Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hahehihoh
Uporabnik

Re: Dim iz turbine

Napisal/-a hahehihoh Če apr 24, 2014 8:52 pm

Nisem hotel zaradi težav na tehničnem. Obnovljen pa spet ni bil tako grozno drag ... misliš, da je avto varen , glede na to da je zaščita turbine na pol pogorela?

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Če apr 24, 2014 9:02 pm

Ma kakšne težave na tehničnih.Dimljenje bo šel normalno skozi edino če bi porajtali da ga fizično ni gor ampak če ga prebiješ lonec ostane isti in je problem rešen.Dizli brez katalizatorja nimajo problemov kot bencinarji.Varen?Ja pomoje da je,sam od nečesa je moglo bit vse pregreto.4000 obratov ni tako hudo in kot sem rekel imam občutek da ga nekaj duši.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Če apr 24, 2014 9:04 pm

Verjemi, da ga nič ne duši - potegne enako kot prej.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Če apr 24, 2014 9:11 pm

sicer nisem še nikol gledal barve turbine pri dizlu takoj ko prideš z vožnje, sem pa pri bencinarju bil malo bolj pozoren in je bila žareča turbina (oranžne barve) nekaj povsem normalnega... :D

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po apr 28, 2014 12:30 pm

Z avtom sem po neprijetnem dogodku naredil 500 km po avtocesti, seveda počasi - okrog 100-110 km/h. Vse je bilo OK. Danes sem na peugeot servisu naročil novo zaščito in le-ta je 26 evrov. Zdi se mi zelo ugodno.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 28, 2014 2:33 pm

ja dobr zj s temu katalizatorjem.
iz kp proti lj je več al manj zmeraj mal vzpenjajna..tko da mlinček z 1.4 motorjem nekaj več kot 170 niti nima km za it.
a je una zaščita okol aluminijasta la je pa "platnena"
drgač pa res mi smiselno do konca avto terat po ac dalj časa...sploh ne turbo vozil..
Ni vse res kar napišem

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Po apr 28, 2014 3:06 pm

Torej če turbinarje preveč dolgo časa turiraš se pregrejejo in "zgoriš ko bakla" :)
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne Sr jun 25, 2014 9:38 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Po apr 28, 2014 10:10 pm

abbe je napisal/-a:ja dobr zj s temu katalizatorjem.
iz kp proti lj je več al manj zmeraj mal vzpenjajna..tko da mlinček z 1.4 motorjem nekaj več kot 170 niti nima km za it.
a je una zaščita okol aluminijasta la je pa "platnena"
drgač pa res mi smiselno do konca avto terat po ac dalj časa...sploh ne turbo vozil..

Platnena, spodaj pa je kovina.

hahehihoh
Uporabnik

Polo 1.9 SDI Kadi

Napisal/-a hahehihoh So avg 16, 2014 8:07 pm

Bom kar tukaj vprašal. Zadnje čase mi peugeot 206 1.4 HDI (l. 2002, 180.000 km) v prvi in drugi prestavi, če malo bolj hitro pospešim (cca do 3.000-3.500 obratov), zakadi črno - kar konkretno. Včasih tega ni delal.

Je možno, da je to zaradi starega olja v motorju ali je problem drugje (sem že malček nad intervalom menjave olja)? Sicer pa vse deluje ok. Verjetno ni nič kritičnega?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Ne avg 17, 2014 8:15 pm

Potrebno bo razmišljati o kakšnem čiščenju EGRa ......................... kakšen redni letni servis, predvidevam, da mu ne bi škodil
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne avg 17, 2014 10:23 pm

Čiščenje EGR-ja... raje preventivno, dokler stroški še niso preveliki? Ali se lahko bp vozim tako?

Ja, za menjavo olja vem, da bi bilo dobro zamenjati, ampak bom naredil max. 10 tisoč km preden gre avto v prodajo in sem mislil to izpustiti. Bolj me skrbi to, da bi mi kaj crknilo in bi spet bil ob nekaj 100 evrov.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Ne avg 17, 2014 11:12 pm

Blindiri EGR pa bo mir.
Upam da res ne mislš naredit še 10tisoč km kljub temu,da si že čez interval,ker potem bo voda...ne več olje :)

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Sr avg 20, 2014 5:49 pm

hahehihoh je napisal/-a:Čiščenje EGR-ja... raje preventivno, dokler stroški še niso preveliki? Ali se lahko bp vozim tako?

Ja, za menjavo olja vem, da bi bilo dobro zamenjati, ampak bom naredil max. 10 tisoč km preden gre avto v prodajo in sem mislil to izpustiti. Bolj me skrbi to, da bi mi kaj crknilo in bi spet bil ob nekaj 100 evrov.

Jao, problem je raskirat dobrih 20€ za olje + oljni filter in bi bilo lažje avtu in vam pri srcu... Ne vem s kakšnim namenom potem kupujete nov/rabljen avto (koliko sem zasledil iz prispevkov), če pa tu ni za neko osnovno stvar. Pa brez zamere, ker nočem nič slabega, kvečjemu dobro!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr avg 20, 2014 6:19 pm

hahehihoh je napisal/-a:Čiščenje EGR-ja... raje preventivno, dokler stroški še niso preveliki? Ali se lahko bp vozim tako?

To tudi meni ni lih najbolj jasno/logično. Iščeš "the perfect" rabljen avto, a na svojem bi pa šparal na olju pred prodajo? Tega se ne dela!

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr avg 20, 2014 10:10 pm

Imate prav. V bistvu mi je največji problem ta, da sem potem en dan brez avta. :) Pa čeprav ne bi najbrž naredil vse skupaj niti 27-28 tisoč km.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr avg 20, 2014 10:11 pm

poglej na youtube, če je kdo čistil egr pri tej mašini. :D

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Sr avg 20, 2014 10:15 pm

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 20, 2014 10:28 pm

hahehihoh je napisal/-a:Imate prav. V bistvu mi je največji problem ta, da sem potem en dan brez avta. :) Pa čeprav ne bi najbrž naredil vse skupaj niti 27-28 tisoč km.

Ja, za menjavo olja se pa res mehanik/mojster/popoldanec veliko zamudi....................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 21, 2014 7:48 am

glede na to da avta ne moreš vzdrževat ga prodaj pa se vozi z kolesom okol.
v oglas boš pa sigurno napisal da je redno servisiran pa nevem kaj še vse.
res vs ne zastopm, da ne morte dat 60 eur za menjavo olja pa filtra in to 1x na leto,a vsak vikend se ga nacejate do onemoglosti
p.s. ni letelo direktno nate ampak tako nasplošno...
Ni vse res kar napišem

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Če avg 21, 2014 7:57 am

abbe je napisal/-a:

glede na to da avta ne moreš vzdrževat ga prodaj pa se vozi z kolesom okol.
v oglas boš pa sigurno napisal da je redno servisiran pa nevem kaj še vse.
res vs ne zastopm, da ne morte dat 60 eur za menjavo olja pa filtra in to 1x na leto,a vsak vikend se ga nacejate do onemoglosti
p.s. ni letelo direktno nate ampak tako nasplošno...

Res je, tudi jaz tega ne razumem. Saj ko kupiš avto, ne glede na to, ali rabljen ali nov in ne glede na to v kakšen cenovnem razredu, moraš pa ja računati tudi s tem, da ga boš redno vdrževal !?

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov