N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let![]()
O zasnovi podvozja, bo več lahko povedal @fan. Tudi mene zanima kakšna je podobnost BMW z Hondo in kako le to upliva na bremze.
In o kakšni ceni govoriva za komplet ATE diskov (4kos)? Pozabil si še napisat kakšne ploščice.?![]()
In če sedaj potegnem dve trditvi skupaj.
@fan pravi original, ostalo bo treslo. @čare pravi ATE, in ima da radi. A lahko malo bolj definirate zakaj, ker enkrat ko bom kupil/ali dal delat nekomu bi rad vedel zakaj je nečemu tako. Ajde,da malo bolj definiramo, sej če bi se šlo za nek senzorček ki stane 7eur nebi toliko kompliciral![]()
ps.: Ziher je še kakšen doktor za zavore tukaj,da pove svoje mnenje.
gaszajla je napisal/-a:N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let![]()
O zasnovi podvozja, bo več lahko povedal @fan. Tudi mene zanima kakšna je podobnost BMW z Hondo in kako le to upliva na bremze.
In o kakšni ceni govoriva za komplet ATE diskov (4kos)? Pozabil si še napisat kakšne ploščice.?![]()
@fan pravi original, ostalo bo treslo. @čare pravi ATE, in ima da radi. A lahko malo bolj definirate zakaj, ker enkrat ko bom kupil/ali dal delat nekomu bi rad vedel zakaj je nečemu tako. Ajde,da malo bolj definiramo, sej če bi se šlo za nek senzorček ki stane 7eur nebi toliko kompliciral![]()
Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.
toej maš problem v mehanizmu ročne ali pa v vodilih čeljusti mogoče ti štekajo ploščice na nosilcu ali pa samo zajla.
Slicker je napisal/-a:Ne leti direktno nate, ampak najlepse je pa imet v delavnci forumskega toretika. Ko te vprasa zakaj ne zategujes vijakov na kile in stopinje in v isti sapi pove koeficient natega navoja. Ve itak vec kakor mehanik sam, diagnozo postavi sam, zgodi se tut da ceno storitve doloci. Ne leti direktno nate, samo nekak takole ti je hotel primozek obrazlozit zadevo. Zadnjic je bil en pri meni ki je prepeljal 25-30km ko je hodil od vulkanizerja do vulkanizerja, da je prisparal 2€ na centriranju koles. Pa ne pri meni, jz sm biu 4€ drazji kot najcenejsi ponudnik. Ta isti pride cez 2 dni se enkrat s 6predracuni v roki po predracun za menjavo zadnjih zavor. Potem pa ga ni blo vec...
N/A je napisal/-a:@fan, težko rečem karkoli. Vam pa podajam link pa mi povejte kaj si mislite. Pa tudi pri nas je cena novega ne obnovljenega kot je omenil @čare ampak še enkrat poudarjam nove čeljusti komplet kos cca.164eur pa popust in smo hitro na 110-120eur. Popust bom dobil dober preko kolega, ne vem pa zdele na pamet za katero trgovino se gre točno...
Link: http://www.ebay.co.uk/itm/Brake-Enginee ... 2c825fbded
primozek68 je napisal/-a:gaszajla je napisal/-a:N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let![]()
Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.
Jao jao, še en MacGyver.
gaszajla je napisal/-a:primozek68 je napisal/-a:gaszajla je napisal/-a:N/A je napisal/-a:Živjo @čare, rad bi še pregled čeljusti, cevk, stanje diskov, stanje ploščic, stanje vodil, itd... Poleg tega sam ne mislim delat ker nimam prostora niti orodja za to. Zato bi rad ,da nekdo to naredi kot se zagre za ugodno ceno in,da je mir z zavorami par let![]()
Jao jao, še en MacGyver.
Sinko slučajno sem že enih 35 let kovinske stroke in vem kaj je pravi material.a misliš,da trgovec klikne na tipkovnico in diski ratajo super.haha.brez pravilne obdelave materiala ti niti mcgayver ne pomaga.
gaszajla je napisal/-a:Glede tresenja te učijo eni krive vere.original diski so dragi zato ,ker so pred prodajo kaljeni oziroma toplotno obdelani.neoriginalni niso.zato je cena za par manj kot 100 eur.rešitev je takšna.sam sem jo sprobal na bemflnu.pregreješ nove diske,po tistem receptu ,ki kroži po netu za utekavanje zavor.precej bodo tresli,ko se ohladijo.potem jih snameš in daš majstru postružit ampak ne navadnemu majstru ,temveč takemu,ki ima posebni stroj ,ki jih sto procent poravna.in se ne bodo več kar tako zvili.če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.struženje pri profesionalcu je 20 eur par.
Sinko slučajno sem že enih 35 let kovinske stroke in vem kaj je pravi material.a misliš,da trgovec klikne na tipkovnico in diski ratajo super.haha.brez pravilne obdelave materiala ti niti mcgayver ne pomaga.
daš majstru postružit
če se pa kaj malega podajo po 10 tisoč kilometrih postopek ponoviš.
če se pa kaj malega podajo
Fan je napisal/-a:Pozdravljeni
Ja, ni problema![]()
Kaj se je pa vgradilo, mislim katera znamka, materiala??
Lep pozdrav
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov