Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Re: Povsem novi Rapid ropota

Napisal/-a digibum Sr maj 28, 2014 10:10 am

sašo5 je napisal/-a:Drugače pa lep Rapid (so te feltne original?)

Ne. Te feltne so od Octavie RS in so bile dodatno nabavljene.

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr maj 28, 2014 10:34 am

Tole niso feltne od Octavie RS, ker jih niti na avto ne bi spravil (Rapid 5x100, Octavia 5x112).

Sicer pa všečen avto.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:31 am

Eni ste res pacienti.najslabša varianta je kupovat novi avto.vesel sem,da imam staro kanto ampak črička pa nim niti enega.nula.
Bil sem tud jaz neumen in enkrat kupil novi avto.znamka ni pomembna važno je da nisem nekaj let spal kot je treba.uradni servisi pa ne znajo popravit skoraj nič

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 28, 2014 11:36 am

gaszajla je napisal/-a:Eni ste res pacienti.najslabša varianta je kupovat novi avto.vesel sem,da imam staro kanto ampak črička pa nim niti enega.nula.
Bil sem tud jaz neumen in enkrat kupil novi avto.znamka ni pomembna važno je da nisem nekaj let spal kot je treba.uradni servisi pa ne znajo popravit skoraj nič

Eno simpl vprašanje. Kako bi ti prišel do rabljenega avta, če ne bi nobeden več kupoval novih?

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:41 am

ban je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:Eni ste res pacienti.najslabša varianta je kupovat novi avto.vesel sem,da imam staro kanto ampak črička pa nim niti enega.nula.

Eno simpl vprašanje. Kako bi ti prišel do rabljenega avta, če ne bi nobeden več kupoval novih?

En simpl odgovor.če bi ljudje nehali kupovat nove avte,bi jim cena zelo padla in kvaliteta narasla.preprosta poslovna logika a ne
In potem ne bi rabli po škodah iskat izgubljenih matic,ki se kotalijo.pa pr bemflnih tud ni veliko boljše hehe.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 28, 2014 11:44 am

gaszajla je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

En simpl odgovor.če bi ljudje nehali kupovat nove avte,bi jim cena zelo padla in kvaliteta narasla.preprosta poslovna logika a ne
In potem ne bi rabli po škodah iskat izgubljenih matic,ki se kotalijo.pa pr bemflnih tud ni veliko boljše hehe.

In ko ljudje ne bi več kupoval novih avtov bi ti čez X let kupu kaj?

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 11:49 am

ban je napisal/-a:
gaszajla je napisal/-a:
ban je napisal/-a:

In ko ljudje ne bi več kupoval novih avtov bi ti čez X let kupu kaj?

Kupovali jih bi samo ne bi bile cene 10 ,20 al pa več jurčkov.kupci smo razvadili avtoindustrijo.avti so edinstven izdelek ko novi stane 40 tisoč,čez pet let pa samo drobiž

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 28, 2014 12:01 pm

No, po tvoji logiki bi jih 1x zmanjkalo, mar ne?

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Sr maj 28, 2014 12:06 pm

@gaszajla, vsak ima lahko svoje mnenje. Tudi tvoje smo upoštevali.
V nobenem primeru pa ne rabiš drugih žaliti ker smo se odločili drugače kot bi se ti.
Raje trikat potrkaj po lesu, da ne boš že jutri zjutraj v tvojem vozilu slišal čričkov. Upam, da jih ne boš ;)

gaszajla
Novinec

Napisal/-a gaszajla Sr maj 28, 2014 12:10 pm

ban je napisal/-a:No, po tvoji logiki bi jih 1x zmanjkalo, mar ne?

Kako zmankalo.pol bi bli avti po 5000 eur in podobno.a ti sploh veš kok stane proizvodnja srednjega avta.krepko dve tretini manj kot ga mi plačamo.pa še nekaj.nove avte bi kupovali ljudje z solidnimi dohodki ne pa kar se sedaj dogaja.plača 600 eur pa še to določen čas in vzameš kredit.to je super varianta.poznam kar nekaj takšnih tičkov.pa žene jamrajo,da dec požene ves denar na vsake dve leti ko menja avto.to je bolezen veš.
Slučajno vem,da se da lepo pelat tud v avtu za 500 eur.in noben me ne more prepričat v nasprotno.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr maj 28, 2014 12:13 pm

gaszajla je napisal/-a:

Kako zmankalo.

Ja kako? Si predstavljaš, da se vsi ljudje na svetu danes odločjo, da ne bodo več kupoval novga avta? Kaj boš potem kupil leta 2024?

Drugač je pa tale rapid res lep :D
Zadnjič spremenil ban, dne Sr maj 28, 2014 12:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr maj 28, 2014 12:14 pm

gaszajla je napisal/-a:

Kako zmankalo.pol bi bli avti po 5000 eur in podobno.a ti sploh veš kok stane proizvodnja srednjega avta.krepko dve tretini manj kot ga mi plačamo.pa še nekaj.nove avte bi kupovali ljudje z solidnimi dohodki ne pa kar se sedaj dogaja.plača 600 eur pa še to določen čas in vzameš kredit.to je super varianta.poznam kar nekaj takšnih tičkov.pa žene jamrajo,da dec požene ves denar na vsake dve leti ko menja avto.to je bolezen veš.
Slučajno vem,da se da lepo pelat tud v avtu za 500 eur.in noben me ne more prepričat v nasprotno.

Bodi dovolj offtopica, ker si z njim uporabnik @digibum ne more ravno pomagati :!:
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr maj 28, 2014 12:14 pm

gaszajla je napisal/-a:

Daj ne kvasi neumnosti. Noben te ne sili da kupis nov avto. Dokler si bom lahko privoscil bom kupoval nove. Kako se peljes v avtu za 500 ali pa 25.000 pa ne rabim pisat

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr maj 28, 2014 12:15 pm

kregat se pa res ni treba zato, ker je kupil nov avtomobil. Vsak zase najbolje ve. Upam da ni napake na motorju in da je res kakšna matica ali vijak. Če je pa napaka na motorju je pa tale verižni tsi res kiks desetletja za grupo vw.

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Sr maj 28, 2014 12:18 pm

Gyga je napisal/-a:Tole niso feltne od Octavie RS, ker jih niti na avto ne bi spravil (Rapid 5x100, Octavia 5x112).

Uf super informacija. Hvala! Bom jim jutri tudi to omenil. Meni so rekli, da so to feltne od Octavie RS :D Bom še kaj drugega iztržil hehe.

Zakaj sem se odločil za nov avto? Ko bom star 90 let, bom na postelji posodabljal telefon na zadnjo verzijo Androida :D Enako je z avtom :)

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Sr maj 28, 2014 12:33 pm

gaszajla
Ko berem tvoje komentarje se mi zdi da želiš ljudi prepričati, da ne kupijo novega avtomobila...Novi avtomobili imajo eno VELIKO prednost pred starimi/rabljenimi in to je varnost. Kot že gotovo veš ima avto spredaj zmečkljive cone (karoserija okoli motorja) katere ublažijo oz. vpijejo silo pri trku. Pri novem je ta material nov in bo opravil nalogo kot se zagre, pri 10 let starem je pa material zmatran in mogoče že poškodovan in takoj se možnost poškodb poveča za 10-20%... Da sploh ne govorim o hitrosti varnostnega sistema ( abs, esp itd). Novejši bodo avtomobili na cesti, večja bo varnost pri normalni vožnji.
LP
Aja pa še to, lepa Škoda :D velik varnih in delujočih kilometrov ti želim :D .

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr maj 28, 2014 1:07 pm

Kupil si ga v nm pri slaku? Drugače je zelo lep rapid in barva mu tudi zelo paše 8) feltne so pa najbrš kopija od octavije rs

ps.: drugače je imela samo octavia mk1 (1U) razmak 5x100
Lp

Uporabniški avatar
digibum
Nov uporabnik

Napisal/-a digibum Sr maj 28, 2014 2:00 pm

pskoda je napisal/-a:Kupil si ga v nm pri slaku? Drugače je zelo lep rapid in barva mu tudi zelo paše 8) feltne so pa najbrš kopija od octavije rs

ps.: drugače je imela samo octavia mk1 (1U) razmak 5x100

Točno tako, pri Živi ;)

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr maj 28, 2014 2:34 pm

Sicer ti moj odgovor ne bo kaj dosti pomagal...

Čestitke ob novi pridobitvi :vrum

Sem imel 1 teden rapida SB 1.2 TSI (85KM) in moram rečt, da me je precej presenetil (pozitivno)!! Sicer se na momente opazi, da je nekaj nizkocenovnika v njemu (trda plasitka, ni zadnjih zračnih rež med sedežema...) ampak vseeno mi je bil všeč, pelje se zelo lepo, prostora je dovolj. Tudi motor me je navdušil, komot se voziš med 1000 in 2000 rpm!! poraba pa je bila pri med med 5 in 7 l (povprečje pri vožnjah) 105KM ima menda nekaj nižjo porabo.

Napako pa bojo že morali odpravit, sicer pa ima po novem škoda 6 let (ali 200kkm) garancije! - Kar tudi ni tako malo...

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Sr maj 28, 2014 10:11 pm

D12J12 je napisal/-a:gaszajla
Ko berem tvoje komentarje se mi zdi da želiš ljudi prepričati, da ne kupijo novega avtomobila...Novi avtomobili imajo eno VELIKO prednost pred starimi/rabljenimi in to je varnost. Kot že gotovo veš ima avto spredaj zmečkljive cone (karoserija okoli motorja) katere ublažijo oz. vpijejo silo pri trku. Pri novem je ta material nov in bo opravil nalogo kot se zagre, pri 10 let starem je pa material zmatran in mogoče že poškodovan in takoj se možnost poškodb poveča za 10-20%... Da sploh ne govorim o hitrosti varnostnega sistema ( abs, esp itd). Novejši bodo avtomobili na cesti, večja bo varnost pri normalni vožnji.
LP
Aja pa še to, lepa Škoda :D velik varnih in delujočih kilometrov ti želim :D .

Glavni razlog da se kupi nov avto je za večino to, da ti vsaj 8 (tolk mi je zdržal še zelo pokvarljiv Punto MkII), če ne 12 let, ni treba servisirat drugega kot menjat olje, pa enkrat vmes še jermena premenjaš.
Za varnost me ne skrbi tolk, važno da imam varnosti pas in airbag. Sej je blo že velik situacij kjer je malo manjkalo, ampak če bi imel tak strah pred vožnjo, se sploh nebi vozil.
Lahko pa voziš 70 kot moj sodelavec (oz. več njih pri 50+), to si pa ne samo 100, ampak 200% varen. Resno, pri tej hitrosti bi ti moral eden bombo spustit pred avto, da bi te spravil iz ceste. Ker pred srno se je sodelavec že vsaj 10x lahko ustavil povsem na nulo, pa je imel še precej fore.
Ampak zame je zaenkrat 100 še dovolj varna hitrost, sploh če ne prehitevam tam kjer gre na knap.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov