Nasveti in napotki ter povpraševanja...

čare
Mojster foruma

Re: Zavore,diski,pločice,obnova čeljusti itd...

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 8:23 pm

Seveda na koncu pa 38X dražje daj,daj .Pa recimo da čare niti ne dela tega.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po maj 26, 2014 8:36 pm

Ne se jeziti, nisem mislil tako .................
Mišljeno je bilo, da je ATE komplet cenejši kot original ( na začetku ), na kraju se bo pa tako ali tako vgradilo original ..................
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Po maj 26, 2014 9:11 pm

N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let ;)

O zasnovi podvozja, bo več lahko povedal @fan. Tudi mene zanima kakšna je podobnost BMW z Hondo in kako le to upliva na bremze.
In o kakšni ceni govoriva za komplet ATE diskov (4kos)? Pozabil si še napisat kakšne ploščice.? :)

In če sedaj potegnem dve trditvi skupaj.
@fan pravi original, ostalo bo treslo. @čare pravi ATE, in ima da radi. A lahko malo bolj definirate zakaj, ker enkrat ko bom kupil/ali dal delat nekomu bi rad vedel zakaj je nečemu tako. Ajde,da malo bolj definiramo, sej če bi se šlo za nek senzorček ki stane 7eur nebi toliko kompliciral :D

ps.: Ziher je še kakšen doktor za zavore tukaj,da pove svoje mnenje.

Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po maj 26, 2014 9:14 pm

Pa kaj je z vami ljudje??Se drogirate??To more bit neka huda roba.

Bom kupil nov avto,ga tiščal da bo zaribal,naredil generalko in potem bo motor spreman za 1000000 km garant.
Svašta,svašta.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po maj 26, 2014 9:19 pm

gaszajla je napisal/-a:
N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let ;)

O zasnovi podvozja, bo več lahko povedal @fan. Tudi mene zanima kakšna je podobnost BMW z Hondo in kako le to upliva na bremze.
In o kakšni ceni govoriva za komplet ATE diskov (4kos)? Pozabil si še napisat kakšne ploščice.? :)

@fan pravi original, ostalo bo treslo. @čare pravi ATE, in ima da radi. A lahko malo bolj definirate zakaj, ker enkrat ko bom kupil/ali dal delat nekomu bi rad vedel zakaj je nečemu tako. Ajde,da malo bolj definiramo, sej če bi se šlo za nek senzorček ki stane 7eur nebi toliko kompliciral :D

Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.

Jao jao, še en MacGyver.
Sex turns gay people into Mexicans.

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Po maj 26, 2014 10:47 pm

Bom poskusil vsem odgovoriti.

@čare, sumim(in moj mehanik) tudi na to kar si napisal, citiram:
toej maš problem v mehanizmu ročne ali pa v vodilih čeljusti mogoče ti štekajo ploščice na nosilcu ali pa samo zajla.

Zato bi bilo fino če bi zadevo v roke prijel kakšen strokovnjak za zavore. Kajti moj mehanik mi lahko brez problema obnovi batke in gumice ampak zatakne se ravno tam pri mehanizmu za ročno. Nebi mu rad plačal obnove ,da potem zadeva ne dela kot se zagre, saj po njegovih besedah nebi on nič prčkal okoli omenjenega mehanizma "ročne" ampak zgolj tam okrog batka/cilindra. Vse drugo dam pa njemu naredit ker je pri Hondah zelo domač. Ampak ravno zaradi tehle bremz bi rad mogoče še kakšnega drugega malo povprašal kaj in kako.

@hippo, verjetno so za nekega mladca ki rad tišči nonstop poddimezionirane, zame pa mislim,da bodo dovolj zmogljive. Moje skromno mnenje sedaj ko sem malo naštudiral kaj bi želel od zavor. Drugače se pa strinjam avto je lahek, lepo leti ampak ustavit se je treba. ;)

@fan, težko rečem karkoli. Vam pa podajam link pa mi povejte kaj si mislite. Pa tudi pri nas je cena novega ne obnovljenega kot je omenil @čare ampak še enkrat poudarjam nove čeljusti komplet kos cca.164eur pa popust in smo hitro na 110-120eur. Popust bom dobil dober preko kolega, ne vem pa zdele na pamet za katero trgovino se gre točno...
Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Enginee ... 2c825fbded

@primozek68, nimam besed. Ne poznate me, nimate pojma z čim se ukvarjam, pocenjujete človeka ki ga sploh videli niste in imate popolnoma zgrešen pogled kako in kdaj je posel dobro narejen in stranka ter ponudnik oba zadovoljna. Tudi vaš ton glasu je en sam biser do nepoznate osebe.
V kolikor ste mi lahko v pomoč z vašim znanjem in izkušnjami okoli zavor mi le pomagajte bom vesel ter hvaležen. Človek nikoli ne ve kako bom morda jaz lahko nekoč pomagal vam, zato si nikoli ne zapirajte vrat. Če mi ne morete pomagat ali ne želite, vas pa prijazno naprošam če se meni in teli temi prijazno in v tišini izognete ali se z nje odstranite.

Ps.: Za morebitne skeptike in vse ostale. Ja seveda bi rad stvari naštudiral do neke meje brez profesionalizma, saj si potem vsaj malo podkovan in te težje "scat" peljejo. Mislim,da je to nekako največji namem različnih avto forumov-POMOČ. Poleg tega bi bil rad dober vsaj v teoriji ker v praksi pa žal res nisem in nikoli bil. Nismo vsi za vse.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po maj 26, 2014 11:31 pm

Ne leti direktno nate, ampak najlepse je pa imet v delavnci forumskega toretika. Ko te vprasa zakaj ne zategujes vijakov na kile in stopinje in v isti sapi pove koeficient natega navoja. Ve itak vec kakor mehanik sam, diagnozo postavi sam, zgodi se tut da ceno storitve doloci. Ne leti direktno nate, samo nekak takole ti je hotel primozek obrazlozit zadevo. Zadnjic je bil en pri meni ki je prepeljal 25-30km ko je hodil od vulkanizerja do vulkanizerja, da je prisparal 2€ na centriranju koles. Pa ne pri meni, jz sm biu 4€ drazji kot najcenejsi ponudnik. Ta isti pride cez 2 dni se enkrat s 6predracuni v roki po predracun za menjavo zadnjih zavor. Potem pa ga ni blo vec...

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A To maj 27, 2014 12:14 am

Slicker je napisal/-a:Ne leti direktno nate, ampak najlepse je pa imet v delavnci forumskega toretika. Ko te vprasa zakaj ne zategujes vijakov na kile in stopinje in v isti sapi pove koeficient natega navoja. Ve itak vec kakor mehanik sam, diagnozo postavi sam, zgodi se tut da ceno storitve doloci. Ne leti direktno nate, samo nekak takole ti je hotel primozek obrazlozit zadevo. Zadnjic je bil en pri meni ki je prepeljal 25-30km ko je hodil od vulkanizerja do vulkanizerja, da je prisparal 2€ na centriranju koles. Pa ne pri meni, jz sm biu 4€ drazji kot najcenejsi ponudnik. Ta isti pride cez 2 dni se enkrat s 6predracuni v roki po predracun za menjavo zadnjih zavor. Potem pa ga ni blo vec...

No,ja se moram kar strinjat,da nekateri močno pretiravajo z cenami. Meni se definitivno ne gre za 2eur ampak če lahko prišparam pa neko normalno vsoto potem bom pa tudi vesel.

In ja jaz spadam med tiste "forumske teoretike" :lol: Nisem pa nikoli in nikdar solil pamet mehaniku med njegovim delom, samo zraven sem pa rad, če ne drugega ker danes je zaupanje zelo nevarna beseda kar se tiče opravljanja bilokakšnih storitev itd...Jaz še lastni stari mami ne verjamem :evil: :mrgreen: Jeb*ga tko je. Če bo pa zadeva narejena dobro, kvalitetno, in ima ponudnik dober odnos potem pa sem vsaj jaz vedno tudi pošteno plačal kot se dogovorimo.
Dobro no, bomo videli,....

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To maj 27, 2014 12:16 am

N/A je napisal/-a:@fan, težko rečem karkoli. Vam pa podajam link pa mi povejte kaj si mislite. Pa tudi pri nas je cena novega ne obnovljenega kot je omenil @čare ampak še enkrat poudarjam nove čeljusti komplet kos cca.164eur pa popust in smo hitro na 110-120eur. Popust bom dobil dober preko kolega, ne vem pa zdele na pamet za katero trgovino se gre točno...
Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Enginee ... 2c825fbded

Pozdravljeni

Ja, obnovljeni so. Sicer ne vem kako kvalitetno - to ne bi sodil, ker nisem imel nikoli od njih izdelka v roki.
Kot sem vam že napisal: "V koliko bi lahko dobil nov zavorni cilinder za 120€, ga kar nabavite, se ne izplača starih obnavljati", pri tem tudi ostanem.

Lep pozdrav

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla To maj 27, 2014 6:25 am

primozek68 je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:

Jao jao, še en MacGyver.

Sinko slučajno sem že enih 35 let kovinske stroke in vem kaj je pravi material.a misliš,da trgovec klikne na tipkovnico in diski ratajo super.haha.brez pravilne obdelave materiala ti niti mcgayver ne pomaga.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To maj 27, 2014 6:39 am

gaszajla je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:

Jao jao, še en MacGyver.

Sinko slučajno sem že enih 35 let kovinske stroke in vem kaj je pravi material.a misliš,da trgovec klikne na tipkovnico in diski ratajo super.haha.brez pravilne obdelave materiala ti niti mcgayver ne pomaga.

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX To maj 27, 2014 8:19 am

gaszajla je napisal/-a:Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.

Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To maj 27, 2014 8:28 pm

Kvaliteta diskov je odvisna od ''čistosti'' materiala in količine ogljika, več kot je ogljika, večja je trdnost. Lep primer je rostfrej, kjer je količina ogljika v jeklu zelo visoka.

Tvoj nasvet glede posiljevanja diskov s pregrevanjem: zakaj je potrebno (po tvojem zmotnem mišljenju) zakaljen disk še enkrat pregret? Da je dvojno kaljen?

Kakšen je posebni stroj, ki jih 100% poravna? Posebni ravnalec diskov? Diskoravnalka? Kolutoravnalkabalansirka??

Aja, še nekaj:

daš majstru postružit

če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.

iiin ti ostane glih še za ene 500km mesa do minimalne debeline, ko so zreli za menjavo. Nice one!

če se pa kaj malega podajo

Se ne ''podajo'', in se ne ''nekaj malega podajo'', ampak se kvečjemu zvijejo. Po 35 letih strojništva si take izjave ne bi privoščil.

Tako, da, pejd nazaj v Litostroj pometat delavnico, sej bo hmal penzija, oprosti, pemzija.

Čist sm te uniču.
Sex turns gay people into Mexicans.

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A To maj 27, 2014 9:52 pm

@gaszajla, sicer ne bom nič govoril čez tvoje znanje ampak tukaj mislim,da ima uporabnik @primožek68 kar prav. Ne predstavljam si uredit komplet zavore, potem it pregrevat diske, jih skrivljene spet odmontirat, dat postružit vse skupaj z ploščicami sestavit nazaj in upat kot praviš ,da se čez 10kkm ne bo kaj ponovilo oziroma treslo. Mislim ipak smo v letu 2014 in če se zavore nove sestavijo, plščice zamenajo potem kot pravi @čare ima,da radi! Če ne je bolje,da proizvajalci sploh ne delajo zavor več..... :D

Kakorkoli, danes se je naredilo.: Obnova čeljusti, batki, gumice, zavorna tekočina, ploščice, diski, notranje masti, nastavitev ročne zavore, vse se je temeljito očistilo, pobrusilo itd...
Kaže zelo uredu, bremza lepo tresenja ni zaenkrat in pa cena je bila ugodna.

Trajalo je vse skupaj okoli 7ur. Sem bil pa zraven ves čas in moram rečt,da sva se z mojstrom veliko pogovarjala in res so kar cela znanost tele bremze :DDD

Čisto sem navdušen nad Big Brake kitom, čeprav ga jaz osebno nebi verjetno nikoli izkoristil za kar je namenjen :mrgreen: @hippo imaste kaj na zalogi? :D

ps.: @fan želel sem si pripeljat k vam ampak moram rečt,da mi ni bilo všeč ker ne pustite,da sem zraven svojega vozila. Morda drugič. ;)

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan To maj 27, 2014 11:38 pm

Pozdravljeni

Ja, ni problema :D
Kaj se je pa vgradilo, mislim katera znamka, materiala??

Lep pozdrav

N/A
Nov uporabnik

Napisal/-a N/A Če maj 29, 2014 11:35 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ja, ni problema :D
Kaj se je pa vgradilo, mislim katera znamka, materiala??

Lep pozdrav

Uh, tri različne znamke. TRW,BREMBO,NIPPARTS gumice, batki pa žal ne vem kaj so bili.

Glede na to,da ste mi priporočal original na moje želje, kaj bi mi priporočal pa za Hard-core?

Sem včeraj bil peljan z vozilom ki ima gor komplet performance STOP-TECH zavore,...Hudo :shock: :D
Mi je pa čudno ker ste omenili,da na mojem vozilu bo treslo vse razen originala. Se pravi če dam gor diske pa ploščice za 1500eur bo oziroma naj bi treslo?

Recimo bremze z katerimi lahko bremzam parkrat zelo močno iz recimo 160km/h na 90km/h brez ,da bi se pregrele ali skrivile?

Čisto tako me zanima ker lih debatiramo...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 29, 2014 11:49 am

Res se dela znanost iz teh zavor. Sam sem v življenju že premenjal kar nekaj kitov/diskov/ploščic pa še z nobenimi ni bilo niti ene težave.Pa sem se šel tud hardcore vožnjo z rogle do zreč, kjer sem zavore (serijske) tako pregrel da v dolini skoraj več niso prijele...pa ni bilo nobenga krivljenja in drugih težav.
Vsa znanost kaj je da morajo bit vodila/batki čista in lepo podmazana, da morajo bit vse gumice cele in je to vsa umetnost.

Eni si res znate zakomplicirat življenje :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ESX
Uporabnik

Napisal/-a ESX Če maj 29, 2014 1:12 pm

Dej neslednič Delphi gor

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 29, 2014 7:48 pm

Delphi,Aschika,bendix,brembo,textar,ferodo....

Pri meni nobenih težav.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 29, 2014 8:33 pm

vseen je treba napisat da je zelo velika razlika v kvaliteti med diski.
je primozek lepo napisal da več majo ogljika boljši so.
pa da je orginal roba pa vseen original.
kolega je mel na astri gsi gor original diske in smo jih tok pregrel da so žareli (tko k vidte na dirkah na avtih) in smo se lepo naprej odplejali pa se diski niso nič skrivili...ploščice pa so se seveda prežgale..
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov