploh ne veste kakšne razbitine mogoče vozite.Ko se na tem avtu zamenja zadnja prema je avto vozen.

Ja, sej to.
Ampak avto vseeno nikoli ne bo tako dobro sestavljen kot mora bit, kljub temu, da se bo veliko zamenalo.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne apr 06, 2014 9:35 am

Predlagam, da se lotiš zadeve kot je napisal čare v drugem postu.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne apr 06, 2014 9:42 am

Najverjetneje boš dobila nekaj PM za odkup razbitine. dobro je dati tudi oglas na a.net. Na koncu se odločiš za najboljšega ponudnika, poleg tega pa pobereš drugo ponudbo od zavarovalnice. V tem primeru bo skupna vsota prejetega denarja zelo blizu realni vrednosti nerazbitega avta.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Ne apr 06, 2014 9:43 am

Na oko izgleda kar precej zdelan, cel je zategnjen, zadnji most, cela desna stran, zadnji podaljsek odbijaca, pa se kar se spodaj ne vidi. Ce bo avto sel v prodajo, ga bo kupec z znanjem naredil voznega za smesen denar, vem da se ga da postavit na cesto in da bo sel ravno.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne apr 06, 2014 9:52 am

Podobno poškodbo sem imel jaz, na prešnjem , ko se je pijan voznik zaletel v mene. Avto je še daleč od tega, da bi bil za odpad. Totalka je samo, zato ker je pač ekonomska totalka. Pri meni je bila poškodovana, samo ena stran in je stebriček a, preživel brez poškodb. Čeprav hitrost ni bila majhna. Zadnji most sem tudi menjal, avto pa ni rabil iti na ravnalno mizo (čeprav mi je zadnjo gumo odtrgalo), tudi gume nikjer ni pobiralo in se je vozil naravnost. Sam sem se odločil popraviti, ker bi me dražje bilo spet imeti nov avto, takrat sem pa ga hotel obdržati. Samo za popravilo me je prišlo 7k evrov (zavarovalnica krila) in glede na to, da je bila ena stran. Še srečo sem imel, da mi airbage ni ven vrglo, čeprav jih je imel še stranske airbage, ampak se je samo zategovalec sprožil. Tako da je bilo treba, samo enoto airbaga resetirati. Pa moj avto je bil na desni, bolj zdelan, čeprav se odspodaj, ko se je rezalo in varil nov pleh, notranja pločevina ni bila poškodovana. Pač vrata in zunanji pleh, je pač tanka pločevina...

V kolikor od zavarovalnice, dobiš dobro ponudbo, jo sprejmi. Avto prodajaj na oglasih in zahtevaj višjo ceno, od želene. Pa tudi ne popuščaj, preprodajalcem, da ti preveč spustijo ceno. Če imaš avto kje držat, ga lahko tudi čez tri mesece prodaš, ker bojo šli na različne taktike, da avto ne boš mogla prodati. Tudi na to, da je avto hudo razbit in da bojo mogli ogromno popravljat. Večina njih ima svoje delavnice in bojo s popravilom imeli, kar dober zaslužek. Kot je en napisal, avto se bo na koncu prodajal, nekaramboliran.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Ne apr 06, 2014 10:03 am

Fantje, na nekaj ste pozabili, časi so takšni, da se avti ne prodajajo najbolje sploh bencinarji ne in pa zadeva ni tako nedolžna kot je mogoče razvidno iz slik. Treba je vzeti tudi v vednost, da renojev pleh ni tako trden kot od kakšnega nemca, in je možno, da še kje kaj poškodovano kar trenutno ni razvidno.

Natalia
Nov uporabnik

Napisal/-a Natalia Ne apr 06, 2014 11:43 am

Scorp84 je napisal/-a:Podobno poškodbo sem imel jaz, na prešnjem , ko se je pijan voznik zaletel v mene. Avto je še daleč od tega, da bi bil za odpad. Totalka je samo, zato ker je pač ekonomska totalka. Pri meni je bila poškodovana, samo ena stran in je stebriček a, preživel brez poškodb. Čeprav hitrost ni bila majhna. Zadnji most sem tudi menjal, avto pa ni rabil iti na ravnalno mizo (čeprav mi je zadnjo gumo odtrgalo), tudi gume nikjer ni pobiralo in se je vozil naravnost. Sam sem se odločil popraviti, ker bi me dražje bilo spet imeti nov avto, takrat sem pa ga hotel obdržati. Samo za popravilo me je prišlo 7k evrov (zavarovalnica krila) in glede na to, da je bila ena stran. Še srečo sem imel, da mi airbage ni ven vrglo, čeprav jih je imel še stranske airbage, ampak se je samo zategovalec sprožil. Tako da je bilo treba, samo enoto airbaga resetirati. Pa moj avto je bil na desni, bolj zdelan, čeprav se odspodaj, ko se je rezalo in varil nov pleh, notranja pločevina ni bila poškodovana. Pač vrata in zunanji pleh, je pač tanka pločevina...

V kolikor od zavarovalnice, dobiš dobro ponudbo, jo sprejmi. Avto prodajaj na oglasih in zahtevaj višjo ceno, od želene. Pa tudi ne popuščaj, preprodajalcem, da ti preveč spustijo ceno. Če imaš avto kje držat, ga lahko tudi čez tri mesece prodaš, ker bojo šli na različne taktike, da avto ne boš mogla prodati. Tudi na to, da je avto hudo razbit in da bojo mogli ogromno popravljat. Večina njih ima svoje delavnice in bojo s popravilom imeli, kar dober zaslužek. Kot je en napisal, avto se bo na koncu prodajal, nekaramboliran.

Čisto se strinjam s tabo in prav zato, ker vem, da ga bo nekdo za smešen denar poštimal in spravil nazaj na cesto, se mi ga zdi škoda. Pa tud obdržati ga hočem, saj ga imam šele dobro leto. Sem pa tudi že gledala na avtonetu približno ceno takih razbitin. Saj pravim, ne vem kaj bo prišlo mene dražje: da to popravim ali da grem po nov avto. So pa tudi pri meganu vsi airbagi celi in motorni prostor brez poškodb.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne apr 06, 2014 12:03 pm

LukL je napisal/-a: Treba je vzeti tudi v vednost, da renojev pleh ni tako trden kot od kakšnega nemca

Buče :lol: Časi r19 so že zdavnaj mimo in tudi "nemški" avtomobili so s časoma izgubili (v prid manjši masi) na debelini pločevine. Časi tankovske pločevine so mimo.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne apr 06, 2014 12:52 pm

Natalia je napisal/-a:Čisto se strinjam s tabo in prav zato, ker vem, da ga bo nekdo za smešen denar poštimal in spravil nazaj na cesto, se mi ga zdi škoda. Pa tud obdržati ga hočem, saj ga imam šele dobro leto. Sem pa tudi že gledala na avtonetu približno ceno takih razbitin. Saj pravim, ne vem kaj bo prišlo mene dražje: da to popravim ali da grem po nov avto. So pa tudi pri meganu vsi airbagi celi in motorni prostor brez poškodb.

Saj res, da če boš prodala ta avto ga bo nekdo zelo poceni popravil. Toda, ta ki ga bo tako popravil, bo to sigurno naredil, na najbolj enostaven in poceni način, in ga prodal. Ti ga sigurno ne boš popravila poceni, prav tako pa sigurno hočeš, da bo avto dobro popravljen, kar pa dvigne ceno.

Pa še ena stvar je. Ko boš čez nekaj let prodajala avto, boš še vedno imela avto, ki je bil razbit. Sedaj pa je na tebi ali lahko nekomu lažeš v obraz in mu rečeš, da avto ni bil nikoli razbit ali mu poveš resnico. Če poveš resnico, boš avto zelo težko prodala ali pa ga boš prodala po izredno nizki ceni.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov